Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
nasla som taku zlatu za 12 e
http://www.perinbaba.sk/deka-do-autosedacky-zaj...
ja mam asi ten fusak.. co sa da dat aj do autosedacky.. ze sa da zazipsovat aj s nohami... potom mi uz netreba deku do autosedacky, nie? ... iba ak prehodit navrch nejaku... ale v aute bude teplucko, takze sa nemusi Lukas spotit moc 🙂
Ako citam, kazda pomaly ale isto ideme do stadia "chystacieho" . Nam vcera vecer tiez dosli mile baliky... Zavinovacka,kocik a svagrina pribali par milych veciciek pre drobca... Tak sa vytesujem... Zatial nic vyprane,chystam sa az na MD.. Este 3tyzdne... Waw...
@biba ten zajačik nemá vôbec chybu, krásny... ja som niečo podobné objednala cez bazoš a prišlo to vlastne našej babinke, ktorá to malinkému zaplatila 🙂 univerzal zelenkavé, nakoľko nevieme, čo budeme mať 🙂 pri malej sme mali len deky pod a na a bolo to naprd, stále sa to muselo nejak prispôsobovať, tak verím, že to určtie využijeme 🙂
kocky a do porodnice nebudete brat pre babo nejaku deku? neviem ake maju vybavenie na novorodeneckom...ale citala som ze niektore baby si brali ....
inak... ten moj dr. ma este ani raz od potratu nepozrel odspodu... vooobec netusim ci sa otvaram atd... take veci co tu vy pisete... mam pre to panikarit? abo menit doktora??? 😀
... inak.. uz mame dohodnutu aj pediatrickuuu... som s nou hovorila o ockovani... ze dame to zakladne asi... vy ste nad tym rozmyslali? .. asi som moooc skoro na to myslela... ale no... nech sme na tom "rovnako" aj s pediatrickou 🙂
@20erika07 hej... je to ono.. ale vybabrali so slusnymi ludmi, musis si v tom baliku platit aj dochodkove... co ti je totalne naprd... a najnizsia suma co musis platit mesacne je cca 130eur...
... malo by z toho nieco byt aj k MD, ak si si posledne 2 roky platila suvisle 270 dni to pripoistenie a si pripoistena... ale maju to tam tak prespekulovane... ze fakt netusim ci mi nieco daju alebo nie.. takze ... sa uz nejdem ani rozculovat nad tym 🙂 ... mala by som byt v klude kvoli Lukaskovi, no nie? 😀
... aj vam tak velmi skacu tie deturence??? ... straaaaaaasne krasne je to 😀
.. vcera na sone... akonahle som si lahla a vyhrnula pulover a gate.. normalne som bola v soku... cez ceeele brucho odhora dole som mala len taky "vysokohorsky hreben" 😀 ... prvykrat sa nam takto velmi ukazal... tipujem ze to bola noha... ale netusiiim 🙂
@os jasné,Luki nech je v klude aj s maminkou,ale raz v tv som nejaké zle ohlasy počula na to ako vybabrali s mamičkami ale neviem presne zaco...no ja 5rokov robim na železnici takže s MD by nemal byť problém čo sa týka tých poistení a tak... A ako to ze ťa doktor nepozrel odspodu? Buď sa vazne nechce sprtat ale stav krcku by mohol zistiť,vraj na sone to tiež vidno ale hmat je predsa hmat 🙂 ja som tiez bola po potrate a praveze vtedy sa viac zaujímaju o pacientku(aspoň by sa malo ale u nás sa) pre istotu 🙂 a si sa Ho nikdy nespytala či to nie je potrebné?
@20erika07 mi pride blbe hovorit "doktorovi" ze co ma a nema robit... hlavne ked som prvorodicka...
.. akurat raz spomenul, ze mam placentu na zadnej stene... a ze to budeme sledovat (co podla mna vooobec nesledoval)... tak som sa ho spytala.. ze ci nahodou nie je vcestna, ci nebude problem s porodom... (ale to je tiez odveci, ze mi to on sam nehovoril.. ale ja si take veci "zistujem" na nete.. ked na to naaahodou natrafim... lebo netusim ani co mam pozerat atd... ) ... tak pozrel a skonstatoval ze to je v dostatocnej vzdialenosti... cez utg to pozrel.. skor si myslim, ze potom v tej nemocnici sa popytam aboco... ani neviem ci mam este k nemu ist na nejaku poradnu... ci mam ist do nemocnice uz v tom 34.tyzdni abo ako... nic mi nepovedali... (viem len, ze mam ist na krv, lebo mi teraz nebrali, takze sa budem musiet spytat zase "ja")...
@os je to určite zlvastne....
Môj gynekológ je opak- zo spodu krčok pozerá na každej poradni, zisťuje nielen dĺžku a ci sa otvára, ale aj tuhosť, ze to je dosť dôležité
Zato UZV mi robil len 2x na svojej ambulancii, no bola som uz 2x na 3/4 D UZV na špecializovaným pracovisku, ale krcok fakt pozerá pri každej návšteve
Mala by si sa ho na to spytat.....
@biba krásne, aj ja si objednam 🙂
@os viem ze je to blbe hovoriť mu čo ma čo nemá robiť,môže sa uraziť alebo niečo pod... Tak neviem ,až mas dake kamosky čo k nemu chodili ked boli tehu tak sa ich popytaj ako prebiehali ich kontroly... No my máme sikovnu sestricku,ona vsetko povie,porobi,dá ťa do rozumu až treba,ja zase nemôžem nic povedať...bez nej by asi bol doki stratený 🙂
Inak neviem či máte daktora skúsenosť ,od tretej asi,ma boli picha odspodu,ale nie bruško ale pri intimnom otvore na ľavej strane,taká kosť čo tam je,tak tá ma boli akokeby ma niekto každé 2sekundy klopkal nejakým tupym predmetom ☹ je to nepríjemné teda...a zistila som ze znova mám mykozu,bože to už je strašné,pred tehu som to nepoznala,ale teraz,och joj ☹
včera chuť na sladké ,na oriešky,dnes som zlikvidovala pohár uhoriek a cviklu 😕 a to som si predtým hovorila,že nemám na nič chuť,len tie pomaranče,mandarinky ma držali .. 😀
aj by som vam nieco komentovala, ale sak uz ani neviiiiim co bolo na zaciatku 😀 teda od kedy som necitala 😀 takze vam len napisem co som robila 😀 trosku som sa motkala a akoze upratovala, vysavala som cely vrch, ale nic som neumyvala, na to som bola moc leniva 😀 potom som lezala na gauciku 😀 potom som akoze povysavala spodok, len tak naoko 😀 potom som trosku upratala, ale nepretrhla som sa 😀 a potom prisla kamoska, tak sme sa napapali, robila som pyre vcera a prsniky na stave so zeleninou 😀 a potom sme pozerali nase mini vecicky ake uz mame a postielku som jej ukazovala a taaaak vsetko chcela vidiet a potom som jej robila nechtiky 🙂 tak ma bolia krize z toho sedenia na stolicke, ale zvladla som, urcite to boli ale posledne ktore som spravila pocas tehu 🙂 a zajtra poskladam pradlo zo susakov do skrine a poobede by mal prist konecne majster a dokoncit okna, teda aspon sietka kleber a neskor omietku...nech uz tu detsku rozobratu mozeme konecne dokoncit a dat do poriadku, lebo uz mi to leze vaaaaazne na nervy 😀 a tak som sa teraz vykecala trosku 😀 nejaku mam dobru naladu...az je to podozrive...cakam muza kym dojde z roboty...tak mi ju moze potom pokazit 😀
@cukrik580 paci sa mi to az na tu pokazenu naladu na konci 😀
... vcera po tej prednaske.. som rozmyslala ... nad takou "blbostou" ... ze jak mam vediet ci mam "dobre" bradavky na kojenie??? ci nieco nemam vymyslat??? 😀 ... to viete.. prvorodicka... mala by som sancu to nejak zistit, bez platenia??? 😀
... 😅 dnes som nejak moooc ukecana.. kludne ma zastavte ze vas to otravuje 😀 ... mm je v praci na dennej... takze sa "realizujem" pri pc 😀
@cukrik580 moj dojde az o hodinku... tak som sa pustila do zehlenia mini veciciek 🙂 ... a dala som prat cervene vecickyyyy... potom mam este 2 cele debne oblecenie.. zatial periem len z jedneho vaku 🙂
... netusim jak si to mam potriedit a poukladat.. tak zatim len tak... od oka :D ... neviem co budem ako casto pouzivat... take by som chcela mat co najviac po ruke...
... a ohladom hladu.. ja som nejak staaaaaaaale hladna 😀 .. nezjem naraz vela.. ale furt by som nieco tlacila... aj ked uz nemam predstavu ze co... nemam konkretne chute... 🙂 .. ale dnes som si v sintre kupila termix.. tak idem asi ten prejest 😀 ... bol zlacneny.. tak sa idem napchat zase kus 🙂
@os ja som ale o tristvrte na sest dala tri chleby s pastekou a syrovimi nitami a henten dovliekol cerstve rozky a cerstvu sunku a cerstvy taveny syr a nacerstvo mi to naserviroval na tanier, 😀 no tak som neodolala a zapijam kofolou 😀 samko ma veeeelmi rad kofolu som zistila 😀 jaka zdrava vecera, fuj, ledva funim 😀 ale taky jogurt tak o hodku hadam este zvladnem, mame jogobelu doma 😀 sme v metre kupili cely karton 😀 este tam je par kusov 😀 ja som prala, ze biele, blede a farebne 😀 farebne bolo na tri pracky, blede na dve a biele na jednu, teda to som natlacila a zehlila som si to hned ako som to davala zo susaku dolu 🙂 uz cakaju v skrini nech sa na ne neprasi...potom neskor si to pripravim do komody do spalne pyzamka a body a polodupky, take co budem najviac pouzivat 🙂
Bože baby poraďte mi,čím najlepšie vysucham sedačku,malý sa pozvracal keď pil ten atb.sirup,chudak aj mi vravel ze ide zvracať a ja hlúpa som Ho vrátila ze nech ide ku mne ze to predychame ☹ 3x zvracal prúdom ☹ chudak,išiel radsej spinkat no ja to tu sucham s jarou ale stale tam cítiť zvratky ☹
@20erika07 V Lidli maju taky sprej na cistenie autopotahov, my to v skole pouzivame na calunenie aj koberce, odskusane to mame aj na taketo "nehody". Je to taky vacsi sprej so zelenym uzaverom.

ahojte... no.. napisem vam co mame nove 🙂
... neposunuli mi TP, takze na MD nastupujem 23.12. -akurat na prazdniny v skole, ostalo mi 7 dni dovolenky, takze to idem vybrat este predtym... a nejake nahradne volno.. takze... do prace pojdem uz len na 6 dni!!!
.. na tu matriku treba ist niekedy pred porodom?
... mam naaaadchu... hrozne sa citiiiim.. a kyyycham furt...
... citala som ze existuju jednorazove plienky s vykrojom pre pupcek - pampersky 0+, takze ja do porodnice chcem zobrat jeden takyto maly balik a este maly 1tiek, a jeden velky asi kupim domov (aj ked neviem ci nepockam az po porode a potom kupim, lebo ja som feeest vysoka a neviem jake velke bude babo 🙂 )
.. papiere na MD mi uz dali, takze si budem musiet obehat socialku kvoli DNP... a mam otazku...
kedze nie som momentalne prihlasena.. pred MD sa musim prihlasit na to DNP... kedy sa prihlasujete? dnom nastupu na MD ci to tresnete zopar dni skor? aj vikend sa pocita? ... ak skor, tak asi nieco zaplatime, nie? alebo nam stiahnu z prispevku??? 🙂 (ak teda nejaky dostanem... lebo s tymi financiami mi to fest nejak nevychadza... prist o 60e mesacne kvoli 5tim dnom!!! 😠 ... fest ma to stve... )