icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
2. dec 2013

@lucul jaka tajnaaaaaa 😀

aplless
2. dec 2013

@kazunomiya tak ja mam plnu postielku veci este nemam nic poprate akurat dnes som kupila prvy balik plienok mali v tedcu akciu. inak z drogerie nic nemam este ni sa mi nechce nic chystat do roboty chodim potom s dcerou sa ucit teraz nam davali okna na dome a dnes som s muzom bola kupova sklenu vatu do stropov nebiem kedy pre babo nachysyam uz sa musim dokopat

katty137
2. dec 2013

@ivet51 Ďakujem, snažím sa oddychovať... aj sa mi to teraz celkom hodí, niečo pochystám, pripravím na pečenie s malou, až bude čas, no robiť je stále čo aj doma, len ten čerstvý vzduch, ešteže môžem vyjsť aspoň na terasu :D

lucul
2. dec 2013

@cukrik580 no a nech je sranda 😀

ja mam uz opratu cast veci co mam od susedy, ale zavinovacky a podobne mam v krabiciach po malej a nechce sa mi to vyberat a vajicko je v pivnici aj s kocikom tak snad po sviatkoch stiham oprat 😀 kozmetiku nekupujem, vlhcene mam doma co stale pouzivam, plienky kupi aj tato kedze v nemocnici dostanem, vlozky do podprdy mi ostali jeden balik a mydlo a krem pouzivat zas nebudem ako pri malej, to som len do vodicky davala trochu mlieka normalneho a mala mala krasnu pokozku, akurat kremik na ritku kupim, nejak nestiham, staviame tak tato na stavbe a ja lietam okolo, ja vravim, ze druhe sa bude musiet zaradit do radu 😀

bambulka12
2. dec 2013

No a ja uz mam skoro vsetko pripravene do porodnice,uz mi chyba len podprda na kojenie,povedala som si,ze radsej budem skor pripravena,lebo pri mojom style zivota neviem,ci vydrzim do konca januara,ale dufam,ze ano.
Dnes som uz aj ja mala depku,isla som na rodicko a bolo individualne,tak som tam stala asi 45 min.a nikto ma nepustil,ok,ale vrchol bol,ked tato,ktory prisiel po mne ma chcel predbehnut a este aj hucal po mne a treskol dverami tak,ze keby sa neuhnem,tak schytam ☹

barcelona94901
2. dec 2013

@bambulka12 jáj ten moj pojašený surodenec mi dnes oznámil,že mal živý sen,nejaký lunárny kalendár s niečím splietal..ale záver taký,že o 28 dní porodím 😀 už to začína ,no 😝

ja by som tu prácu nemohla robiť,ľudia su hrozní a ešte takto pred sviatkami im uplne šibe a rodičom jak by dal..

bambulka12
2. dec 2013

@barcelona94901 no tak to som zvedava 😀,ale ako som uz minule pisala,verim,ze sa tam stretneme 🙂

lucul
2. dec 2013

@barcelona94901 moj chlap zas zahlasil, ze 13.1. rodim a uz to odpocitava, pri malej mu ten datum vysiel tak som zvedava 😀

aplless
2. dec 2013

@lucul presne viem o com hovoris tiez mame rozostavany dom sice s babom to uz nedtihneme do noveho ale snad buduce vianoce tam uz budeme

os
2. dec 2013

cavte... no.. dnes ma chytila nadcha... ceeely den som ako mechom udreta... poradna v poho... lukas vazi cca 1600... datum porodu mi neposunuli, takze som prisla o 60e mesacne na MD, bola som u obvodnej, ta mi dala kvapky do nosa... v podstate som jej ja povedala diagnozu.. co si poviem asi mi da... hroza s doktormi!!!
a potom sme boli na predporodnej prednaske... aj mm 🙂 ... o sestonedeli 🙂 ... no... v podstate sa da o tom vsade docitat.. ale aspon pokukame personal nemocnice 🙂
... ok.. idem spat... bo som zase min. noc nevedela spat.. a teraz do toho este ta nadcha... tak som zvedava ze co bude tuto noc... pa baby...

matabah
2. dec 2013

my tiež nemáme ešte izbu hotovú...akurát nahodenú sietku,ešte ostierkovat,podlahu položit vymalovat,presunut nábytok.....ale ked moj je stále v Cz,no taak čo už,korunky budú,tak to pojde rýchlo...hlavne,že je tu teplúúčko..už tak raz bolo,že na štedrý den sme malovali.. 😝
a výbavička....už sa chystám,aale ešte som neprala,,,len potriedila...🙂
zajtra idem pokukat,kde objednám kočík a idem si kupit nejakú čiapku,bo mi dnes skoro uši u nás zamrzli,tak fukalo,ked som išla do poobednej... 😉

matabah
2. dec 2013

@kazunomiya vela z tých svokriných by si podla mna nevybrala..je iná doba atd atd atd...len si ty rob po svojom...možno ti chce príst riadit a pomáhat po porode.....🙂
nám tak dali kadejaké topánky pre sestrinho...z nejakej pivnice po nás a amen tma...všetky išli preč...povykrivované,ztvrdnutá koža,potuchnuté....fujha...a mylý má 1,5 roka a aj po nom som veselo triedila vecičky....

matabah
2. dec 2013

baby a pred porodom čo všetko treba,už som to povyhladávala,ale pre istotu,či som nezabudla na niečo...:
noo,pozanášat všetky tie papiere o nástupe naMD.....na socku(koli DNP),k zamesttnávatelovi....
vybrat dietatku lekára
na matriku vyhlásenie o otcovstve,kedže nie sme zobratí.... 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
a ešte niečoo????dajte to sem!!!!!!!!!

barcelona94901
3. dec 2013

@matabah vyhlásenie o otcovi ,my sme pri prvom riešili všetko až po porode 😀 už je to zmenené?
ja ešte nemám uplne jasno baby čo do porodnice pre bábo

aplless
3. dec 2013

@barcelona94901 ja este nemam ani sajnu ake vecicky mam , nieco mam po malej par veci tych najmensich biele som si nechala , vrece mi dala sestra a vrece kamoska este to mam hodene v postielke uz sa musim do toho pustit pomaly

lucul
3. dec 2013

@matabah myslim ze to je vsetko, akurat este vsetko co si v nemocnici platis, epidural, otec pri porode, pripadne zmluva s doktorom ked mas zazmluvneneho - to si zisti v konkretnej porodnici

@barcelona94901 hej na matrike sa to spisuje a potom nemusis ty lietat po uradoch a moze to vybavit tato

barcelona94901
3. dec 2013

čítam,že sme tu viaceré "sťahováčky"
ja som mala baby obavy ako s malým,sťahovanie,prerábanie za pochodu,,škola ,ako len budeme fungovať ?
a vyriešilo sa to samo,,,nakoniec sa budeme sťahovať za pochodu s dvoma deťmi 😀 nejak bolo,nejako bude 😀

20erika07
3. dec 2013

Čafte baby,čítam za tie papiere a ešteže čítam lebo na to som ešte nemyslela 🙂 a vlastne skadial zohnam papiere na nástup MD? Už teraz sa desim tých papierovaciek a vybavovaciek,ach jaj 🙂
Malý mi ochorel tak ideme k doktorke,dufam mi za ten čas nedôjde kontrola ked som pn,ale muž je v práci tak musím ísť ja... A ešte aj posledné noci sú únavné,bolia ma bedrove kĺby ked spim na bokoch a na chrbte neviem spať ☹ celú noc sa prevalujem a o piatej sme už všetci hore,potom cez deň dospavam a vecer neviem zaspať a stale dookola ... Ale sama si zato môžem lebo som moc kíl nabrala tak som ťažká... A o malej akrobatke ani nevravím heh 🙂 tá je chudatko so mnou hore stále...
Inak ja mám len zopár vecí zhromaždenych a popratych pre malú,veľa máme ešte pri svokre,nebrali sme to ked sme sa sťahovali a čo je najlepšie že ani neviem kde vsetky sú 🙂 ale základ som našla 🙂 a treba mi kočík oprat a premiestniť ho k nám bo hocikedy sa môže spustiť pôrod a potom si budem biť hlavu že som si to skôr nenachystala ... A čo ma najviac zerie,že ešte nemám tašku zbalenu,teda ani žiadnu tašku nemám,musím zohnať,a pre seba mám len podprdy 🙂 ale košele sú na ceste ku mne,šľapky mi treba,vložky po pôrode,tie podlozky na postel a kozmetiku pre babo,ale z toho hlavne krém na ritku,lieh na pupcek,tie utierky vlhcene,a neviem či mám aj na kúpanie niečo brať... Pri malom mi nebolo treba... Tak ale na štyri dni toho veľa brať nebudem,až by bolo daco treba,ma mi kto doniest 🙂
No zase som sa rozpisala 🙂 idem teda to moje choré chuda pripraviť ,aj seba,bože už neviem čo si obliect do mesta 🙂
No tak sa majte zatiaľ,oddychujte,nakupujte,chystajte 🙂 paaa

sonulka81
3. dec 2013

@20erika07 no tak ja nemám tiež nič...spolieham,že je čas....budúci týždeň chcem oprať vecičky a veru tie zoznamy nejaké vytlačiť a začať škrtať...aby som sa nezbláznila potom naraz....
baby čo si myslíte o silvestri v Tatrách v 34tt. sme pozvaný na chatu malá s mužom lyžuje tak zvažujeme či ísť...a záleží aj od toho čo povie doktor či je všetko ok.

aplless
3. dec 2013

@sonulka81 ahoj my sme pozvani do Holandska na silvestra tiez zvazujem ci ist na tyzden to by nebol problem ze som tehu nejak by sme to zvladli ale ja mam iny problem mam doma mačky o ktore sa treba starat a neviem ci by som ich mohla niekomu zverit na tyzden. Inak 25.12 ideme este na Vianocny ples tak dufam ze bude dobre este nemam saty ale nak pomaly musim nieco vybrat

aplless
3. dec 2013

ja nejdem nic vybavovat na urady matersku zanesiem do prace a uz potom nemusim nic vybavovat oni mi to vybavia. potom az po porode rodny list a karticku poistenca. Dr. staci nahlasit oni chodia na prvu navstevu domov.

sonulka81
3. dec 2013

@aplless no tak to máš perné aj ty.Ako ja nemám zatiaľ žiadne problémy uvidíme vo štvrtok po kontrole krčka...ja budem sedieť na chate kým oni budú na svahu.akurát musím poriešiť nejakú zimnú bundu keďže o také dva týždne už žiadnu nezapnem...videla som máte tie holaté cicuše,..

eliska07
3. dec 2013

@kazunomiya S týmto by som určite nesúhlasila - chystať veci až po narodení. Myslím si, že každá maminka bude rada, ak si bude tiež môcť popri nových povinnostiach s bábätkom aj oddýchnuť.

A žiaľ prať a žehliť budeš musieť aj v šestonedelí, ale určite toho budeš mať menej, keď čisté veci už budeš vyberať zo skrine a len prať a žehliť tie, ktoré sa zamažú...

Pekne by som si veci vypýtala dopredu, ak ich chce dať. Však je to aj neekonomické, aby ich svokra držala u seba a Ty nevieš čo majú a všetko si kupovala, a potom to mala zbytočne dvojmo. Tie peniažky môžeš radšej použiť na niečo iné alebo si ich odložiť na inokedy.

eliska07
3. dec 2013

@aplless Sme na tom podobne. Mám len jeden balík plienok a veci stále odložené. Nič opraté, nič ožehlené... A kozmetiku plánujem kupovať až v januári. A aj zvyšné plienky. A veci pre seba do pôrodnice asi tiež až v januári.

aplless
3. dec 2013

@eliska07 no aj s tami plienkami je to otazne kupila som pampers 1 je tam 78 ks neviem kolko balikov budem potrebovat ci sa babo do nich zmesti neviem ake velke sa narodi ci mi z nich nevyrastie ked urobim velke zasoby takze asi este jeden balik 1 kupim a jeden balik 2

eliska07
3. dec 2013

@aplless Ja mám len ten menší balík 🙂 Pampers biele č. 1 - ale tých 24 ks, ešte plánujem do pôrodnice ďalší takýto balíček a na doma minimálne jedno veľké balenie č. 1 ešte chcem kúpiť. Náš prvý malý bol strašne dlhý, ale tenký a tie dvojky plienky mu boli veľké - široké.
Ale to je veľmi individuálne. Sestrine deti mali 3650 g a 3850 g, takže ona rýchlo prešla na dvojky plienky. My sme jednotky používali do dvoch mesiacov.

20erika07
3. dec 2013

No tak sme boli vybavení hneď,nikto nebol u doktorky tak sme šli rovno dnu,máme atb.sirup a kvapky lebo je strašne zahlieneny a nejde mu to von ani nostekom a ešte zatiaľ ani kaslom...tak aspoň mám s kým lezat 🙂 dnes som sa dozvedela že v sobotu budem mať až tri návštevy,no vôbec ma táto info.nepotešila keďže nebudem môcť lezat ale venovať sa a chystať pre nich niečo pod zub,už teraz ma po troch hodinách sedenia a chodenia boli podbrusko a v decembri sa fakt ešte nechystám rodiť 🙂 som zvedava čo doktor povie o tyzden v stredu,lebo inak poctivo lezim,a take bežné práce,pradlo,riad a navariť by mi nemalo uškodiť si myslím... No ale do toho zehlenia sa neviem dokopat,už mám kopu pradla popraneho,len periem a periem,dávam na kopu ale zehlit nemá kto 🙂 bože nakoniec ako sa poznam,nebudem stihat ani na sviatky chystať,nie to ešte chystať sa rodiť 🙂 ale tak mi treba ked som lenivá 🙂 ukludnujem sa tým že po narodení sa nezastavim tak mám teraz nato nárok heh 🙂
Kedy začínate piecť na vianoce? Ja vždy ked skôr napeciem moje druhé veľké dieťa(muž) to poje do vianoc a ja som potom na nervy 🙂 už nech je január 🙂

barcelona94901
3. dec 2013

@eliska07 ja som pri malom mala jeden veľký balík jednotiek ,mal 3,7kg ,prešli sme na dvojky ,tak som bola aj rada,že sme nekupovali dopredu a v porodnici to bolo tak..že balík zmizol raz ,dva..v tom čase ale to tak fungovalo,že romky si veselo vykrikovali sestrička plienku...pretože nemali nič!
dalšia vec,kým sme našli tie "svoje" plienky ..a to isté vecičky,ved začali sme 56tkou a do mesiaca už sme boli o veľkosť vačší..a neviem ako možno teraz budeme potrebovať menšie veci atd..
nepoviem obrusky na prdelku,to sa dá dopredu nakupovať požehnane,,ale zvyšok...tak isto aj kozmetika..možno nebude vhodná...

bea00
3. dec 2013

Tak dnes sme boli na poradni, už sme sa pekne otočili hlavičkou dole a máme cca 2000gramov. o dva týždne zase poradňa a už mi Dr. vypíše aj papiere na MD. a vo štvrtok už idem do BA kde budem aj rodiť, už sa to blíži 😀

biba
3. dec 2013

baby dnes som bola na odberoch a kontrole, vsetko v poriadku, sono nerobili, ale neva, zatial vsekto ok 🙂 a spravila som svoju prvu objednavku cez perinbabu, matrac,deka do autosedacky,20ks bavlnenych plienok,prebalovacia podlozka a jedna zavinovacka, parada. . . tesim sa ked to dorazi 🙂 pomali sa zaciname chystat, a v januari nas chcem zbalit do porodnice 🙂 a uz budem pokojna 😀