Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 no moja mám dve postele voľné....kto by mal záujem som od polnoci sama...kolegyňka išla rodiť tiež chúdatko malý mal 4070g valibuk...ja fajn len ma kope prcek stále do pravého boku a už včera ma normálne tak bolel,že koniec.Nechce mi dovoliť spať na ľavej strane tak sa smejem,že bude mať zležanú pravú polku riťky...borok malý....ináč je to ok...zatiaľ uvidíme ráno po vizite čo mi naordinujú...aký ortieľ si vypočujem...bojím,bojím,ýe to nebude to čo by som chcela počuť....🙂
@cukrik580 upraceee? Veď ty musis mat už vyluxovany ten dom po tom všetkom jak si lietala po tieto dni 🙂 a keď vravis že budete u vašich tak potom kluuud žiadny stres 😀 mne akurát mama doniesla 5druhov kolacov tak sa vytesujem 🙂 nebude prázdny stôl ,ak to ovsem nepozerieme do utorka 🙂
@barcelona94901
@cukrik580 dievcence moje,ja vas stale citam ,ale vzdy len tak narychlo,ako sa mate a co nove 🙂 .Ja som od 25.12. na materskej,v piatok som bola posledny krat v praci a uz len oddychovat,ale vobec sa na to netesim,bude to asi nuda,cele dni sama doma a tu,kde byvam,nikoho nepoznam,tak sa toho desim.A inak,aj sme vypekali s mm,teda viac on,ako ja,ja som mu len asistovala a mame uz aj stromcek ,tak sa tesime 🙂 .
Mne strasne tvrdne bruchoa niekedy mam este k tomu aj bolesti,ako by som mala ms dostat,tak sa vzdy zlaknem a utekam hned na wecko vsetko skontrolovat 🙂 .A ty Janulka sa uz musis sestrit,ved uz to mame za par,tak uz musime oddychovat 🙂 .A to by bola sranda,keby sa stretneme vsetky tri v nemocke,ani nadstandart by som nepotrebovala 😀 .
Drzte sa,baby moje a ak by som tu nahodou nebola,tak vam prajem STASTNE A VESELE VIANOCE A VEEEEEELA DARCEKOV A RODINNEJ POHODY 🙂
@bambulka12 no neplas, ja mam este caaaas 😀 ale fakt by som ani nadstandard nepotrebovala, keby sa stretneme 😀 myslim, ze by k nam sestricky chodili len hovorit, ze psssst 😀
moja ja som stale sama a nikoho tu nepoznam, zvyknes si neboj 😀 aj ja uz som si odniesla papiere na MD do prace, dnes je posledny den mojej PN, bez dvoch dni pol roka 😀 to by chcelo oslavu 😀 takze od zajtra oficialne volnaaaaaa 😀 az do 6.1. potom uz len na dlho ocakavanej "dovolenke" 🙂
@cukrik580 jasne,ze mas este cas,to len moja fantazia pracuje na plne obratky 😀 .
Ja dufam,ze si tu casom hadam najdem nejake kocikove kamosky a ty urcite tiez 🙂 ..Zajtra si musim ist zaniest matersku na socialku a som zvedava,co mi povedia,ale pravdepodobne ja budem brat asi len rodicovsky odo dna narodenia malinkej,takze bude zabava,byt dva mesiace bez penazi ☹ .
@bambulka12 no to ti teda ozaj nezavidim :-/ ja neviem ako by sme to zvladli aspon bez tej almuzny ...
@cukrik580 Ja viem že sa to v tvojom prípade hovorí ťažko🙂 ale oddychuj lebo naozaj po tom všetkom si zaslúžiš aby sa Samko narodil maximálne dva týždne pred pôrodom....
Ja som oficiálne odo dnes na materskej.Chcela som sa spýtať my máme aj nejakú súkromku?lebo to tu nemôžem nájsť
@miky132 ak si do sukromky neni pridana, tak ti to ani nenajde asi...mame aj skupinu aj miestnost...do skupiny chodi dost bab ale v miestnosti je viac menej mrtvejsie 🙂
no sak neboj, uz sa krotim ako sa da, dnes som v podstate ani slamou nepohla... 🙂 nestoji to za to aby sa saminovi daco stalo 🙂
@cukrik580 no moja,tak už padli jedny za obeť...ten môj chlap nie že zjedol ale zozral behom polhodiny cca 30ks nejakých zemiakových pagacov 😀 ani stopy po nich 🙂
A ako sa cítiš? Dúfam si nič nerobila od poobeda...
Ja som daka prechladnuta,kycham (dokonca som si aj cvrkla 🙂 ),nos mám zapchaty,ide mi to na nervy...
@20erika07 neboj nic som nerobila len cesnakovu pomazanku a to mi muz struhal syr a vyvarila som si slyze 🙂 a vytahol ma k svokre...ale oddychovala som...on jej zabijal ryby... A potom sme boli v kauflande ale len na chvilku tak som si vydrankala na veceru kebab 😀 a zas lezim na gauciku ale vidim to na sprchu a postel lebo som unavena nejaka 🙂
@cukrik580 ja som už po sprche,som sa chcela kus so ziletkou pohrať bo zajtra mám kontrolu,ale je to namahujuce,nejdem sa na noc zaťažovať 😀 juuj či by som si dala cesnakovu pomazanku,ale nemôžem,by som umrela na zahu ☹
Tak veru chod len pekne spinkat,ja tiež idem,tak dobrú nocku prajem cmuk Samuskovi :-*
@20erika07 tak potom to nevyzerá až tak zle s tou tvojou pôrodnicou, jasné, že všade natrafíš na lepšie aj horšie sestričky, to sa ani neoplatí riešiť, a je fajn, ak si pekne všetko o kojení naštuduješ vopred a budeš predsa len vedieť čo treba a nenecháš si do toho veľmi kecať 😀 mne našťastie do kojenia nikto nekecal, lebo my sme sa pekne od začiatku kojili, dcérka priberala a nemala som žiadny problém, na Kramároch vážia detičky len 1x za deň na vizite a stačí info, že dieťa priberá a je spokojné, pre mňa toto bolo vždy jediným ukazovateľom, že je všetko v poriadku s kojením, pričom sme sa do 6m výlučne len kojili, ale vôbec som nepočítala koľko si malá potiahne, koľko ml vypije a podobné veci, vôbec som sa týmto nestresovala, jednak som o tom dosť čítala a teda aj v pôrodnici to sestričky nijako extra zvlášť neriešili a v tomto vidím rozdiel medzi tou pôrodnicou kde som bola ja a tými dvomi ktoré máme tu naokolí, lebo čo sa stretávam s kamoškami, čo rodili tu u nás, tak každá jedna je vystrašená z kojenia a sú vystresované tým, či im dieťa dobre papá, či sa dosť napije, koľko toho vypije a pod. 😝 podľa mňa je to zbytočne pre nich stresujúce, počítajú dokonca, koľko si dieťa cucne, alebo po každom kojení dieťa vážia a sledujú nejaké tabuľky 😝 podľa mňa úplne celé zle a základ tohto im dali v pôrodnici, kde zvyknutí ešte za starých čias sa to takto robievalo, zbytočne váženie po každom kojení a dokonca nútia mamičky aby dieťa prikrmovali umelým mliekom z flašky ešte v pôrodnici, pričom im dieťa pekne saje z prsníka a neplače 😕 akože keď počúvam, tieto zážitky niektorých mamičiek, tak mi vlasy dupkom vstávajú, že či je toto ešte možné 😝 ale bohužial áno, niektoré pôrodnice jednoducho zaspali dobu a mamičkám takto "pomáhajú" aby svoje deti plne dojčili 😝 teraz sa susede narodila dcérka a jej jediným strachom momentálne je, že nevie či sa dosť napije mlieka 😕 tak sa jej pýtam, či jej plače alebo sa často budí, keď toto rieši, a že nie, spinká a vyzerá byť spokojná 😕 tak potom fakt nechápem, prečo sa stresuje a čo vlastne rieši, dieťa vie najlepšie kedy je hladné a dá to patrične najavo, nemusí sa ako kedysi to bolo tiež zvykom, budiť v presných intervaloch, aby sa akože napilo... mne dcérka v nemocnici prespala celé dni, vôbec sa nebudila, až som teda mala aj strach, že kedy má akože jesť, ale v prvých dňoch je to úplne normálne a vôbec dieťa netreba budiť aby sa najedlo... iné je samozrejme, ak dieťa nepriberá, alebo dokonca znižuje svoju hmotnosť, vtedy treba niečo robiť a hľadať príčiny, a pri kojení je fakt dobré vedieť rozpoznať, kedy dieťa naozaj pije - preglgá alebo len saje-cucká bez pitia, aby sa nestalo, že dieťa je na prsníku aj 20mi a pritom sa skoro vôbec nenapilo, toto musí mamička vedieť rozoznať a ak nepije, treba odpojiť a skúsiť lepšie prisatie, ale inak som ja nikdy nič neriešila, dcérka sa vážila len u doktorky na poradni a všetko bolo v poriadku 😉
@cukrik580 dôležité je sledovať či ti plodovka neodteká, sa osprchuj, daj si čistú vložku a po nejakom čase skontroluj vložku, ak bude mokrá, bude to plodovka a v tom prípade sme nemocnica 😕 ja som si takto našla zátku na rukách pri dcérke, aspoň si myslím, že to bola zátka, myslím, že krv pritom nebola 😕

@cukrik580 no pekne,chces ist lezat vedla mna?Niejeto tu med lizat.uz na vsetko kasli lebo fakt porodis malinke ma casu....to je to tvoje este toto a toto a vypekat,vysavat,malovat,behat hore dole ako splasena... ☹ a potom bum...uzivaj pokoj,popohodu posledne vianoce vo dvojici o rok uz budete traja uz to bude ine