Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@katty137 viem, že cukor sa v tehu nemôže podceňovať, už som si o tom čo-to naštudovala 😀 ale ja cukrovku nemám našťastie, stačí upraviť spôsob stravovania, som zvedavá ako dopadne kontrola nabudúce, inak ona je celkom fajn, milý prístup mala ku mne, keď som bola u nej s dcérkou, tak vtedy som pribrala tak isto ako teraz, cukor mi vyšiel dobre, tak si neodpustila, že +12kg, je už dosť a všetko naviac je zbyotčné, ale inak mi nejaké veľké rady nedávala, môj gyn sa potom smial na tom, že či som jej povedala, že som tehotná 😀 😀 😀 akože, tiež už má asi s ňou skúsenosti, tak mi povedal, že nech ju neberiem príliš vážne, že sa nemám v ničom obmedzovať a jesť tak ako doteraz, som zvedavá čo mi povie teraz, na tie výsledky 🙂
mile maminy)som mamickou dvoch krasnych dcerok(3 roky a 9 mesiacov) a pomaly zistujem,ze pri mojich ratolestiach sa zacinam ´kupat´v tom vsemoznom obleceni,zavinovackach,hrazdickach a potrieb pre male deticky...mam neskutocne vela oblecenia,vela kusov aj znackovych a velmi zachovalych veci,ponukam vecicky tak do velkosti 74,lebo druha dcerka mi dovrsila ten 9.mesiac a po prvej dcerke vecicky odkladam...kto ma zaujem o dost lacno kupit vecicky,kludne sa ozvite,ja som od nitry,ale ak by ste sa zostavili skupina z nejakeho ineho mesta /v mojom okruhu do tych 120 km/,som ochotna prist s kuframi,vecami,aby ste si povyberali,co by sa vam hodilo.rada pomozem,mne je luto odlozit niekam na povalu tie krasne veci,ak by mali posluzit vasim detickam,budem rada...
@eliska07 normalne ako robis svieckovu 😀 teraz som mala hovadzi vyvar od soboty, tak som pouzila ten a jeden bujon hovadzi, ale normalne robim takto: dam varit jeden sacok mrazenej zeleniny pod svieckovu, zalejem vodou tak povrch a slahnem dva bujony, necham to varit aj hodinu, proste si to vobec nevsimam 😀 len pozor aby bola voda 😀 potom to rozmixujem a zalejem smotanou sladkou premiesam, necham prejst varom a hotovo 🙂 ja si pokvapkam potom citronom 🙂 nicim nezahustujem, preto to varim tak dlho aby sa nejaka voda vyparila 🙂 teraz som mala cerstvy petrzlen aj mrkvu aj zeler, tak som robila z cerstvej zeleniny, ale bezne pouzivam mrazenu kupovanu 🙂 moj muz to milujeeeeee a nasim ked som tiez pripravila takto bez vselijakych korenin a zahustovania a kadecoho tak povedali ze lepsiu nikdy nejedli 🙂 ale im som robila samozrejme s maskom, ocino veeelmi lubi 🙂
@cukrik580 Ďakujem 🙂 Úprimne sa priznám, že som sviečkovú ozajstnú ešte nerobila 🙂 My bývame v rodinnom dome rozdelenom na dve časti - moji rodičia na prízemí a my s manželom na poschodí. Všetko máme samostatne, ale víkendové varenie si delíme 😉 A takéto "klasické" recepty varieva moja mamina 🙂 ja skôr varím to, čo nájdem na nete a máme to prestriedané 🙂 Preto sa pýtam 🙂 Ale toto vyskúšam. My máme radi sviečkovú aj s knedľou, ale aj s cestovinou, tak by som to spravila k cestovine ako omáčku 🙂
Ináč mamina nerobí sviečkovú s hovädzinou, ale normálne s bravčovinou a ešte mäso nakrája na kocky. Len omáčku urobí takú základnú - sviečkovú 🙂
Ďakujem za radu 🙂 Asi v piatok urobím. Budem doma, aj drobček je ešte stále doma, tak mi to príde ako celkom jednoduchý receptík 🙂
@eliska07 som rada, ze som pomohla, my byvame sami , takze musim vymyslat 🙂 a mm nepotrebuje maso nejak casto, ja sa prisposobim a toto robim celkom casto, je to jednoduche a jemu to velmi chuti, myslim, ze to bude ok aj pre drobca...najprv len uvarim zeleninku, rozmixujem a odoberiem drobcovi a potom pridam bujon a smotanu a budeme mat aj my 😀
@cukrik580 No vidíš, aspoň máš recepty už dopredu vymyslené na príkrmy 🙂
Spoločné bývanie, keď spolu ľudia normálne vychádzajú, má mnoho svojich výhod 🙂 Jednou z nich je aj rozdelenie varenia a postráženie detičiek 🙂
Aj teraz je moja mamina s malým doma, keďže má kiahne a ja nemám toľko dovolenky, aby som s ním mohla byť doma 2 týždne. Takže je to super.
A cez víkend mi tiež dobre padne, keď nemusím stále variť. 🙂 Ale zase potom obedujeme u nás, aby som riady dala do umývačky, nech mamina nemusí aspoň umývať. Takže ona navarí a ja (umývačka) umyjem 🙂
@cukrik580 Ja som si v piatok musela parené buchty kúpiť. Takú som na ne mala chuť 🙂 ale ja mám najradšej neplnené, a také žiaľ v obchode nepredávajú. Ale našťastie už ani toho lekváru tam extrémne veľa nedávajú 🙂
U nás je so sladkým problém, pretože náš malý sladké veci neje. Takže, keď máme chuť na buchty, palacinky, gríz alebo niečo iné sladké, tak jemu musíme vždy vymyslieť náhradné jedlo, pretože by ostal hladný...
Baby k tomu sexu, u nas to tiez uz nie je to co to byvalo, mozno tak 1-2x do tyzdna a radsej po tme, lebo sa na seba nemozem pozerat. . . ale ked mozem, drahemu vzdy pomozem 😀 . . . necitim sa sexi tak ma to ani moc nebavi, ale verim, ze sa to napravi, ked sa pamprlon narodi. . teda snad 😀, hlavna vec, ze nas nasi milacikovia miluju a stoja pri nas, v dobrom aj v zlom 🙂
@cukrik580 Neviem, ako to mám napísať - aha, už viem 🙂 - krupicová kaša 🙂 Včera som ju mala na večeru, krupicová kaša uvarená s mliečkom, na vrch jemnučký plátok čajového masielka, nahrubo posypať kryštálovým cukrom a na vrch ešte granko 🙂 Milujem, keď mi to chrupoce pod zubami 🙂 A takto pekne papuškám vrstvu po vrstve, kým nie som na dne hlbokého taniera 🙂 to znamená, že cukor a granko si zvyknem dosypať po zjedení vrchnej vrstvy ešte tak dvakrát 😉 Potom som úplne presladkavená, ale šťastná 🙂
@eliska07 ahaaaa 😀 tak uz viem, aj my si robievame, minuly tyzden robil prvykrat moj muz, bola trosku hustejsia ako by som spravila ja, ale povedal, ze sa to musi naucit, lebo ked budem v porodnici aby nebol hladny 😀 takze sa ucil .-D ja lubim aj len posypat so skoricovym cukrom, volakedy som aj ja papala po vrstvach, ale uz ma to preslo a teraz si to riadne premiesam, a vratila som sa ku granku 😀 ale bez cukru 😀 to by som nezvladla veru 😀 a masielko davam ja na spodok taniera a ono potom spravi take pekne bublinky ako sa prederie navrch 😀
@cukrik580
@eliska07
hi hi 😉 vy moje kucháročky...schvalujem sviečkovú bez múky🙂,aj krupicu ja tiež velmi lúúbim a presne tak ju papám,ako ty Eliška🙂...
inak ja učím deti varit - v škole,ale vobec mi nenapadlo,že budem našaj drnde robit takúto omajdu aj ja(prvorodička,tak niekedy sa cítim,že nebudem vediet nič okolo babatka🙂...a masko my tiež doma nemusíme..omáčka je naj!!!
aj my bývame sami,ale je velmi dobre,ked nemusím varit,že ideme na obed k našim,kedže celý týžden sa stretávam s množstvom jedál...ale vždy niečo upečiem,lebo víkend bez koláča nie je víkend 😝 😝 😝
a teraz som v práci a tukla som sem,že nejakú rýchlu bublaninku,lebo máme vyprážané prsia plnené šunkou,syrom a zemiaky a od pondelka kolegyniam slubujem,že bude aj sladká bodka za obedom...pekný den 😉 😉 😉
@matabah Tak sa Ti teda ani nečudujem, že cez víkend ideš rada na obed niekam inam a nemusíš variť 🙂 Ale zase aspoň variť vieš 🙂 ja som vydatá už 6 rokov a stále sa učím. Ale to je tým, že bývam s maminou a keď si vymyslím jedlo, ktoré neviem urobiť, ona ho rada uvarí 🙂
Aj sa ma snaží ukazovať tie klasické recepty, ale mňa to nejako nebaví sa učiť. Ale mala by som sa 🙂
A pečenie mi tiež veru extrémne nejde, ale také jednoduché koláčiky zvládam 🙂
Ináč, zajtra sa chystám do Lidla - budú mať na predaj silikónové formy na pečenie a silikónovú podložku na vaľkanie a vykrajovanie za 3,99/ks čo je super cena 🙂 Formu na bábovku silikónovú mám a je to super vec, tak sa teraz chystám si kúpiť tú formu na minibábovky - malý veľmi sladké neje, ale verím, že ak mu upečiem takúto mini, tak ju možno aj ochutná 🙂
A s varením pre bábätko, tak to bude hrôza. Už som si tým raz prešla. Vôbec mi to nechutilo, nemalo to farbu, tvar... Teda tie začiatky a kombinácie. Ale malý to našťastie jedol. Občas som mu dala aj z obchodu hotové jedlá, ale to som mala problém čo i len dať k ústam, aby som skúsila, či to už má teplé...
Ale aspoň sa vtedy dobre chudlo 🙂 malého jedenie mi nechutilo a pre mňa samú sa mi extra variť nechcelo 🙂
@bea00 Tak nám by na plytkom tanieri nestačilo 😉 to by som si musela dať 3krát 🙂 a manžel aspoň 4-5 krát 🙂 ja čistú krupicu nemám rada, ale keď tam mám cukor, tak mi to nevadí 🙂 pre mňa je podstatné to škripotanie cukru pod zubami - keď nezdravé a sladké, tak poriadne 🙂
Náš malý vôbec nemá rád krupicovú kašu, resp. on neje nič, čo je sladké, takže kvôli nemu to nerobíme často. A ani palacinky, ani žemľovku. Tú sme robili minulý týždeň a výnimočne z nej zjedol na obed, ale aj to pri pozeraní telky, takže asi ani veľmi nevnímal čo obeduje, ale hlavne, že to zjedol. S ním máme večný problém s jedením...

@lucul veru,toto je na figu...nikdy nevieš,kedy to pichne a zrazu nemožeš ništ....len stojím ako debilko a usmievkam sa....ale dnes sa mi to stalo v robote,že ani krok..a stála som s kolegynou pri radiátore a mala som pocit,že to tým teplom prechádza preč....vyskúšam to aj zajtra,ak by to bolelo...