icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

veronikapodolska
26. nov 2013

ďakujem 🙂 no ja by som aj chcela vedieť čo to bude, aj ked mám tušáka že dievčatko, aj dcérka by prijala dievča, muž samozrejme syna. Ale hlavne, aby sme v zdraví prišli do ciela 🙂 Možno sa ukáže budúci týždeň -idem na ten posledný ultrazvuk v 30tt, tak uvidíme 🙂 a keď nie tak bude prekvapenie až do pôrodu 😵

biba
26. nov 2013

@veronikapodolska Ahoj Veronika, este povedz, ze si z BA a chodis Kleinovi a sme na tom uplne rovnako, tesime sa s tebou 🙂

biba
26. nov 2013

Babule prave reisim dilemu, ci kupit, alebo nekupit stelirizator na flasticky, a hlavne ci klasika, alebo do mikrovlnky?? Viem,z e je skoro nad tym uvazovat, no aj keby som kojila neviem v akom mnozstve an eviemako dlho, nie je to dobre na sterilizovanie, popr odsavacky soplikov, aleo inych veci???? KKs zacinam uz asi panikarit a najradsej by som bola uz nachystana. . . a to nemam prosim pekne, okrem kocika u nasich a 4 dudlov vooobec nic 😀

veronikapodolska
26. nov 2013

Ahoj biba, som z SC a chodím do Senca 😀

cukrik580
26. nov 2013

@biba no tak radsej ries najprv ine veci ako sterilizator 😀 mne sa to teraz zda ako nepodstatna vec 😀 ale...vzdy je tu to ale, mozno ked budem musiet davat UM tak sa mi bude zdat, ze ho potrebujem 😀 no ale teraz ho neriesim urcite 🙂

biba
26. nov 2013

@cukrik580 Tak to je vec, ktoru budem riesit cez net, ale ostatne vecicky pojdeme nakupovat az po vianociach, 30.12.ideme na velky ultrazvuk, kde nam pamprlonika zmeraju a podla toho budeme dufam tusit aky bude velky, teda v nasom pripade skor dlhy a ake vecicky kupovat, ale predpokladam, ze my uplne v pohode mozeme zacat na velkosti 56 🙂 postielka bude dovezena, madrac tiez objednavam cez net, dufam, ze kokos,molitam kokos s hrubkou 8 cm bude dostatocne tvrdy, hniezda a plachty su, tak pohoda 🙂

biba
26. nov 2013

@veronikapodolska Ale inak nam vsetko sedi na chlp, tak ti drzim palce aby ste boli zdravi 😉

cukrik580
26. nov 2013

@biba urcite 56, ja som cchcela kupit daco cislo 50 na odchod z porodnice,ale zatrhla som tuto myslienku hned ako som sa dozvedela, ze cakam chlapca 😀 neverim ze bude malicky 😀

cukrik580
26. nov 2013

@biba ja mam tiez 8cm kokos molitan pohanka, myslim ze to bude ok 🙂

biba
26. nov 2013

@cukrik580 A mas ho doma?? zda sa i dostatocne tvrdy?? Popr, kde si ho pls kupovala??? Inak niekto sa stazoval, ze ta pohanka smrdi, ale to sa mi nechce verit, ci?

ivet51
26. nov 2013

Ahojte
@veronikapodolska vitaj

@cukrik580
@biba kde na nete ste kupovali matrac do postieľky??? My už tiež mame postieľku, len matrac potrebujem objednať...

lucul
26. nov 2013

@biba sterilizator nekupuj, ja som kojila a odsavacku, dudle a ine som sterilizovala klasika v hrnci s vodou 😉

katty137
26. nov 2013

@biba mne malá merala 48 cm, keď sa narodila a mali sme oblečenie 56, rýchlo doň dorástla a vôbec to nevadilo, keď jej to bolo malinko väčšie na začiatku 🙂 žiadne strachy kúp 56

virko
26. nov 2013

Ahojte, aj ja sa k vam pridavam 🙂
@veronikapodolska nechodis nahodou k Simkovi v Senci?

os
26. nov 2013

ahojte... no... rano som sa zobudila na bolest zubov... uz cca 3 den... fest som sa nalakala, ze ci to neublizi Lukasovi... tak som to poriesila tak, ze som zmenila vseobecneho lekara 😀
... to hrodlo ma uz boli 3ti tyzden... a ak ten zapal nahodou niekam inam presiel.. tak som si nasla jednu dr. tu v okoli... a ona mi hned bachla antibiotika... este zvazovala bioparox.. ale pri tych "zuboch"... som dostala normalne 5dnove antibiotika... ale... kedze nemam teplotu ani nic take.. tak do prace idem chodit...
.. asi ma chcela nechat aj doma... ale mam toho nejak dost vela tento tyzden... tak hadam to prejde aj tak... dufam ze to nepokaslem... 😖

matabah
26. nov 2013

ahojte...tak moj plačkavý den dufam už prešiel po včerajšku,ale bolo to asi tým,že priatel prisiel domov na 3 dni aj s cestou a vobec som si ho neužila...a už som mala bobky,že zas odchádza...no je mi luto,ale teším na vianoce a triedila som vecičky,nachystala dačo do porodnice,teraz to pomaly poperem,požehlím a hádam je čoskoro zas doma 😉

doatali sme monitor dychu....chcem sa opýtat,že vlastne,ked bude pod madracom,a babo oblečené,v perinke,alebo deka atd...skrátka nejaké vrstvy pod sebou bude mat,tak hádam to nebude pištat sem-tam zbytočne???a plašit nas..???možno to ani nepoužijeme,no uvidíme...

mne už zostáva kúpit len kočík..to budem riešit v polovici decembra...

@biba ten sterilizátor mám doma,dala mi ho sestra a už mám teraz nervy,že dalsia haraburda...segra tiež len vyvárala flasky a ja tiež tak budem,ak bude treba...aj flasu mám len 1 a uvidím,či budeme kojit,ked nie,cestou domov kupime,ked bude treba...ved v nemocnici uvidíme...zoberiem si pero a papier,aby som si tam zapisovala,čo cestou domov kupit,alebo tak... 😀 😀 😀

matabah
26. nov 2013

dnes poobede ma bolia kosti od prs až dole,asi sa roztahujeme....ach pomoooooc,ešte 4 týždne odrobit,musím zapnut predsa bundy...... 😕 😕 😕

nijka
26. nov 2013

@veronikapodolska k Malovej? 😉

nijka
26. nov 2013

@virko Chodis k SImkkovi?

virko
26. nov 2013

@nijka ano

cukrik580
26. nov 2013

@biba citala som to aj ja...podla mna nesmrdi...ale asi vec naxoru...je taky zaujimavy z tej pohankovej strany a z kokosovej taky normalny dvrdsi matrac...aj my s mm mame kokos molitan kokos a ja som spokojna 🙂 objednavala som z perinbaba.sk a vysiel tusim 17,50 alebo tak nejak...

cukrik580
26. nov 2013

@ivet51 perinbaba.sk 🙂

blondi2
26. nov 2013

@biba Ja som kupovala matrac kokos-molitan-pohanka pre syna, uz na nom spava skoro 3 roky a vobec nesmrdi. takze sa nemusis bat. Co sa tyka sterilizatora, dost som ho vyuzila. napriek tomu, ze som maleho plne kojila (do 18mes.), ale tak cumliky, odsavacku mlieka, v lete flasu na vodu treba sterilizovat.. najprv som vyvarala v hrnci, potom som zdedila sterilizator po sestre, tak to o dost usetrilo robotu.

@matabah monitor dychu je super vec. teda aspon ja som sa s nim citila istejsie a vzdy, ked bol maly v postielke, poctivo som ho zapla. aj v noci som kludnejsie spala. nam sa nestalo, ze by spravil plany poplach. iba ak som maleho vybrala z postielky a monitor zabudla vypnut 🙂

blondi2
26. nov 2013

@cukrik580
@eliska07 no neviem baby, ja som rozhodnuta pre kyblik. pri prvom sme mali vanicku a dost plakal, ked sme ho kupali. myslim, ze sa poleziacky necitil vo vode bezpecne. @eliska07 ale ta vanicka vyzera prakticky, hlavne to, ze ju mozes rovno vypustit do vane.
@barcelona94901 ano, v nr porodnici sa uz veselo kyblikuje 🙂 teda aspon pred 3 rokmi to tak bolo.

matabah
26. nov 2013

@blondi2 noo,len ja sa pýtam,lebo mne sa zdá,že madrac a oblečenie a napr. zavinovačka ešte aj nejaké to pyžamko.....či to cez to všetko bude fungovat,myslím cez tie vrstvy všetky....či to tak dobre zmonitoruje,vieš..?!
nemám skusenosti,zistujem🙂

blondi2
26. nov 2013

@cerimi77 a konkretne aku satku mas? to ti poradili v obchode alebo sama si si nastudovala, ktora bude najlepsia? viem, videla som, ze k nim predavaju aj tie ochranne kapsy, ale dost za ne pytaju. uz samotna satka je dost draha. Tiez som rozhodnuta pre kyblikovanie. to je asi jedina vec, co mi este chyba, kedze vsetko mame po starsom.

blondi2
26. nov 2013

dnes som mala poradnu. maly vazi 1 400g a je otoceny koncom panvovym, teda zadockom dolu, takze ista sekcia. uz druha 😒 ale hlavne, ze je vsetko v poriadku.
Po prvom porode som sice hovorila, ze ak este rodit, tak len sekciou, lebo tych 7hodin v kontrakciach bolo hroznych, ale teraz uz som na to vsetko zabudla a chcela som rodit prirodzene. co uz.

cukrik580
26. nov 2013

@blondi2 ja pre vanicku hlavne preto, lebo by som sa hlavne bala 😀 mozno pri druhom ked budem istejsia, nikdy som totizto bez zavinovacky nedrzala babo mensie ako tak cca 2-3 nmesiace 🙂

cukrik580
26. nov 2013

@blondi2 uz sa nemoze otocit? nam na priprave vraveli, ze po 30tt je to menej pravdepodobne, ale stava sa 🙂

blondi2
26. nov 2013

@cukrik580 uplne ta chapem. pri prvom som sa tiez bala kyblika. som si myslela, ze ho ledva okupem vo vanicke, nieto este v kybliku 🙂
Lekar hovoril, ze uz by sa nemalo otocit. ze je to velmi, ale velmi malo pravdepodobne.