Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby inak ja mam cerstvo taketo novinky: Dohodnuty termin na kontrolny ultrazvuk po morfologickom (doktor mi dohadoval v nemocnici, ze nech to pozrie niekto iny este), a tuto baby vybavuju prehliadku porodnice, tak som sa k nim pridala, rada si to tam dopredu omrknem. A veselo nakupujem co treba, zatial trochu chaoticky...
Kamoska svedkyna zo svadby mi slubila ze mi kupi plienky, tak uz som jej poslala ake by sa mi asi pacili. To je normalne vzruso 🙂
@kazunomiya ja uz mam termin na okuk porodnice 27.1. tak dufam, ze do vtedy vydrzim 😀 to mam v ramci tej predporodnej pripravy 🙂
@barcelona94901 to este stale nevedia? akoze oficialne myslim? no pekneeee 😀 odpadnem z teba 😀
babyyy teraz som si pisala s kamoskou, je v 33tt tusim alebo 34tt a volaco sme sa bavili o topankach a ona ze nemoze nosit botasky lebo su jej male na dlzku a ja zo srandy, ze co ti noha narastla ty pubertacka? podotykam, ze ma pred tridsiatkov pomaly a ona, ze ano, to nevies ze tehotnym rastie noha? ja neviem ale mne to pride take vtipneeeee, nepripada vam to ako dobra prvotriedna konina? 😀
@barcelona94901 a máte nejaký špeci dôvod,že ste im to do 7 mesiaca nepovedali?U nás to prasklo už v 6 týždni...
@bambulka12 aj ja som chcela kazdemu, ale nedovolil mi mm 😀 ale najprv som bola odhodlana, ze vydrzim a jemu to poviem az na narodky 29.6. potom som to prehodnotila, ze vecer ked pridem z poobednej a nakoniec som nevydrzala a povedala som mu to, ked som isla na bus a to tak, ze som mu poslala sms 😀 respektive mms 😀
@cukrik580 no oficiálne nič 😀 teda všetci okrem nich 😀
@sonulka81 ale áno,to je tak ,ja ked som sa dozvedela ,že som tehotná,tak švagrinka mala po potrate a oznámili ,že je znova tehotná,aj svadbovali ,tak to bolo také.nevhodné...že nebudeme sa im pliesť do kapusty,nech sa tešia a že my to naše neskor oznámime 😉
a zobrali sme neskor svokrovcov aj na výlet ,že tam im povieme,no nedalo sa,
tak sme ich zobrali cez leto na dovču,lenže tam celý čas lamentovali,že musia švagrinke kočík kupiť a tak zase nebola príležitosť ,nebolo to vhodné uznajte baby ,oni lamentuju ,že musia kočík kupiť a ja im poviem ,že aj ja som tehotnááá ,to bolo blbé..hlavne teda my nič nechceme po nich,mne je tak jedno ktorá rodina čo kupi,nekupi ,ani pri malom sme po nich nič nechceli,,to by bolo fakt blbé..že aj ja som tehotná,,,aby to nebrali tak,že aj mne kupte..aj s mojim sme sa dohodli,že my si kupime čo nám sa páči,čo my chceme ,nepotrebujeme fakt nič ,len o to ide,že to oficiálne nevedia a tie ich reakcie boli aj pri prvom vnukovi také,no zvláštne,lubia si vnuka,jasné..ale napríklad ked sme im tehu oznámili,svokra sa zmohla na "ja nechcem byť babka,ja sa na babku necítim" ,pritom malého lubia,ale tak im treba všetko tak nejak inak vysvetlovať ,aj tá atmosfera u nich neni,príležitosť,vhodná chvíľa,moj už sa tiež zaprisahal,že poviem im to..a tiež to z neho nešlo..pritom všetci vedia,vidia,ved som ako tulen
no a ked sme k ním prišli,však mala som aj zo sona fotku vždy pri sebe ,,ale teda tá vhodná príležitosť nebola,lebo vždy teda tak nejako riešili ich finančnu situáciu,zdravie a kadečo..pri čom bolo fakt blbé povedať že som tehotná a dalšia vec ,oni teda vidia ale napríklad mna začali ponukať slivovicou,ktoru som nikdy nepila,nepijem,vedia to a opýtaju sa a prečo?a moj tiež prevráti oči,lebo je to také trápne celé..a nepoviem keby máme násť..ale je to až smiešné sem,tam ,takže teraz tento piatok bud im to už vyklopíme,alebo fakt pošlem sms až z porodnice ,, 😝 😀
@barcelona94901 ja odpadneeeem 😀 ale zase chapem to na druhej strane...
a svagrina ma kedy termin?
ach tie svokry...moja mi povedala, ze ona nechce vnuka, ona chcela dievca...tak to velmi mrzi...jasne ze je rada, ze je zdravy a tak, ale proste nevazi slova ktore pouziva...ale dobre mi na to poradila kolegynka...mala som jej vraj povedat, ze nech mi ona ukaze ako sa robia dievcata a potom si spravim .-D ona ma totizto troch synov 😀
@cukrik580 aj moja má 😀
švagrinka má čoskoro termín ,teraz kopec tehuliek z nášho okolia maju termín,no dve už su aj doma a maju teda také zážitky z porodnice ,že som sa už informovala vedľa v teme na tu nadštandart.izbu..ako vážne by ma mrzelo,keby kysnem v porodnici a malý chudáčik by sa ku mne ani nedostal cez romske osadenstvo,vraj des..
ked máš izbu zaplatenu,može ist navsteva za tebou..ak nemáš možeš si priať aby akurat s tebou nerodili ,pretože jedna romka,jedno okienko kde ukazuješ dieťatko rodine,návštevníkom a tam len teda jedna romka má aj desaťčlenné osadenstvo 😖 a že stále funguje ,že si kričia sestričkááá nemám plienku...a teda ja som bola v tom,že po toľkých rokoch už neexist aby som niečo také zažila ..že ja balíčisko plienok a moje dieťa mi daju so zapareným zadočkom,hoci plienky si sestričky veselo brali,po 10ks ..atd ,atd..teraz je vela tehuliek,dufam,že sa takemu niečomu vyhnem ,naštvalo by ma ,keby este niečo chytíme 😝
@barcelona94901 aj ja si chcem tu izbu zaplatit...ale ked nebude volna, tak snad nejak prezijeme...alebo keby som tam aspon s niekym odtialto co sa pozname alebo tak 😀
@cukrik580 no ved možno sa niektoré stretneme 😀
@barcelona94901 no pri mojom stasti vy uz ani nebudete vediet ze ste rodili a ja sa este budem gulat 😀
@katty137 Aj ja som si v poslednej dobe vsimla, ze mi akosi netravi, akoby mi pamprlon stlacil zaludok a ezmesti sa do neho tolko a strasne dlho mi trva, kym mi pretavi, potrebujem pohyb a vecer po treningoch si (teda snazim sa) davat si uz len bielkoviny, lebo ak by som sa prejedla, nemohla by som dobre spat. . . ale casto krat mi pomoze aj magnezium, popr skus sa poprechadzat . . . ja som raz draheno vystvala na prechadzku okolo domu vecer, lebo somnemohla od prejedenia ani sediet 🙂 a potom mi bolouz dobre, snazim sa nechodit s preplnenym zaludkom spat aby mi nahodou potom v noci nebolo zle 🙂 Uz aby to0 bolo, lebo si za ti nase deturence poriadne vytrpime 🙂
@bambulka12 k tej vybavicke, ja sa budem riadit pokynmi porodnice resp. novorodeneckeho, Ruzinov uvadza toto: http://www.fnspba.sk/Nemocnica-Ruzinov/oddeleni... cize viacmenej mas vsetko, aspon tak sa mi zda. Kdesi som citala este iny zoznam, aj ked bude to viacmenej podobne. Ale urcite ti skusenejsie baby povedia lepsie, lebo mne asi neostane ine nez sa riadit zoznamom (alebo sa opytam kamosiek)
Inak hentaku deku do autosedacky si planujem kupit tiez 🙂 videla som ze su tu v bazariku, asi si nejaku objednam z neho.
@barcelona94901 Strasne, aj toto je dovod,preco uvazujem o zaplateni si izby, radsej ako lekara . . . neviem si predstavit,ze by som sa mala na izbe tlacit s dalsimi neprisposobivymi, asi by ma porazilo. . . ja sice neviem ako to vporodnici chodi, ale verim, ze budeme mat stastie naochotnych ludi. Mam znamu, kocku co mi chodi na zumbu,a ona mi slubila, ze mi vybavi super sestrickovsky kolektiv, ze jej mam v den "D" volat hned po telefonate lekarovi 😀 tak snad to bude ok, ja sa totiz bojim iba jedneho, ze tambudu na mna zli a neprijemni :-/
@cukrik580 pri mojom šťastí ,podľa prvého tehu..som mala byť zbalená celý december,sviatky ,že to bude skorej..a nakoniec som prenášala,bol to január 😀
toto tehu sa mi termín zo 14.2 presunul na 5,2 s tým,že to može byť január 😀 uvidíme ,no
jemine moj prišiel s tým ,že szčo nebude mať nárok ani na rodičák ,tak ja už neviem čo bude,nebude ,odhlásiť,neodhlásiť 😝
@barcelona94901
@cukrik580 baby,moja sestra teraz rodila a velmi si pochvalovala,aj pristup sestriciek.Samozrejme,vtedy tiez rodili dve cerne a vraj tam chodilo milion cernot 😀 a ten smrad,ale sestra bola nastastie sama na izbe,bolo malo rodiciek a cez vikend nas pekne pustili za nou,nie na izbu,ale do takej miestnosti.Tiez som rozmyslala,ze si priplatim za nadstandart,ale zdaju sa mi to zbytocne vyhodene prasule a mozno by mi aj bolo smutno,keby mam byt sama 🙂
@biba a všetky ostatné babulky, ktoré ste sa mi snažili pomôcť... magnezko užívam už vyše mesiaca ráno a večer... aj tak to veľmi nepomáha na tvrdnutie, ale aspoň to tak nebolí 🙂 aspoň niečo... a ešte raz k jedlu pre upresnenie, ja zjem ráno jogurt alebo musli s jogurtom, alebo max. 2 kúsky pečiva... to je zhruba o siedmej... idem na obed zhruba o dvanástej a odvtedy sa už ani nepohnem až do ďalšieho rána... cítim hlad, ale stále "grgám" obed, je mi z neho neustále ťažko, tak chodím radšej na kute okolo ôsmej, aby som to prespala a mohla sa najesť ráno, kedy konečne cítim, že tam niečo zmestím... podotýkam, že na obed zjem menej ako pred otehotnením... bola som síce chudá, ale vždy som si veľmi rada pojedla. teraz nedám ani toľko čo predtým... priberám normálne, aspoň dohromady, ale nie veľa za posledné zhruba 2 mesiace ani kilo... tuším len pol kila... ale dokopy je to už 9,5 kila, takže pohodička, ale proste mi asi malé tak strašne tlačí na žalúdok, že nedám do seba vôbec nič a čo najviac nechápem, hlad pociťujem :( ale keď si dám čo i len jablko, alebo jogurt, alebo mlieko, vodu, čokoľvek, je mi z toho zle :(
Ešte čo sa týka izby nadštandard... ja si to neviem vynachváliť, bola som s malou pred 6 rokmi a ak bude možné, pôjdem určite zase... už len preto, že mi tam pustia malú, inak by sme museli byť na chodbe, môže chodiť ktokoľvek, kedykoľvek na akokoľvek dlho... kľud, telka, miesto, pre mňa oveľa príjemnejšie ako byť s niekým... a to podotýkam, tak komunikatívneho a spoločenského človeka ako som ja sa často nestretáva 🙂 ale skrátka som po tom všetkom bola rada, že som sama a v kľude... dúfam, že mi to vyjde znovu 🙂
no zeny... zobrala som 3 dni dovolenku... zapalene hrdlo.. nebola som nikde u doktora, takze sa idem len tak "doma liecit"... obvodaka mam 60 km daleko 🙂
... normalne .. ked ma nic neboli, si pripadam ako hypochonder... a potom to zacne skriabat, obcas kaslat...
.. fest neviem co robit 🙂 ... castokrat by som potrebovala niekoho, kto by rozhodoval za mna .. 😀 ... resp. povedal mi co robit.. a ja by som asi vacsinou aj tak urobila opak... ale bolo by to jednoduchsie 😀
baby a do výpočtu sa ráta hrubá mzda alebo suma z marodky?Lebo ja som cele tehu Pn tak som z toho
jeleň... 😖
@barcelona94901 napíš si mail do poradne soc. poistovne....odpíšu ti,potom uvidíš....
@bambulka12 ja som zatial rozhodnutá,že si nepriplatím izbu,budem radšej s ostatnými a niečo sa naučím aj od ostatných mamičiek....🙂no uvidíme,čo poviem po tom🙂🙂

@barcelona94901 😀 no ved uz najvyssi cas a este sa mozno budu tvarit prekvapene 😀