Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@ivet51 skus na to hrdlo cajicky, ale pozor, salviu napriklad v tehotenstve nesmies, zazvor tiez opatrne, mozu vyvolat stahy maternice. Porad sa v lekarni, ktory cajik by si mohla. Ja inak pijem taky prieduskovy z obchodu, lebo mam trosku hlieny a ten mi chuti. Este poznam take ze cesnak v teplom mlieku a osladit medom, ale neviem nakolko to funguje vyslovene na hrdlo. A este calcium chloratum sirup, na skriabanie v hrdle, kasel a podobne veci sa tusim dava. Pomahaju aj cukriky ako je Anticol, Halls, ale treba tiez pozriet co v nich je. Hoci myslim, ze v tych nebude nic co by sa vyslovene nemohlo v tehotenstve. Pri takych ze Strepsils, z lekarne, to si uz nie som ista, ale to sa da zas opytat.
@barcelona94901 jaaaj tak ty si s cukrom uplne v pohode, zavidim 😀 ja som mala zo zaciatku hrozne hypoglykemie, az mi volali ci este zijem (hodnota 1,4 - zodpoveda tazkej kome).
@biba ja som mala so sebou proste smartfon a kukala som veci na nete a potom som sa hrala. A bol so mnou aj manzel, tak to nebolo take zle. Horsie su tie stavy, hned po vypiti roztoku sa moj zaludok tvaril dost divne a prvu hodinu mi zas bolo zle z toho, ako mi prudko stupala glykemia (aspon si myslim, ze to bolo tym). Vezmi si so sebou nejake fajne jedlo, co zjes potom po tych dvoch hodinach, ale samozrejme nie sladke 😀
Mna naobed uplne zlozilo a zaspala som... esteze som mala cely den volno.
Inak neboli tie dve hodiny zase az taka vecnost.
@kazunomiya Ale jasne, dako to vydrzim, no tak ma napadlo a preco si nemozem potom po dvoch hodinach jest sladke??? Ja mam vo zvyku si rano vzdy davat nieco sladke, mussli s mliekom alebo tak. . . no ale ai si vezmem banan a dake pecivo. . .snad to bude stacit, ved co mozeme jest ked sme v nemocnicnom zariadeni??? Asi nic a ozaj pit mozem?????
@biba po tych dvoch hodinach je test skonceny a mozes co chces, len myslim, ze na sladke chut mat FAKT nebudes 😀 😀
Pocas toho testu nesmies nic, ani pit, ani jest, ani vyvijat vyznamnejsiu fyzicku aktivitu, v podstate by si mala sediet v cakarni. Patri to proste k standardnemu postupu. A okrem toho ti vraj moze byt celkom slusne zle, takze ja som sa radsej zo stolicky nezdvihla. A bola som rada ze som sa mohla opriet o manzela.
Ale niekde ten postup tak prisne nedodrzuju a dovolia vselico.
🙂 ja mam skor strach,ze tam umriem od sedenia, to jeuplne utrpenie pre mna 🙂
Ahojte, ja som bola na glukozovom teste pred dvoma týždňami....Nečakala som dve hodiny....O 7mej som prišla a vypila...asi 10 minút som počkala a sestrička ma zavolala do poradne....a keď som odtiaľ vyšla už mi brala krv že do 8mej ju musia odovzdať...takže prešla nejaká trištvrte hodinka kým mi zobrala krv...bolo to celkom v pohode...keď som už šla domov tak mi bolo divne, miestami som myslela, že si aj pregrc....ale dalo sa to ustáť takže pohodička.....🙂))))
@kazunomiya jj ja cukor ok,robili mi ho poctivo ako tebe ,u mna len ten tlak ,ale už možem piť kávu ,bez toho aby ma naplo ,tak celkom fajn 😀
baby ale začalo ma pichať niekedy v prsníku,je to dosť nepríjemné ,hlavne teda na večer ,tak z ničoho nič,aj to tak prejde ,ale nepamatám si pri prvom tehu nič také,toto tehu je uplne iné snad vo všetkom 😝
@biba dám kľudne kilo na to,že aj teraz máš krásne nohy ,len to tak nevnímaš ako tehulka si všímaš iné ,to je celé
keby vidíš moje lýtka ,tak si cvrkneš 😀
v rodine máme boxeristov,aj kulturistu ,pár športovcov sa tam nájde ,no na moje lýtka nemá nikto z nich ,to ako keby som od narodenia niekde vagony vykladala 😀 ale to tá turistika ,chodenie
spravila som si tvarohovu mnamku s jablčkami,škoricou ,nejako sa mi zase chute menia ,vám nie? z pažravosti som prešla na "neviem čo si dám" 😝
@kazunomiya díky moc za vysvetlenie 😉 mne tiež brali krv z prsta a tá hodnota po 1h sa mi práve nezdá až taká vysoká, aby sa to muselo nejako extra riešiť, či? veľmi tomu nerozumiem, idem si viac o tom poštudovať aj o tej hypoglykémii, akože diéta mi určite neuškodí a fajn, že ma to aspoň trochu našťartovalo vrátiť sa zasa k zdravšej strave, lebo posledné týždne som to zanedbávala, aj som dosť pribrala a dostala chuť na sladké, tak idem s tým niečo urobiť, to je všetko fajn, len sa mi nechce veľmi chodiť na tie kontroly každé 2t, strávim tam pol dňa, niekoho zháňať k dcérke na varovanie a ešte ma objednala o mesiac na nejaké poučenie o diéte či čo, niekedy poobede, tak to sa mi už vôbec nechce sa tam trepať 😝
@aplless pred týmto záťažovým testom by si mala byť nalačno 10h, ak ti vídu nejaké zlé hodnoty, potom sa chodí každé 2t na kontrolu, čo ti nasadia diétu, alebo pri tehu cukrovke aj lieky-inzulín myslím, a až na túto kontrolu ideš vlastne hodinu po raňajkách a berú len krv, nepije sa cukor, ale záťažový tes- vypitie tej cukrovej vody je myslím povinné, to by mali robiť každej tehule 😕 ... a teraz čítam, že každé pracovisko si to urobí po svojom 😕 som myslela, že je na to jeden postup a šmitec
@kazunomiya inak ja som s vypitím cukrovej vody nemala žiadny problém, aj bez citrona vypila som to na ex, a trochu na dne ostalo cukru, tak mi tam ešte kvapla trochu vody, nech to dopijem a pohodička, potom v čakárni sa mi trochu motala hlava, ale inak nič 😉
@kazunomiya @biba mne dovolili počas testu piť čistú vodu, ale nie veľa, vypila som možno 3dcl za tie dve hodiny, postupne, tiež som len sedela na stoličke v čakárni, prečítala som si noviny a potom som hrala sudoku v mobile 😀 ale točila sa mi trochu hlava, v noci som spala asi 3h, tak sa mi zatvárali oči a po tých 2h som nemala problém si dať sladkú buchtu, ale to možno kvôli tej hypoglykémii 😕 som našla docela fajn článok
http://www.lpp.cz/?a=20&id=33
@aplless podľa toho to asi neberú, každý doktor má asi svoje postupy, ale myslela som, že tento záťažový test robia všetci 😕 ja tiež nemám v rodine žiadneho cukrovkára, nemám žiadne tehu problémy ani žiadnu nadváhu, pri prvom tehu som mala hodnoty v poriadku.... ale aspoň už teraz viem prečo mám stále chuť na sladkosti a budem si dávať väčší pozor čo jem a hlavne kedy jem, nakoľko ja mám skôr hypoglykémiu, čiže mi veľmi rýchlo klesne cukor v krvi pod normálnu hladinu, čo ma zasa núti jesť sladké a takto dokola, takže treba pravidelne papať, každé 3h a obmedziť jednoduché sacharidy, ak pečivo, tak celozrnné, natural ryžu a pod. , jednoducho preferovať potraviny s vyšším glykemickým indexom 😉
Ahojte baby, nepatrím do vasej skupiny, rodila som uz v septembri. Ale ohladom nadštandardnej izby, ja som chcela ist ale bola obsadena. Skoda. Podla mna tie peniazky stoja za to. Na izbe sme boli dve aj s detickami od zaciatku. A poviem vam neoddychla som si nic. Moja mala bola a je strasbe dobrucka ale dieta tej druhej baby stale plakalo, skoro v kuse, potom isla domov, jednu noc sme boli same a bolo super, nasledujúci deň mi dali ďalšiu babu s babom a nielen ze jej mimco plakalo ale ona chrabala ako stary chlap, no hroza.. Odporucam nadstandardku a aj kvoli tým navstevam, lebo vrazat na chodbe do spoluobcanov ktori hucia a pachnu, vrrrr
@cerimi77 cau, nie, podla mna to nie je nejaka extra vysoka hodnota po tej jednej hodine, lebo ja som mala viac aj po dvoch hodinach. Nechcem ani hadat, aku sialenu hodnotu som mala po jednej hodine (to mi nemerali). Oni na to maju nejake tabulky, nechce sa mi to teraz hladat, ale ked si vyguglis OGTT tak to najdes, v anglictine aj v cestine, cely popis standardneho postupu aj normy na vyhodnocovanie. Ale mne to vyhodnotili nejak inak a okrem toho nedodrzali standardny postup (vynechali jedno meranie a brali len krv z prsta)...
V kazdom pripade bolo tam, ze za poruchu sa povazuje, ked je pociatocna glykemia vyssia nez ma byt nalacno (tusim 3,9), a ked hodnota po 2hodinach je viac ako 7,9. U mna bola pociatocna hodnota nizsia ale ta po dvoch hodinach vyssia a teraz si vyber, co to znamena... Rozhodla som sa ze ked tvrdia ze je to normalny priebeh OGTT tak im budem verit.
@cerimi77 ten clanok o hypoglykemii je fajn, viem aj odkial to maju. Knizku si mozes zaobstarat od slovenskej Ligy par paru (www.lpp.sk), vola sa Plodnost, cykly a vyziva. Je v nej vela uzitocnych informacii. Inak aj take smernice ze co by sa malo v tehotenstve jest, mozno by sa ti hodili (ja ich zial neviem dodrzat).
Aha, asi to nie je ta ista knizka, ale velmi podobna :D
@kazunomiya hm, tak podľa tých čísiel čo píšeš, ak by mne nemerali tú hodnotu po 1h, tak by som to mala úplne ok, napriek tomu ma zaradila do diagnozy PGT 😝 .... tá prvá hodnota mohla byť skreslená, lebo som sa akosi pozabudla a nebola som nalačno min 10h ako by sa malo byť, som si večer pred spaním dala vanilkové acidko 😝 .....akože som rada, že som sa na základe toho začala o to viac zaujímať a vďaka tebe (ešte raz veľmi pekne ďakujem) som zistila, kde robím chybu a prečo mám takú strašnú chuť na sladké a zbytočne som veľa pribrala za posledné 2m 😝 .... len tým, že mi prischla táto "diagnoza", budem musieť k nej chodiť na kontroly do konca tehu, to je 22km tam a 22km späť, pol dňa strateného 😝 a ešte ma ženie na nejakú poradu či diskusiu o diéte, na to sa jej ešte opýtam, že čo to je a či to je povinné, lebo to sa mi už fakt nechce absolvovať 😝
@matabah cukrová voda fakt nebol žiadny problém, ani pri prvom tehu som nemala, vypila som to na ex 😉
@cerimi77 ja myslím, že problém bol v tej hypoglykémii po 2 hodinách, asi ten cukor nemal tak nízko spadnúť. Ale to som sa nikde nedočítala, ako vyhodnocujú takýto priebeh. Na internete sú trochu obmedzené zdroje, resp. musela by som to podrobnejšie hľadať. A ani sa nepamätám, aké hodnoty sa považujú za normálne po jednej hodine, hoci myslím že tá tvoja zrejme spadá ešte do normálu.
inak dobré ráno baby 🙂 ja mám dneska 30 (rokov) a presne 99 dní do termínu pôrodu 🙂
no baby ,včera večer som mala zas zážitok,brácho má známu ,ktorá sa venuje numerologii,v nejakej tv s tým vystupuje,ja neviem ani ako sa vlastne volá ,,
bavili sme sa s bratom o mojom synovcovi,že čo mu povedala,že wáááu ,ako tá z nz ,ale to bola veštica ,že ako sa zhodli..no a ja som mu hovorila,že zajtra sono..že som teda zvedavá či bude vidieť pohlavie ,že či babička mala pravdu a za chvíľu mi podáva brácho telefon ,že opýtaj sa 😀 skoro som si cvrkla,ja v ustach pomaranč,,som mumlala 😀 ale tak prežila som to .. no tak dnes sa teším ,ešte pár hodín a konečne sono 😀
@barcelona94901 ja síce žiadne veštice nestretávam, ale zato keď ľudia hádajú, či je to chlapček alebo dievčatko, tak spravidla uhádnu. Pamätám si len jedno dievčatko (robím v ZŠ, deti sú zvedavé), ktoré neuhádlo 🙂
@barcelona94901 no som zvedava, poprosim info 😉
@kazunomiya vsetko najlepsieeeeeeeeeee 🙂 hlavne veeela zdravicka 🙂

Baby,mna caka ten glukozovy test zajtra som straaasne zvedava, ako to dopade a hlavne,co tam budem dve hodiny robit, ved sa tam zjancim od cakania. . . asi si vezmem tablet,knihu a budem studovat jedalnicky 🙂 aspon sa niekam posuniem 🙂