icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

20erika07
15. dec 2013

@jeessie ďakujem 🙂 Julianka je starká 🙂 a aj mojej malej keď sa stikutka tak to cítim dolu tak pri lavej bedrovej kosti 🙂 inak je vraj dole hlavkou ale stikutka sa jej oveľa viac odkedy je dole hlavkou 🙂

ivka_marek
15. dec 2013

@jeessie ja tiež citim stikutku dole,ako je už otocena smerom dole hlavou, až mi podbrusko nadskakuje 😊

ivka_marek
15. dec 2013

@20erika07 ja malej hovorim keď ma stikutku.. zadrz dych a 9 glgov plodovej vody si daj 😁 ..

eliska07
16. dec 2013

Dlhšie som tu nebola, tak aspoň krátke info 🙂

Vo štvrtok som bola na poradni, doktor mi robil sono v 30. týždni. Pomeral hlavičku, sedela presne na 30. týždeň. Stehennú kosť neodmeral - nedala sa mu. Naše bábätko je už otočené dole hlávkou, ale vraj sa to ešte stále môže zmeniť a je chrbátikom do bruška a nôžky má skrčené pod bruškom. Takže ďalšie merania sa nedali urobiť a zistiť pohlavie sa zase nedalo... Takže nakoniec asi predsa len budeme mať prekvapenie.

Kontroloval ma aj zospodu a tam bolo snáď všetko ok, však nič nepovedal.

Ďalšiu kontrolu mám 2. januára, potom sa mi už budú vypisovať aj papiere na materskú dovolenku.

Som rada, že je všetko v poriadku a nech tam bábätko vydrží čo najdlhšie. Dnes mám pocit, že mi celý deň tvrdne brucho, tak snáď je to len taký pocit.

A už sa teším na vianoce, na oddych a to, že budeme celá rodinka spolu. Ináč 28. decembra sa chystáme s manželíkom na ples, tak sa teším, že bude trošku zmena 🙂

aplless
16. dec 2013

@eliska07 ahoj ja idem v stredu na poradnu tak som zvedava ako na tom sme, my ideme tiez na ples 25.12 dufam ze tam obsedim ale mame to kusok od domu tak keby nieco tak pojdem domov hadam aspon do polnoci vydrzim reku posledny ples - take ukoncenie zurov na dlhsi čas

eliska07
16. dec 2013

@aplless Presne, to som si aj ja povedala - že ešte teraz pôjdeme, pretože január - február už nehrozí... A potom zase asi až o rok.

Občas sa treba aj inak odreagovať.

Nech Ti poradňa dobre dopadne 🙂

biba
16. dec 2013

Baby, blba otazka, ale kde ste kupovali pyzamo do nemocnice?? A je potrebne mat nocnu poselu, alebo mozemmat aj nohavice?? Lebo ja tie nocne kosele neznasam a neviem ci ma vyznam si ich do porodnice kupovat a poto doma ich nenosit, ci tu skor ide o to aby som sa pred kazdou vyzitou nemusle z tych nohavic vyzliekat???

sonulka81
16. dec 2013

@aplless ja som doplesala..krčok je nulový takže ležať a možno sa stanem v aj decembri dvojnásobnou mamičkou....je to zlé....nejako dva týždne vydržať aspoň do nového roku,,,uvidíme čo doktor do piatku....

sonulka81
16. dec 2013

@biba bolo že len košelu hlavne ked po porode kontrolujú spodok či je ok....dvihneš paplon kuknú a hotovo...

eliska07
16. dec 2013

@biba Neviem, ako to majú inde, ale ja som rodila v Banskej Štiavnici a tam sme mali všetky nočné košele. Doma ani ja nenosím nočnú košeľu, ale v pôrodnici som bola len v nej.

Na predpôrodnej príprave tam v pôrodnici nás upozornili na to, resp. nám odporučili, že keď budeme po normálnom pôrode a budeme ležať na posteli, tak je dobré mať pod sebou tie podložky, košeľu si vyhrnúť a byť zospodu len tak navoľno, nech sa nám to lepšie hojí a nech môže krv z nás ísť čo najviac bez vložiek alebo iných vecí... Blbo sa to píše, ale ja som to tak praktizovala a nebolo to síce veľmi príjemné, ale zahojila som sa veľmi rýchlo.

Podľa mňa po normálnom pôrode nie je dobré mať pyžamové nohavice, pretože sa potrebuješ zospodu hojiť a tie by Ti vadili.

Ja som mala so sebou aj popôrodné nohavičky, ale tie som si dávala len keď som išla ráno na vizitu alebo do WC, ale na izbe /resp. apartmáne/ som ich na posteli nemala kvôli tomu hojeniu.

Ja som si teraz kúpila dve nočné košele (pri prvom pôrode som tiež tak mala a nakoniec som bola celý čas v pôrodnici v ich nočných košeliach, povedali mi, že je škoda, aby som si zničila svoje a keď sa mi náhodou zamazala košeľa od nich, tak mi dali ďalšiu).

Ale ak si nechceš kupovať drahú (mňa v normálnom obchode so spodným prádlom stála jedna necelých 10,- eur), tak si kúp len u číňanca za nejakých 5,- eur a nebude ťa mrzieť, ak ju potom nevyužiješ.

V každej pôrodnici to majú inak aj pri pôrode. Niekde si musíš doniesť svoju aj na pôrod - a s tou môžeš rátať, že ju po pôrode rovno vyhodíš - a niekde dávajú nemocničné. To vám ale ešte na poradniach určite povedia - podľa toho kam pôjdeš rodiť.

eliska07
16. dec 2013

@sonulka81 Hlavne sa drž, aby si vydržala čo najdlhšie. Každý jeden deň k dobru je lepší. Tak len lež a nohy dohora. A si doma či v nemocnici?

sonulka81
16. dec 2013

@eliska07 v nemocnici od štvrtka a asi aj sviatky ak neporodím už má bublinka vo+nú cestu...nič ju nebrzdí...

aplless
16. dec 2013

@biba vrchny diel by bol dobry na gombiky koli kojeniu a kosle su lepsie koli vizite ze len paplon odkryjes oni kuknu a idu dalej ale ja si beriem aj leginy a tricko ked budem mat navstevy na poobedie doobeda necham koselu ja ich tiez nemam rada sa mi to vyhrna a potom ma to tlaci doma spim len v tricku a nohavickach

cukrik580
16. dec 2013

@sonulka81 je to az take zle??? a ako sa tam k tebe spravaju???

eliska07
16. dec 2013

@aplless to, že môže prísť návšteva ma nenapadlo 🙂 ale ja sa zatiaľ chystám na apartmán ako pri prvom, ak bude voľný a vtedy chodia návštevy na apartmán, nie maminka s bábätkom von - to je výhoda. Aj pri malom to tak bolo, takže ja som si celý čas vegetila na posteli prikrytá paplónom 🙂

Takže pevne verím, že aj teraz to tak bude, pretože ak budem na normálnej izbe, tak asi okrem manžela a malého nedovolím nikomu chodiť, pretože chodba v BŠ je spoločná pre všetkých, pre tých, ktorí sú tam, ale aj tam chodia na kontroly - pokiaľ je bežný pracovný deň. Tak to by som asi neriskovala, aby bábätko neochorelo.

aplless
16. dec 2013

@eliska07 aj ja by som chcela takuto izbu az bude volna su tam navstevy neobmedzene a mas tam viac sukromia tak uvidim, no ved to ked pojdem na navstvu na chodbu tak nemozem ist s holou ritou :D

eliska07
16. dec 2013

@aplless veď to máš pravdu - a presne je problém, že to ma ani nenapadlo, že aj takéto niečo by mohlo prísť v reále...

biba
16. dec 2013

@aplless Ved totok, nema rada tie kosele, nikdy som to nemala a je mi to take nesympaticke ☹ ale dne najdem tie kojacie odopinacie kosele v BA?? predsa len to si che clovek aj skusit skor ako to kupi a po nete to nechem, preto sa pytam,ze kde ste to zohnali?

aplless
16. dec 2013

inak ked tak vecer zaspavam a pozeram sa na postielku tak si vobec neviem zvyknut ze za chvilu tam bude babo lezat ktore ma bude potrebovat je to taky zvlastny pocit

aplless
16. dec 2013

@biba ja mam este po malej ked som rodila tak som ich vyhrabala v skrini idem si ich oprat a uz pomaly nachystat tasku do porodnice nech na nieco nezabudnem. to kupis aj v cinskom obchode nemusis specialne kojenecke tie su zbytocne drahe.

biba
16. dec 2013

@aplless A maju tie lacnejsie aj tie gombiky??? Ci na to sa vykaslat ???

aplless
16. dec 2013

@biba no to si len pozri aby mali v strede v predu zapinanie to su obycajne kosele nocne, urcite kup s odopinanim koli kojeniu inak by si musela vyhrnat celu koselu to je neprakticke

dianan
16. dec 2013

@sonulka81
Ale co sa stalo, zhoršil sa nález na krčku ??? Mali tá pustiť štvrtok domov, nie????

aplless
16. dec 2013

inak idu vianoce dobry typ pre svokry na kojenecku koslu
@biba 😀 😀 😀 😀 😀

aplless
16. dec 2013

@sonulka81 neboj bude dobre ,, ja si tiez vzdy poviem ked sa necitim dobre vsak sme uz za 30 tt dnes je medicina dost na vysokej urovni tak uz to dobojujeme a vo febr. budeme pisat len o nasich drobcoch

ivet51
16. dec 2013

joj ale ste sa rozpisali, idem vás prečítať....

@sonulka81
Jooj a co sa zhoršilo??? Nález???
Veď si mala usg domov, nie???? Alebo je to uz rozbehnuté???

bea00
16. dec 2013

@aplless ja tiež už pociťujem také niečo ako nervozita. Mám 34 a s priateľom sme spolu 13 rokov a už sme si zvykli na tento život a teraz takáto zmena. ako ja sa strašne teším , lebo ja som už bola tak že mimino nemôžem mať ale aj tak je tam taká nervozita, hlavne že sa to tak rýchlo blíži

cukrik580
16. dec 2013

@biba ja som v ba kupila v CA jednu, ma gombiky od hora az dolu a je celkom fajn, dalsiu mam z bonprixu, ta je skvela a este mam jednu z obchodu, ale ta sa mi moc nepozdava, takze asi si este aspon jednu zozeniem...plus na porod beriem daku staru

aplless
16. dec 2013

@bea00 ja ani nie som nervozna ale bude to velka zmena dcera ma 11 r a uz je samostatna a teraz sa budem zas par rokov prisposobovat tomu malemu clovieciku. stale si to neviem predstavit a to nocne vstavanie 😖 ale bude dobre ...