Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@os vidíš...až ked si to napísala...ja som si to ovocie predtým poliala medom,a kyselinka nikde...inak zo sladkého mám vždy....no hádam nepríde v noci na návštevu...tak dobrú nocku,krpana už kope,že treba sa už vykotit do postele🙂
ozaj...som bola na víkend na starých horách-hotel altenberg a super tam varia...aj wellness je tam...čistučko...a v okolí krásny kocúrik..tak papa,do zajtra!
@katty137 ja som zo senice a ja som išla k slobodovej práve kvôli tomu, aby som nemusela behať na interné zvlášť, pri prvom tehu som u slobodovej dopadla dobre, tak som nemala s tým problém, ale asi som to podcenila, som si večer o 22h dala ešte sladké acidko 😀 neviem či to mohlo ovplyvniť výsledky, každopádne k nej budem teraz musieť chodiť častejšie 😝 ale s tou dietou to nejako nepreháňam, lebo hodnoty som mala myslím v pohode, po 2h teda skôr nižšie ako by mali byť, ale to sa myslím dá ľahko upraviť stravou... nevieš čo znamená to jej "poučenie o diete"? na to ma objednala o mesiac 😕 ale z toho sa asi vyvlečiem, bude záležať ako mi dopadne kontrola na budúci utorok 😝 ... a ku ktorému gyn chodíš? fajn, že bábo je v poriadku, a ty teda pekne oddychuj radšej 😉
ja som pri malej mala dosť skoro kolostrum a teraz ho už tiež mám, ale nemyslím si, že od toho záleží kvalita či kvantita následného mliečka, ja som kojila bez problémov až dovtedy kým som zasa neotehotnela, čiže tie 2roky, prvých 6m som výlučne kojila a musím si zaklopať, dcérka ešte nebola chorá, ak nepočítam nejaký soplík či mierny kašel, ale zatiaľ sme nemali žiadne antibiotiká, ani vysoké horúčky, malú som si nechala hneď po pôrode koža na kožu, aby sa prisala a s mliečkom som nemala problém, jedla som všetko, v ničom som sa neobmedzovala, keď mala 4m boli Vianoce a to si bez vianočnej kapustnice neviem predstaviť 🙂
mna strasne tlači žaludok aj malo zjem a citim sa ako keby som sa prejedla :( este do 20.12 vydrzat v robote sediet
kocky, ja som prave vcera skonstatovala, ze ma chyta psychicke vyhoretie v situacii kedy to nie je ani mozne. . .uprimne, uz ma to nebavi, uz hcem aby sa ten nas maly pamprlon narodil, lebo toto cakanie je priserne a nudne. . . akurat co sa jedujem, ze nic neobleciem. . . ja som tak nedockavy clovek, aj na autobus, radsej utekam, ako by som mala na neho na zastavke cakat. . a teraz toto, kto to kedy videl 9 esiacov cakat. .. bozeee to je skuska mojej trpezlivosti ako oci. . . potrebujem aby sa okolo mna nieco dialo a nie toto, dni su si podobne ako vajce vajcu, rano praca, vecer treningy,v noci domacnost, vikendy upratovanie a presviedcanie draheho aby sme aspon iekam nieco sli, lebo ma ide porazit. . nic extra. . katastrofaaa . . . uz sa tesim ked budem mat toho pamprlona, aspon budem mat zamienku ist von sa vyvetrat a pohnut zadkom. . .lebo ja ked nemam kde a ako pustat energiu, vsetko sa to vo mne kumuluje a potom som neprijemna a kedykolvek mozem vybuchnut. . . pomooooc, ja cchem pustat sarkana, stavat snehuliakov,snakovat sa, blaznit. . vystrajat vsetko co normalni dospeli ludia nerobia 🙂. . . . som sibnuta, viem, ale co uz 😀
no ved aj ja som rada ze chodim do prace aj ked nadavam ze mame roboty ale aspon sa nenudim doma by ma nebavilo sediet uz cez vikend mi je dlho a neviem co by som robila aspon ze mam dceru a macky tie sa mi o robotu postaraju v nedelu ideme na vystavu do Nitry a v dec by som este chcela ist do Viededne na poslednu vystavu s kocurom aby mal titul grandintersampion
😀 baby dnes som nastupovala do busu s jednou babičkou a tá ma chcela pustiť,nech si sadnem 😀
autobus plný mládeže a babička ma pušťa ,to bol zážitok 😀 ale ja málokedy sedím,som normálne podakovala a len čo som to povedala ,ihned mladá cicka natešená si lofla a dobre že ma nezhodila 😀
no krv mám za sebou ,na kontrolu za mesiac
ja by som tiež rada chodila niekam,ale veľa toho teda teraz nevydržím,hlavne schody su pre mna 😝
@biba Vrelo Ti odporúčam užiť si toto nič nerobenie 🙂 keď sa drobec narodí, tak sa už veľmi nezastavíš. A asi by si sa mala psychicky pripraviť aj na to, že tie dni, či chceš, či nie, zo začiatku budú všetky rovnako náročné a "nudné". Budeš musieť malé stále kŕmiť, prebalovať, uspávať, nosiť na rukách. Do prvého roku extrémne hry s drobcom nečakaj, skôr to bude o tom ako ho prebaviť, aby vám nebolo dlho.
A do toho všetkého ešte aj domácnosť a manžel 🙂
Materstvo je krásne, ale dni sa naozaj podobajú jeden druhému. A v podstate taká úľava nastáva až v čase, keď je dieťa aspoň trošku samostatné.
Ja som si prvú materskú vychutnávala, malý bol dobrý a predsa si všetky moje negatívne nálady odniesol manžel. Pretože tak ako sa hovorí, to nie je materská dovolenka, ale materská práca 🙂
A buď rada, že drobček je tam, kde je. Tam mu je dobre a nech tam krásne vydrží až do termínu.
@eliska07 Och asi som ojedinely pripad, ked sa pamprlon narodi, ziaden den nebude rovnaky, lebo vsetko bude nove a z mojho pohladu sa bude nieco diat, takto okrem zvacsujuceho sa brucha nic. . . takto zatial mimo treningov nemam kde minat energiu, a zacina ma to stvat, proste chybaju mi zazitky. . dianie. . .normalne sa tesim, ze ideme v sobotu k nasim na brigadu s drevom, lebo ak by som mala opat sobotu len preupratovat a prelevitovat tak ma asi svacne, tak to budeme aspon na vzduchu. . .juchaaaa . . . 😀
ach jaj baby...u mna nejaka depresivna nalada zavladla...a to by som sa mala tesit...kolegynka po pol noci porodila Nelku 3630g a 50cm, ale ja neviem co je to so mnou...celu noc som sa budila snivali sa mi zas somariny, potom sa Samko zase chcel vykopat na slobodu...ja neviem co mi je, uz som si aj poplakala , aj takmer cely dom upratala, aj kolac upiekla, inak podaril sa mi uzasne 😀 obycajna bublanina a tak to cloveka potesi 😀 aj obed som uvarila a aj tak napriek vsetkemu mam opuchnute oci a slzy sa same z nicoho nic kotulaju...to ani neni ze plac ale rovno rev ☹ co je to zase so mnoooooou ☹
@biba 🙂 sa musim smiat, akoby som o sebe citala.. ako prvorodicka som tiez dost nedockava, nech je uz babo tu a ja nech sa dostavam do povodnej podoby. Strasne sa nanho tesim, aj na tu starostlivost (asi optimizmus zaciatocnika) a tiez preto, lebo sa citim ako vecne tehotna, nic poriadne si uz neobleciem, len sa zakazdym vynervujem a zadychcim pri obliekani, ponozky su "naj" artikel 🙄 nehovoriac, ze nohy po sprche si cez brusko nedociahnem utriet, kopec inych obmedzeni..okrem toho som uz na pn a mam dost obmedzene este aj domace prace.V sobotu som dala 2 pracky, drobny nakup, vsetko ostatne zariadil mm, no ale k veceru som bola uplne k.o. Dnes je nastastie uz lepsie ale dva dni som ledva chodila skrcena, strasne bolave mi zostalo brusko, normalne akoby svalovica maternice a do toho pohyby maleho, tak to bolelo ako blazon ☹
Som citala o prvorodickach v poslednom trimestri...uz sa to velmi nepodoba na nas povodny zivot a nove okolnosti este nenastali.. tak je to vlastne take medzistadium, babo realne prejavmi na nasom tele, ale stale schovane v brusku 😅
Rovnako mi chybaju nejake aktivity...vsetko mam vyratane na intervaly medzi cikanim 😅 idem pred odchodom z domu, ledva dobehnem na prvu toaletu v meste a potom pocas kavicky aj zo 3krat 🙄
No ale jasne, najdolezitejsie nech je mimco ok, nech nam to rychlo ubehne, 12.12. mam nastup na MD, potom Vianoce a podla poslednej kontroly moj termin sedi +/- 2 dni na 6. februar 🙂 vo stvrtok zacinam uz 30 tyzden uz 😕 Baby je tu niektora so skorsim datumom, alebo budem prva??
Inak cukrovka u mna dopadla supco, ale pre istotu zistili nedostatok zeleza, tak uz papam aj to, okrem magnezia, na kontrole min. tyzden mal maly cca 1.180 g 😵 a kontroly uz zacinaju naberat na intenzite (odstup menej ako mesiac) a bude to este hustejsie. Lekarka mi povedala, ze do Vianoc sa vidime este 2 krat 😕 😕
No a vcerajsi den som stravila googlenim pediatra pre maleho, tak mam jeden tip a idem sa s pani dok. porozpravat buduci utorok a uvidim, ci mi bude sediet. Dufam ano a mozem tuto ulohu vyskrtnut.
Tento tyzden by som rada tiez ponakupovala vianocne darceky, nech mam klud 😉
@cukrik580 švagrinka ráno porodila 😀 a kámoška čaká,nervozna je už z toho ,kríže ju bolia ,kupele si robí,sexuje,po schodoch šlape a malemu sa nechce ešte von ,tak hádam dnes už aj ona si odfukne 🙂
@sonulka81 ja som robila falosne falosnu svieckovu 😀 to znamena bez masa...ja ho aj tak nelubim, lebo mi pride hrozne suche 😀 a mm ho tam nepotrebuje, tak som spravila len omacku, tak robievam najcastejsie 😀 a s knedlou, teda ak sa mi ju bude chciet spravit...ked nie, tak zavolam mm nech kupi a ked hej, tak asi spravim z polky knedlu a z polky parene buchty 😀 a bude mat dalsi obed 😀 ja som si to dala s chlebikom 🙂
@danilee ja mám termín 5.február s tým,že skor to vyzerá na januar, 😉
placentu mám ešte dole babenky ,takže za mesiac uvidíme ,že čo dalej ,niekedy ma potrápi ešte tá lonová pravá kosť,,,je to ako brutálna svalovka ,inokedy necítim nič,,
a tento týžden už cítiť intenzívne kopančeky ,hlavne teda večer ,netreba ani ruku dávať na bruško,máme večerné kino , no a unava jasné,šetrím sa,ale ak mám cez den toho viacej,tak večer zalomím skorej než náš syn 😀
Žienky, ja som asi iná 🙂 Mne sa páči ako vyzerám v tehotenstve 🙂 Nemyslím do tváre, ale veľmi sa mi páči byť tehotná 🙂
To krásne bruško predo mnou - aj keď si myslím, že stále nemám také nejako extra veľké, v pohyboch ma neobmedzuje (našťastie), ale je ho už krásne vidieť 🙂 Vôbec si nepripadám veľká, nemotorná, resp. tučná. To, že nezapnem zimnú bundu, tým sa netrápim... to mi prídu ako nepodstatné veci, ktoré budem riešiť, až nastane tuhá zima 🙂
Jednoducho mi to príde ako krásne obdobie prípravy na bábätko. A keď vidím nášho malého drobca ako sa teší, ako nám rozpráva o bábätku ako sa oň bude starať, a že je jedno, či to bude braček alebo sestrička, tak som neskutočne šťastná.
Aj ja sa už teším, keď bude drobček medzi nami, ale aj toto obdobie tehotenstva mi príde krásne. Nemám sa kam ponáhľať, mám čas na prípravy, vychutnávanie môjho stavu. Nie je to vec, ktorú má každá žena dopriate a preto si neskutočne vážim, že sa mi to podarilo už druhý krát 🙂
Prajem vám všetky maminky, aby ste boli hlavne zdravé, aby ste porodili zdravé bábätká a tešili sa z každého okamihu. Sú vzácne a nebudú sa opakovať.
@barcelona94901 no ja mam bolesti stale, nie len sem tam, su len slabsie a silnejsie, ale su stale :-/ a este ked zacne kopat...no koneeec, ale vydrzim 🙂
@eliska07 nadherne si to napisala 🙂 ja si nepripadam nejak extra krasna, to som si ani nikdy nepripadala 😀 a ani som nebola, ale som stastna, ze to brusko mam, chceli sme ho veeeelmi dlho, tak si ho vychutnavam aj ked neposlucha, ale som celkom trpezliva a tesim sa z kazdeho kopanceka stuchnutia, z kazdeho noveho dna kedy sa zobudim a vidim ze cez brusko nic nevidim...je velke, ale je tam nieco na co sme tak strasne dlho cakali a konecne sa podarilo, stale mam chvilky kedy neverim tomu, ze som tehotna, dufam ze vydrzi co najdlhsie drobcek a ze bude v poriadku a ze vsetko dobre dopadne 🙂
@cukrik580 Ja som tiež nemala na mysli akoby tú vonkajšiu krásu. Ale myslím si, že keď je žena tehotná a teší sa na bábätko, tak z nej vyžaruje krása vnútorná a vyzerá dobre.
Každý pohyb bábätka, aj keď bolestivý, je našťastie znakom, že bábätko sa má dobre. Ja som vždy skôr nervóznejšia, keď sa dlhšie neozve. Potom mám zlý pocit, ale keď kopká, je to super. Viem, že je všetko ok.
Tie bolesti Ti nezávidím, ale asi je pre Teba naozaj najdôležitejší kľudový režim - aj fyzický, aj psychický. Ja si napríklad na sebe všímam, že keď sa neskutočne rozčúlim alebo vytočím, tak mi potom ostane zle, resp. často ma potom začne bolieť brucho. Takže viem, že si na to musím dávať pozor a nemôžem sa kvôli všetkému rozčulovať. Čo je pre mňa v poslednom období ťažké 🙂 mám pocit, že z tejto stránky si moje hormóny robia čo chcú 😉
@danilee Ach som strasne rada, ze nesibe len mne, no ale keby som mala byt uz teraz doma zavreta asi by ma rovno do pezinka brali, ako by m z toho siblo, v tomto som rada, ze je u nas vsetko ok aja este stale vladzem na zumbe viac ako moje baby a na treningoch okrem brucha davam vsetko 🙂, ja mam termin az 20 februara, takze ja sa nacakaaam, keby som ajja mala taky skorsi termin, to by bolo super . . . v tomto ti zavidim, 😉 a co sa tyka [ponoziek, tak v tommas uplnu pravdu, zacinam ich nenavidiet 🙂 a vecer sa vyzliekat z gati 🙂 moj priatel sa len pyta, ze co za zvuky to idu zo spalne, ked tam funim a vzdycham, ked sa snazim zhodit GALA 😀 a vies co este neznasam?? Holenie v sprche, ved si na nohy uz poriaden nedociahnem a na iste miesta nic nevidim a musim to vsetko robit po pamati a hmate 🙂 hrozne 🙂 normalne nezavidim silnejsim ludom, ked si predstavim, ze oni to takto naju kazdy den. . . bozeee. . . 😀
@biba 😀 aaaaaano, holenie noh a inych partii je tiez super vychytavka 😅 pedikuru sa uz davno neda poriesit doma, vyzuvanie cizmiciek tiez parada a tie nohavice (u mna uz len leginy, kedze aj tehu rifle ma tlacia) su zabavne aj pri obliekani, balansujem a snazim sa trafit nohou do otvoru 😀
Ma to napadlo tiez ake obmedzujuce su aj taketo bezne ukony pre "silnejsich" vlastne non-stop, u nas pevne verim len docasna zalezitost 😉 ked som sa stazovala doktorke ze mam z povodnych 53 kg navrch 12 a citim sa ako chodiaca skrina, sa smiala, ze a predstavte si, ze niektore maminy na vasej vahe len zacinaju tehotenstvo 😨 Obcas som tiez pochybovala, ci tehu prezivam ok, ale aj podla mamin na MK, nie sme urcite jedine, ktore neprijimaju vsetky tie obmedzenia s nekonecnou laskou a trpezlivostou..uz vobec nehovoriac o maminach, ktore sa dlho snazili. Neviem ako u Teba, ale u nas sa babo podarilo uplne z cista jasna, neplanovane 🙂
To ale neznamena ze sa netesim. Tesim a velmi, len som bola naucena stale niekde byt, poletovat, vela cestovat, skratka uzivat si taky pekny zivot 🙂 a teraz je to uz ine a este len bude.. verim, ze aj krajsie a plnohodnotnejsie 😵
Mne obcas chyba aj pracovny kolektiv, robota, ale zasa ranne vstavanie uz by som nevladala, zbytocne sa nervovat tiez nechcem a pri nasej "uzasnej" sefke to neslo..okamzite som mala bolestive brusko ☹ ale tak program mam aj tak slusny, predal sa mi byt, riesim banku, pozeram nove vacsie, zariadujem veci okolo mimca,davam stretka s kamoskami, maminou, snazim sa naucit uvarit zopar jedal a tak 😀
Klobuk dole, co Ty vsetko este zvladas, ze zumba 😀 😕
@danilee Ohooo, minuly tyzden som sa v stredu pred skrnou skoro rozplakala, ked som koli zvacsenym bokom a zadku nedokazala obliect tehu rifle, skoro ma porazilo, presne tak leginy su najlepsie, ale mna stve, kedze som malicka, a ma teraz mega zadok, ze v tych leginoch som este vacsi nastodont ako doteraz 🙂, co sa tyka vahy, tak ja som sla zatial 10 kg hore, ale mne to sestricka povedala, ze fitnesky maju tendenciu priberat viac, lebo nemaju predzasobene telo tukom, vcera som bola s kamoskou, co je dva mesiace pozadu oproti mne a ma take brucho ako ja teraz a ona zatial pribrala 2 kg, skoro som vyskocila z koze, ale potom som si uvedomila, ze ona mala toho tuku na sebe viac ako ja. . . . ja niekedy uvazuejm, ci som az taka necitliva, ze na brucho moc nerozpravam, ani si ho dako zbytocne nechytam, nie to, ze by som po nom kruzila rukami . . . osobne neznasam (a aj som neznasala) ked sa ma niekto dotkol v oblasti pupka a teraz ked ma niekto chce chytit za brucho tak bud jedine pod pupkom, alebo vobec, ale radsej vobec, co som plysak, co si mozu olapavat?? 😀 bleee. . . ale tym nechcem povedat, ze sa netesim, tesim,ale skor to beriem ako proste dalsiu etapu zivota a nerobim z toho cirkus. . proste som tehotna. . no a? 🙂 stale hovorim, ze som zastancom spartanskej vychovy a zacat treba uz v prenatalnom obdobi 🙂 . . . nas pamprlon sa podaril n nase prekvapenie na prvy sup 🙂, aj ked povodne sme si robili dcerku, hold nevydalo 🙂 je z toho chlap ako hora 🙂 . . . moj den zacina tak okolo 06.30 a konci zvacsa okolo 22.00 ked prichadzam domov a potom este dake to potmolenie tak kusok pred polnocou sa dostavam do postele. . . a ked ostanem doma, no ja neviem, neviem co so mnou bude 🙂 tak zumbu este musim zvladat, ved kto by s babami cvicil?? Al mam stastie, ze mam bezproblemove tehotenstvo a vsima som si, ze pocas dna moze byt pamprlon akokolvek nepokojny pocas poskakovania na zumbe je ticho a ani nepipne 🙂 tak bud si tam tuka na celo, ze ci mi nesibe, alebo sa drzi a modli sa aby to uz skoncilo, alebo si tam spolu so mnou podupkava 🙂 ale opatrne aby sme obaja boli v rytme 🙂
@eliska07 krasne si to napisala 🙂.
@biba Ja som sa hadam nikdy necitila lepsie a citim sa strasne sexy,narastol mi trosku zadocek,mam krasne brusko,v nom moj maly pokladik a straasne sa tesim a chcem si este tie dva mesiace vychutnat s bruskom naplno,lebo uz viem,ze ked sa malinka narodi,zas to bude o inom,ale aj na to sa neskutocne tesim a aj trosku obavam,ako to budem zvladat 🙂 .A nikdy som nebola nejaka domasedka,byvala som v meste a teraz sme sa prestahovali na dedinu,kde nikoho nepoznam,ale chvalabohu,zatial nemam ziadne depky,asi je to tym,ze som spokojna so svojim zivotom 😉 ,zatial 😀 ,uvidime,co bude neskor 😀 .Uzivaj si to,pokial mozes,si zober,ze ja som napriklad nemala sex uz od maja,no to je na porazenie 😀 ,stale nemozem ,ale vzdy je to kvoli niecomu inemu,najskor hematom pod babom,potom vcestna placenta,teraz tvrde brusko,no neporazilo by ta? 😀
@barcelona94901 a ty budes rodit v Nitre?Ja mam termin 5.2.,ale idem sekciou,ale mozno sa tam aj stretneme 😉

nooo že dobrú chut si želáme....2 hrianky so syrom a sladkou čili a s pomazánkou masovou.... 😀 😀 😀 ,ešte pred hodinou som si vravela,že po 2 jablkách a banáne mám dost..... 😝