Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cerimi77 koľko párov tých látkových vložiek do podprsenky treba? Ja mám zatiaľ dva, rozmýšľam, či netreba dokúpiť. Mám také bavlnené.. neviem, ako rýchlo to schne a ako dlho jeden pár vydrží cca. kým sa musí oprať.
@kazunomiya predavaju ich take samolepiace na podprsenku a je ich tam asi 30 kusov ,....dva je malo a latkove by som nekupovala,...jednorazovky su najlepsie si myslim,....
@luba28 mám aj jednorazové, akurát som v Tescu našla vo výpredaji také značkovejšie zlacnené asi na štvrtinu pôvodnej ceny...
@kazunomiya ja si myslim,ze stacia,....kazda v porodnici co bola so mnou mala len take,....je to hygienickejsie si myslim,...vyberem vyhodim a dam cistu,....na latkove je treba davat pozor,aby nepretiekli,to je ako s latkovymi
plienkami podla mna,...
@luba28 do porodnice si urcite beriem jednorazové 🙂 zaujímalo by ma ale ako fungujú tie látkové v praxi.
@cerimi77 este som sa chcela spytat ci mas osvedcenu nejaku znacku/typ tych stvorcov. Ja mam zatial take, co som podostavala (kvalitu neviem odhadnut) plus si planujem kupit nejake bambusove, lebo kamaratka mi ich chvalila, ze jej dcera nakoniec chcela len take. Stvorcov mam tak 36, neviem, ci to bude dost.
linecke zlepene, gulas navareny, aj spenatove halusky s nivovou omackou 🙂 upratane a povysavane, este keby mi to pradlo niekto napchal do skrine 😀 a konecne kusocek oddychu 🙂
@kazunomiya treba vela, vela, vela krabic vloziek do podprsenky 😀 😀 😀 😀 😀 ak sa dobre pamätam, minimalne jedna balenie tyzdenne clovek minie 😉 urcite jednorazove odporucam, latkove mavaju pevny okraj, ktory "trci" spod odevu, aspon ja som urobila zbytocnu kupu a moje som viacmenej pouzila parkrat a potom skoncili v sufliku... papierove su jemnejsie, myslim, ze i lepsie vsiakaju... svedcili sa mi z lidl...
@myzma jej ja som tiež ani netušila,že lidl má v ponuke,tiež mrknem 😉
@sonulka81 😀 😀 😀 sa cítim jak hnilá lemra ,ked som si cukrík prečítala,dnes to váááli jedna radosť 😀
ja som stihla akurát tak šabliť a oprať 😝
@cerimi77 - uff, tak to si ani neviem predstavit, to musel byt strasny porod, akoze mne stacilo, ked mi na poslednu hodinu vypadla epiduralka, som myslela, ze to nezvladnem - to tlacenie. Akoze aj obdivujem zeny, ako to v minulosti zvladali bez epiduralky, ved to museli byt tou bolestou vycerpane... A to som si myslela, ze teda nie som ziadna padavka🙂 Inak, tiez mi porod vyvolavali, ale tym, ze mi aspon na niekolko hodin zabrala epiduralka, tak to bola velka ulava.
A teraz ides tiez na Kramare? Ja sa chystam do Ruzinova a tiez si radsej idem vybavit epiduralku uz teraz... Ale do nemocnice k svojmu dokimu sa mam hlasit az v januari, tak snad to dovtedy vydrzim.
@cukrik580 - no pekne si sa rozbehla🙂 ja sa uz tyzden chystam, ze zacnem s medovnickami, ale to by som potrebovala strazenie aspon toho mensieho🙂
Tak my sme dnes boli na poradni, maly má 1600 gramov, a krcok sa nám skrátil zo 4 cm na 33 mm
Takze sa vraj šetriť....
Vy ste ako na to s krckom ??? Uz to vyzerá tak, ze sa to pomaly skracuje.....
@ivet51 ja sa dozviem 19-násteho 😀
Tak nám všetkým držím palce, nech vydržíme co najdlhšie 🙂
@barcelona94901
@kazunomiya boli to touyours, ci ako sa volaju, rovnako ako znacka plienok, ale nemavaju ich pravidelne v ponuke, uprimne, kedze uz nejaky ten rok nekojim, tak nesledujem ponuku 😀 ale patrili k dobrym, myslim, ze i z dm boli ok... ked porovnam cenu a kvalitu s viacerymi druhmi... ale ked som nenasla, co boli osvedcene, kupovala som rozne znacky v tej nizsej sume, este som mala osvedcene celkom take, co vyrabaju napr. vatove tycinky ci tampony... znacku s i neviem spomenut... z plienok pre novorodencov urcite odporucam jednicky od pampers, potom si kazda prejdete na druh, ktory bude babätku a i penazenke vyhovovat, mys me skoncili tiez v lidl pri tych toujours, ale posledne zmeny v kvalite sme pocitili, i ked su tenke a akoze vynovene, mala mi ich precikala.... plienky z dm su tiez dobre, babylove.... pisem to ako ta, co plienky sama predavala (pampers, huggies a ine) a vedela som porovnat....
no podľa termínu mám ešte 60 dní,ale dokyno mi dáva tak 35.....takže rýchlo poprať a žehliť len nejako potroške... ☹
inak, mam taku intimnu otazku k vysetreniam u vasich dr. ... ja som presla na zaciatku tehotenstva k novemu doktorovi, ale za cely cas tehotenstva ma fyzicky nevysetril, krcok mi kontroluje pravidelne cez UTZ, je to pre mna "novinka", nakolko mam dve tehotenstva a dva porody za sebou a na poradni ma od zaciatku tehotenstva vysetroval moj lekar i "zospodu"... tak teda neviem, ci je to nejaky novy sposob vysetrovania tehotnych alebo je to len u tohto mojho noveho doktora, mozem sa spytat, ako je to u vas?
@myzma aj zospodu,kvoli krčku ,to je jedno či idem na sono,bežnu prehliadku,toto vždy pozrie 🙂
@ivet51
@sonulka81
@barcelona94901 on pozera ten krcok cez sono, ho meria a podobne.. jasne, ze cim sa blizime ku dnu D, tak som cakala, ze sa to zmeni, ale vsak vidite, ze som 32, od zajtra 33.tt a este ma hmatom nevysetril.... presla som k nemu na zaklade vybornych referencii, cize nemyslim si, ze by bol nieco zanedbal... len som bola zvedava, ci mate niektora obdobnu skusenost 😉

@kazunomiya tak to máš fajn, že látkovky máš tak blízko, ľahko si kúpiš ak ti bude niečo chýbať, ja som sa tiež bála že toho budem mať málo - som nepočúvala múdre tety z obchodu, ktoré mi aj radili, že mi netreba viac, že potom dokúpim - a nakúpila som toho fakt dosť, ale niektoré plienky som vypoužívala tak, že druhé dieťa už nestihne, veľmi rada som mala Groviu, to sú SIO plienky, mala som ale tie na suchý zips a teraz už nedržia toľko, rozmýšľam, či si nedokúpim tie vrchné nohavičky, lebo vložky origoš Grovie mám dosť, tak je to zasa škoda a tie boli tiež veľmi šikovné.... ja som tiež robila BKM, a nemusela som mať až toľko štvorcov, tých by mi stačilo aj menej, ale to sú zasa najlacnejšie plienky a využívam ich stále ako uteráky pre malú, ostatné plienky som využila skoro všetky, ešte teraz možno nejaké nové PULky dokúpim 😉 a pôrodnícke vložky majú v Tescu? som ani nevedela.... a vložky do podrpsenky ja mám tiež látkové, som dlho nosila tie jednorázovky, ale potom som počula chválu na tie látkové - predávajú ich tam kde aj látkové plienky - a tie sú fakt najlepšie, preperiem a pohodička, takže toto kupovať nemusím 😉 a ešte v piatok mi písali, že v pondelok mi aniball posielajú, tak docela rýchlovka 😉
@figurka1985 ja som si objednávala aniball a dnes mi ho posielali, cvičiť sa má začať až od 36tt, takže ešte mám čas 😉