Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 ja chcem z tej stránky objednať ,tiež tu prvu,okolo 8 eur tam má cenu ,som sem hádzala raz link..ale zarazilo ma,že na inej stránke ju maju ako zavinovačku bez vystuže ?
@cukrik580 robia kontroly,normálne sa pýtaju susedov,pretože teraz vlastne slobodné mamičky beru inak..než pár rokov dozadu,neviem,či im dávaju podpísať aj čestné prehlásenia či čosi také ..kedže je veľa párov ,ktoré nie su zosobášené 🙂
@sonulka81 anoooo videla si nas s kyblom?? to uz sme raz boli v mestecku, potom v tescu na peso a zas mestecko, pri poste sme mali auto 😀 a potom o pol osmej sme boli zas v mestecku 😀
@bea00 ano to bambulka pisala, ze o mesiac rodi 😀 sa nevie dockat 😀 ja uz mam 99% popratych pozehlenych, takze celkom klud u nas, nato ze v detskej mame rozobraty strop a nic nevymalovane, pohodaaaaa 😀
@biba to je pravda veru 😀 neviem ci by to aj za tri roky zistili 😀
@barcelona94901 to vazne??? no pekne 😀 keby som neni vydata a mam bydlisko u nasich a mm u mamy a byvame v podhoranoch, tak kde by sa pytali 😀 to len tak hypoteticky 😀 ale uz to mam naporadku, tri roky a tri dni sme boli manzelia kym sme si dali spolocne bydlisko 😀 preventivne 😀 postarka ma radost ked furt daco objednavam 😀 nech si zvyka, stara uz bola naucena 😀
Baby mate pocit ze nestihate s pripravami? Manzel sa pytal svojej mamy, ci nema este nejake veci pre babatko odlozene, a ona ze kopu toho maju, aj zavinovacky aj vselico (su ten typ domacnosti, kde sa veci nevyhadzuju ale desatrocia skladuju). Manzel na to, ze nech ich pripravi... a jeho mama na to hovori ze ved to je este kopa casu, az po porode staci davat veci dokopy.
Takze naco to ja kupujem cez bazarik a zhanam od kamaratok? ked potom zistim ze x veci som nemusela zhanat? (Dufam, ze toho pouzitelneho nebude tak vela, aby mi to nebolo potom luto...)
@kazunomiya no pekne...a to akoze ako ze az po porode??? to akoze keby si nic nekupis a drzis sa toho, ze ti ona da vybavicku lebo ju ma doma, tak kedy by si si to poprala pozehlila pripravila? ja neviem, ja to nejak nechapem taketo ...radsej mat nachystane a klud...nie? teda ja neviem, ja uz mam skoro vsetko pozehlene...
@cukrik580 netusim a neviem si to predstavit, ale svokra proste tvrdi ze oni zhanali vsetko az ked sa babo narodilo (mali inak dve deti, s velkym vekovym odstupom). Absolutne si neviem predstavit vsetko to triedit, prat a zehlit v sestonedeli.
@kazunomiya a co mali oblecene ked sa narodili? n o ja neviem, chvalabohu ze toto je asi jedina vec do coho mi nikto nekafral, teda take reci ze mas cas uz boli...ale nie az taky extrem ze az po porode 🙂
@cukrik580 no ved 😀 to tak na odlahcenie. Uprimne, radsej by som bola, keby tie veci svokra pohladala teraz nech viem ci tam nieco stoji za to (stacili by mi klasicke postolky, pripadne zavinovacka, aj ked uz dve klasicke mam, jednu som dostala a druhu som si kupila, stare klasicke plienky pripadne osusky by som tiez brala.).
@cukrik580 no ,aj tu to baby často spomínaju,jedna musela vrátiť aj nejaké príspevky 😕
ale do toho nevidím,viem,že je to zmenené,že su tam iné podmienky atd
jáj taku chuť mám dnes na sladké a už tu nič nemám po ruke 😀
@barcelona94901 ja som mala kuuuusek torty 😀 tu druhu som nehala muzovi, moja bola lepsia 😀 ale uz len nuuuurim, tiez som mala na nieco chut, zatial ma zachranil jogurt ale nevidim to na dlho 😀 este musim varit do kelu, som dnes nejaka leniva, len teraz som vybrala prsaaa z mrazaku 😀 pracka dopere a vesam ju az o hodinu, za psami vonku som bola hovenka pozbierat az teraz, lebo uz sa stmievalo 😀 lenivec jeden, fujha 😀
@kazunomiya take plienky a osusky to veru supis, mozno este tie postolky a taketo veci to ozaj by bolo super 🙂 ja mam po mne 13 plienok a jednu osusku, tak aspon nieco, aj to som sa cudovala, ze este mamca najde, lebo vsetko dedila tetka a cez tu teda vela veciciek nepreslo dalej, ona nevie ani prat ani sa o veci starat , co ju sere, ze to bolo drahe...
@cukrik580 mne sa nič nechce,ešte dozvuky z toho ako som bola nachcípana a celkovo tento týžden uplne ako tulen som,nechce sa mi,nemotorná som,pomalá ,ale že des a tvoja torta vyzerala byť vážne mnamkovo ,ja by som zbuchala niečo ako oriešky v čokoláde,sama neviem načo mám chuť
a ách tu rozoberáte svokruše @kazunomiya tak my pri prvom sme tiež vlastne na poslednu chvíľu mali,ale to bolo také..že bol základ a nevedeli sme ,do čoho ideme,vyfasovala som jeden zoznam do porodnice a pár rád z časáku,pár vecí od známych,svokruš až potom ked bolo dieťa na svete,začala hlavne s vecami od čínana,čo sme jej vracali naspať a take serepetičky,tiež bol na všetko čas..a teraz ja neviem..minule sa svokrík pýtal,či nechceme veci po našom ,pretože švagrinka ich nechcela..že ich pozerali,že su tam ešte capačky a čo ja viem čo..take veci..my sme kupovali aj dostávali neutrálne veci,biele,žlté,..kedže sme sa nechali vtedy prekvapiť pohlavím
ale ja sa švagrinke nečudujem,tak po fakt pár rokoch ked vytiahli na nu vreco z pivnice,ktovie v akom stave..a čaká prvé a dievčatko ,,tak a dnes je to iné..e shopy,obchody..všetko dostupné,človek si vyberie podľa seba v pohode čo potrebuje..nie ako vtedy..ale mne iba tak oznámili,že či nechceme..lebo ona nechce,tak sprosto to vyznelo..a keby mi to chcu vrátiť naspať,tak vyberiem vreco,dám ho a vyber si čo potrebuješ..a nie že nemám už ani potuchy čo sme tam dávali ,čo sme nosili,nenosili a v akom stave to je..či sme tam dávali aj poštolky,zavinovačky ,.dečky?oblečko?si fakt nepamatám..možno v dobrom,možno nie, možno zažltnuté,fakt netuším,no ak mi to chceli dať,mali a takto ..no ak mi to daju den pred porodom či až po porode,je mi to na nič..može to sušiť dalej v pivnici pre vnuča xy ..ked už budem mať všetko pokupené...mne tak pri prvom vytiahla po švagrovi 30 ročný svetrík,štrikovaný.. 😕 som ho vtedy odmietla ,ešte aj papier bol žltý a ani neviem čo si mám myslieť baby ,no..však ked chcem dať dám,ked nechcem som ticho..a nie že švagrinka nechcela tak tu máš ty ..a celkovo spolieham sa na seba,čakám balíček z ebay ,dufam,že ešte čo to sa mi po obchodoch pošťastí a ešte z e shopu chcem objednať take čo nám bude chýbať..no a kozmetiku,drogošku,lekáren jedným ťahom vybaviť,nejaký zoznam si vytlačím a odškrtám,.. 😀
@barcelona94901 nasla som orieskovu cokolaaaadu 😀 dojdi si dat, ma 400g 😀 teda teraz uz menej 😀
@cukrik580 plienky boli kvalitné,hrubšie,dnes sa to už nevyrába ☹ to by aj mna potešilo
@cukrik580 😀
@barcelona94901 no ved toto, to sa neda porovnat tie po mne a tie co som ja kupila...co uz...
ozaj baby, uz davno som sa chcela spytat...mam "zavinovacku" ale je to len ako paplonik...to mm dovliekol z roboty, je to fakt ako paplonik 75x75 neviete kde by som na to zohnala nejaku navliecku??? ci len usit?
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/47fs/pe... takuto maaaaaame, hladam klasicku perinku a nasla som toto 😀 viete aka je hrubaaaa 😀 a uz aj krasne vonava caka na Samka 😀
Tak k tym plienkam ...
Moja svagrina- z muzovej strany má dievčatá cca 18 a 23 ročne, povedala mi, nech nekupujem látkové plienky, ze mi dá... Myslela som si, ze aké to môžu byt po tých rokoch.... Mala ich vyprate , výźehlene, 20 rokov odložené, a ked som ich videla neverila som.... Pekne, čiste bavlnene hrubé, fakt super
Ked sme boli v Poľskú- tam som kupovala kocik, tak som kúpila aj pár plienok, ak take farebne, obrázkové.... kvalitou neporovnateľne, tenké, ako gaza...... Takze fakt staré dobre plienky.....
@ivet51 aj po mne su take krasne ciste bielucke, 27 rocne pomaly 🙂 maminka sa starala, ani fliacik na nich 🙂 ale zase je ich len 13...lebo ostatne sme pouzili uz na vselico mozne za te roky 😀 kto vedel, ze teraz bude kvalita o nicom ☹
nooooooo vacsinou postarka a chodila viac ked som mala trvale bydlisko este u nasich, teraz zatial doniesla len tri balicky, ale ona este netusi co som ja zac 😀
co budem veceraaaaat 😀 mam chut na prazenicku, ale ta lenivost 😀 no hruuuuza 😀
@barcelona94901 mna nikto nekontroloval, snad ani teraz nebudu, mam tento stat na haku uz, len buzeruju 😠
@biba ked ides na matersku az v januari, cize dostanes este vyplatu za par dni tak o rok si danovy bonus uplatnis ty este a o dva roky to uz nebude nikto riesit 😉
@lucul ani mna nikto nekontroloval,ale vraj to už tak funguje po novom
@barcelona94901 aj mne tvrdila suseda s kamoskou, ze chodia, ale neviem nikto, len ja to mam komplikovanejsie, trvale u mamy, prechodne u otca a byvam uplne inde, no nech si spravia vylet 😀

tieto vecičky som si objednala 🙂