Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@zuzkat1 pridaj sa tuto do skupiny Rodíme v ružinovskej nemocnici - dozvieš sa užitočné info priamo od tých, čo majú skúsenosti: https://www.modrykonik.sk/group/4671/detail/
@jeessie dakujem,len mi to pride take,ze pred tym mala stale viac,ako mala mat a teraz menej,ale kedze vidim,ako to on akoze vazi,tak neviem.S tym datumom uvidim,@cukrik580 mi napisala,ze ak by to tak bolo,.tak ten den nebude aspon smutny.Ale tak to som si len ja tak presne vyratala,ale to by musel byt presne den,ked mi zacina 38 tt 🙂
@bambulka12 ja mam termin 5.2. a nasa ma 1850g co zodpovedalo o 3dni vraj viac, ale podla toho ako som mala ovulaciu je to presne, lebo podla toho mam termin 2.2. a hlavne tieto merania a vahy su tak 500g hore/dole ;) napr. ked som bola 2dni pred porodom na poradni tak podla utz co mal dr. v ambulancii tak mala 2800g a dva dni na to co som rodila, tak v nemocnici na oddeleni 3200g a presne tolko mala, takze pohoda neries vahu 😉 a cs ti urcite nebudu robit hned prvy den, aj kamoske to vraveli a nakoniec ju objednali az ked bola 39tt a v den prijmu ju aj brali
nam včera namerali velkosť 1600 gr., ale tiež krčok krátený na 33 mm
tak dufam, že par týždnov ešte vydržíme... 🙂
@lucul aj sestra,ked isla rodit ,tak podla sona mala malinka 3100 a narodila sa o 5 dni a mala 3300 a ako pisem,on to len tak tabulkovo meria,tak to uz neriesim 🙂.Ved jasne,urcite ma nedaju na 1.den 38 tt ,ale bolo by to zaujimave,ak by ano a aj by som bola rada,lebo tym padom by som uz o 5 tyzdnov rodila a ja sa uz neviem dockat tej mojej malinkej babulky 🙂 ,ale ked si to predstavima,z ma brucho zaboli,ked ides spontanne,nevies,kedy to pride a ked to pride,tak to neriesis a tesis sa a ked to mas naplanovane,tak vies presne,kedy to pride a je to take ineeeee 🙂
@ivet51 a ako ti to vazili?
@bambulka12 no to ano, ja som pred porodom riesila, ci zistim ze idem rodit a ako na to pride a podobne, ale teda hned som vedela, ze ideme 😀 teraz tak isto sme so svagrinou riesili ci to zistime, lebo nase prve porody boli pohodove, ale dosla na to ona tak aj mne to docvakne. Joj a o tom case ani nevrav, doktor mi povedal, ze minimalne do 6.1. mam vydrzat a drahy zahlasil datum 13.1. pri prvej tiez povedal datum ze si zela aby sa vtedy narodila a bum vyslo mu to, tak som zvedava ci aj teraz mu to vyjde, ak hej tak nemam vela casu 😅
@lucul 😀 to by bolo super,keby mu to vyslo 😀.Ja sa tiez bojim,ze ma to nahodou chyti pred planom a ze nebudem vediet,co sa deje 😀 ,ale tak uz som raz rodila a vedela som,tak hadam budem aj teraz.Ale ja dufam,ze vecer pred planovanou sekciou si pridem so porodnice a rano bez bolesti pojdem na to,i ked pri mojom stasti jeden nikdy nevie 😝
@bambulka12 noooo Misicka si tusim drzi liniu 😉 herecka mala 😀 zato nas Samko uz mal vo stvrtok 1520 😀 a tym datumom sa netrap, este ktovie ako to nakoniec vsetko bude 😉 😵 😵
@bambulka12
podľa rozmerov- myslim , že rataju dlžku stehlovej kosti, ramennej a obvod brucha...a UZV to vyrata..
@bambulka12 este si neisla do toho obchodu??? 😀
@cukrik580 hahaha 😀 no asi ano,asi bude po maminke 😀 .Sak ale Samko je nejaky chlap,nemoze byt maly 🙂
@cukrik580 uz ideeeeeeeeeem,ale sak mam zapnuty pocitac a stale sa k nemu vraciam,idem sa osprchovat a beziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim 😀
prosiiiiiiim dohovorte niekto mojmu synovi, lebo ja uz budem mat normalne svalovkuuuu...ceeeeelu noc sa vlnil, ani som poriadne nespala a teraz pokracuje !!! nie ze by som nebola rada, ale toto je neuuuunosne 😀
@bambulka12 sak nemoze, lenze on si asi este neuvedomuje akym malym otvorom pojde von 😀
@cukrik580 neboj sa,jak sa ten otvor natiahne,ked pojde von 😀 .Inak ten moj doky ma asi nejake zastarale sono 😀
@bambulka12 sak natiahne, ale ked si bude udrzovat postavu, tak sa tolko nemusi natiahnut a hlavne nemusi povolit 😀
@suzi1617 presne! ja neviem co tam robi...dufam, ze sa neotaca naopak 😀
ahojte dnes mam dovolenku tak som sa konecne pustila do veciciek no poviem vam som to potriedila a vidim to na takych 7 praciek potom este pozehlit ale bachnem to do susicky a snad do konca tyzdna to poperem
ja mam kontrolu 18,12 snad ma uz vypise na MD nech to nemusim medzi sviatkami vybavovat
Taak poradna ok,doktor povedal zevraj sa veľa modlim,ze sa to nezhorsilo 😀 super,no ale pokračovať v lezani,vraj sa to uz ani nezlepší... Tak som sa bála lebo niekedy ju cítim akokeby uz vyliezť išla,a nakoniec ok,no tesim sa 😀 o tyzden znova poradna
jááj baby som už zaspávala a dotrepala sa susedka ,tak som zbaštila čokoládu 😝 a neviem čo to,dnes sme od rána v pohybe..
ja mam termin 16.2 , idem na planovany cisarsky, lebo 2 porody som mala akutne cisarske v poslednej chvili. ale to som nechcela, chcem sa opytat ci aj vas bolievaju jazvy, ani neviem ci vonkajsie alebo vnurorne, ale niekedy mam vyslovene bolesti a nemozem ani prejst. dr. na to nic nehovori, krcok sa neskracuje, neotvaram sa. mam to brusko velmi nizko a poslednu dobu babatko priserne kope do mechura, alebo az niekde medzi nohami ho citim, akoby chcelo vyjst von. mavate take pocity??
@adka31 ja sice nie som po cisarskom, ale co sa tyka kopania az kdesi dole, tak moje babo si to tiez posledne dni uziva. uz mu dohovaram, aby sa nejako inak otocilo, lebo tiez mam z toho strach, aby sa nevykopalo az von 🙂
a co sa tyka jazvy po cisarskom, kamoska tiez pri dalsom tehu citila tu povodnu jazvu, jej ju doktor aj meral, lebo sa vraj velmi stencovala, mala to tak na hranici, ale vydrzala az do porodu. tebe ju doktor neskontroloval?
@cukrik580 no v pondelok som mala opačný problém...zdalo sa mi,že práve málo sa hýbe ale v utorok sa zase bublinka rozmrvila takže doluje až kdesi na samé dno...no už som dala 3 práčky,dopiera 4 a veru na také 2 to ešte bude...plus naše biele a farebné po jednej...ešteže tie detské prťaté dobre schnú...a žehlenie je v nedohladne...

Ja mam tiez dnes poradnu za sebou, nasa mala ma 1550 gr. Krcok sa malinko skratil, na 36, ale CTG som mala v norme. Sice tam male kontrakcie boli, ale len take mini, tak dufam, ze to tak vydrzi a nebudeme niekedy v noci utekat na pohotovost... Este chceme min 3-4 tyzdne vydrzat 2v1 😉