icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

kazunomiya
18. dec 2013

No vy ste sikovne baby 🙂 pridavam novinky za seba. U nas je vsetko v poriadku, podla poradne v pondelok. A na matersku idem od prveho januara, hura 🙂

Balit tasky a zhanat tych par veci co mi este chyba, budem az potom.

miky132
18. dec 2013

Ahojte!môžem sa pridať k vám?TP mám 16.2.a malo by to byť dievčatko.Priznám sa, že vás čítam už dlho len som sa neodvážila pridať sa sem...

ivet51
18. dec 2013

@miky132
Vitaj medzi nami, mohla si sa pripojiť aj skôr... 🙂

cukrik580
18. dec 2013

@miky132 ahoooj vitaj medzi nami.co si sa nepridala skor 🙂

cerimi77
18. dec 2013

@sona272 je pravda, že ja som nechcela sekciu pri prvom pôrode a ani teraz nechcem, ale ak by mi niekto v tej chvíli čo som rodila skoro 36h ponúkol sekciu, tak ju beriem všetkými 10-timi 😀 😀 😀 som bola v takom stave, že by som brala hocičo, len aby sa to už skončilo 😝 potom po pôrode, ako som na izbe zasa videla ten lazaret, baby po sekcii, tak som bola aj rada, že také nemusím prežívať, ale je pravda, že je to všetko individuálne a všetko má svoje výhody aj nevýhody, resp. svoje riziká, takže rozhodnutie by som nechala na gyn, ktorému dôverujem 😕 ja nechcem sekciu hlavne kvôli kojeniu, potom bývajú problémy s prisatím a kojením ako takým, dieťa ti nedajú hneď, dajú mu flašku do úst, toto by som nechcela, takže ak sa dá, tak som radšej za prirodzený pôrod 😕
@cukrik580 ja som mala pri prvom pôrode tiež nabalený hroznový cukor, dodnes ho mám doma v skrinke nerozbalený 😀 klobúčky veľmi neodporúčam a ja osobne teda ani dudlík, ak chceš kojiť teda 😉 ale inak si teda riadne zbalená, ja som sa pri dcérka balila tuším mesiac vopred, a veru dobre som spravila, lebo išla o 3t skôr 😀 aj máš veci pobalené v 3 taškách, či tak nejako? akože jedna taška čisto na pôrod, druhá taška na čas strávený v pôrodnici a tretia veci na odchod? ja som dnes pokúpila nejaké veci v drogérii čo mi treba a aj som ich nachystala na jednu kopu, cez víkend dokúpim veci z lekárne, ostatné mám z minula, už to len hodiť do kufra, ale baliť to budem až po Vianociach, po Vianociach je vždy také akési hluché nudné obdobie, doma vyupratované, navarené, všade sú ešte dovolenky a inventúry, nie je akosi ani čo robiť vonku, tak sa budem "baviť" balením vecí do pôrodnice 😀 😀 😀 😀

cerimi77
18. dec 2013

@ania4 máš na papieri, že máš ležať a nič nerobiť, tak to treba doma max využiť, lebo potom sa nezastavíš 😀 všetka robota počká, neboj, neutečie, zapriahni ostatných ak máš teda koho, nech ti vyžehlia, navaria a pod. na balenie vecí si nechaj čas na neskôr, ak už budeš možno 2-3t pred termínom, už to bude pohoda, ale teraz je lepšie ak bude bábo ešte u teba v domčeku, tam mu je najlepšie, tak šup, vyložiť nohy a odpočívať 😎

cerimi77
18. dec 2013

@miky132 a čoho si sa bála? 😕 😉 vitaj 😉

cerimi77
18. dec 2013

@ivka_marek tak rok je dlhá doba a nemáš istotu, že vecičky boli riadne zabalené po celú dobu, tak by som ich radšej oprala, ale ja nie som veľký prívrženec žehlenia 😀 ja som ožehlila dcérke veci len 1x pred pôrodom ešte, potom už nebolo kedy, resp. nebolo to pre mňa až také dôležité, a čas som využila radšej na iné veci, ako státím u žehličky, lebo tie bodynka a dupačky perieš skoro nonstop dokola, výhodou je mať sušičku 😉 ja som mala po dcérke tiež odložené veci u svokrovcov, som ich pretriedila, keď som už vedela čo čakáme, a tie veci čo boli vhodné pre chalana mi svokra pekne oprala aj vyžehlila 😀 ja som si ich len naskladala do skrine a to čo som dokupovala ja, som len oprala, nežehlila 😉

cukrik580
18. dec 2013

@cerimi77 mam jednu tasku s vecami na porod, druhu s vecami tesne po porode, v dalsej ostatne 😀 v tej najvacsej 🙂 ja som dudlik tiez nechcela ked som bola mala, tak dufam ani samko nebude chciet, ale tak ked hej, tak mu ho dam, nech si zuzle 😀 a klobuciky, no pre istotu 🙂 a hroznovy cukor zjem aj doma, takze s tym nemam tiez problem 😀

miky132
18. dec 2013

@cerimi77 to je trošku zložitejšie🙂
@ivet51 ďakujem
@cukrik580 s teba mávam pravidelne depku🙂, pretože som tiež už dlhšie doma na pnke ale ani za nič nezvládam toľko vecí čo ty

cerimi77
18. dec 2013

@cukrik580 jáj, tak potom ok s tým hroznovým cukrom, ja také moc nemusím, som si ho brala že na doplnenie energie, ale počas pôrodu som na také nemala ani pomyslenie samozrejme 😀 pokiaľ som ešte vládala pri prvých kontrakciách, tak som len homeo ešte dávala do seba, potom jasné že ani to nie 😝 rodila som 36h, ku koncu som myslela, že končím nadobro 😀 😝 samotné vytlačenie som vôbec nevnímala, resp. si nepamätám, som bola úplne mimo z vyčerpania....ale ako mi doniesli malú, a ja som ju 1x videla, tak do mňa ako keby vliali nový život 😀 a vlastne som celý deň ani celú nos skoro vôbec nespala od vzrušenia, až tuším tesne pred vizitou som tak odkvecla, že ma sestičky nevedeli prebrať, ma museli normálne prefackať, ja otvorím oči a predo mnou len kopec doktorov už stálo 😀 😀 😀 😀 .... a mne sa páči ten český názov dudlíka, že šidítko, to je myslím taký správny výraz pre dudlík, lebo o tom to vlastne je 😀 😀 😀 a mne to bolo akosi proti srsti jej dávať do pusky niečo umelé, cudzie, čo nemá žiadnu inú funkciu, len ju akoby ošidiť, tak ja som dudlík nikdy ani nedávala, aj kvôli kojeniu samozrejme a dcérka vlastne nemala v ústach ani dudlíkovú flašu nikdy, našťastie sme sa minuli bez týchto vecí, čomu som veľmi rada 😉

cerimi77
18. dec 2013

@miky132 ok, tak hádam, je to už preč 😉

cerimi77
18. dec 2013

@cukrik580 inak ešte odporúčam zobrať si so sebou sušené slivky, kvôli stolici po pôrode, lebo kým opustíš pôrodnicu by si sa mala akože aspoň raz vykakať, a tie prvé dni po pôrode to ide fakt ťažšie, hlavne ak si dole nastrihnutá či natrhnutá, to sa bojíš čo i len prdnúť 😀 nie to ešte tlačiť, tak je lepšie aby to tlačenie nebolo moc nasilu, ja som si vždy večer dala do pohára trochu vody, do toho 5-6 sliviek, nechala cez noc, ráno nalačno vypila tú vodu a potom aj tie slivky zjedla a stolica bola naparádu 😉

cukrik580
19. dec 2013

@miky132 toto mi este nikdy nikto nepovedal 😀 ale prosiiiim ta ja som normalny bezny lenivec len ked sa dacoho chytim tak idem lebo viem ze by to tak zostalo aj tyzden 😀 aj vysavac stal v strede schodov dva dni...az som vcera cez reklamu v panelaku nakoniec dovysavala...aj to len preto lebo dnes nebudem cely den doma tak ze nech tam nestrasi 😀
@cerimi77 mne sa tiez velmi paci ten cesky nazov 😀 fakt velmi vystizne.. 🙂 nechcela by som ani ja ani flasky ani dudliky...jasne ze mam pre istotu kupene...clovek nikdy nevie ako to dopadne ale bola by som velmi rada ak by sme sa len kojili 🙂 a k tym slivkam velice dobry napad len smola ze mne nic nerobia 😀 ja mozem aj kilo susenych zozrat na posedenie aj dzus stavu vypit a nist 😀 ale mozno si vezmem so sebou mast a chleba lebo pocas tehu ma mastny chlieb u mna veeeelice rychly priebeh 😀 az neuveritelny 😀 nechapem vobec ze preco :D

20erika07
19. dec 2013

@cerimi77 tak s tou stolicou to bolo hrozné po pôrode 🙂 jedna vec je že si úplne vyprazdena,následná strava tam je zlá,a ty sa máš vytoto v podstate za dva dni,lebo prvý deň nula bodov,a na štvrtý uz púšťajú dom ked je vsetko ok... Ja som nebola na wc ale som im povedala že som bola,inak by ma nepustili domov,mala som aj teplotu asi z pŕs,ale striasla som teplomer lebo ani vtedy by ma nepustili domov ... Nastastie vtedy aj v novembri svietilo slnko a malý mal slabú žltačku tak ležal pri mne holý na slniecku tak mu to rychlo prešlo a išli sme pekne načas domov 🙂 dudlik som brala pre istotu,bála som sa že ked nebude pri mne a bude im vrieskat že mu dajú nejaký používaný,a veru my sme Ho využili,malý bol stale hladný,mala som slabé mlieko,s tými uzasnymi odsavackami mi nešlo ani odsat,tak si malý aj dudlik pocucal,len potom sa Ho do troch rokov nechcel zbaviť,takze to bol boj odnaucit ho a nakoniec si ho stratil a pochopil že uz nemá 🙂
Tak som zvedava jak to bude s malou,aká bude a tak,uz sa neviem dočkať na tie chvíle ked ju budem spoznávať,co jej robí dobre,zle,aká bude spáčka a tak... 🙂 a velmi som zvedava co urobí nový cloviecik s našimi zabehnutymi životmi,bude to zas niečo nové,uz nebudeme riešiť len jedno dieťa, prispôsobiť sa budeme musieť obom,deti si budú musieť vychádzať v ústrety a také prkotinky ma zaujímajú,tesim sa na to 😀

sona272
19. dec 2013

Zeny, ktora ste mala uz cisarsky po kolkatych hodinach alebo akom case ste zvladala chodit ?

biba
19. dec 2013

Baby, ja sa z vas zblaznim, ja doma nemm okrem technickych vymozenosti (odsavacka, monitor, sterilizator a pod) vobec nic, par veciciek som dostala od znamej, ale vsetko to je este mimo naseho bytu, takze nic pretriedene, nic oprate, nachystane a ani zbalene, pre seba nemam vobec nic kupene do porodnice, ale ja stal cakam, lebo ali sme ist na osobnu konzultaciu k mojej sestricke, ale bohuzial drahemu do toho v ten den prislo velke stretnutie tak som to musela posunut, takze v den poradne 30.12. pred poradnou budeme mat sukromny pokec s nasou sestrickou, ze co nas caka a neminie, co potrebujeme a podobe, v poradni mi zmeraju a skontroluju dieta a az potom pojdeme na nakupy aj pre mna aj pre pamprlonika 🙂 a teda az po novom roku zacinam s chystanim, lebo ja stale robim a som rada ked sa domov dotiahnem okolo 22.00 a to uz vazne nemam energiu nieco chystat 🙂 taze si pockam na cerpanie zvysnej dovolenky a nasledny prechod na matersku a to vlastne tiez este resne neviem od kedy bude, ale doszviem sa vsetko 30.12. to dufam,z e dostanem od lekara oficialny papier pre zamestnavatela o oznameni datumu nastupu 🙂 ale baby uz\ sa nam to krati, normalne zacinam byt nervozna, a zacinam sa trochu aj bat, teda hlavne tej bolesti, boze ked to pride. . . ja sa priserne bojim vedomej bolesti a toto je, ze jo sakra vedome. . . ale tak prezili ine, prezijem aj ja 🙂

matabah
19. dec 2013

ahojteee.z posledných pár príspevkov čítam,že prípravy sú v plnom prúde..u každej🙂...
ja dnes poslednýkrát v robote,od pondelka MD....teším sa....aj mi je trošku smutno....
hádam večer zasadnem a všetko to tu počítam,,,,držte saaaa!!!

eliska07
19. dec 2013

@cerimi77 U mňa to bolo s cisárskym rovnako. Rodila som prirodzene, ale po 20 hodinách som si vydupkala, že už nevládzem a chcem cisársky. Síce nechceli privoliť, ale nakoniec zavolali primára, keďže videli, že som zoslabnutá a spolupráca žiaľ už žiadna. Samozrejme, kým primár prišiel z domu, tak už bol malý v pôrodných cestách a porodila som ho normálne. Ale ten pocit bezmocnosti neprajem nikomu.

Niekedy by som si priala "cisársky", mám pocit, že je to menej komplikované, ale presne ako píšeš aj ty - bojím sa potom kojenia a prisatia, aby som si zbytočne tým neprivodila problémy. Pri prirodzenom pôrode ma odrádza najmä to hojenie po pôrode. Aj keď musím zase povedať, že pri malom som porodila o polnoci a ráno som už chodila akoby som ani nebola rodila. Len tie stehy boli také nepríjemné, všetkého som sa bála - ísť na WC, sprchy...

A baliť do pôrodnice sa tiež chystám až po sviatkoch. Ešte ani nemám pokúpené veci. Včera som sa dostala len k vytriedeniu vecičiek - veľ. 56 a 62. Inú veľkosť ani nemám, keďže nevieme, čo to bude, tak už len potom chcem dokupovať aj v konkrétnych farbách.

eliska07
19. dec 2013

@cerimi77 Dobrý tip s tými slivkami 🙂 ja som si musela dať v nemocnici čípok. Prirodzene som sa bála ísť na WC-ko. Doma to už bolo iné, ale aj tak stále prevládal strach...

eliska07
19. dec 2013

@cukrik580 Náš malý mal dudlík už v pôrodnici a krásne som ho kojila do jedného roka a bola by som aj dlhšie - keby som sa nezačala učiť na štátnice a dávala som si také tie vitamíny na učenie. Tak som radšej s kojením skončila, aby mu to nešlo do mliečka. Ináč od troch mesiacov som ho aj prikrmovala z fľaše - moje mlieko, umelé mlieko - kvôli škole, aby nebol na mne závislý. A malo to aj svoju výhodu. Bolo mu úplne jedno, či pije odo mňa z prsníka, alebo pije z fľaše. A keď som ho prestala kojiť, vôbec to nepostrehol.

Sestra napríklad odmietala fľašky a keď prestala kojiť - po dvoch rokoch, tak jej malá fľašku odmietala a ďalší rok do nej žiadne mlieko nedostala. Z pohárika ho nechcela... A náš malý s pitím z fľaše nemal problém, krásne pil mliečko aj naďalej - aj tri - štyrikrát denne. Až teraz v štyroch rokoch sme prešli na pohárik, ale taký ten zatvárací, aby sa neoblial.

lucia0108
19. dec 2013

Ahojte dievčatá, tak ja som tu občas chodievala a čítala vaše príspevky. Tiež mám termín 23. 2., takže patrím k Vám! Čakáme druhé dievčatko po 10tich rokoch. Už mám 32. Tešíme sa, len sa mi zdá, že pred 10timi rokmi menej stresovali. Vyšli mi zlé tripple testy na downov syndróm a teraz v 30. týždni zas kratšia stehenná kosť. Ale aj prvá dcérka bola kratučká mala 45cm v 37. týždni a ja meriam 155cm 😉
Takže len dúfam a modlím sa... ☹

lucul
19. dec 2013

@biba neblazni ani ja nic nemam len oprate veci co som od kamosky dostala,zvysok je stale zabaleny v krabiciach 😀 a k tomu som tento tyzden tak chora ze nevladzem stat na nohach a to mi par darcekov chyba este ale tak som vytocena na rodinu ze zacinam mat na haku. Pri prvej som o tomto case mala zbalenu tasku do porodnice co som bola uz na 2cm otvorena teraz mam krcok skrateny ale zeby som sa balila nejak sa mi nechce

Aj moja mala dudel a ziadny problem s kojenim, kojila som 20mesiacov a to som s tym sekla ja co ma chrbat bolel ale flasu nechcela ani za nic ani umele mlieko tak sme presli na kravske z poharika a pohoda ziadny problem 😉

aplless
19. dec 2013

@lucia0108 ahoj vitaj neboj vsetko dobre dopadne ja si idem porod zopakovat po 11 rokoch uz som vsetko zabudla pripadam si jak prvorodicka. uvidime ako to vsetko bude ale tesim sa na babo po takom case a uz to beriem inak ako 30 r a inak som to brala v 19tich ked som porodila dcerku sice starosti ziadne sak nejak vychovame vtedy som nemala ani net tak ako prislo tak bolo ale teraz to tiez beriam sak nejak bude ale chcem si babo naplno uzit.

biba
19. dec 2013

@lucul Vd to, nechce sa mi, ale potom ma prepadne strach nad vysokym datumom, ale stale cakam na tu kontrolu. . . snad budeme v pohode 🙂

lucul
19. dec 2013

@biba ved to si aj ja hovorim, ze pokrocily cas, len sa mi do toho absolutne nechce a mozno je to aj tym, ze idem rodit do kocha a tam nic nepotrebujem akurat veci na prevoz domov, pre mna to chlap zvladne, len babu musim zbalit

biba
19. dec 2013

@lucul Cha tak ja pojdem rodit asi na Antolsku, je mi najsympatickejsia, ale lekara mat nebudem, takze neviem co do tej nemocnice treba a co dostanem,ale sestricka mi povedala, ze pri konzultacii mi vsetko povie 🙂 lebo mam nastudovane co by som teoreticky mala mat, ale koks, ved toho je mega vela a mozno v reale to nebudem potrebovat. .. preto to este natahujem 🙂

jeessie
19. dec 2013

@biba vobec sa netrap, ze doma nic nemas, ja som na tom rovnako, a to som na PN uz od septembra 🙂 a tiez mam niekedy divny pocit, ked tu citam, co kto uz ma doma nachystane. my nemame este ani kolisku, kocik nemam vybraty, vecicky pre male vobec, tiez mam poslubovane od rodiny, ale este to nie je doma. ale stale si vravim, ze v januari casu dost, ved nam este par tyzdnov zostava... 😉

majaon
19. dec 2013

Ahojte dievcata...bola som dnes na poradni a ujo Dr. mi zvysil davku magnezia(davala som si jednu vecer iba koli krcom v lytkach),ze sa malilinko otvaram ☹ bojim...nech tam este vydrzi chlapcatko nase...a na vianocne vypekanie kaslem,radsej budem oddychovat,mama mi povedala,ze mi nieco da a aj tak moj drahy ma celiakiu a piect z tej jeho muky je hroza...ale je fakt,ze ten cas tak strasne leti,cochvila budeme pestovat nasich drobcov 🙂

bambulka12
19. dec 2013

@cukrik580 cicka,ty mas zbalene tri tasky??? 😀,umrem s teba,ja som si vcera balila veci do jednej a pre malinku dam do druhej a tu mi donesie mm.Ja sa bojim hlavne toho,ze ma to chyti a ze si to budem muset sama odsoferovat a v tom pripade si neviem predstavit ist s tromi taskami 😀,myslim,ze aj s jednou budem mat problem 😀.
A k tomu cisarskemu,ja tak budem rodit a vobec sa nebojim,praveze sa tesim,lebo ja som mala s hojenim po spontannom velke problemy a baby,ktore rodili sekciou isli domov skor,ako ja a s kojenim tiez nemali problemy,ani jedna,co poznam 😉,a nakoniec,kazda sme ina,niektorej vyhovuje to,niektorej to
@cerimi77