icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

os
21. dec 2013

joooj...lukas je nejaky ohybny... 😀 ... nasla som "zosusenu mega mrkvu" .. tak som si ju urobila s jablckom... (len dufam ze sa do nej nedostali nejake divne latky) .... a Luky je teraz fest akcny... dufam ze mu nie je zle 😀

cukrik580
21. dec 2013

Baby idem vas trosku naserkat zase 😀 od rana (po desiatej 😀 ) periem uvarila som zeleninovu polievku s rozslahanym vajkom upiekla zemiaky a udusila kare iba so solou a rascou.spravila sopsky salatik a puding s piskotami a cucoriedkami 🙂 a zdobim strom teda uz som konecne skoncila az sa mi hlava toci jak som furt chodila dokola 😀 este musim ist na dvor splnit si dake povinnosti a dam psikom papat.som im uvarila odrezky s fliackami agatke-korytnacke by som chcela vodu vymenit darceky pobalit a este povysavat lebo nas umely stromcek je opadavy 😀 trochu upracem tak riadnejsie asi az v pondelok...mali sme dnes malovat ale mm isiel na taku mensiu brigadku tak budeme az zajtra ale musim ho pochvalit...upratal a poumyval ceeeelucku detsku po malovke 🙂 asi tam presunieme aj telku zo spalne aj tak ju pozerame minimalne a dam si tam asi aj ntb nech nestrasi furt v obyvacke 🙂

os
21. dec 2013

@cukrik580 bavi ta to??? 😀 ... ze "naserkat" 😀
.. ja som potrebovala hlavne poprevadzat peniaze a poplatit nejake "krávy zelený nenažraný" ci jak to bolo 😀
ale mam tiez nieco poprate... vyumyvane formicky z cokolady 🙂 .. cokolada zbalena lebo by som ju pozralaaa 😀 ... a este ... potrebujem spratat vsetok neporiadok (porozkladane veci, papiere... ) ... zeby som potom v pondelok mohla v klude poupratovat a zdobit vsetko 🙂 ... piect budem zajtra asi 🙂 ... aaa... neviem co chcem na obed este 😅

cukrik580
21. dec 2013

@os hej zacalo ma to bavit 😀 ja som chcela sulance original robit ale dostali sme kusok kare take fsjne z domacej svinky cerstvucke tak som len udusila mnam 🙂 uz som bola aj za pesikami 🙂 aj dalsiu pracku vyvesit...teraz sekundu posedim pojdem upratat a pobalim asi tie darveky 🙂 teda v prvom rade pozrem ci nemame nejake tasticky nech nemusim balit 😀

os
21. dec 2013

@cukrik580 ja si potrebujem zohnat dalsi susiak na pradlo... viem presne aky chcem... ale uz ho nemaju v tescu... len posledny kus rozbity (zlacneny) ... co mi je nafigu ked to nebude poriadne nic drzat 😀 ... takze idem daco spackat na obed 🙂 ... aaaaaa.. lokse maaaaaam 🙂 ... uz viem co idem jest 😀

cukrik580
21. dec 2013

@os ja mam tri susiaky 😀 take obycajne ale mam dost miesta na ne takze vyuzivam poctivo...dva uz mam take krive ale zatial ako tak stoja 😀

os
21. dec 2013

@cukrik580 tu kupu dalsieho vidim ako nutnost... ale musim taky ten na vysku.. vedla postielky by vosiel... a zaroven zvlhcim vzduch... si myslim 🙂 ...
... mam tu nejaku zimu... idem ja pod deku... trochu sa zohriat... (a to este doplacame za "kurenie") ...

20erika07
21. dec 2013

@cukrik580
@os tak bábiky ja som včera mala dosť,celý deň,porušila som kludovy režim,ale dokupili sme s muzikom darčeky,aj sebe (ja mám nové nausnicky) ,pobalila som ich všetky,prišla nám včera poschodova tak ju chlapi 4hodky skladali,tak som rovno povysavala spalnu a obyvku,veci na príchod malej pozehlene,tie väčšie som zatiaľ nie,stromcek stojí,ozdobený,muž dnes kuchyňu a chodbu povysaval ,zo dve práčky som vyvesala,tak už len také mini upratovačky,zo stolov "haraburdy" spratat a vyzdobit ich na vianočné,piecť nepeciem,už mám zaobstarane u svokry a mamy tak super,tento rok len šalát a rezne robím,ostatné mi všetko dodajú,tak konečne sa aj o mňa niekto postará 🙂 a nakoniec aj tak muž ide do nocnej na štedrý deň,tak len spolu veceru dáme ,pozrieme darčeky a ja pojdem s malym k mame a starkej a pri starkej aj ostaneme spať 🙂 takže žiadne stresy nemám konečne aspoň jeden rok 🙂
No aj ja by som velmi uvítala dalsi susiak,aj dva,už teraz to nemám vsetko kde susit a ja rada veľa periem,no som rada že mame miesto pre jeden ☹ tak už len počkať na leto a vonku vesat pradlo 🙂
No a cukricek,mňa po tom včerajšku (co som ani zdaleka nerobila toľko čo ty za den),ma tak bolelo brucho,chrbát,už ani ležať som nevedela,nic,len zaspať🙂 v pondelok mám ďalšiu poradňu tak hádam vsetko oukej bude 🙂

aplless
21. dec 2013

Ahojte. tak my mame strom uz od nedele. dcera ma otravovala tak sme spravili. upratane len tak naoko. darceky ziadne. vcera som dosla z roboty o 23h.mali sme veceru a ukoncenie. v pondelok chcem ist na nakupy snad kupim vsetko co som chcela. dnes som poslala dceru k mame do pondelka tak sa len povalujem. pre maleho uz mam poprate este drogerku dokupit.

cukrik580
21. dec 2013

@20erika07 no ale ty si toho tiez riadne vcera postihala 😉
akurat mi muz dosiel domov, zarobil aspon 25e, tak som rada, v pondelok mozno znova pojde, tak snad to vyjde 🙂 som mu zohriala papat, a koncim, nevladzem, uz ma brusko boli, este mi perie pracka, mozno este jednu hodim oprat, darceky som pobalila, poviem vam, ze radsej by som sa balila do porodnice ako esteraz tie darceky 😀 taaaak strasne ma boli uz brusko, ze az...ach jaj, mozno dnes pojdeme este ocinovi daco kupit, ale zostava jedine tesco, lebo ja si musim oddychnut...nevladzem 😀 dostali sme v robote nejaky kupon na 19 e tak ho v tescu oplieskam...len fakt neviem co tomu ocinovi kupim :-/
poradte mi daco pre 48rocneho buduceho dedka, co ma vseeeeetko 😀

lucul
21. dec 2013

Ahojte, vidim ze tu viamoce v plnom prude, esteze ja uz z velkej vacsiny vsetko mam lebo neviem ako by som teraz zvladala ☹ vcera u dr.co mam teplotu nadchu kasel hlava ma boli a dnes zubna pohotovost a vidim to tak ze zajtra zas co mi to preslo len ma chvilu au au ☹

@cukrik580 kup mu co ma rad, my mojmu tatkovi konak kupujeme

cukrik580
21. dec 2013

@lucul no sak toto, ze toho je vela, co mu kupim klobasu? 😀
a na teba sa tusim nejako lepi, co? :-/

os
21. dec 2013

@20erika07 aj moj ide na nocnu na ten stedry vecer... este nevieme ako to poskladame... ale tipujem ze doobedu u svokrovcov, potom dame vlastnu veceru... a pojdem spat 😀

@cukrik580 aaa... aj ja som nejaku poukazku dostala... asi tiez tesco.. ale len 10e 🙂 ... takze asi aj my pojdeme do tesca... 🙂 ... a my pre dedka zhaname tricko ze "najlepsi dedko na svete" 😀

lucul
21. dec 2013

@cukrik580 vidis nejaky specialny balik v darcekovom vydani 😀
Ani nevrav uz mam toho plne zuby od januara stale nieco riesim ☹ ani tehu si nestiham uzivat a to mi odvcera desne tvrdne brucho a bolia krize ale mam strach ist na pohotovost tak oddychujem ale mala robi vrtulu v bruchu tak snad je ok

cukrik580
21. dec 2013

@os aj nad tym som rozmyslala, ale neviiim, asi mu pozriem nejake tricko s dlhym rukavom alebo co ...
@lucul uz dostal na narodky, v metre bol balicek, slivovica a dva salamy, jeden neviem ako sa volal a druhy bol attila a on je atila, takze sa tesil 🙂

20erika07
21. dec 2013

@os asi majú tí naši služby v rovnaké dni 🙂 aj ja by som ostala doma,ale tak pokope rodina z mojej strany sme dávno neboli,tak som aj rada 🙂
@cukrik580 TY! Uzaj lahnut! Setri sa kus moja zlata mila sikulka tehulka,do tesca chod len zajtra už! Samko vidí že sa nezastavis a potom to bude využívať aj v noci keď bude plakať a chcieť aby si s ním niečo robila 😀
Mňa na cca 5min,dnes tak rozbolelo brucho a kríze ako keď som išla malého rodiť,tak som sa zlakla že či idem rodiť či čo,ale som to rozchodila...

cukrik580
21. dec 2013

@20erika07 zajtra nemozem, zajtra malujem 😀

20erika07
21. dec 2013

@cukrik580 len prosím ťa,s mierou! Určite neostanes len pri maľovaní ale ešte niečo porobis,ty si asi neznicitelna 🙂 mám pocit že ešte aj po pôrode vstanes zo stola a pojdes si sama poumyvat odvazit a odmerat Samka 🙂 😀

cukrik580
21. dec 2013

@20erika07 neboj, umyvat bude mm, to si netrufam, tam kde musim byt zohnuta, to nezvladam 😀
aj ja sa cudujem, ze tolko vladzem, lebo ja som nikdy nebola takato 😀 ja tomu nerozumiem, to asi vdaka tomu malemu mam tolko energie 😀
no jasnacka, ved nech to je spravene poriadne 😀

20erika07
21. dec 2013

@cukrik580 noo nosis v sebe hnací motor 😀 to bude chlap ako hora keď ešte aj teba poháňa 😀

cukrik580
21. dec 2013

@20erika07 dufam ze sa teraz vysanti a vybije energiu a po porode bude klud 😀

cukrik580
21. dec 2013

Baby mam pocit ze mi odisla zatka... ☹ ale stale dufam ze to nebola zatka..ale ked mam vytok tak byva uplne inej konzistencie :-/ bolo to bez krvi...uplne cire...a bolo toho dost...musi byt zatka zarucene s krvou alebo aj bez?

petruldo
22. dec 2013

@cukrik580 ja som mala bez krvi, bolo to také gélovité ako želé

miska01nr
22. dec 2013

@cukrik580 zaťka by mala byt s krvou, ale niektorej žene odíde zátka aj 4-5 týždňov pred pôrodom a niektorej ako mne pri porode 🙂 pokial nemas bolesti , nic sa nedeje,ake akonáhle budes cítiť niečo iné a bolave treba ísť sa dat pozrieť na pohotovosť gynekologicku- tam kde sa chodi rodit- na príjem. Daj vediet potom.

barcelona94901
22. dec 2013

@cukrik580 drzim palce,poradit neviem,mne neodisla pri prvom ,mne aj plod.vodu prepichovali,uz sa šetri zlatko
,máme to za pár ,už si vychutnávajme sviatky,papaníčko a tešme sa na naše balíčky ,len nech su zdravé

ja menej citim pohyby ,než obvykle,ale vraj je to v tychto tt normalne,tak hadam ano
,mna len ten spanok štve ,budim sa,vrtim sa ,prehadzujem a uz by som sa rada vyspala

no a prajem vam kočky krasne sviatky ,ja uz len cez noťaska dnes ,
posledná várka sťahovania a neviem kedy sa prihlásim 🙂 ešte všetko vybaliť a dat na miesto a o par mesiacov znova ten isty kolotoc ,ale uz s babom

jaj a vcera som si vyzdvihla aj tie balicky,este jeden cakám ,snad pride no medzi sviatkami
ale prvy krat sa mi stalo,ze mi niekto poslal viac vecičiek než mal,vraj vianočné,čo ma teda potešilo,boli tam navyše take červené šatičky s tričkom ,s potlačou minnie a asi tri tričká s minnie myškou ,cca od 3 mesiacov ,tak som teda mala prekvápko od ebay predajcu 🙂

no a neviem kde sa fláka tá naša bambulka,možno sa v tej porodnici fakt stretneme,majte sa baby 😉

cukrik580
22. dec 2013

@petruldo presne ako zele...nevedela som to dobre vyjadrit...bolo to take ovela pevnejsie ako vytok a uuuuplne bez farby :-/
@miska01nr ale ja este nechcem rodit ☹ este ma cas osem tyzdnov...alebo aspon 4-5 nech vydrzi... Picha ma dolu trosku ale vcera som to asi prehnala...a este v noci sme boli v tescu ale to mi bolo lepsie...majovi som to vravela az cestou z tesca lebo by ma tam nezobral...dnes by sme mali malovat a zajtra musim upratovat...no neviem ci to malovanie nenecham po novom roku...chcem uz mat potom pokoj ale nestoji mi to za to aby sme mali doma predcasniatko...poradnu mam az o 3 tyzdne...sak umrem do vtedy...

cukrik580
22. dec 2013

@barcelona94901 uz aj ja som rozmyslala ze bambulka majka tu uz davno nebola 🙂 asi pece alebo isla pozriet Ivanku 🙂
No mala by som sa asi zacat setrit ☹ uz len dva dni som potrebovala zamakat ☹ teraz neviem co mam robit ☹

miska01nr
22. dec 2013

@cukrik580 ked nebudeš oddychovat tak dostaneš aj ty a aj Majo po riti. Co si nedáš povedat ,chces si to potom vyčítať? Ser na vsetko a nohy hore.majo nech vymaluje sam,alebo nech niekto pomôže.ty uz kašli na to,ok?

cukrik580
22. dec 2013

@barcelona94901 inak ten moj cert ma v bruchu asi vela miesta stale!!!!uz vyse dvoch tyzdnov sa nevie spratat do koze...ale v noci maminku necha pekne spinkat aj bez wc 🙂 ako kedy 🙂 maximalne o pol tretej idem raz a to je vsetko 🙂 a tocim sa asi 2-3x v noci a hned spim 🙂

cukrik580
22. dec 2013

@miska01nr nema kto pomoct...ked sme sa odstahovali z nr tak sa ukaxalo kto je kamarat...vsetci sa otocili chrbtom ale co uz...clovek si casom zvykne...
Ved toto na jednej strane som to mala naplanovane ze uz len dva dni zamakam kym ako tak vladzem a potom uz klud ale nechcem aby sa daco stalo...