Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@jeessie ja tiež citim stikutku dole,ako je už otocena smerom dole hlavou, až mi podbrusko nadskakuje 😊
@20erika07 ja malej hovorim keď ma stikutku.. zadrz dych a 9 glgov plodovej vody si daj 😁 ..
Dlhšie som tu nebola, tak aspoň krátke info 🙂
Vo štvrtok som bola na poradni, doktor mi robil sono v 30. týždni. Pomeral hlavičku, sedela presne na 30. týždeň. Stehennú kosť neodmeral - nedala sa mu. Naše bábätko je už otočené dole hlávkou, ale vraj sa to ešte stále môže zmeniť a je chrbátikom do bruška a nôžky má skrčené pod bruškom. Takže ďalšie merania sa nedali urobiť a zistiť pohlavie sa zase nedalo... Takže nakoniec asi predsa len budeme mať prekvapenie.
Kontroloval ma aj zospodu a tam bolo snáď všetko ok, však nič nepovedal.
Ďalšiu kontrolu mám 2. januára, potom sa mi už budú vypisovať aj papiere na materskú dovolenku.
Som rada, že je všetko v poriadku a nech tam bábätko vydrží čo najdlhšie. Dnes mám pocit, že mi celý deň tvrdne brucho, tak snáď je to len taký pocit.
A už sa teším na vianoce, na oddych a to, že budeme celá rodinka spolu. Ináč 28. decembra sa chystáme s manželíkom na ples, tak sa teším, že bude trošku zmena 🙂
Baby, blba otazka, ale kde ste kupovali pyzamo do nemocnice?? A je potrebne mat nocnu poselu, alebo mozemmat aj nohavice?? Lebo ja tie nocne kosele neznasam a neviem ci ma vyznam si ich do porodnice kupovat a poto doma ich nenosit, ci tu skor ide o to aby som sa pred kazdou vyzitou nemusle z tych nohavic vyzliekat???
@biba Neviem, ako to majú inde, ale ja som rodila v Banskej Štiavnici a tam sme mali všetky nočné košele. Doma ani ja nenosím nočnú košeľu, ale v pôrodnici som bola len v nej.
Na predpôrodnej príprave tam v pôrodnici nás upozornili na to, resp. nám odporučili, že keď budeme po normálnom pôrode a budeme ležať na posteli, tak je dobré mať pod sebou tie podložky, košeľu si vyhrnúť a byť zospodu len tak navoľno, nech sa nám to lepšie hojí a nech môže krv z nás ísť čo najviac bez vložiek alebo iných vecí... Blbo sa to píše, ale ja som to tak praktizovala a nebolo to síce veľmi príjemné, ale zahojila som sa veľmi rýchlo.
Podľa mňa po normálnom pôrode nie je dobré mať pyžamové nohavice, pretože sa potrebuješ zospodu hojiť a tie by Ti vadili.
Ja som mala so sebou aj popôrodné nohavičky, ale tie som si dávala len keď som išla ráno na vizitu alebo do WC, ale na izbe /resp. apartmáne/ som ich na posteli nemala kvôli tomu hojeniu.
Ja som si teraz kúpila dve nočné košele (pri prvom pôrode som tiež tak mala a nakoniec som bola celý čas v pôrodnici v ich nočných košeliach, povedali mi, že je škoda, aby som si zničila svoje a keď sa mi náhodou zamazala košeľa od nich, tak mi dali ďalšiu).
Ale ak si nechceš kupovať drahú (mňa v normálnom obchode so spodným prádlom stála jedna necelých 10,- eur), tak si kúp len u číňanca za nejakých 5,- eur a nebude ťa mrzieť, ak ju potom nevyužiješ.
V každej pôrodnici to majú inak aj pri pôrode. Niekde si musíš doniesť svoju aj na pôrod - a s tou môžeš rátať, že ju po pôrode rovno vyhodíš - a niekde dávajú nemocničné. To vám ale ešte na poradniach určite povedia - podľa toho kam pôjdeš rodiť.
@biba vrchny diel by bol dobry na gombiky koli kojeniu a kosle su lepsie koli vizite ze len paplon odkryjes oni kuknu a idu dalej ale ja si beriem aj leginy a tricko ked budem mat navstevy na poobedie doobeda necham koselu ja ich tiez nemam rada sa mi to vyhrna a potom ma to tlaci doma spim len v tricku a nohavickach
@aplless to, že môže prísť návšteva ma nenapadlo 🙂 ale ja sa zatiaľ chystám na apartmán ako pri prvom, ak bude voľný a vtedy chodia návštevy na apartmán, nie maminka s bábätkom von - to je výhoda. Aj pri malom to tak bolo, takže ja som si celý čas vegetila na posteli prikrytá paplónom 🙂
Takže pevne verím, že aj teraz to tak bude, pretože ak budem na normálnej izbe, tak asi okrem manžela a malého nedovolím nikomu chodiť, pretože chodba v BŠ je spoločná pre všetkých, pre tých, ktorí sú tam, ale aj tam chodia na kontroly - pokiaľ je bežný pracovný deň. Tak to by som asi neriskovala, aby bábätko neochorelo.
inak ked tak vecer zaspavam a pozeram sa na postielku tak si vobec neviem zvyknut ze za chvilu tam bude babo lezat ktore ma bude potrebovat je to taky zvlastny pocit
@aplless ja tiež už pociťujem také niečo ako nervozita. Mám 34 a s priateľom sme spolu 13 rokov a už sme si zvykli na tento život a teraz takáto zmena. ako ja sa strašne teším , lebo ja som už bola tak že mimino nemôžem mať ale aj tak je tam taká nervozita, hlavne že sa to tak rýchlo blíži

@jeessie ďakujem 🙂 Julianka je starká 🙂 a aj mojej malej keď sa stikutka tak to cítim dolu tak pri lavej bedrovej kosti 🙂 inak je vraj dole hlavkou ale stikutka sa jej oveľa viac odkedy je dole hlavkou 🙂