Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@os https://www.modrykonik.sk/blog/cukrik580/album/... toto na lavo tie dve, to su nase konkretne 😀 ano dupacky su na ramienka uzavrete nozky a polodupacky su iba teplacky so spojenym chodidlom...pisem jak debil 😀 ale hadam chapes 😀
@kazunomiya podla mna zo zaciatku vo dne v noci 😀 a potom asi uz len na spinkanie budeme pouzivat 😀
@cukrik580 veď práve že mám úplne tmavohnedu 🙂 a este ma aj ten potah take zareziky...nedá sa dať dolu...inak mám take dekoracne deky na nej,je to rohova sedačka ale just mi asi 25cm nevyšla jedna deka až na koniec a zákon schvalnosti,tam to pustil 🙂 ale moja chyba,mala som Ho nechať ísť na wc ako chcel chudak ☹
@kazunomiya noo nemáme tu sice lidle,ale dala by som si kúpiť,no nevyzerie mi tu tmavohnedu farbu z potahu? Inak ďakujem za radu 🙂
@20erika07 myslim ze by nemalo - je to predsa na cistenie potahov urcene. Ja som tym cistila svetle sedacky (bez problemov) a tmavy cerveny koberec (tam zial ostala skrvna, nie moc viditelna) a farbu to z nikade nestiahlo.
@kazunomiya no určite vyskúšam,predsa len jar nato nestačí,sú tam žalúdočné kyseliny tak to skúsim aj tým,a keby ostal fľak,no tak kúpim niečo nové dekoratívne až po koniec,len nech ten pach zvratiek zmizne aj za cenu flaku no... 🙂
@cukrik580 tak to je veľká výhoda 🙂 že ma to nenapadlo keď sme kupovali sedačku,jajajaj tá hlava deravá 🙂 no tak určite sa mu uľavilo,toľko som nevyzvracala za celý život čo on teraz,chudák,no u nás je to bežné,keď mu nesadne liek,po chuti,tak to ide von bohužiaľ... Tu chrape vedľa mňa,ale ako pozeram tak potí teplotu lebo je spoteny,tak aspoň niečo... Dopozeram kriminalku new york a idem buvi,tešiť sa na zajtra bo ma príde sestrička pozrieť 🙂 tak dobrú nocku vám všetkým bábiky 🙂
@cukrik580 to te polodupacky som nepochopila co tym myslis 😀 ... teda najskor... a teraz ked ti toto pisem.. tak mi to doslooooooooooooo 😀... fakt uz mam najvyssi cas ist na MD abo dovcu... bo mi to nejak nemysli.. abo to zvalim na tu nadchu??? 😀
.. a jak volate tricka a pulovriky a tielka so zapinanim pod ritkou ci kde 😀 bez noziciek...
... inak... idem uz spat.. ma tesilo byt s vami 🙂 ... rano vstavam na 0tu hodinu... tak to uz musim zabalit... dobru noc vsetkym velkym aj malinkatym 🙂
@barcelona94901 noo,ja viem,že lepšie pred porodom,lebo tuším je to tak,že ked nie,tak daju malej moje priezvisko....potom sa to určite dá zmenit...m,yslím,že je to takto....
@20erika07 uja furt robím niečo inšie,ešte som nedala prat ani jednu ponožku 😉 😉 😉 ,ale chytám stres,ked vás tu čítam...niektoré...tak už hádam ten základ do porodnice operem...a tiež nemám tašku...volačo musím vykutrat 😕
@lucul ano,v porodnici zistím ešte ostatok...epiduralku,ešte neviem...lekára nebudem zazmluvnovat,pojdem tam medzi sviatkami....aa z kozmetiky mi doma hovoria,že ten krémik na vetry je velmi doležitý...tak uvidíme,aký zoznam tam vyfasujem.. 🙂
@os
na DNP sa prihlás trošku skor....ja som prihlásila už od 1.11-ty,lebo mi povedali(známa,ktorá tam robí),že ked sa prihlásim tesne pred nástupom na MD,mohli by to brat ako vypočítavost,špekuláciu,posielajú to na nejaké ústredie na sociálke.... a zamietnu mi nejaké to vyplácanie....riadna kravina,že??si myslím,že ked si niečo platíš,tak automaticky máš nárok....hlupáci slovenskí tam hore... 😠 😠 😠
moja doktorka ma vždy pekne vyprevadí s tým,že čo bude nasledovat dalsie týždne a čo budeme robit nabudúce.....ja ako prvorodička jej tiež sem-tam nerozumiem,aa tak sa tam usmievkam a spokojne idem preč... 😀 😀 😀 a večne sa zabudnem niečo opýtat🙂
toto je hroznééé,kým vás dočítam do konca,tak už všetky idete spat...jéééminenkooooo 😀 😀 😀
Tak dobrú nocku tedaaaa🙂
@matabah aj ja sa vzdy zabudnem daco spytat 😀 teraz mam toooolko otazok a pozajtra budem hotova z toho monitora ako uvidim moju lasku malu a zas zabudnem na vsetko, vacsinou mi sam vela povie, ale naposledy ma naserkal, lebo ma odbyl za chvilku a ani neviem kolko maly vazil ani ako bol otoceny, ani nic poriadne, len ze sa mi skratil krcok a mam menej stat a chodit...
no sak neviem jake maju byt bradavky, potom dam vediet, ci je Samko spokojny, ale mam aj klobuciky pre istotu, ak by potreboval neprirodny material 😀
mam v albume na predaj body pre dospelych...a pise mi nejaka pani neviem aka neregistrovana...ze ci jej to nemozem poslat na dobierku, tak som jej napisala, ze nech sa nehneva, ze na dobierku neposielam a ona, ze: ale ja ich potrebujem 😀DDDDDDDD skoro som odpadla...co jaaaaa secko potrebujem a nemam 😀
@biba mikrovlnka na sterilizovanie vecí určite neublíži 🙂 to je v pohode, len ju nepoužívaj na zohrievanie jedla pre bábo 😉
@aplless aj keď budeš kojiť, od 6m začneš dávať aj príkrmy, príp. vodičku z flašky a budeš musieť flašky, tanieriky, príbory občas vysterilizovať, min. do 1r sa to odporúča a ja som si ohrievačku kupovala neskôr, až keď som začala príkrmy dávať, na zohrievanie nie mliečka ale jedla, v avent pohárikoch šupla do ohrievačky a jedlo sa pekne zohrialo, nemusela som tie pidi množstvá dávať do hrnca a mikrovlnka je jasne, že tabu 😕 ... a odsávačku som si kupovala jasné, že pred pôrodom 😀 (prvorodička) avent manuálnu, ale využila som ju len pár x, myslím, že som ju ani kupovať nemusela, lebo na tú trochu čo som si potrebovala odsať by mi stačili aj moje ruky 😀 😀 😀 , ak by bolo treba, tak ľahko dokúpiš a potom sa rozhodneš či manuálnu alebo elektrickú, ak by si mala problém s kojením, že sa dieťa nechce prisať a mala by si dieťa krmiť svojím mliekom, ale len z flašky, tak potom určite elektrickú, lebo to by si sa teda namakala, ale ak by si mala mať odsávačku len na nejaké to sem-tam rozbehnutie laktácie, príp. uvoľnenia tlaku z veľkého množstva mlieka a normálne by si pritom kojila, tak je to fakt zbytočnosť 😉 a aj na tieto účely (ak inak normálne kojíš) sa odsávačka veľmi neodporúča používať 😉
@ivet51 ja mám PGT, som to tu pred časom dosť riešila, ale teda mne stačila len mierna úprava stravy a na Ďalšej kontrole som už mala cukor v poriadku, žiane meranie ani pichanie mi nekázala, ja som mala fakt len mierne zvýšené hodnoty po 1h, môj gyn keď videl výsledky, tak sa len pousmial, že podľa dr. diabetologičky máme všetci cukrovku 😀 😀 😀 😀 takže snažím sa menej sladkého a hlavne pravidelne jesť, aby mi cukor nebehal hore dole, ale inak nič, som zvedavá ako dopadne druhá kontrola na budúcu stredu.... a ako ti tu už baby určite písali, pokiaľ nemáš cukrovku, len PGT, tak to je ešte v pohode, stačí upraviť stravu 😉
@bea00 kde budeš rodiť v BA? ja idem na budúcu stredu na sono v 30tt a potom 30.12. na poradňu a to by mi mal tiež dať papiere na materskú, resp. už teraz, aby ma stihol zamestnávateľ prihlásiť na sociálku ešte pred Vianocami.....už si nepamätám, ako som to mala pri dcérke, či tlačivo na materské si treba doniesť, lebo všade na nete píšu, že sa nie je voľne prístupné 😕 len sa mi zdá, že minule som si musela nejaké papiere doniesť ku gyn, tak teraz neviem 😕
@os ja som šatkovala a aj plánujem druhé bábo šatkovať, teším sa už na to 😉 tiež som nevedela, že je to taká drahá záležitosť, ale určite sa to nedá ušiť z hociakej látky, inak by ťa to šatkovanie veľmi rýchlo prestalo baviť, druh látky je veľmi dôležitý a potom aj vedieť ako sa šatka viaže a správne ju vedieť utiahnuť, lebo som zažila už viacero báb, čo šatkovanie vzdali, lebo im stále čosi vadilo a pritom stačilo tak málo 😉 odporúčam zájsť osobne do obchodu kde šatky predávajú a kde ti aj budú vedieť ukázať ako sa šatka viaže, príp. podeliť sa z vlatnými skúsenosťami so šatkou 😉 ja to každopádne vrelo odporúčam, s klokankou sa to nedá porovnávať, tam dieťa visí v dosť neprirodzenej polohe me neho, odborníci ich ani veľmi neodporúčajú, šatky sú z tohto hľadiska najlepšie, možno ešte manducha je fajn 😉
@biba môj drahý chcel aby som pri prvom dieťati všetko pekne spísala čo treba kúpiť, čo to bude stáť a hodila mu výslednú sumu 😀 tak som to všetko pospisovala, za pomoci skúsených mamičiek, hodiny na nete som trávila, aby som našla cenové relácie, písala som si lacnejšie aj drahšie varianty a potom mi vyšla docela pekná sumička 😀 😀 😀 a to som tam nemala zahrnutý kočík, postielku, autosedačku, lebo to sme dostali a nemuseli kupovať, a teda prekvapilo to aj mňa, že koľko peňazí to všetko stojí 😕 ale drahý to nechal na mňa, len to pekne všetko zaplatil 🙂 kočík som si neskôr kúpila nový, lebo ten darovaný síce poslúžil na začiatku, ale predsa len nebol podľa mojich predstáv, teraz pri druhom je to lepšie, len sme zasa museli investovať do detskej izby, na mieru spravili poschodovú posteľ z masívu, roldorovú skriňu, skrinky, poličky, koberec a pod., a kvôli druhému krpcovi ešte budeme musieť kupovať nový rozťahovací gauč, lebo budeme na nejaký čas vysáčkovaný z vlastnej spálne do obývačky 😕 😀
@os ja používam odsávačku na soplíky za 1.50e 😀 len tú obyčajnú ústnu a zatiaľ nám stačila 😉 mám aj elektrickú, ale nepožívam a vysávačavú som nechcela 😉
@biba ohľadom tej dĺžky materskej, my tiež nie sme svoji a pri prvom dieťati sme tiež mali každý inde trvalý pobyt, ale ono sa to neberie ako slobodná mamička, ale ako osamotená mamička a v tom je rozdiel, mne teda veľmi neodporučili žiadať si tú dlhšiu materskú, lebo soc. to zvykne kontrolovať a ono nestačí, že nie ste zosobášení a máte každý iný trvalý pobyt, ty by si musela dokazovať, že nie ste vôbec spolu, že dieťa budeš vychovávať sama, že partnera vlastne vôbec nemáš, čo samozrejme nie je pravda a mne sa to jednak nechcelo riskovať a náhodou vracať prachy, ale jednak robiť zo seba osamotenú mamičku, ak ňou reálne nie som a všetci o tom predsa dobre vedia, moje dieťa má predsa mamičku aj otecka, ktorí ho veľmi ľúbia a tvoria rodinu, nepotrebujú na to papier 🙂 akože takto som si to povedala a už som to neriešila, ale poznám baby, čo si zažiadali o dlhšiu materskú a boli na tom tak isto ako ja, tak je to tvoje rozhodnutie 😉 mne tých pár eur navyše za to nestálo 🙂 .... a potom jasné, že daňový bonus by si asi priateľ nemohol žiadať 😉
@barcelona94901 dnes sa zasa vyrábajú plienkové nohavičky, tzv. AIO plienky, to pre tie mamičky, čo nechcú používať jednorázovky, ale nechcú sa zasa vzdať toho pohodlného obliekania plienok, len šup zapneš, potom šup odopneš ( aj keď potom to nejde do koša ale do pračky 😀 ) .. ale dnes sa vyrábajú aj klasické štvorcové plienky - bambusové a tie sú také hrubé a tak dobre sajú, že staré plienky sa nechytajú, bambus je najsavejší matroš, ak sa dobre poskladajú, fakt stačí jedna bambusová plienka a dieťa nemá šancu prečurať počas noci 😉

@os myslim ze tak sa hovori overalu - ma to aj rukavy, aj cele nozicky (ako dupacky). Od dupaciek sa to odlisuje tym, ze tie nemaju rukavy, ale sa hore zapinaju. ktosi to tu niekde na MK vysvetloval. Neviem vsak, ci sa tieto overaliky nosia iba na noc, alebo aj inokedy.