icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
16. dec 2013

@sonulka81 este bude toooolko akcii , im to tam vybrakujeme, uvidis 😉 budeme sa chodit prechadzat s kocikmi a robit predavackam nervy 😀

barcelona94901
16. dec 2013

@cukrik580 ja robím nervy aj bez kočíku..kým sa precpem cez tie mini uličky,čo niekde v obchodoch su...včera tak v lídli..som sa nedostala cez uličku s drogoškou,tak tam nechali palety,že nebola šanca..a riskovať,že sa tam zaseknem 😀 takže som to obišla a vystála som si frontu tak z boku.. 😀

a ked pojdem mrknuť kik na klokočku,tak za mnou len veci budu padať ,tak to tam zvyknu narvať ,že konec 😀

barcelona94901
16. dec 2013

@cukrik580 a rada by som stihla výpredaj aspon v starom tescu,no uvidím,ako na tom budem, aký termín vyfasujem,ako sa budem cítiť,koľko bude ľudí,ak bude ošiaľ ,tak kašlem na to,ale ak by nebol,bolo by to super 🙂

sonulka81
16. dec 2013

@barcelona94901 vieš čo a to sme kolkokrát dali dalej tie posraté ulička ako chceli drblý nemci....oni to jednoducho tak chcu mať a nedajú si vysvetliť,že tadiaľ sa chodí...

sonulka81
16. dec 2013

@cukrik580 nám nerobia nervy mamičky s kočíkmi ale mamičky čo majú naháku svoje detičky a nechávajú ich behať po obchode ako v detskom kútiku...

cukrik580
16. dec 2013

@sonulka81 no inak za to by som vrazdila aj ja 😀 a je jedno ci je to v obchode ci na ulici ci hocikde, len tak si pobehuju a mamicky si dakde vypaluju zobaky alebo vykecavaju, telefonuju, venuju sa sebe...a potom este budu urazene a rozculene, ked im alebo ich detickam niekto nieco povie...

barcelona94901
16. dec 2013

@sonulka81 ja som zažila nemčurov..oni čo najviac napratať ,všetko musí mať využitie,ale u nich by si to nedovolili 🤐 ,ešte aj čínan má viac priestoru ,než nemčur 😀

barcelona94901
16. dec 2013

@sonulka81 behajuce deti idu na nervy aj mne a to nemusim ani robiť v obchode..no niektore maminy to do slova vypustia,tam si telefonuju,klábosia s kámoškou a ty sa teraz strachuj či nejaké to škvrna nezrazíš košíkom.. 😠

barcelona94901
16. dec 2013

@cukrik580 presne..a ked sa niečo stane,decko im začne mrnčať,celý svet za to može..a ja teda nemusím ani pipiny z obchodných centier ,su tam celý ,boží den ,deti uvrískané,upišťané,ulietané,ani nevedia kde ich maju a fakt jak sa niečo stane,zrazu jaké matky su z nich
známa robí v bižu,,denne jej tam decká strhávaju tie miniaturne serepetičky ,ešte jej tieto matky vypapuľuju ,že čo chce,ved je predavačka,no ja by som nemohla robiť na takom mieste ,piclo by ma,mna by vykopli 😀

a to isté v parku ,idu si na pifčo,decká sa im rozbehnu hore,dole 2-4 ročné na preliezkach ,kde nemaju čo robiť a to ty aby si chytala infarktové stavy ,ked sa im tam niečo stane

os
16. dec 2013

zeny cavte... nebola som tu ceeely vikend 🙂 .. boli sme na chate s priatelmi .. paraaaaada 🙂
... no a vcera jak som dosla domov.. tak som do cca 23tej pracovala (papierovacky) .. dnes od rana v praci.. ostala som tam do 6tej - co bolo toho tolko.. a vo stvrtok by som mala povodne ist len na 2 hodinky... tak tam asi skysnem od 9tej do ... 16/17tej... na nervy take daco...
...som chcela radsej ist v piatok do prace.. ze pojdem do divadla a tak... ale mam poradnu.. tak som si musela tento tyzden najst iny den kedy do prace pojdem... uz chcem len oddychovaaaaaat 🙂

anies10
16. dec 2013

Ahojte zienky, neviete mi poradit? Mam problem s prsiami. Hrozne ma svrbia, vobec nemozem nosit podprsenku, skoro cele tehu. A je to z dna na den horsie. Skusila som tel mlieko, indulonu aj lanolin mast a nic!
Pri prvom som taky problem nemala. ☹

aplless
16. dec 2013

ahojte tak my uz mame postielku nachystanu aj poprate vecicky este kozmetiku dokupit a mozeme ist rodit 🙂

aplless
16. dec 2013
cukrik580
16. dec 2013

Tak babyyyy volajte ma debilka 😀 dalsie tri pracky poprate od kedy som tu bola dnes naposledy....dalsie linecke a vanilkove rozky lebo prve sme pozrali 😀 konecne som spravila aj tie slahackove keksy na ktore som sa chystala uz tyzden...veceru som robila upratovala kuchynu...a teraz som na umretie ale spokojna.zajtra len dovysavam a umyjem a cely den budem lezat s vylozenymi nohami 😀 mozno 😀

cerimi77
16. dec 2013

@biba ja tiež nenosím nočné košele doma, len nohavice alebo kraťase, ale do pôrodnice je také zbytočne aj nosiť, lebo tam musíš mať spodok stále voľný čo najviac na vzduchu, žiadne oblečenie, ani nohavičky, dokonca nemali radi ani tie popôrodné nohavičky čo ti držia vložku medzi nohami, lebo to už nie je na vzduchu, takže ja som aj tie nosila len minimálne, vložku som si dala medzi nohy len ak som išla mimo posteľ, ale na posteli bez ničoho, len na prebalovacej podložke a čo najviac aby sa to vetralo, na to nás stále upozorňovali, aby sa to rýchlejšie hojilo a neboli komplikácie, takže aj pre tvoje dobro, to tých 5dní nejako vydrž s nočnou košelou 😉
@eliska07 inak mne sa stal trapas v pôrodnici s tými vložkami medzi nohami, na vip izbu som sa samozrejme v BA nedostala 😝 ako inak všetky baby čo sme boli spolu potom na izbe a ja som si popôrodní nohavičky dávala len minimálne, ak som išla na dlhšie preč, ak som išla na novorodenecké, čo je o poschodie vyššie, ale inak som behala s vložkou len tak danou medzi nohy, mi to tam nejako držalo 😀 a som sa pozabudla, vybehla som takto na chodbu medzi návštevy a jasné, že mi tam pred všetkými spadla 😀 😀 😀
@bea00 ty si na tom tak isto ako ja pri dcérke, až na to, že my sme si to takto nejako plánovali, tiež sme už mali zabehnutý nejaký život a tiež som bola zvedavá že ako to budeme zvládať, taká zmena v živote, som si ani nevedela predstaviť, že nám bude po byte behať nejaký krpec za chvíľu a teraz si neviem predstaviť ako sme mohli byť tak dlho bez neho 😀 si to užívame, jasné, že to bola zmena, hlavne pre mňa teda, lebo ja som prestala chodiť do práce, prestali mi nabiehať moje vlastné korunky na účet 😀 dlho som kojila, čo ma priviazalo byť skoro stále doma, žiadne nejaké výlety mimo domu bez krpca sa nedalo, kontrolovať sa čo jem a pijem 😀 nočné vstávanie a pod. ale aspoň čo sa týka spania je to docela fajn, dcérka sa naučila od 2m zaspávať sama vo svojej postielke a vo svojej izbe, budila sa max 2x za noc, spávala tých 12h, teraz tak stále spí aj bez kojenia a bez nočného budenia, takže sa aspoň nemôžem sťažovať, že sa nevyspím pri nej 😉

cerimi77
16. dec 2013

@20erika07 poštolky ti treba do pôrodnice? ja som si ich kupovala popredu pri dcérke, ale nevyužili sme ich našťastie vôbec 😕 a bábo malé budete dávať dole do poschodovej postele? nebudú sa navzájom budiť? my máme tiež novú poschodovú posteľ, dcérka tam spinká dole, má zábranu spravenú ale ešte mi tam svokra ušila taký šulec 180cm dlhý čo tam presne sadne a vyplní všetky medzery čo tam boli, inak mám plné vysoké čelá a z druhej strany stena, tak tiež tam má také hniezdo spravené, že nemôže vypadnúť odtiaľ, ale teda je skoro aby ona išla spávať hore, a aj keby už mohla, by som sa bála, že krpec by ju budil v noci ako sa bude budiť na kojenie, tak postieľku malú sme dali k nám do spálne a my ideme spať do obyvačky na gauč 😕 aby bol v spálni sám, tak ako sme aj dcérku nechávali samú, lepšie tak spávala 😕
@sonulka81 držím palčeky aby ste ešte chvíľku vydržali 2v1 ale ak nie, tak to bude v poriadku, neboj 😉

cerimi77
16. dec 2013

@cukrik580 kde ty berieš toľkej energie? sa šetri a užívaj si.... mi jedna kamoška teraz hovorila, že ako ľutuje, že si viac nevychutnávala ten voľný čas ako išla na materskú než sa jej malá narodila 😀 😀 😀 😀 teraz je v jednom kole a aj tak nič nestíha a nič neporobí 😀 😀 😀 ja som takéto pocity teda nemala, ja som robila všetko s mierou, tak ako aj teraz 😀 😀 😀 si pamätám, že som chodila na kupko sa opalovať pred pôrodom a s mamou na také dlhé prechádzky každý deň a každý deň som niečo porobila a nachystala, ale ako čítam čo ty všetko teraz doma robíš, pred Vianocami malujete a chystáte detskú, pečieš ako pre armádu 😀 😀 😀 😀 my sme tiež len teraz spravili detskú izbu, ale nemalovali sme, nábytok daný na mieru, prišli spravili, my sme dokúpili len koberec, nahodila periny do postele, nalepila nejaké lepky na stenu, nahádzala hračky a veci pre oboch krpcov do roldoru a hotovo 😀 ešte stropnú lampu kúpime a izba hotová 😉 detská postielka je nachystaná v spálni u nás, ale obliečky, hniezdo a baldachýn tam nahodím až neskôr, nech sa na to zbytočne ešte nepráši.. a po Novom roku zbehnem do obchodu nakúpiť veci do pôrodnice, ale tak skoro všetko mám, dokúpim len vložky, jednorázové plienky, podložky a nejaké drogériu pre seba a hneĎ si to zbalím už aj do kufra 😉

cerimi77
16. dec 2013

@aplless to sa bude spinkať chalanovi 😉 a to máš perinu tam? ja som perinu v malej postielke vôbec nepoužívala, Terezka dostala perinu až teraz keď išla do veľkej postele, ako mimčo bola len v lodger zavinovačke, neskôr v spacom vaku + deka... ale úplne malé bábo by som nezakrývala ani paplónom či dekou, jedine tak, že bude spodný okraj napevno pripevnený o posteľ, aby si bábo nemohlo prekryť hlavičku 😕

20erika07
17. dec 2013

@cerimi77 noo pri malom mi bolo treba do pôrodnice ale to bolo pred 6timi rokmi a rodila som v inej nemocnici ako budem teraz,tak neviem,ale na zozname od sestričky ich mám napísané,tak pre istotu vezmem 🙂 no s tou postelou,ono zo začiatku určite s malou budem spávať v obyvke aby sa chlapi vyspali,a keď už nabehneme na nejaký režim a spoznáme malú aká je,či kludna alebo sa často bude budiť,tak podľa toho sa zariadime... A potom keď bude malá väčšia tak sa úplne prestahujeme do obyvky aby boli deti samé... S tým budenim,toho sa nebojím že ju malý bude budiť,on je už veľký,skôr sa obávam aby sa on vyspal pri malej 😀 ale to vsetko čas ukáže ako to bude,každopádne som velmi zvedavá 🙂 malý mi minule vraví: vies mami,keď bude Natalka v noci plakať,zakryjem ju a poviem jej pssst neplac lebo zobudis maminku a ocka 🙂 a vcera mi vraví,keď pojdes Natalku rodiť,pojdem s tebou mami a budeš pokojne dýchať,jasné? 😀

barcelona94901
17. dec 2013

@cerimi77 😀 😀 😀 jáááj ,sa smejem na tej vložke,som si to tu oprskla

eliska07
17. dec 2013

Dnes do rána som mala pocit úplného šťastia 🙂 Spíme si s manželom v posteli, o druhej ku nám pricupitká naše malé štvorročné drobátko - lažká si medzi nás, oprie sa mi hlávkou o chrbát a spinká. A v brušku malý drobček veselo tancoval. Síce som nemohla spať, ale bola som neskutočne šťastná a vďačná za celú našu rodinku 🙂

cukrik580
17. dec 2013

@cerimi77 ja fakt netusim odkial mam tolko energie...to ma asi maly dobija lebo nikdy v zivote som nebola takato akcna 😀 ja som skor lenivec a vsetko na poslednu chvilu...takze ja neviem 😀 ale mam aj "pozitivnu" spravu...mame doma dva stromceky a z toho este ani jeden neozdobeny 😀

eliska07
17. dec 2013

@cukrik580 Aj ja keď chcem, mám viacej energie, len keď to potom na mňa doľahne, tak spím už o deviatej večer 🙂

V nedeľu som upiekla dva koláče, včera ďalší druh - no neviem, neviem... dnes a zajtra sa chystám predbežne upratovať a chcela by som dať prať aj nejaké vecičky, nech sa mi to pomaly odsýpa, veď je toho ešte dosť, čo treba pripraviť. A mám pocit, že keď skončia sviatky, tak to tak neuveriteľne rýchlo ubehne, že sa ani nestihnem spamätať a bábätko už bude medzi nami.

Náš malý sa už stále vypytuje, že kedy sa už bábätko narodí. A dáva mu pusinky na bruško, aby už bolo medzi nami. A ja si vždy pekne v duchu poviem, nech tam je aspoň do toho 38. týždňa 🙂

ivet51
17. dec 2013

@eliska07 jeej , tak to bola krasna nočná idylka....super..

baby..ja som dnes po poradni, vraj všetko OK,krčok drží, najbližšia kontrola 7.1.2014
Bavila som sa s Dr. na tému porod.... on sa priklána s sekcii, no ja som bola nastavená na prirodzený porod.
Ved po sekcii sa rodička dlho zotavuje, nie??? vede je to riadna brušná operácia....a možno ani bábatko hned nedávaju...no mam velmi zmiešané pocity, aj ked viem, že o všetkom rozhoduje gynekolog.

Vy máte ake susenosti, tie koré ste už rodili cisarakom, ako ste sa potom zotavovali, ako dlho, a ako idete rodiť teraz???

bea00
17. dec 2013

@ivet51 ja mám tiež dilemu, ja mám zas taký problém, že v roku 2011 mi vyoperovali ľavý vaječník a keď som zázrakom otehotnela môj Dr.mi od začiatku vravel že sekcia 100%-ná. Pred dvoma týždňami som bola u Dr. na Kramároch kde chcem rodiť a ona zas odmieta sekciu, že radšej prirodzený pôrod. A dnes som bola posledný krát u môjho Dr. aby mi vypísal papier na MD a hovorí mi že on by svojej manželke iste nedovolil prirodzený pôrod. 😒

barcelona94901
17. dec 2013

@ivet51 to je dosť individuálne,ja som sa po sekcii ,plná narkoza a injekciach na večer už prechádzala pomalinky po chodbe,zvládla som sprchu ,síce ako slimák ,no pre mna bolo na prd len to vstávanie z vysokej postele,to bolo nepríjemné,neviem aké su tam teraz posteľe,vtedy kým som si našla ten svoj sposob vstávania aby to nebolelo..to mi liezlo na nervy a tešila som sa domov na svoju posteľ 😀 a malého som vyfasovala na noc na izbu,normálne a dieťa ti prinesu ukázať po "prebudení" to je ten rozdiel,no,,

na izbe so mnou ležala mladá maminka,ktorá bola po prirodzenom porode a pár dní sa jej z tej postele jednoducho ani nechcelo ,museli ju do slova vyhánať sestričky ,aj malu jej strkali ,tá mamina chcela spať,mala potrebu to vyspať všetko 🙂

niekto má problém,niekto nie,jedna je natrhnutá,druhu bolí rana,dalšia je fit hned ,iná neskor ,či vobec ,veľa psychika robí ,máš kočky,ktoré su precitlivené,
známu teraz pustili po 8 dnoch,malého jej dali až po dvoch dnoch ,aj to jej prišlo skoro ,proste sa na to nejak necítila ,vyčerpalo ju to ,hoci ako sama povedala,mala perfiš ,rychly porod,že sa predtým zbytočne bála a strachovala
druhu po 5tich pustili a tá bola vyslabnutá ,dávali jej infuzky ,ťažký porod mala za sebou ,človek by povedal,že práve ona tam bude dlhšie,kým sa dá dokopy..no bola rychlejšie na nohách
takže fakt veľmi individuálne,každá sme iná,každý porod ,telo..inak reaguje ,to ti dopredu nikto nemože zaručene povedať ako na tom budeme
ja sa nestačím diviť ,aké rozdielné mám len také tehotenstvá,uvidíme čo porody ,hlavne aby sme boli baby zdravé a mali zdravé detičky,nejak tie kinderká z nás už len pojdu von 😀

sona272
17. dec 2013

Aj ja mam predpisanu sekciu, kvoli nohe po autohavarii. A vybavila som si to tak, ze si zaplatim izbu nadstandart navsteva moze dojst zamnou, popripade pomoct mne ak bude rana bolestiva aj osprchovat aj s malinkou. Nemusim sa premahat a chodit za nimi na chodbu a este mi aj pomozu. A malinka bude pri mne ked bude navstevy ak inak vladat nebudem. Bolesti su indiidualne. 40 rocna chodi po oddeleni 13 hod po sekcii a napr. 20 rocna sa tri dni nepostavi. Nebojim sa ale tesim sa.

cukrik580
17. dec 2013

Babyyyy uz viete naco bol dobry ten moj vykon vcerajsi??? Dnes sim hore cca od stvrt na 9... Potom som cakaka na infosky od kamosky -mali si ju uz nechat v nemocke a vyvolavat porod...ale nakoniec ju poslLi domov ze pockaju do 27.12. 🙂 ci to nepride same...oficialny termin ma 28.12. 🙂 tak som celuuu tu dobu vylihovala v posteli 🙂 o pol 11 mi napisala ze ide domov tak som znova zaspala 😀 a vstala som pred chvilkou 😀 taketo sa mne nestava 😀 ale som rada :D maly mi celu noc a den vystrkuje nozky 😀 inak dnes som este nejedla 😀 takze by to chcelo nejake ranajocky a vymysliet obed tak aspon na dva dni...cakam navrhy 😀 a potom mozno zase daco upracem 😀

blondi2
17. dec 2013

@sona272 A kde budes rodit? v Nitre? nevedela som, ze je moznost dopredu si zarezervovat nadstandardnu izbu. volakedy sa to nedalo.

sona272
17. dec 2013

Budem v Trnave, neni som si ista ci sa da rezervovat. Mame par znamych v nemocnici oslovim ich a uvidim lebo len dve izby su nadstandart u nas.