Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ukazuje vam uz moju "novu" fotku? takto ma zacepcili na svadbe 😀 pred tromi rokmi so servitkou 😀 my sme mali taku zvlastnu svadbu 😀
@os nooooo bolo to v stredu 😀 20.10.2010 mali sme akoze hostinu, kde bola mm rodina a moji rodicia, svedkovia, obaja sa ponahlali do prace, takze na stvrtu uz isli prec, o stvrtej odisli aj hostia, po piatej prisli mm kolegovia, potom sme sa isli prezliect do teplakov a na osmu prisli kamarati, pustali sme lampiony a tak, proste parada, najlepsie bolo to ze vsetci v teplakoch a potom v sobotu sme mali "druhu" s mojou rodinou v rifliach 😀
pripomínam: Uz coskoro zverejnime ebook o nastrihoch v nasich porodniciach. Najnovsie oficialne data! Ebook bude zadarmo a tym, ktore su nahlasene na odber newslettra ho posleme, hned ako ho dokoncime. (tak sup sup, ktora este nie ste prihlasena klik sem www.zenskekruhy.sk). Mala chutovecka: "Aká je šanca, že v slovenskej pôrodnici porodí žena bez chirurgického zákroku? Myslíte si, že všade podobná? Pozrite si naše porovnanie pôrodníc za celé Slovensko alebo po krajoch, aby ste sa presvedčili o opaku. Rozdiely sú v desiatkach precent! Pripravili sme pre vás prehľadné grafy, ktoré ukazujú a porovnávajú mieru cisárskych rezov a nástrihov hrádze v jednotlivých slovenských pôrodniciach, aby ste sa aj s ich pomocou jednoduchšie rozhodli, kam ísť rodiť. Myslíte si, že rutinný nástrih hrádze je prospešný zákrok a nemáte dôvod kvôli nemu meniť pôrodnicu? Prečítajte si dôvody, prečo to nie je pravda a aké neželané dôsledky môže nástrih hrádze mať. To všetko v našom ebooku, ktorý je zadarmo!"
@cukrik580 taaaak to aj ja chcem takú pohodovu svadbu 🙂
Teda vydávať sa nechcem,ale pre ten jeden deň kde sa všetci zídu a zabavia,pre ten by som chcela 🙂
No a s tým holenim,paaana beka,to je umenie,neviem pri malom som bola sa mi zdá obratnejsia,ale teraz? Katastrofa... Len pred poradnou,sex aj nemôžeme mať tak nemám ani kvôli čomu sa holit 🙂 dufam budem stíhať doma pred pôrodom 🙂
Ja idem na MD 2.1. a podľa ms mám termín 13.2 ,to mi vyšlo aj prvé sono tak,ďalšie sono 14.2.,ďalšie 16.2., a ďalšie 17.2 🙂 tak maaam na výber a nakoniec porodim v januári 🙂
Mne stale predlzoval,bo mi vždy nejaké 4 dni chýbali,ked mi robil v 28 tt naposledy tak mi hodnoty malej vychádzali na 27tt+3 a tak... A napriek tomu že som pribrala 19 kíl už navyše,tak mala si berie len koľko ona chce,ale aj som chcela aby mala max.do 3,5 kg nech si ju čo najdlhsie užívam takú malinku 🙂
@20erika07 a ved dievcence byvaju mensie 🙂 ja sa bojim aky bude ten nas 😀 ale tak hadam...ja som mala 2650g a 48 cm a mm mal 3500 g cca takze az take predpoklady su neni, ale tak ina doba, ine stravovanie, vsetko ine...uvidime 😀 hlavne nech ma moc nepotrha a nech je zdravy 🙂 my sme nejaky tabulkovy zatial, zatial mu presne vychadza stale ten isty datum, tak som zvedava zajtra 🙂
@20erika07
@cukrik580 och dievcence... musim sa vam pripliest do debaty 🙂 neviem ci je pravda,ze dievcatka su mensie.... sice ja som mala 2500 g a 49cm. Ale nasa malicka vcera na sone -poodla ms. 31.tyzden mala podla merani uz 2149g a cca 44 cm. Ludkovia,ja mam 162cm,moja najvyssia vaha pred tehu bola 49-50 kg... ja sa normalne bojim porodu.... ale hadam to nejak zvladneme,ze?
Inak planujete cvicit s epinom?
@figurka1985 beriem spat 😀 vynimka potvrdzuje pravidlo 😀 gratulujem k malej bambulke 😀
@figurka1985 ja by som aj chcela epino...strasne som nad tym rozmyslala, ale nemam peniazky na to :-/
@cukrik580 😀 nasa mala bude bucko po tatikovi.ten mal pri narodeni 4500 g... 😉 boh mi pomahaj 😀
Inak ohladom epina-pozri si na gooogli "balonek aniball"to je skoro to iste ako epino.a cenovo to vyjde na 50 eur.je to stale dost,ale je to polovicka z ceny epina... a este to mozes aj predat.... 😉
@figurka1985 diiiky za radu...to by som este mohla jeziska popytat na poslednu chvilu 🙂 dakujeeem.vygooglim
@cukrik580 no chlapov som uložila,tak som zase voľná 🙂 malý sa mi narodil o dva týždne skôr a mal 3100g a 50 cm,takže tak akurát ,bohvie koľko by mal keby sa na termín narodil 🙂 tak uvidime,no zatiaľ mi nebolo povedané koľko približne váži malá,som zvedavá či mi to o týždeň povie doktor,ale nejak ma to netankuje dako extra,hlavne nech je zdravá a nech ešte vydrží vo mne čo najdlhšie 🙂
Bože zase som hladná ☹ už som zjedla 4,5 chleba vo vajci a stale mi škvŕka v bruchu 🙂 na porazenie už,človek už ani nevie čo by zjedol 🙂
@figurka1985 ja som nic nenasla ☹
@figurka1985 teda nasla len v cechach nieco, ale nejak nic poriadne...ani cenu ani nic...
@cukrik580 nooo tak to je jasné,veď budeš mať prvé bábätko a všetko do posledného detailu ťa zaujíma,to je prirodzené,ja už našťastie viem čo bude a ako a tak,ale niekedy sa cítim ako prvorodicka 🙂 aj ked je pravda že ked som cakala malého,moc som toho nevedela,nemala som ani net,chodila som do školy a velmi som sa nemala a kým o tom baviť a nejaké rady a tak mi tiež velmi nemal kto dať... Nejak som to nechala na prekvapko a to som rada že som vôbec stihla do pôrodnice 🙂 aj to som s mamou volala vecer o pol deviatej a len tak medzi rečou som spomenula že mám pravidelne bolesti a lezim si v posteli,a ona v čechach,tak ma aspoň cez telefon hnala rodiť hehe 🙂 a cesta do pôrodnice hodinu a pol trvala a za hodinku som aj rovno po príchode rodila a šlo to rychlo na to že som prvýkrát rodila 🙂 ani som len netušila čo ma caka,čo robiť správne,nic ani len dýchanie,a išlo to nejak automaticky samo od seba že mi to prišlo vsetko ako normalka 🙂 a teraz čím viac čítam,tým menej som si istá či som pripravená 🙂 no sranda toto
chi chíííííííííí
@cukrik580
tak dobre mi to došlo...to som netušila,že také niečo existuje..... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ja,ked si natieram bruchooo,tak si natieram aj tu hradzu...to som čítala a na to sa spolieham....a však to nech pocvičí spolubývajúci takéto nie??ja by som tomu neverila...jak bych to tam pchala 😕 to by bolo smiešneee........... 😎 😎 😎
a s tým holením...ja ,nakolko si tam už tiež nevidím.....ale na podiv sa oholím lepšie,ako ked som tam ešte videla... 🙂
@barcelona94901 ja si už nepamätám koľko dní som krvácala, ale tuším ešte doma som vložky využívala, na to, že som bola min zašívaná a 3h po pôrode som normálne sedela na posteli, som krvácala docela dlho 😕
@biba aj ja som to potom tak robila, že som si do tabuľky potom dopisovala reálne ceny, niečo som kúpila lacnejšie niečo drahšie, ja som dávala do tabuľky najmenšiu aj najvyššiu cenu ktorú som našla na nete a spravila si priemer 😀 .... a s tou materskou, ani nám to za tých pár eur navyše nestálo, aby ma niekto poťahoval po úradoch, alebo aby sme sa hrali na neúplnú rodinu, zasa nie sme odkázaní na tých pár eur navyše 🙂
@aplless to máš pravdu, dnes kúpiš všetko v podstate za pochodu, všetky obchody pootvárané cez víkendy do večera, takže sterilizátor fakt netreba teraz riešiť, ale ten avent do mikrovlnky myslím nie je nejako drahý, by sa mi nechcelo v hrnci vyvárať, sterilizovať každopádne budeš musieť, či skôr alebo neskôr, tak myslím, že min ten parný sa oplatí kúpiť 😉
@bea00 aj ja som rodila na Kramároch dcérku a teraz sa tiež chystám, ja to mám po dialnici niečo cez hodinku cesty, ja som bola v podstate tiež spokojná, akurát som si nestihla zazmluvniť lekára čo som mala v pláne a zaplatiť EPI a teda nechali ma dosť vytrápiť, EPI mi samozrejme už nedali a od odtečenia plodovky po narodenie dcérky ubehlo 36h 😝 nedostala som sa na nadštandartku, lebo bolo plno, neviem či som mala niekomu dať niečo do kapsy navyše aby som sa tam dostala 😕 normálne izby boli dosť otras, sestričky podaktoré tiež, ale novorodenecké super a aj doktori 😉 plánuješ si niekoho zazmluvňovať? ja som bola pri dcérke dohodnutá s Dr. Turkotom, k nemu som chodila aj na sono vyšetrenia asi od 33tt, stihla som k nemu ísť asi 3x, dcérka sa narodila o 3t skôr 😕

@os lebo u nas v porodnici by ma aj tak oholili a ze teda umelecke diela to nie su, tak radsej sama 😀 ani muzovi nedovolim, sa bojim ze ma poreze .-D