icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lucul
24. nov 2013

@os kvoli tomuto som odmietla ist k nasim ako je to v nasej rodine zauzivane bud s babom k mame alebo mama domov. Aka som bola nezodpovedna v ociach polky rodiny ale taaaak mi bolo dobre ale rady blbe ma neminuly ☹ kojene dieta si nemusi odgrgnut ale neee moja mama mi ju div z prsa netahala a musi grgat,mala nervozna, dudel jej cpala ten zo zaciatku uplne odmietala a ine skvele rady

blondi2
24. nov 2013

@os Ano u nas to bolo po porode tiez tak. hotova katastrofa. Svokra bola najmudrejsia na svete a do vsetkeho ohladom maleho potrebovala hovorit a poucovat. Nie raz "narazila kosa na kamen" za ten cas a teraz uz je to lepsie. Kedze som sa nedala, ona sa naucila, co si asi tak moze dovolit a kam asi tak moze zajst, aby sme sa nepohadali. Dufam, ze pri druhom nebudeme tam, kde sme boli, ked sa nam narodilo prve babo.
Nasi su od nas 50 km daleko, ale moja mama je aj tak taka, ze mi sice povie, ako by som co mala robit, ale potom to uz necha na mna.

blondi2
24. nov 2013

@katty137 Mali by sme sa k tomu donutit cim skor, lebo potom budeme uz len lenivejsie a lenivejsie 🙂 A cim vacsie brucho budeme mat, tym menej sa nam bude chciet. Mna uz teraz niekedy tak boli chrbat, ze si neviem predstavit, co bude potom. Navyse idu Vianoce a budu starosti okolo sviatkov. Ja sa sice nutit nemusim, len musim pockat na tu skrinu. A uz sa tesim, ako budem vytahovat tie mini vecicky 🙂

blondi2
24. nov 2013

Cely tyzden som myslela na tu akciu v Bille na plienky, az som dnes na to zabudla. porazi ma.

Velmi dobre sa mi cita, ze nie som jedina, ktora bezne nezehli 😀 ale tak ano, babatkovske veci, to je ina vec.

Dievcata a v com sa chystate kupat? vo vanicke alebo v kybliku? prveho sme kupali vo vanicke, ale teraz chcem kupit kyblik. co si pamatam aj v nasej porodnici (v NR) nas ucili kupat v kybliku. to som bola vtedy prekvapena, ze ake novoty na take postarsie sestricky zo starej skoly.

cukrik580
24. nov 2013

@os nie si moje dvojcaaaaa???? Ja tiez strasne nervacim ked mi chce niekto radit 😀 teda staci ze sa svokra len nadychne a ide nieco povedat a uz to vo mne vrie 😀 boli sme dnes u nej a daco som povedala ako by som chcela a nechcela a uuuuuz to islo...este si rafsej zahryznem do jazyka ale neverim ze dlho vydrzim 😀

cukrik580
24. nov 2013

@blondi2 ja som kupila vanicku...vela kamosiek mi vravelo ako skoro pritopili babatko kym na to prisli...ale aj tak mi pride vanicka pohodlnejsia 🙂

eliska07
25. nov 2013

@blondi2 My plánujeme malé kúpať vo vaničke. Kúpili sme si takú s podstavcom - resp. držiakmi priamo na vaňu, tvarovanú. Takže nám nezaberie miesto a potom len vypustím priamo do vane. Mala ju aj moja sestra - a bola super. Bábätko v nej krásne ležkalo, to tvarovanie ho držalo, aby sa neponorilo. Pekne na chrbátik bolo tvarovanie a aj medzi nôžkami. Pri malom sme mali vaničku Cam aj so stojanom, tiež bola tvarovaná, ale tam som malého musela držať, aby sa mi nezošmykol. Táto je oveľa lepšie vytvarovaná. Z jednej strany sa používa, keď bábätko ešte leží a na opačnej strane zase, keď už bábätko sedí.

barcelona94901
25. nov 2013

@blondi2 ja si v nr pamatám vaničku 😀 už teda kýblikuju?

aplless
25. nov 2013

ja mam obycajnu vanicku na takych kovovych noczickach co sa klopia a pekne ich zasuchnem za pracku lebom my mame len sprchovy kut tak som to musela takto riesit a babo nutopite ked si date menej vody

aplless
25. nov 2013

no mne teiz pri prvej dcere svockra do vsetkecho kafrala ale teraz sa uz nedam, bola som mlada a nic som poriadne nevedla len co osm prisla z porodnice malej ned dudel a caj bachla tak teraz si uz viem co a ako tak uz jej nedovolim

hermivona
25. nov 2013

@cerimi77 Ahoj ano je to Takko Mohican si ma potesila s tym, ze nemaju na tek kocik vela reklamacii, tak dufam, ze budeme spokojny. 😀

cukrik580
25. nov 2013

Ja som na seba taka hrda 😀 vsetko co bolo suche je pozehlene.uz fici druha pracka.trosku upratane...hlavne tie pozehlene veci... Vcerajsia huspeninka sa podarila a je super.hurky sa pecu a ja sedim s vylozenymi nohami a cakam kedy opat doperie pracka 🙂 este povynasam deky oprate a vylozim mycku 🙂 som na seba hrda 😀 ze konecne daco robim 😀

ivet51
25. nov 2013

Uff.... Aké vy ste šikovne...
Samé upratovanie, pečenie, varené, pranie detských veciciek
Ja nič..... Mám pocit, ze ked prídem z roboty už sa mi nič nechce, a len oddychujem, urobím len nutnosti a ráno zase sup do práce.....

Ja tiež budem bábätko kúpať v detskej vanicke, aké vidieka som , ze sa kúpu bábätka aj vo vedierku.... Myslite, ze to je pohodlne pre babo????
A co sa týka tehotenskéj cukrovvky tak po prvej a druhej hod. mi vyšli vyššie hodnoty.... Nalačno v poriadku, takze mám navštíviť dia ambulanciu 🤐

kazunomiya
25. nov 2013

@cukrik580 mnaaam posli mi z tych huriek 😉

cukrik580
25. nov 2013

@kazunomiya si pridi zobrat 😀

kazunomiya
25. nov 2013

@cukrik580 joj ked to ja nestiham, ja furt len po doktoroch beham alebo v praci sedim alebo doma zehlim 😀 😀 😀

kazunomiya
25. nov 2013

@ivet51 ja som kdesi o vedierku citala, aj som nasla jeden eshop co ho predava, ale neviem si to z toho popisu predstavit, ako sa tam to babo nasklada. Vraj je tam stocene ako v brusku a preto sa to detom paci. Ani by mi nenapadlo co tu citam, ze niekde v tom vedierku kupu uz v porodnici! Ja som to chapala ako taky dost alternativny sposob.
V kazdom pripade u nas tiez uz padlo rozhodnutie ze smer IKEA a tam sa kupi aj prebalovaci pult aj vanicka.
Inak uz aj na postielku ma otec presviedca a asi sa na to nakoniec tiez dam. Len potom sa nam do spalne uz nezmesti nic, budem odtial musiet dat prec stol a namiesto neho dat postielku.

eliska07
25. nov 2013

@kazunomiya Ak do postieľky nechceš investovať, v ikei majú najlacnejšiu postieľku za 30,- eur, čo mi príde super cena. Nemá síce spúšťaciu bočnicu myslím, ale my takú máme - so spúšťaním - a rovno poviem, že sme to absolútne nepotrebovali. Stále bola bočnica rovnako hore. Takže mi to príde zbytočne predražené - len kvôli spúšťaniu.

cukrik580
25. nov 2013

@kazunomiya ja som kupila pult v ikei v sobotu .-D aj som si ho sama poskladala 😀 a namiesto stolika co som chcela do kupelky, sme kkupili komodu do kupelky za 25e 😀 a vsetky sufliky som ja zlozila 😀 manzel len trup komody 😀 aj vanicku mam z ikei aj plachty do postielky 🙂

cukrik580
25. nov 2013

@eliska07 my sme nedali tiez vela 😀 40 z perinbaby, neda sa spustat bocnica...teda oficialne 😀 ale da sa to spravit, nakolko rost drzia tie kratsie strany postielky aj tak, takze keby moooc chcem, tak mm povedal, ze to spravi, ale ja nechcem 😀 zatial 😀

matabah
25. nov 2013

čaute babeny..dnes plačkavý den 😖 haraší mi....priatel doma a ja depky,či čo to je...som sa vyplakala...už 2 týždne sú také,sama neviem povedat,za čo,prečo??!! 😕 😕 😕 ale inak všetko ostatné ok... 😉

cukrik580
25. nov 2013

@matabah toto ja doverne poznam 😀 hlavu horeee, bude horsie 😉

ada252
25. nov 2013

dievcata ja mam na postielke spustaciu bocnicu a od kedy som otehotnela tak to velmi pri dcerke vyuzivam, vlezie mi aspon do postielky sama a z postielky ju nemusim az tak namahovo vytahovat ked si to spustim... teraz uz mame objednanu pre nu vacsiu postel, tak len cakam kedy pride, aby mi aj to vytahovanie z postielky odbudlo... takze si to treba zvazit... 😉

ivka_marek
25. nov 2013

ahojte, dlho som tu nebola, ste tu niektora co sa jej skrcuje krcok? Aj pri dcere som bola rizikova pacientka,ale lezala som 3 tyzdne v nemocnici. Teraz mi idu dat pesar na krckok..mate ho niektora?

ivet51
25. nov 2013

@ivka_marek
Nezdá sa mi, aby tu niéktora baba písala, ze na pesar, ale niekto písal, tie ho má skrátený, a má dodržiavať len kludovy režim a užívať magnesium
Na koľko ho nás skrátený???

cukrik580
25. nov 2013

@ivka_marek ja mam kratsi ako by som mala mat, vraj, nakazal mi kludovy rezim, magnezko si davam napriklad len jedenkrat za den, teda mala by som...ale to na ine veci,nie kvoli krcku...maly mi tlaci moc dolu, ale zda sa mi ze sa to zmiernuje, tak uvidime buduci stvrtok na poradni....na kolko mas skrateny?

dada676
25. nov 2013

@matabah ja mam plačkový den už od piatka 😀 potom vsetci namna pozeraju,dcera niekedy tiez zacne plakat.ale to mam asi za to,ze sme sa prestahovali svokre a sa nebavim s praitelom,takze ☹

lucul
25. nov 2013

@ivka_marek ja mam skrateny a pootvoreny aj pri malej som mala ale mam len kludovy rezim a magnezium a cipky som mala ked sa mi kontrakcie objavili ale inak nic

os
25. nov 2013

@lucul neviem si predstavit, ze by mi preslo... ze ku mne nikto nepride... to je nemyslitelne... a na druhu stranu... viem aka som bola vycerpana po potrate.. to mi pomohlo ze som mohla len lezat..a obskakovali ma tu (ale to si asi tolko oddychnem aj v porodnici, nie?).. neviem co je najlepsie...

@cukrik580 ... no.. niekedy mam dojem ze som tvoje dvojca... 183 cm vysoke a bezna vaha 62 ;) ... ale inak dvojcata ;) 😎
... no a... ohladom toho "vytacania" ... ja som to radsej teraz spomenula do telefonu, aby si na to postupne zvykala ze mam "svoju hlavu" 😀 ... ne az potom tu nervacit... nech sa s tym zmieri dopredu... (teda dufam ze to tak chape 😀 )

.. a este vam poviem story so svokrou a kyblikom...
... som spomenula, ze sa mi paci to kyblikovanie, ze tak by som to chcela aj s babom... kvoli nafukovaniu atd... a viete co sa stalo o tyzden??? ... svokra bola pri svagrinej... a dosiel telefonat ze.... "nemame si kupovat vanicku, lebo ona nam uz kupila... sa jej pacila.. lebo "nevidela taku so stuplom, a tato je" " ...
chapete??? no nenastvalo by vas to??? ... spomeniete co chcete.. a "just" sa "kupi" nieco ine...
... stale nie som zmierena s tou vanickou... stve ma to.... ale asi nebudem hned kupovat ten kyblik...
... ked uz je tu, tak ju "budem musiet vyskusat" - je mala.. takze uvidim ako s tym kyblikom... mozno ho kupim aj tak... uvidime jak budeme s naduvanim atd...

@kazunomiya .. na nete som videla videjka ohladom kupania v kybliku... aj novorodenca.. take malilinke skvrnatko 😀 ... sa mi to celkom pacilo...

cukrik580
25. nov 2013

@os no tak dvojvajecne dvojicky 😀 ale svokru mame tusim tu istu, nieco poznamenam a ona just opak , napriek, naschval 😀 napriklad: nedela: mohol by prist rudo dokoncit tie okna, ja hovorim-ok, okrem streedy, pretoze som neni doma, dnes: vola s muzom-v stredu asi pride rudo ............. a to nie je prvy ani jediny a predpokladam ze ani poslednykrat 😀 uz nemam sil sa ani rozculovat, lebo potom ten moj zmrdko vyvadza v bruchu, ale do smiechu mi z nej tiez nie je...som alergicka uz aj na jej nadych...