icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

majaon
17. dec 2013

Ahojte baby,tak som konecne skoncila v praci - hura 😀 od stvrtku som doma a strasne mi to ide rychlo ten cas,mam pocit,ze nic nepostiham 😒 A k tomu ma stale neskutocne bolia krize,aj vy mate niektora take bolesti?

sona272
17. dec 2013

Ja krize vobec, nepocitujem. Ja koncim v piatok :D

majaon
17. dec 2013

@sona272 to sa mas...no aj ja som mala koncit az tento piatok,ale dovolenku mi nepreplatia,tak som si 6 dni vybrala a od 1.1.2014 mam papier na matersku 🙂

cukrik580
17. dec 2013

@blondi2 v nitre sa neda...

blondi2
17. dec 2013

@cukrik580 tiez som tak vedela, ze sa neda, len som myslela, ci sa nieco nezmenilo. Tak nam ostava len dufat, ze budeme mat stastie.

cukrik580
17. dec 2013

@blondi2 no ja sa teda uz asi aj modlit zacnem 😀 chcela by som byt sama, ale ak to nevyjde, tak zas vesat sa nepojdem 😀

aplless
17. dec 2013

ja tiez este potiahnem do piatku potom cerpam dovolenku v pondelok sa chystam na nakupy lebo nemam zaidne darceky este neni casu
zajtra mam paragraf idem k dr.

barcelona94901
17. dec 2013

jáj baby čumíme do toho kalendára a ešte nemáme nič ,zatiaľ sme stále na bruškovom mene Eliška 😀

barcelona94901
17. dec 2013

@blondi2 v nr sa nedá dopredu

nijka
17. dec 2013

@barcelona94901 my tiez nemame meno :( a uz by bol asi najvyssi cas nieco vymysliet

os
17. dec 2013

cavte... no kooonecne som sa pustila do pecenia 😀 ... teda.. mala som potrebu nieco upiect.. tak som robila vianocnu cokoladu.. na stromcek 🙂 ... ale mam dost... tolko pri sporaku...
... na obed boli kapustove fliacky 🙂 ... mno... manzel sa uci stravovat "bezmasito" 😀

os
17. dec 2013

... no a nejak ma zacina strasit porod 🙂 ... v noci som poriadne nespala.. neviem ci splnom to je abo cim... a snivali sa mi same bludy... ze o kojeni 😀

cerimi77
17. dec 2013

@20erika07 tak som si pre istotu prešla zoznam do pôrodnice čo mám z Kramárov a tam poštolky nie sú napísané, ja myslím, že poštolky naordinuje až ortoped po prvej kontrole klbikov, ja som inak používala látkové plienky, takže dcérka bola v podstate naširoko balená aj bez poštoliek 😉 a vy máte 2-izbový byt, keď pôjdete do obyvačky? a tak som to aj ja myslela, že mrňús bude budiť to staršie dieťa, nie opačne, čo by som teda nechcela, som rada, že dcérka prespí v pohode celú noc 🙂 a synátor podarený, aké hlášky dáva 😀
@ivet51 a prečo ti navrhuje sekciu? je pravda, že žena sa po sekcii zotavuje dlhšie a horšie, aspoň čo ja poznám baby po cisaráku, tak veru nechcela by som mať tie stavy čo mali ony po pôrode 😕 na izbe som ležala s 2 babami čo mali po cisaráku, a veru, chodili tam ako mátohy, stále bolesti rany, ale aj chrbtice či hlavy, stále si pýtali lieky od bolesti, nevládali sa o bábo starať, problémy s mliečkom a kojením, to ja som tam 3h po pôrode behala ako srnka už 😀 a bábo mi mohli hneď priložiť k prsu, a celý čas som ho už mala len pri sebe, pri cisaráku to nejde, a vo väčšine prípadov dajú papať z flašky, čo tiež nepomôže ku kojeniu, ale ak treba sekciu, tak zasa nie je čo riešiť, záleží aké riziká hrozia, to musí posúdiť gyn 😕

ivka_marek
17. dec 2013

Dievčatá, mam otazocku. Po dcere som veci oprala a dala do tasky, zalepila a dala pod posteľ. Teraz som ich vytiahla pre druhé..mam ich opäť prať?? Či stačí ozehlit?? Sú ciste a stále vonave, čo myslite??

cerimi77
17. dec 2013

@ivka_marek ako boli dlho pod posteľou? 😀 ak sú ešte voňavé a boli dobre zabalené, že sa na ne neprášilo, tak by som ich 2x neprala ani nežehlila 😝

cukrik580
17. dec 2013

@ivka_marek ja by som asi oprala, predsa to nebolo pred par mesiacmi 😉

ivka_marek
18. dec 2013

@cerimi77
@cukrik580 boli tam asi rok a pol, ale boli tak zabalene aby sa na ne neprasilo, aj keď teraz keď mi ich svokra doniesla, tak boli pootvarane tasky, tak neviem (skladovala som to totiž u svokrovcov u nás v izbe..) ...

eliska07
18. dec 2013

@ivka_marek Ja by som určite oprala. Ja som si veci pre malé kupovala aj teraz tu cez bazár - niekedy v auguste, vtedy som ich po doručení oprala a ožehlila a včera som ich dala oprať znovu už na riadne uskladnenie v skrinke pre bábätko.

cukrik580
18. dec 2013

@ivka_marek ved ako uznas za vhodne 🙂 ale ja by som oprala istotne...ja som prala aj od kamosky vevi co boli poprate pozehlene len par mesiacov...maly bude mat v januari rok...niekedy v juli v auguste vsetko triedila prala a zehlila..tak neviem...ako chces ved 🙂

20erika07
18. dec 2013

Ahojte baby,tak dnes bola poradňa... Mam ešte viac ležať ,krcok skóre 2,minulý tyzden som mala 1,tak sa to zhoršilo ☹ je pravda že som menej ležala ako predtým týždne,no aj stresy z toho že starkej znova zistili tu rakovinu,no máme "super"sviatky pred sebou rodina ☹
A vraj aspon 3tyzdne aspon vydrzat... Váhu neviem,ale podľa meraní sme tak tyzden pozadu,no zase podľa dĺžky stehennej kosti sme presne na deň,tak neviem či bude mať len dlhé nohy a útle telicko 🙂
Vcera som doobeda zehlila konečne a pol dňa preplakala kvôli starkej,tak asi som si tým nepridala aby bolo vsetko ok... No co uz,vydržíme...

ivka_marek
18. dec 2013

@20erika07 jasne že vydržíš ešte 3 týždne,drzim palce!

aplless
18. dec 2013

ahojte tak poradna ok papiere na MD v nedohladne dalsia kontrola 10.1. babo 1560g vsetko v poriadku tak hadam budu pekne sviatky dovolenku si uzijem 7-8.1 do roboty a potom uz snad budem doma

sona272
18. dec 2013

Baby nenechajte za zastrasit sekciou. Kazda sme ina a kazda to bude zvladat inak. Ja mam predpisanu sekciu a vobec sa nebojim a myslim nato pozitivne. A ked budu bolesti noaco aj po prirodzenom porode su bolesti.
Aspon sa vyhneme kontrakciam aj niekolko hodinovym, vytlacaniu a zasivaniu zo spodu a nebodaj vylezenej zlatej zily. Tak budeme mat ranu ako po operacii. Nevidim v tom ziadnu vedu. Treba len pozitivne mysliet, a sama sebe verit ze vsetko zvladneme.

cukrik580
18. dec 2013

babyyyy 😀 drobec veci na odchod z porodnice-zbalene
taska na porod-zbalena
veci hned po porode-zbalene
taska s ostatnymi somarinkami a zupanom vecami pre mimi, vodami a proste vsetkym zbalena na 90% je to tam pohadzane a len tak na hrubo, ale aspon viem co mi chyba, dokupim uz len jedny dvoje velke vlozky, dvoje sietovane nohavicky, podprsenku na kojenie, teda ak zozeniem :/ dettol gel, hroznovy cukor a nejaky keksicek, mentolove cukriky a pre istotu maly sudocrem alebo nieco a mame snad vsetko 🙂 dufam zajtra dokupim a pobalim 🙂 a este pribor, pohar, vysterilizovat dudlik, odsavacku a klobuciky a mozeme ist rodit 😀

majaon
18. dec 2013

@cukrik580 fuuuha,sikulka 🙂 ja mam termin ako ty a este som len zacala prat vecicky a pre seba nemam nic,len odsavacku na mlieko 😀 ostatne budem az po sviatkoch riesit...

ania4
18. dec 2013

no kocky aj moja poradna uz je za nami,,,dr.ma sprdol ze asi nelezim lebo mi makkne krcok ze ak nebudem mozem si polezat v nemocnici... ale malicka je uz dole hlavickou a 29tt+6 ma 1550g.tak aspon to ma tesi...ja si zatial vahu drzim na +10kg... neviete mi povedat ci sa to moze lezanim dat zasa do normalu ze stvrdne ten krcok? zvysil mi magnezium na 3x2 tablety + dal mi nejake lieky na noc na 6 dni aby sa to tam vycistilo ak by som sa nahodou zacala otvarat koli nejakej infekcii ze preventivne... tak teraz lezim ale uz v duchuspekulujem ci by som mohla po sediecky zehlit,,, co myslite je to kludovy rezim ci nie? 😒

cukrik580
18. dec 2013

@majaon my mame este doma veeela roboty, malovat spalnu budeme asi v sobotu a tak, potom vsetko upratovat, tak uz nebude cas rozmyslat nad takymito vecami, radsej uz budem potom len a len oddychovat, nech mam klud, uz teraz ledva vladzem, takze potom to bude isto este horsie, tak nech mam klud 😀

cukrik580
18. dec 2013

@ania4 nevymyslaj a oddychuj!!! mne sa skracoval krcok a dalo sa to do poriadku, ale je to vynimka...ked uz makne, neni dobre...davaj si pozor, zehlenie pocka ked uz nebude riziko 😉 pekne oddychuj a vychutnavaj si ze ta budu obskakovat 😉 ja som posluchla a oddychovala som, bol tu bordel jak v tanku ale zabralo to, az na jeden den, ked sme cely den behali po obchodoch v BA som len sedela-lezala na gauci alebo v posteli 🙂 a som rada, ze som to vydrzala a teraz je uz dobre 🙂 neni to sranda, davaj si pozor 🙂

barcelona94901
18. dec 2013

@ania4 kašli na žehlenie ,šetri sa ,nech ste v poriadku

ja sa teším na poradnu,neviem čo to dnes so mnou je..doobeda som si porobila ,okolo dvanástej sa ozvala tá lonová kosť a ,že na chvíľu si ľahnem,bolo mi strašne divne a teraz som sa zobudila! 😕 😕 😕 a som unavená,ako nejaký ťažný kon 😕 a tak mi zatlačila na mechur teraz, uf ..s malým som nič takéto nezažila ,
mm išiel do školy pre drobca a ja asi zaleziem do posteľe 😕

cukrik580
18. dec 2013

@barcelona94901 aj ten moj mi doobeda sedel na mechuriku...som chodila kazdych 5 minut po troske curat 🙂 ja som mala vcera taky den, ze som si pospinkala, dnes som tiez vysla z postele az okolo jedenastej, som skladala pradlo a odkladala do skrine a hadzala na postel veci do nemocky, potom som sa konecne najedla a isla pobalit, chcela som vysavat, ale nevidim to ruzovo 😀 tak len oddychujem 😀