Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ja krize vobec, nepocitujem. Ja koncim v piatok :D
ja tiez este potiahnem do piatku potom cerpam dovolenku v pondelok sa chystam na nakupy lebo nemam zaidne darceky este neni casu
zajtra mam paragraf idem k dr.
jáj baby čumíme do toho kalendára a ešte nemáme nič ,zatiaľ sme stále na bruškovom mene Eliška 😀
@blondi2 v nr sa nedá dopredu
@barcelona94901 my tiez nemame meno :( a uz by bol asi najvyssi cas nieco vymysliet
cavte... no kooonecne som sa pustila do pecenia 😀 ... teda.. mala som potrebu nieco upiect.. tak som robila vianocnu cokoladu.. na stromcek 🙂 ... ale mam dost... tolko pri sporaku...
... na obed boli kapustove fliacky 🙂 ... mno... manzel sa uci stravovat "bezmasito" 😀
... no a nejak ma zacina strasit porod 🙂 ... v noci som poriadne nespala.. neviem ci splnom to je abo cim... a snivali sa mi same bludy... ze o kojeni 😀
@20erika07 tak som si pre istotu prešla zoznam do pôrodnice čo mám z Kramárov a tam poštolky nie sú napísané, ja myslím, že poštolky naordinuje až ortoped po prvej kontrole klbikov, ja som inak používala látkové plienky, takže dcérka bola v podstate naširoko balená aj bez poštoliek 😉 a vy máte 2-izbový byt, keď pôjdete do obyvačky? a tak som to aj ja myslela, že mrňús bude budiť to staršie dieťa, nie opačne, čo by som teda nechcela, som rada, že dcérka prespí v pohode celú noc 🙂 a synátor podarený, aké hlášky dáva 😀
@ivet51 a prečo ti navrhuje sekciu? je pravda, že žena sa po sekcii zotavuje dlhšie a horšie, aspoň čo ja poznám baby po cisaráku, tak veru nechcela by som mať tie stavy čo mali ony po pôrode 😕 na izbe som ležala s 2 babami čo mali po cisaráku, a veru, chodili tam ako mátohy, stále bolesti rany, ale aj chrbtice či hlavy, stále si pýtali lieky od bolesti, nevládali sa o bábo starať, problémy s mliečkom a kojením, to ja som tam 3h po pôrode behala ako srnka už 😀 a bábo mi mohli hneď priložiť k prsu, a celý čas som ho už mala len pri sebe, pri cisaráku to nejde, a vo väčšine prípadov dajú papať z flašky, čo tiež nepomôže ku kojeniu, ale ak treba sekciu, tak zasa nie je čo riešiť, záleží aké riziká hrozia, to musí posúdiť gyn 😕
Dievčatá, mam otazocku. Po dcere som veci oprala a dala do tasky, zalepila a dala pod posteľ. Teraz som ich vytiahla pre druhé..mam ich opäť prať?? Či stačí ozehlit?? Sú ciste a stále vonave, čo myslite??
@ivka_marek ako boli dlho pod posteľou? 😀 ak sú ešte voňavé a boli dobre zabalené, že sa na ne neprášilo, tak by som ich 2x neprala ani nežehlila 😝
@ivka_marek ja by som asi oprala, predsa to nebolo pred par mesiacmi 😉
@ivka_marek Ja by som určite oprala. Ja som si veci pre malé kupovala aj teraz tu cez bazár - niekedy v auguste, vtedy som ich po doručení oprala a ožehlila a včera som ich dala oprať znovu už na riadne uskladnenie v skrinke pre bábätko.
@ivka_marek ved ako uznas za vhodne 🙂 ale ja by som oprala istotne...ja som prala aj od kamosky vevi co boli poprate pozehlene len par mesiacov...maly bude mat v januari rok...niekedy v juli v auguste vsetko triedila prala a zehlila..tak neviem...ako chces ved 🙂
Ahojte baby,tak dnes bola poradňa... Mam ešte viac ležať ,krcok skóre 2,minulý tyzden som mala 1,tak sa to zhoršilo ☹ je pravda že som menej ležala ako predtým týždne,no aj stresy z toho že starkej znova zistili tu rakovinu,no máme "super"sviatky pred sebou rodina ☹
A vraj aspon 3tyzdne aspon vydrzat... Váhu neviem,ale podľa meraní sme tak tyzden pozadu,no zase podľa dĺžky stehennej kosti sme presne na deň,tak neviem či bude mať len dlhé nohy a útle telicko 🙂
Vcera som doobeda zehlila konečne a pol dňa preplakala kvôli starkej,tak asi som si tým nepridala aby bolo vsetko ok... No co uz,vydržíme...
@20erika07 jasne že vydržíš ešte 3 týždne,drzim palce!
ahojte tak poradna ok papiere na MD v nedohladne dalsia kontrola 10.1. babo 1560g vsetko v poriadku tak hadam budu pekne sviatky dovolenku si uzijem 7-8.1 do roboty a potom uz snad budem doma
Baby nenechajte za zastrasit sekciou. Kazda sme ina a kazda to bude zvladat inak. Ja mam predpisanu sekciu a vobec sa nebojim a myslim nato pozitivne. A ked budu bolesti noaco aj po prirodzenom porode su bolesti.
Aspon sa vyhneme kontrakciam aj niekolko hodinovym, vytlacaniu a zasivaniu zo spodu a nebodaj vylezenej zlatej zily. Tak budeme mat ranu ako po operacii. Nevidim v tom ziadnu vedu. Treba len pozitivne mysliet, a sama sebe verit ze vsetko zvladneme.
babyyyy 😀 drobec veci na odchod z porodnice-zbalene
taska na porod-zbalena
veci hned po porode-zbalene
taska s ostatnymi somarinkami a zupanom vecami pre mimi, vodami a proste vsetkym zbalena na 90% je to tam pohadzane a len tak na hrubo, ale aspon viem co mi chyba, dokupim uz len jedny dvoje velke vlozky, dvoje sietovane nohavicky, podprsenku na kojenie, teda ak zozeniem :/ dettol gel, hroznovy cukor a nejaky keksicek, mentolove cukriky a pre istotu maly sudocrem alebo nieco a mame snad vsetko 🙂 dufam zajtra dokupim a pobalim 🙂 a este pribor, pohar, vysterilizovat dudlik, odsavacku a klobuciky a mozeme ist rodit 😀
no kocky aj moja poradna uz je za nami,,,dr.ma sprdol ze asi nelezim lebo mi makkne krcok ze ak nebudem mozem si polezat v nemocnici... ale malicka je uz dole hlavickou a 29tt+6 ma 1550g.tak aspon to ma tesi...ja si zatial vahu drzim na +10kg... neviete mi povedat ci sa to moze lezanim dat zasa do normalu ze stvrdne ten krcok? zvysil mi magnezium na 3x2 tablety + dal mi nejake lieky na noc na 6 dni aby sa to tam vycistilo ak by som sa nahodou zacala otvarat koli nejakej infekcii ze preventivne... tak teraz lezim ale uz v duchuspekulujem ci by som mohla po sediecky zehlit,,, co myslite je to kludovy rezim ci nie? 😒
@majaon my mame este doma veeela roboty, malovat spalnu budeme asi v sobotu a tak, potom vsetko upratovat, tak uz nebude cas rozmyslat nad takymito vecami, radsej uz budem potom len a len oddychovat, nech mam klud, uz teraz ledva vladzem, takze potom to bude isto este horsie, tak nech mam klud 😀
@ania4 nevymyslaj a oddychuj!!! mne sa skracoval krcok a dalo sa to do poriadku, ale je to vynimka...ked uz makne, neni dobre...davaj si pozor, zehlenie pocka ked uz nebude riziko 😉 pekne oddychuj a vychutnavaj si ze ta budu obskakovat 😉 ja som posluchla a oddychovala som, bol tu bordel jak v tanku ale zabralo to, az na jeden den, ked sme cely den behali po obchodoch v BA som len sedela-lezala na gauci alebo v posteli 🙂 a som rada, ze som to vydrzala a teraz je uz dobre 🙂 neni to sranda, davaj si pozor 🙂
@ania4 kašli na žehlenie ,šetri sa ,nech ste v poriadku
ja sa teším na poradnu,neviem čo to dnes so mnou je..doobeda som si porobila ,okolo dvanástej sa ozvala tá lonová kosť a ,že na chvíľu si ľahnem,bolo mi strašne divne a teraz som sa zobudila! 😕 😕 😕 a som unavená,ako nejaký ťažný kon 😕 a tak mi zatlačila na mechur teraz, uf ..s malým som nič takéto nezažila ,
mm išiel do školy pre drobca a ja asi zaleziem do posteľe 😕
@barcelona94901 aj ten moj mi doobeda sedel na mechuriku...som chodila kazdych 5 minut po troske curat 🙂 ja som mala vcera taky den, ze som si pospinkala, dnes som tiez vysla z postele az okolo jedenastej, som skladala pradlo a odkladala do skrine a hadzala na postel veci do nemocky, potom som sa konecne najedla a isla pobalit, chcela som vysavat, ale nevidim to ruzovo 😀 tak len oddychujem 😀

Ahojte baby,tak som konecne skoncila v praci - hura 😀 od stvrtku som doma a strasne mi to ide rychlo ten cas,mam pocit,ze nic nepostiham 😒 A k tomu ma stale neskutocne bolia krize,aj vy mate niektora take bolesti?