icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

veronikapodolska
28. dec 2013

čaute baby, trápi niektorú záha ? čo vám na to zaberá ? ja som to vždy dáko pretrpela, ale v posledných dňoch to je neznesiteľné, už spím skoro posediačky a nepomáha. Možno je to zvýšeným vianočným maškrtením, ale už aj v tom sa snažím ovládať a večer takmer nejesť ale ani to mi nepomohlo. Poradte niečo ☹

matabah
28. dec 2013

@veronikapodolska ahoj,mna to držalo pár dní....mlieko mi celkom zaberalo....už radšej nejem sladké,ani čerstvé kysnuté pečivo

a čítala som v jednej knihe,že zaberá kúsok slaniny,alebo klobásy,takej čistej požuř,tak vyskúšaj,možno niečo na tom je.. 😉

petrita00
28. dec 2013

Mne pomaha najviac mineralka fatra

matabah
28. dec 2013

@biba aj ja mávam taký výtok...sem-tam dám aj vložkzu,lebo mi to vadí.....ale čítala som,že to je normálne....
@cukrik580 tak myslíš,že už to bola hlienová zátka....??držím palce,len sa šetri..!!!
a čo si pekné nakúpilaa??som zvedaváá...🙂
ja žehlím pomaly,periem...a z gauča vstávam ako hroch,,,pomnoooc....som nemotorná ako teliatkoo
...

cukrik580
28. dec 2013

@matabah neviem veru :-/ dufam ze to bol omyl...

bea00
28. dec 2013

@matabah ja sa tiež cítim ako hroch a k tomu mi ešte opúchajú aj nohy , večer ich mám ako hurky a o rukách ani nehovorím, strašne mi tŕpnu prsty a v noci ma to ešte aj bolí ale tak veľmi že musím vstať 3-4 x za noc. švagriná mi hovorila že podľa nej do dvoch týždňov porodím nakoľko som už plná vody. 😝

vtacatko3
28. dec 2013

veronikapodolska - tiež so záhou bojujem. Zvyknú mi pomôcť mandle

misinkad
28. dec 2013

@veronikapodolska zo zaciatku mi pomahali mandle a jablka,potom ani to. Povedala som si ze tabletky nevezmem. Tak este mi zaberie 2dcl studeneho mlieka. Ked mi je uz velmi velmi zle,zapijem kavovu lyzicku sody bikarbony vodou.ale to len vynimocne. Skus to mlieko. Pocula som,ze aj vianocne oplatky pomahaju.

amanda683
28. dec 2013

@cukrik580 neboj to zatka nebola 🙂 Zatka je mliecne biela,husta s krvou 😉

cukrik580
28. dec 2013

@amanda683 citala som ze nemusi byt s krvou...a keby bola mliecna biela tak uz ju nemam davno 😉
zatial je dobre...citim sa celkom fajn aj ked moja svokra je drbnuta a naschval zdrzovala dnes ked videla ze ledva chodim a nevladzem...od pol piatej som nespala...uz ledva kukam...ale to by proste nebola ona a nenavidim otazky preco to chces a naco ti to bude...ked som davala do kosika nocnik(aby som ho proste mala doma lebo ho doma chcem mat!!!a stal 1,79e) no proste pri nocniku som sa nezdrzala a ked sa opytala naco mi bude tak som povedala ze na hovno 😀 neviem ci pocula 😀

wanda12
28. dec 2013

ahojte baby velmi vam drzim vsetkym palce, ja som mala termin tiez vo februari tento rok

majaon
28. dec 2013

@veronikapodolska ahoj,mne pomaha teple mlieko so skoricou,u mna zarucene 🙂

os
28. dec 2013

ahojte... prave ide ten film.. co sme tu minule spominali.. o tehu a porode a prvy rok po... ten francuzsky... na film+ ... vola sa to ze "radostna udalost" 🙂 ... zaciatok tehu uz az tak nestihate.. ale to co nas caka dalej stihate.. tak zeny.. naaabeh pred telky 😀

kazunomiya
28. dec 2013

@os nemam telku, ale nasla som si na internete, vdaka 🙂

bambulka12
28. dec 2013

@cukrik580 kasli na nu a cudujem sa ti,ze ju aj niekam beriete,to svokry vedia byt take,mam s tym skusenosti z predch.manzelstva,stale mala nejake pripomienky,ale potom casom,trvalo to niekolko rokov,sme si nasli k sebe cestu a velmi sme si rozumeli a stale je to moja svokra a mam ju velmi rada 🙂 .To chce len trpezlivost a byt co najmenej s nou,urcit si nejake pravidla,aj ked sa Samusko narodi,aby ti tam nechodila stale a neznervoznovala ta

cukrik580
28. dec 2013

@bambulka12 ona brala nas 😀 to neee jak s nasimi ze sa nam aj nieco utrie 😀 zgrlana lakoma :D

kazunomiya
28. dec 2013

@majaon no, ja som si predvcerom v noci myslela, ze asi pojdem do nemocnice, ale nastastie to prestalo. Zobudila som sa v noci na kontrakcie - normalne take bolestive, dost dlhe a dost caste, hodila som do seba magnezium, lahla, hodinu som sledovala pomocou aplikacie v mobile, zmiernilo sa to a zaspala som... a cez den to celkom preslo, ale uz som fakt rozmyslala, keby to nepreslo ze volam svojmu doktorovi alebo skor bezim rovno na centralny prijem tuto do nemocnice (esteze byvam blizko). Teraz je to OK tak ak sa to nezopakuje, sa o tom iba zmienim pri najblizsej (poslednej) poradni.
Tak, aj ked toto este neboli naozaj porodne kontrakcie, aspon tusim priblizne ako to vyzera... (len predpokladam ze tie naozajstne su omnoho silnejsie nez toto)

kazunomiya
28. dec 2013

@cukrik580
@bambulka12 moja svokra ma celkom prijemne prekvapila, ked sme u nich boli na Vianoce... dostala som (nie od nej) nejaku knizku o starostlivosti o dieta, tak sme sa zacali rozpravat a ona ze aj tak v knizkach vsetko nie je, treba byt normalny... bola tam rada ze babo treba nechat vyrevat (!) naco povedala ze to je nezmysel (esteze tak)... potom sme sa zhodli v tom, ze spinkanie babatka (aj vacsieho) s rodicmi je celkom sikovne, ona si to chvalila (mojho manzela takto vychovali v rodicovskej posteli, kym bol maly).. a podobne... totiz doteraz som sa celkom bala, manzel mi obcas povedal, ze mu dava rady do zivota o dojceni a polohovani a vselicom inom. Tak som nasla nieco v com sme zajedno 🙂

bambulka12
28. dec 2013

@cukrik580 😀,a nemali ste s nou ist a mohli ste ist sami 🙂 .My chodime vsade sami,nikto nam nic nekupi a aspon nemusim byt nikomu za nic vdacna a nikdy nebudem od nikoho pocuvat,co som dostala 🙂 .Ale ako som pisala,toto som presne mala pri prvom a to bolo tak,ze moja svokra porodila dvojicky,takze si vies predstavit,ked som mala nejaky problem,tak nikdy som na nu nemala,lebo ona bola na tom horsie,ked bola tehu,ale ono sa to urcite casom znormalizuje,neboj nic,len ti radim,co najmenej ju zapajat do nakupov a podobnych kravin 😉

bambulka12
28. dec 2013

@kazunomiya svokry su uz raz take a snazia sa poradit a niekedy to aj prehanaju,ja teraz nemam svokru a niekedy mi aj chyba

20erika07
28. dec 2013

@veronikapodolska tá nešťastná zaha,mňa už trápi dva mesiace... Zo začiatku stačilo mlieko,potom už nie,ešte mandle mi robili dobre ale sa mi sprotivili po čase,potom acidko ale už ani to,a nakoniec fatra...ale po dlhodobom pití už nemala take účinky,ale velmi účinná je tá menšia litrova,viac liečivá,tá zaberá aj bežným "kyselinarom" 🙂 a zujem veľa zuvaciek,aj to ma niečo do seba... Tak skús ...
@cukrik580 tak to si sa teda vynervovala dnes vsak? 🙂 my ked nakupujeme so svokrou tak v poho,len neberiem take veci na ktoré mi povie že take má doma že mi dá 🙂 no podľa toho čo,ale inak sa nestará,muzicek by ju uzemnil keby nahodou mala pripomienky,on tiež nemá rád ked sa mu niekto stará do takých vecí 🙂

cukrik580
29. dec 2013

@bambulka12 ona nas volala ci nechceme ist.ze to bude len rychlovka ze len vrati taniere v ikei naobedujeme sa a pozrie v CA rifle...ale sak moja sprostost...poucena som...
@20erika07 lenze ja neviem co vsetkp ma...len tak sme sa s mm v aute rozpravali ze pozreme tu obyc postielku lebo cestovna mi pride labilna...tu sme chceli v obyvacke mat neskor a zacala normalne vrieskat ze naco ze bed zaneta pozicia a nevim co...to uz mi povedala adi na tisic veci tak uz som sa tiez nezdrzala a hovorim ze ale ja si take veci co su neni na chvilu nechcem poziciavat lebo sa s tym nieco stane a budem to musiet zaplatit a bude ma to stvat viac ako keby to je moje...ale neeee 10 minutova prednaska o tom ako to bude zanete jedno...podotykam ze som ju videla moooozno raz v zivote... Ach boze...preco nikto nechape ze to bude moje prve vytuzene vymodlene vycakane babatko a chcem co najviac noveho...co mu mozem dat nech sa ma dobre...

A zas sa snaxila robit mi nervy s postielkou v jej spalni...ale uz sa ozval aj mm ked povedala ze ked bude odkladat na povalu stromcek aby jej dal dolu postielku a mm jej vravi ze a na c?tak ona pohotovo ze ked bude moje malinke u mna spinkat...do mna tisic certov!!!!!!!ona si mysli ze jej necham nastarosti moje 4-5dnove dieta"!!!!!!!!!! Jebnutaaaaa a ze sak po obchodoch ked pojdeme tak maly tam zostane...do teraz mu ani na meno nevedela prist...furt len ona chce dievca ona chce dievca ona chce dievca...tak nech si vysere oko...a nezabudla poznamenat ze svagrina hned z porodnice maleho doniesla k nej aby si mohla ist nakupit...ano...lebo mama jej nyva v dubnici a nie v niyre...tak asize viac doverujem svojej mame a nie svokre!!!boze ja som ju tak strasne znenavidela v poslednej dobe...uplne mi vafi aj jej nadych...snazim sa premahat ale som slaba v tomto...
Nezlepsi sa to...k svagrine je stale horsia a horsia aj jej robi stale naprieky...

20erika07
29. dec 2013

@cukrik580 mojaaa tak radšej byť len od nej ,to je psychické deptanie a ešte ked neberie ohľad ani nato že si tehu,tak potom to bude len horsie s ňou,bude sa ti starať do výchovy ked príde alebo ked ju vy pojdete s malym pozrieť,a budú tam samé otázky typu a prečo to takto robis-te ,a bla bla,to horor to bude ☹ ani kus ti nezavidim,tá moja je oproti tvojej med,vidím niekedy na nej že by sa možno aj chcela opýtať že prečo toto alebo toto ale akokeby sa bála 🙂 len pevne nervy ti môžem priať v tomto pripade,lepšie to nebude s ňou ☹ a tvoj mm je ticho? Neupozorni ju že nech sa toľko nestará ? Či jemu to nevadí?

zuzanka2302
29. dec 2013

@kazunomiya ja babo do postele nedam ani keby neviem co bolo :D moj sexualny zivot neodstavim na 3 roky ;D ale to len moj nazor a neodsudzujem to ale manzelskeho zivota sa nevzdám 🙂))

amanda683
29. dec 2013

@cukrik580 ved uvidis ako naozaj vyzera,ked ti skutocne odide 😉 ja som ju mala vzdy s krvou a vzdy mliecne bielu 🙂

amanda683
29. dec 2013

@zuzanka2302 to ti velmy "kvitujem" 🙂 Aj podla mna je dat babetko do postele hlupost,ale tak kazdeho vec.

20erika07
29. dec 2013

@zuzanka2302
@amanda683 baby,môj malý so mnou spaval už v pôrodnici,nejak som sa od neho nevedela odtrhnúť,a doma sme mali postielku ďalej od postele tak mi bolo luto Ho nechať takú "diaľku" samého 🙂 spaval s nami do štyroch rokov,ale nas sexuálny život tým nijako neutrpel,bolo to len lepšie,vypadnúť z rutiny z postele a užívať si iné miestocka 🙂 to bolo najmenej,horsie bolo to že malý mal väčšinu postele pre seba a cestoval,tocil sa ako rucicky v hodinkách,takže nas budil tým,inak žiadny problém,potom ked mal vlastnu veľkú posteľ,už spal sám,tak myslím že v tej postielke by mu miesto nestačilo ani predtým 🙂 no ale teraz sme kúpili poschodovu,pretože deti sú aj tak s nami v izbe,nemáme viac izbový byt, ale malú budem mať na dosah ruky,tak ju tam budem (dufam) nechávať spávať 🙂 a ked sex,tak aj tak zo spalni prec keďže 6rocny už vníma take veci 🙂

cukrik580
29. dec 2013

@20erika07 povie aj mm len ona zas potom jeho psychicky vydiera to je strasne...ona taka nebola...len uz je "sama" synacik pre vsetko sa odstahoval dalsi syn ma rodinu uz davno a s chlapom s ktorym bola 25 rokov sa rozisla a vyhodila ho tak mi jej bolo aj luto ze je len s babkou...so svojou mamou...ale toto je moc aj na kona...esteze aspon vam sa tu mozem postazovat trosku a ulavi sa mi...ona inak nebola zla len proste jak sa toto udiqlo tak odementieva alebo co...stale frfle na babku ze koljo sa vypytuje ze kam ide naco ide preco ide ale svokra je este horsia...babka sa ma nikdy za cely den nespytala tolkokrat preco ako avokra za hodinu...a to s babkou sme najsamvacsie kamosky!!! Ma 87 rokov 😀 ale od zaciatku sme si sadli a myslim ze az do smrti 🙂
No vies...myslim ze tu bude nasackovana stale...ale uz potom sa s nou pohadam naozaj...dom v ktorom byvame nam postavila ona... A proste ja si hubu neotvorim ako svagrina lebo mi to svedomie nedovoli...je to mama mojho muza a nedovolim si to...aj ked viem ze proste raz neskutocne vybuchnem a potom to budem lutovat...

cukrik580
29. dec 2013

@amanda683 ja stale pevne dufam ze to zatka nebola...len ma vystrasilo to ze to bolo uplne ine 😀 ako obvykle 😀

amanda683
29. dec 2013

@20erika07 no moje dve odzaciatku spavali vo svojich postielkach a teraz spia vo velkych posteliach a urcite bude aj tretie spavat vo svojej postielke.Ja sa chcem tiez rozprestriet v posteli na siroko a nie davat pozor,aby malo male dost miesta a nepripucila som ho 🙂 Ale ved kazdeho osobna vec,kde si da deculo spat 🙂