Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cerimi77 no ja som zvedavá ako to teraz bude,po prvom porode som krvácala len pár dní ,ja som sa vtedy zásobila vložkami a kde nič,tu nič 😀
@cerimi77 😀 to som robila aj ja, zoznam absolutne vsetkych veci ktore treba kupit, ci uz pre mna, alebo dieta, pozerala som to na beznych strankach, a ceny som jemne nadsadzovala a tiez vysla pekna supa a teraz do zoznamu doplnam realnu sumu podla toho co uz kupim a co to realne stalo 🙂, tak verim, ze to okreseme 🙂
@cerimi77 sterilizovat budem aj v hrnci, uvidim ako nam to pojde s kojenim pri dcere som mala problem nevedela sa prisat tak sme aj rychlo skoncili teraz by som chcela vydrzat co najdlhsie takze tieto veci budem kupovat za pochodu teraz to uz nie je problem kupit v lekarni alebo v elektre
@cerimi77 budem rodiť na Kramároch, tam som bola aj keď ma operovali a bola som nadmieru spokojná. Je to z Komárna trocha ďaleko tam posledný mesiac týždenne chodiť na poradňu ale čo už. U nás by som v žiadnom prípade nerodila. a tá MD a papiere na ňu, ja fakt neviem Dr. mi povedal že vypíšeme papiere , nepovedal že niečo musím zohnať ja tak dúfam že ich má on.
@aplless moj sa tiež nevedel prisať, kojila som cez klobučiky ,na um bol hned v porodnici..strčili fľašu ,mne nikto poriadne nič nevysvetlil..ešte aj jeho lekárka,že no tak asi už nebude kojený..a tá naša brutálna kolika.,polroka a nespával ,v kočíku nechcel byť,dudel nechcel,všetky vyplul
ja som kojiť na plno začala až ked mal tri mesiace ,od toho 4tého mesiaca bol teda už iba kojený..bez um,bez fľašiek,bez klobučikov , ja bez zápalov..tak som strašne zvedavá ako to bude teraz 😀 mám z toho obavy ,napríklad taký reflux mne prišiel strašný,toho sa bojím,známej malá moc grckala a teda fakt si užili,niekto povie jeeej babatko,to je také krásne obdobie ,to len spinká a kaká a to je také chrumkavé obdobie..no my ho nezažili pri malom,tak si s mojim aj hovoríme,že kto vie čo to bude teraz 😀
@vap2011 Ahoj sesternicina kamarátka ma predajňu s kočíkmi a vravela že ich mala ale prestala ich objednávať lebo mala na ne reklamácie. Źe konštrukcia je chabá, keď veľa meníš vajíčko, vaničku a športovú časť tak sa pokazia tie úchyty. Ja som bola sklamaná lebo sa mi hrozne páčil ale tak už sme kúpili iný tak snáď budeme spokojní 🙂
@barcelona94901 no ved aj ja pri malej som si to moc neuzila lebo stale plakala mala koliky kojila som 6 tyzdnov bola som mlada a hlupa nevedela som ako internet sme nemali, svokra je tak akurat hned vopchala osladeny caj a bola som v ri....i. takze sme presli ma UM to kym sme zas zistili ktore jej pasuje stale ju brucho bolelo tak uz teraz budem vediet a nenecham si kecat od nikoho urcite chcem kojit a je aj vela rad na nete a snad sa aj tu podporime v tom case. to Um je neskutocne drahe aj preto som rozhodnuta kojit za kazdu cenu
@barcelona94901
@aplless
Náš malý sa po narodení tiež nevedel prisať. Našťastie som bola na nadštandardnej izbe, tak jeden deň, keď išiel manžel vybavovať všetky tie papiere, tak prišla ku mne mamina a tá malého stále prikladala a cvičila s ním, aby sa prisal a naučil sa to 🙂 Stačil mu na to jeden deň intenzívneho venovania sa. Sestričky to predtým skúšali tiež, ale samozrejme, že nemali toľko času byť pri mne ako mamina. V tom čase už bol dokrmovaný aj umelým mliekom, pretože výrazne schudol, keďže si odo mňa nič nepotiahol - čo som si ale ja ako prvorodička vôbec neuvedomila. Po dvoch dňoch ale prešiel krásne len na samotné kojenie a potom to už bolo fajn. Ale naučili sme ho piť moje mlieko aj odo mňa, aj z fľašky, pretože som chodila ešte na skúšky, tak aby mohol ostať doma. A čajík sme mu dávali od začiatku - ale len čistý feniklový, aby nemal koliky.
@aplless jj ako u nás a s tým mliekom to tiež..v porodnici fičali na bebe ,..že super,naj mlieko..potom naša lekárka že ee,treba vymeniť..a treba čajíček, svokra že treba trubičku do zadku,krémik a lekárka také kvapky,iná iné kvapky..a čo ja viem čo,že to prejde,to trvá len pár týždnov... 😀 ešte že sme na gastre dobre pochodili,mali sme šťastie na zlatu primárku a od toho polroka už dobre bolo a tie ceny no to fakt otras,,nenormálne drahé ..a celkovo aj náročné..v noci vstávať,vyvárať fľašky,cumle zhánať..kadečo okolo toho..jáj som fakt zvedavá,čo bude teraz a veru ten internet,nebol..boli len babské rady,knihy o ničom a pár časákov,kde v každom písali niečo iné 😀 a prvorodička,bez skusenosti,nič som o deťoch nevedela.. 😀 no ale stále si hovorím,aj teraz,len nech máme baby zdravé deti ,už prežijem aj koliku,aj dalšieho nespavca ,z toho refluxu mám bobky ..ale teda fakt ženy zvládnu všetko,aj nemožné 😀
@eliska07 ja som fakt zvedavá na tu našu "Elišku" zatiaľ stále nemáme iné meno ,iba toto bruškové 😀
lebo napríklad malý začal piť čaj až teraz ,to bude mať 8 rokov ,aj to iba bylinkové,lipový,s medom,citronom ,prírodné,čisté veci,číta etikety,zloženie,éčka..,nechcel ani džusíky a také vodové dieťa to bolo,vypil ovocnu šťavu ,odšťavenu a on bol taký nejaký za zdravšie veci..ved kvoli nemu som sa naučila koopec jedál ,kombinácii ,tak nejako on nás viedol k tej zdravšej forme,stravovania,života..ja a turistika,hory,kopce,,k tomu nás on priviedol..hamburger ešte nejedol,maso nechce,odmieta veci z reklamy,okrem hračiek,to je jasné...ja neviem,možno táto naša Eliška bude jeho presný opak..možno bude dobre spávať,možno bude na čajíky a normálnu stravu,možno bude plážový typ a nie na hory..fakt som zvedavá baby čo sa nám to z tých našich kinderiek vykľuje 😀
@cerimi77 no ved hej.. len... musim pozistovat ze kde to tu v pp existuje.. nie som v BA alebo okoli 🙂 .. a este jedna vec... som sa sem pristahovala.. takze uz duplom nikoho nepoznam... 🙂 ...
.. a ohladom tej latky... vsak si osahas tu satku. .a kupis taku latku, nie? 🙂
... skor mi pride nezodpovedne to kupit a potom nevyuzivat... ked je to take drahe... z latky potom mozem aj daco ine vymysliet. .aj ked neviem co 😀
@cukrik580 uz je zajtra... tak co mi este treba??? 😀
...inak.. viete jak to dopadlo s tym mojim spanim??? ... o 10tej som zalahla.. a nie a nie zaspat... mozno aj hodinu... tak som sa postavila, ze to nema zmysel.. a sla som opravovat pisomky 😀 .. nieco som opravila.. a ked mi zacali klipkat oci (cca o 01.00), tak som to zabalila a sla spat.. budicek o 5.30... takze nejake 4 hodky spanku... katastrofaaaaaaaaa
.. no ale... som dohodnuta so sefkou jak beriem volno... teda dovolenku 🙂 ... tento piatok nejdem do skoly, ani bud. tyzden v stredu a piatok... a potom som uz domaaaaaaaaaaaaa
... vo stvrtok musim kvoli rodicku 🙂
Ahojte baby 🙂 tak pomaly tu už každá ostaneme domka 🙂 nevedela som si to predstaviť a teraz si neviem predstaviť byť zasa 12 hodín v práci a vecer povinnosti este doma 🙂 som si dajak ryyyychlo zvykla,ale kolektív mi teda chýba ☹
Inak malý je dnes oveľa na tom lepšie,po tom total vyzvracani sa,tak som dnes ani neskusala dávať tie atb.,má este kvapku na rozpustanie hlienu ,to mu stačí ako vidím,tak na jednej strane som aj rada že netreba atb...
Juj teraz som si robila chlebík vo vajicku,zbožňujem ho a dávno som ho nemala,no aj mala sa po nom nejak rozkopkala 🙂 zajtra španielske vtaaaacky 🙂 masko čerstvé z polovacky (svokor je polovnik) tak si viete predstaviť jak mi zajtra zle bude z prepchatia žalúdku 🙂
Tak ja som bola dnes na poradni, krcok v poriadku, ozvy taktiež.... Nič iné som sa nedozvedela, lebo môj Dr. UZV nerobí
Ale to pôjdem budúci tyzden
@cukrik580 ja mám termín ako ty, a čítam. , ze maš zajtra poradňu, takze váhu Samka uz budeš vedieť, nie???
Tak podľa teba aspoň orientačne budem vedieť....
A sestrička mi vypísala papiere na MD , takze ja začínam oficiálne MD 30.12. 🙂
@ivet51 ides sedem tyzdnov pred? ja idem az 6.1. kvoli peniazkom, malo by mi viac vyjst, tak som zvedava 😀 no dufam, ze mi doky povie, a dam urcite vediet, ja tiez sledujem kto ako kolko nech priblizne viem :-d zatial maly vzdy sedel podla jednej stranky, tak som zvedava, ale ze zatial to bolo skoro na gram a cm presne od zaciatku tehu, takze ratam ze bude mat tak kilo a pol, tak uvidime ako ma prekvapi 🙂
@ivet51 http://najmama.aktuality.sk/clanok/1145/30-tyzd... zatial mi vzdy sedel podla tejto stranky 🙂
to zas dnes budu akrobacie so ziletkou do kelu 😀 keby som dala radsej dokymu tmave briiiiile, to nemozem? 😀

@barcelona94901 vyhlásenie o otcovste je dobré riešiť pred pôrodom, aby potom mohol takto vybavovať a ísť na matriku vyzdvihnúť rodný list, inak by si tam msuela letieť len ty a myslím, že týchto vybavovačiek sa rada vzdáš, nie? 😉 a do pôrodnice som sa balila do 2 tašiek, do 1 fakt len nutné veci k pôrodu a na prvý deň po pôrode, potom drahý doniesol druhú tašku, kde boli náhradné plienky pre drobca, jednorázové podložky a vložky pre mňa, tých som minula dosť 😝 ale to všetko stačí neskôr doniesť, aby si sa nemusela trepať s veľkou kabelou na pôrod, inak to tak aj odporúčajú pôrodnice, pobaliť sa radšej do 2tašiek, tam potom môžeš aj nejaké oblečko pre drobca mať a ďalší čistý uterák, ďalšie nočné košele, špinavé ti odnesú 😉