icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matabah
12. nov 2013

@os skús homeopatiká...musíš ich brat dlhšie a potom zaberúúú,ja som tak na začiatku bola a pomohlooo...

os
12. nov 2013

@matabah dik.. ale v ziadnom pripade ;) ... mam proti nim kadeco, ale to je na dllllhu debatu a nie do tohto fora 🙂

bambulka12
13. nov 2013

@matabah ked som bola so synom,tak som mala spolubyvajucu velmi milu mamicku a ked odisla,tak mi bolo veeelmi smutno,zostala som sama,tak som isla za sestrickou,aby mi tam dala nejaku maminu 🙂 .Nerada som sama a potrebujem mat stale okolo seba ludi,takze radsej budem na klasickej izbe a presne,ako pises,budes potrebovat radu,urcite ti niekto poradi 😉 .A zas nie sme tam hadam tak dlho,aby sme to nevydrzali a aj my si potrebujeme trosinku oddychnut a nie mat stale navstevy na izbe 😉

matabah
13. nov 2013

@bambulka12 presne tak,...my komunikatívne ...😝 😝 😝

biba
13. nov 2013

Baby mam strasnu depku zo seba ☹ dnes rano som si asi po 2-3 tyzdnoch sla obliect tehotenske rifle co som si kupila auz som ich cez boky nepretiahla ☹ nerozumiem tomu. . . ok stravu az tak poctivo ndrzim, ale cvicim 4x do tyzdna 6 hodin, slaka to keby som necvicila tak ako budem vyzerat??? A ked teda cakam chlapca ako je mozne, ze mi naberaju boky,zadok a stehna??? do februara snad uz ani do nicoho nevleziem ☹. . . neviem co mam nosit, celkovo som na vahe pribrala tak 10 kg, viac ako som dufala, ale sestricka ma ukludnila, ze som mala velmi malu zasobu tuku v tele a moje telo si proste vypytalo,ael az takto??? JA neveim uz co a ako nosit aby som apon zamaskovala ten zadok a boky. . . sorry,ze vas tu tym otravuejm, ale uz ma chytilo zufalstvo . . . neviete kde sa oplati kupit tehotenske leginy?? to je asi najrozumnejsie, lebo tie rifle. . . jedna katastrofa. . .rovno ich mozem predat ☹

bambulka12
13. nov 2013

@biba tiez uz zacinam mat tento problem,ze sa ledva natiahnem do tehu rifli a aj tie leginy s Lidla mna tlacia.Ja mam take leginy,co som nosila este netehotna a nosim ich uplne rozopnute a na tom dlhy svetrik a teraz mi dala znama take uzulinke dzinsy,ale total strecove a su perfektne 🙂 .Tiez som pribrala 11 kg,ale ja sa z toho vytesujem,konecne zacinam mat zenske tvary aj v dolnych partiach 😀 ,lebo som bola dost chuda a teraz mam konecne aj kusocek vacsi zadok a aj boky 🙂 .A nedepkuj,urcite vyzeras krasne 😉 ,ja sa napr. teraz citim celkom sexy 😉.Ja mam skor problem teraz z bundou,lebo nic nezapnem a co mi pozicala kamoska,ta je taka hruba,bolo by mi teplo este v nej,ty si ako na tom?

lucya87
13. nov 2013

@biba 🙂 no stress... Chudnutie budeš riešiť po pôrode. Ono pokiaľ si cvičila a cvičíš tak presne máš malú zásobu tuku a potom sa to viac nabaluje. Ale nemáš mať z čoho depku.... A to či čakáš chlapca alebo dievča nič nezmení na tom kde pribereš to su len babské reči.
Ja som si kupila tehotenské legíny v C&A a stali 10€ 2ks... ale to je už asi 3 mesiace dozadu.

biba
13. nov 2013

@bambulka12
@lucya87 Ja viem, ze potom to dam dolu, ale ked ja sa na seba nemozem ani pozerat, je to strasne . . cez vikend asi pojdeme na nakupy a pozrieme dake tehu veci, ale mne je aj luto za to vyhadzovat peniaze, je to len na chvilu ☹ nastastie ked uz budem doma, mi to bude v zasade jedno, v teplakoch mi je aj tak najlepsie 🙂

barcelona94901
13. nov 2013

@biba bibi neboooooj, je celkom možné ,že z porodnice pojdeš o 10 kg ľahšia ,jasné,cvičíš,je to tvoja sučasť,berieš to inak než ja trebars taký nakysnutý knedlík ,buchta by som bola pri tebe 😀 ,ale fakt nemusíš mať obavy ,ja už jedno tehu mám za sebou,viem čo píšem,vtedy som pribrala 30kg, preto sa teraz s mojimi 10 kg netrápim,áno štve ma ,že sa mi ťažko zhánaju veci,zimnu bundu mám na doraz..ale kvoli tejto váhe sa fakt netreba trápiť ,navyše tvoje telo,to je mašinka ,ktorá narozdiel od tých našich funguje na 100% ,fakt sa váhou nemusíš depkovať ,ty určite nie ,to sama uvidíš po porode,ty budeš hned fit ,v pohode,vo svojom tele,
vieš máme to už za pár ,je to prirodzené,že teraz sa cítime aj sme ako baloniky nafuknuté,ale čoskoro splaskneme,niektoré ako ja trebars sa viacej natrápime 😝 😀 ale ty budeš v pohodke,fakt sa nemusíš váhou trápiť
ono aj tie naše hormony si s nami robia čo chcu ..no ja mám teraz fakt veľké ritisko,aj boky ma prekvapili,pri malom som pribrala hrozne veľa ,ale boky nie..a teraz áno ,je to nezvyk,že nedám rifle,gate cez boky,ale vieš čo ,cítim sa teraz nenormálne žensky ,aj s tým mojim zadkom ,bokami a prsiami ,bruškom ,čo si myslia ,že čakám dvojíčky a napriek tomu veľkému ,hrošiemu,nafuknutému telu nemotornému sa ti za mnou aj chlapy otáčaju ešte ,hlavne teda ten moj je spokojný a určite aj tvoj je rád ,len my máme také nálady teraz,vieš ,mna štve zhoršená pleť a príde mi ,že mám hlbšie vrásky a moj ťuká na čelo či mi to nešibe ,na druhý den si pripadám zas mladšia 😀
a legíny tehu mám z lídlu ,su fajn,aj tepláky 😉

bambulka12
13. nov 2013

@barcelona94901 ja som pri synovi pribrala 17kg a som sa citila otrasne,vtedy som nosila len take volne tricka,lebo som mala obrovske prsia,dlho vacsie,ako brusko a strasne som sa hanbila 😝 .Teraz nosim vsetko co najtesnejsie a uzivam si to 🙂 .
@biba presne,ako pise @barcelona94901,tak z porodnice pojdes o 10 kg lahsia 😉

biba
13. nov 2013

Ja viem, ale baby tazko sa mi s tym vyrovnava. . . nebrete to, ze sa chvalim, ale takuto som mala postavu v aprily a teraz sa ani zdaleka nepodobam, len trochu svalov na rukach a chrbte sa mi dari udrziavat 🙂

biba
13. nov 2013

a ktomu nez sa opat prepracujem. . ach jaaaj, dnes mam akosi depkovy den ☹

barcelona94901
13. nov 2013

@biba že prepracuješ,jasné,že to dáš ,ešte aj naše zadky sa pri tebe daju do pozoru ,ja sa na to celkom teším baby 😉
a neboj ,to k tehotenstvu patrí,no a čoskoro budeš mať možno ešte krajšiu figuru ako predtým

biba
13. nov 2013

@barcelona94901 Trochu ratam aj s tym, ze po tehotenstve sa v tele zeny zacina tvorit aj testosteron a tak budem ahsie naberat a risovat svalovu hmotu, len aby mi to aj ten maly pamprlon dovolil 🙂 Uz teraz uvasujem, ako zorganicujem ammicky v mojom okoli s kocikmi a v ramci kocikovej hodinky, by som im vymyslela dake cviky, tak budu aj s babom vonku a aj pre seba nieco spravia a nebude ich to stat ziaden cas naviac 🙂 ale uvidim ako sa mi to podari 🙂

os
13. nov 2013

ahojte... co porabate??? ja idem casom oprat potah na matrac.. nech to uz nachystam do postielky 🙂 ... a potom sa chystam prat malilinke vecickyyy... mam 3 dni teraz tu dovcu.. kvoli hrdlu.. tak sa tesiiiiim 🙂
... neviem kedy by som to mala potom robit... asi si popisem co vsetko mam... a uvidim co budem musiet kupovat... len.. kym vyschne ten "potah".. .tak to bude asi kus trvat 🙂

barcelona94901
13. nov 2013

@biba určite to zvládneš,kočky,ktoré žiju pohybom sa rychlo dostávaju do formy ,.celkovo to lepšie zvládaju ,
kým my niektoré ešte ochkáme,čičíkame ,sme jak také holuuubatká ,no no.tam to,ono..stres..chaos..panika..unava..bez nálady...kým sa tie naše telá nejako rozhýbu..
fit kočky ,pohybáčky ste rýchlo oukej ,aj zabudneš že si rodila ,kým ja trebars budem ešte len ruky rozcvičovať 😀

áááále uvidíš budeš ešte krajšia než na týchto foto,dáš to ! ale teda ty máš aj tvár peknu nielen figuru,neboj tento tehu hormon prejde
a kuki babenky
https://www.facebook.com/FemFitnessModels/photo... ja viem,že sa tiež dostaneme k nejakej tej postavičke aj mimo obrázku 😀 ,ale to má čas,hlavná vec ,že sme v poriadku baby ,zdravé,to je najviac teraz 😉

eliska07
13. nov 2013

@biba Nerob si depku, to nie je o pribratí, ale o tom, že sa Tvoje telo pripravuje na pôrod, t.j. rozťahuje sa panva a prispôsobuje sa celý spodok prirodzenému pôrodu. Aj po pôrode môžeš mať ešte nejaký mesiac-dva problém obliecť si svoju pôvodnú veľkosť, ale nie z dôvodu "tučnoty", ale práve týchto roztiahnutých panvových kostí. Je to proste normálne.

Ja som pri prvom pribrala "len" 12 kg a v pôrodnici som nechala 8 kg. Našťastie som mala pocit, že moje telo sa rýchlo vrátilo do pôvodného stavu. Z pôrodnice som išla domov v rifliach - normálnych - ale musím povedať, že boli elastické, takže sa prispôsobili. Na krst som si kupovala nové oblečko, vôbec nebolo veľké, ale o tri mesiace na to, to na mne všetko lietalo. Nešlo o schudnutie, ale o úpravu postavy.

Podstatné je to, aby bolo bábätko zdravé. Po pôrode sa určite dáš rýchlo dokopy.

eliska07
13. nov 2013

@os Ja zatiaľ len veci ukladám do skrinky a prať sa ich chystám až v januári a potom ožehliť a pekne naukladať 🙂 Ešte mi príde zavčasu, aby som to teraz oprala a mala pripravené... Aj keď neviem, neviem, ako sa mi v januári bude chcieť. Ale keďže december je taký "sviatkový", tak viem, že tam to robiť určite nebudem stíhať 🙂

Aj ja som bola teraz doma, tiež ma bolelo hrdlo... a ešte malý do toho dostal kiahne. Dnes som po týždni prvý deň v práci...

Malého tiež škriabalo v hrdle, tak som mu kúpila Junior Angin na cmúlanie a lekárnička mi povedala, že to môžem aj ja ako tehotná. Ale poviem pravdu, ešte som si ho nedávala. Stále si hovorím, že to nejako zvládnem aj bez liekov, aj keď som nachladnutá už druhý týždeň. Dávala som si len Hedelix sirup na kašeľ, ale aj to len pár dní a len dvakrát denne, nie trikrát ako bolo odporúčané.
A teraz, kvôli malého kiahňam si ešte dávam b-komplex. Vraj je v tehotenstve dobrý. Tak si dávam aj ten.

Drž sa, nech Ťa choroba rýchlo prejde 🙂

ivet51
13. nov 2013

Ahojte, tak ja som dnes bola na kontrole, bol aj UZV a doktorka skontrolovala bábätko..... Chlapček sa má dobre a váži už 892 g..... Riadny chlap.... Tak nech nám deturence pekne v bruskach rastu
Mna tiež nejak škrabe v hrdle a boli má , aj v noci som sa na to budila, tak dúfam, ze to prejde
Nemáte nejake domáce- babské receptiky na bolesti v hrdle????

ivet51
13. nov 2013

@biba krásna postavička 🙂

biba
13. nov 2013

@ivet51 Dakujem, dnes ma chytila taka nostalgia, bola to sice prevelika drina a odriekanie, ale bola som spokojna a stastna 🙂

katty137
13. nov 2013

@biba teeeeeda, waw, tak aj ja som celkoom športový typ, teda dosť, ale takúto postavičku som nikdy nemala... toto je už trošku o inom kafíčku 🙂 krásna postavička... ale zaručujem ti, že po pôrode ani nebudeš vedieť ako a budeš na tom istom... naozaj... tiež som hneď po prvom pôrode schudla a dokonca do mesiaca viac - na váhu menšiu ako som mala pred otehotnením... a to za mesiac (počas prvej som pribrala 17 kg) ale popravde tiež som si vypracovala postupne lepšiu postavu ako predtým a teraz pri druhom tehu sa tiež na seba pozerám trolinku inak, ale ukľudňujem sa predchádzajúcimi skúsenosťami a je mi oveľa lepšie... tak sa netráp, to pôjde samo a pri tebe o tom nemožno v žiadnom prípade pochybovať :D

biba
13. nov 2013

@katty137 dakujem za podporu, ja viem, ze to snad bude dobre,ale jednoducho teraz mam blbe myslienky . . . kazda mamicka mi hovori, ze potom to pojde rychlo dolu,ale momentalne ma zaujima, co je teraz, pozeram po tehotnych a obdivujem ake maju aj napriek velkym bruskam tenke nohy a ja sa valim ako gula. . . este k tomu som aj brutal nizka, tak sa to znasobuje. . . ale tak snad ma to prejde . . . nastastie moj partner stale mi vravi, ze som pekna aj tak a ze ma miluje, je to od neho mile, vediet, ze som sa mu nezhnusila. . . aspon jemu, ked sama sebe ano :-/ ale uz vas nebudem trapit mojmi depkami . . . ja sa z toho dostanem 🙂

matabah
13. nov 2013

@biba len sa netráp,ja som velká od narodenia,bojujem s tým celý život a zatial som pribrala len 7 kg,ale je to koli tomu...moje bábo si má z čoho brat,a teda to ani nie je tak velmi vidno,no ale kotúlam sa celý život....vysoká,široká a tažká ako šlak...!tak bud rada a presne,aj ked aj ja sa stále mrvím,ty budeš naspat len taký fukot..mysli na bábatko a teš sa 😉 😉 😉

cerimi77
13. nov 2013

ahojte baby, nestíham vás toľko čítať, možno ste to tu už riešili, včera som bola na tej cukrovej vode, mám akože len poruchu glykemickej tolerancie, nasadila mi diétu, čo mi akože fakt prospeje, lebo v poslednej dobe mi začalo veľmi chutiť sladké a aj som dosť pribrala, len všade čítam iné normy a hodnoty ktoré sú ešte ok, aké ste mali vy? ja som mala 1. odber (nalačno) 4,3 potom 2odber (hodinu po cukrovej vode) 8,2 a 3odber (2h po cukrovej vode) 3,3.

kazunomiya
14. nov 2013

@cerimi77 ja som mala 3,8 a po 2h som mala 8,5. Vyhodnotili to ako normalne. Ale podla tabuliek ta hodnota po 2h ma byt nizsia nez som mala ja. Lenze to plati ked sa robi odber zo zily a nie z kapilarnej krvi (z prsta) takze zrejme tym to bude... Zakladne normy si vies najst na internete, ked si vyhladas OGTT, ale myslim, ze je to trochu zlozitejsie, lebo ten priebeh moze byt rozny. Napriklad u teba glykemia po 2h padla na uroven hypoglykemie. Ja som mala hypoglykemiu (no, velmi miernu) nalacno.
Myslim, ze tu diabeticku dietu nie je problem prezit, len treba jest dost casto a dost kvalitne, potom nedostavas take chute na sladke a nepada ti tak cukor (preto mas chut na sladke, pri glykemii 3,3 sa neda cudovat 😀 ). A sladkosti sa daju nahradit ovocim, a obcas si mozes dat aj nieco sladene fruktozou, tam ani nespoznas, ze to je nejaky iny cukor. A este brezovy cukor (xylitol) je vraj dobry a dokonca diabetikom vraj pomaha. Teraz ho dostanes kupit este aj v Bille, uz sa to fakt rozsirilo.
Pozitivne je, ze nemas cukrovku, len tu poruchu tolerancie, to nie je take zle ako cukrovka.

aplless
14. nov 2013

ahote vidim ze vacsina bola uz na tom teste na cukrovku ja idem buduci tyzden a som zvedava ako to vyhodnocuju lebo mne kazala zjest dva rozky so syrom a po hodine mi zoberie krv nebudem pit tu sladku vodu

kazunomiya
14. nov 2013

@aplless to tu uz ktosi pisal 😀 to je velmi neortodoxny sposob, ale tak poriadne ako sa to ma, to robi asi len malo pracovisk. Poriadne znamena: odber nalacno, potom do 5 min vypit roztok, potom odber po hodine a po dvoch hodinach, a zakazdym zo zily - vtedy na to maju nejake vseobecne tabulky co WHO urcilo ci tak cosi som sa docitala.
Neboj aj z toho budu vediet, ci ti travi glukozu normalne alebo nie... a nebudes sa musiet trapit so sladkym roztokom (nam aspon dovolili citron, musim povedat ze to mimoriadne pomohlo, inak by som to nevedela dopit). Keby mas cukrovku, zistia to aj z hodnot pred jedlom a po jedle. Ved tak si to meria kazdy diabetik doma.

cukrik580
14. nov 2013

@kazunomiya ja som bola vcera...vdaka bohu za to ze vymyslel citron 😀 brali mi zo zily na lacno a po dvoch hodinach presne tiez zo zily.vysledky budu az v pondelok tak som zvedava ako dopadnem...

barcelona94901
14. nov 2013

@kazunomiya
nalačno 4,4,-
po záťaži 5,8
mne tá sladká voda nevadila ani pri prvom,ani teraz a to nepijem ani sirupy,džusíky,malinovky ,kávu iba bez cukru vypijem
ja som to dávala po duškoch a obávala som sa iba hladu 😀 kedže ráno ranajkujem,no ten "drink" to zahnal a žiadne hladovanie sa nekonalo, 😀

baby už nech je zajtra ,ja sa neviem dočkať sona 😀