icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

20erika07
29. dec 2013

@biba moja,presne to som aj ja čítala ale u nas to tiež neplatí,iba jeden tyzden bola taká kludnejsia,a tento tyzden zas vyvádza potvorka mala,normálne keby mohla tak mi vytlaci do brucha dieru 🙂 a niekedy normálne tak rychlo niečo robí akokeby boxovala rukami alebo bickovala nohami,až sa divim že je taká divá 😀

kazunomiya
29. dec 2013

@biba praveze aj moj sa teraz vyraznejsie hybe. Ono mozno nie viac ako predtym, ale tym ze ma menej miesta, je to viac citit. Mne je to povacsine skor prijemne 🙂 Asi mam stastie ze nie je natlaceny niekde kde by to bolo neprijemne keby sa hybal (aj ked pod rebro som uz tiez trosku dostala, aj do mechura, nastastie nie silno a nestava sa to casto).

os
29. dec 2013

cavte... dnes navstevny den (obdobie) za nami... dooost som unavena z neho... ale dalo sa 🙂
zajtra idem na poradnu (vyter nejaky)... takze uvidime ze co a jak sme na tom 🙂 ... poradte co sa mam pytat dr 😀 ... 36tyzden...

majaon
29. dec 2013

@kazunomiya ahoj...no tak aspon ze ti to preslo,v tomto obdobi musime hadam este viac oddychovat ako inokedy,teraz sa vyvyjaju babatku plucka,je to riziko keby sa narodi v tomto mesiaci...ja stale citim ked chviku stojim ako mi krpcek tlaci dolu a brusko mi stvrdne,uz skoro tyzden lezim s nohami hore a beriem magnezko 4 krat denne,ale zajtra budem volat sestricke co dalej,ci mam prist na kontrolu,alebo cakat az do poradne,ale to je az 16.1.,uvidim...tak zatial sa drz a hlavne vela oddychuj,aby sme este aspon ten mesiac vydrzali 😉

majaon
29. dec 2013

inak baby tie pohyby su aj u mna silnejsie a aj caste,malinky mi robi stale na jednej strane taku velku hrcu,az ma to boli,neviem ci tam ma ritku,alebo co,no uz to videli viaceri 😀

cukrik580
29. dec 2013

@os no caav, 🙂 ja by som sa spytala asi len kolko mimi vazi 😀 ine ma nist nenapada 😀

cukrik580
29. dec 2013

boze baby, zajtra sa zeni mm bratranec...mne sa taaaaak strasne nechce na ten urad 😀 hlavne si nemam co obut 😀 dufam, ze bude teplo a nieco vymyslim 😀

cukrik580
29. dec 2013

a ten moj zmrdko mi bombarduje mechuuuuuuur, pomoooooc a vypuca sa a boliiiii to 😀

os
29. dec 2013

@cukrik580 ... citavam vas... len som sa nedostala k pisaniu pri tych navstevach... zeby som sa zapojila 🙂
.. mala som tu sesterku s rodinou (mala rocna dorotka - uuuzasne dieta, odskusala nasu postielku aj kolotoc... a vyskusali aj nas vysavac, takze viem ze je schodny na odsavacku soplikov - som si vydychla, lebo sme chceli novy kupovat... a takto usetrimeeee... takze som feeeeeeest rada 🙂 )
.. a viete co sa jej pacilo??? bublifuk!!!
.. a nechali mi tu segru.. takze som travila cas s nou.. a v kuchyni 😀 ... zije v BA, takze sa vidime malo...
.. a dnes dosli rodicia od rana... a poobede svokrovci s mm neterou - cisty vetroplach... mamina mala "zacvik" v zabavani... bude z nej skvela starka 😀

... a ako idete travit silvester? 🙂

matabah
29. dec 2013

@os ahoj,no my to máme asi najbližšie ten porod.....už sem-tam zle spím...dnes v noci som myslela,že už pojdeme....ma prehnalo...ale to asi len chlebíky z návštevy 😉 😉 😉
inak sa cítim ok,vecičky požehlené,v novej komode potriedené...3.tieho ideme kuk do porodnice,a potom budem ležat do porodu...a nič nerobit už po týchto sviatkoch,lebo furt sa mrvím,a tie návštevy...
teraz nám majú brat výter na toho bacila nejakého,a ak by bol,tak musia byt nasadené atb....,ale ja mám poradnu až 8.1.,tak neskoro,však som ale zvedavá,ako sa bude tvárit moj krčok maternice 🙂 🙂 🙂 či už zmakol,či čo bude teda.....lebo mi aj dochádza,že už to je moooc blízko 😎
ale sa teším,lebo som nemotorná...a nič dlho nevládzem...

cukrik580
29. dec 2013

@os no moj silvester bude ako uz 7 rokov v kupelke na zemi so psikom...chudak on strasne trpi takze ho drzim on skuci place trasie sa no strasne...nikoho neznesie pri sebe len mna...ostatnych hryzie...ale vzdy to spolu nejak zvladneme 🙂 mm mi minule vravi ze a ked uz bude samko tak co s macom...tak mu vravim ze no nic ja s maxom v kupelni a ty so samkom v postelke a super silvester za nami 😀

cerimi77
29. dec 2013

@zuzanka2302 @kazunomiya @amanda683 ja si nemyslím, že mať dieťa v posteli blbosť, niekomu to takto max vyhovuje a nevedia si to inak predstaviť a majú z toho radosť 🙂 ja som toho názoru, že ak to všetkým vyhovuje tak prečo nie... ja osobne si to neviem predstaviť, ja by som sa jednoducho nevyspala, ja potrebujem mať svoj priestor a kľud, ja nezaspím ani keď sa ma drahý dotýka a pri dieťati by som sa musela stále kontrolovať.... pri dcérke som ešte pred pôrodom zvažovala či jej postieľku vôbec dávať k nám do spálne, alebo hneď nechať v jej izbe, ale baby čo už mali deti ma v našej téme prehovorili, že v spálni to bude lepšie, hlavne ak budem chcieť kojiť, nebudem musieť chodiť tak ďaleko a budem mať dieťa stále pod kontrolou, určite tie prvé týždne som bola rada, že ju mám pri sebe, lebo ako prvorodička som sa o ňu aj dosť bála a stále som ju sledovala, ale teda nevyspala som sa 😕 spala som ako na ihlách, bála som sa každého zvuku, čo by ju mohol prebudiť, lebo potom nasledovalo 2-3h uspávanie 😝 drevená posteľ naša vrzgala pri otáčaní sa na nej, drahý chrápal, ráno vstával do práce, mala som pocit, že vôbec nespím a len striehnem či je dcérka hore alebo nie, aj teda zle zaspávala a spala celkovo zle, tak sme ju skúsili dať do druhej izby, nemala ani 2m vtedy a odvtedy to bolo super, naučila sa pekne samozaspávať, v noci sa budila len 1 max 2x na kojenie, ale rýchlo potom zasa zaspala, ja som sa tak isto dobre vyspala, mala som monitor dychu aj babyphone, takže strach som o ňu nemala a takto nám to všetkým max vyhovovalo 🙂

cerimi77
29. dec 2013

@ivana0504 ahoj, ja tiež plánujem ísť rodiť na Kramáre a tiež dúfam, že to bude vo februári, príp. koncom januára 😀 zazmluvňovať neplánujem nikoho, ale na poradne chcem chodiť k Dr. Turkotovi ako minule 😉

matabah
29. dec 2013

@cukrik580 uprimnu sustrast k svokre 😕 😕 😕 😕
ale podla mna robíš chybu,že jej nepovieš...však skús v pokoji s úsmevom na nu...a dookola,kým nepochopí,že ty si ty a tvoj život,tvoja vec!!!
máš právo bez vysvetlení robit si čo chceš ty a tvoj mm........ale viem,že je to tažkéé...
rodičia mojho priatela majú nad 70 rokov a tak šporovlivý život a sposoby,že až....velakrát sa snažia podsunut tie svoje metody,ale citlivo sa snažíme povedat nie,a potom cuvnu....aj nám nútia kadejaké staré oblečenie a také všeličo....velakrát ideme s tadial nervózni a podráždení...ale aj tak si ich vážime,lebo o to,o čo sa oni ukracujú zas máme my viac..no som rada,že nás delí aspon tých 25 km... 😝

cerimi77
29. dec 2013

@cukrik580 nepomôžu psíkovi ani také tie oblbovacie tabletky? a inak my bývame na námestí, v úplnom centre mesta a veľmi som sa bále ako dcérka zvládne Silvester, zatiaľ sme zažili dvoch a teda oba prespala celé, som si myslela že neexist aby také delobuchy a ohňostroj rovno pod oknami ju nezobudili, ale spala ako drevo 🙂 som zvedavá ako to bude teraz 😉

os
29. dec 2013

@matabah mna prave chyta panika.. nemam poprate a pozehleneeeeeee.. nasi dnes doniesli druhy susiak na pradlo... ale mam aj po navsteve este veeela pradla... ale to asi odsuniem... idem tie detske.. nech nie som az tak v strese... len... neviem kedy to chcem vsetko poprat a potriedit a tak.. este zopar veci pokupit ...
(odsavacku na sopliky, nejake plienky, osusky, plachty... ) .. tipujem ze oblecenia mam zatim dost.. dostala som vsetko.. ak bude malo, poslem mm kupovat 😀
.... mna tiez v noci prehnalo.. ale to by nemal byt priznak porodu.. ci hej??? 😕 ... ma strasiiiiiiis... lebo fakt nie som pripravena... asi ma prave chytila panika kvoli tym vecickam!!!
@cukrik580 my sme mali min. roku (byvali sme uz sami, nie so svokrovcami) ... na navsteve paliho kamosa s rodinou .. 4 ludia... ale teraz som mu povedala, nech ich nevola.. ze to bude na mna asi vela.. doteraz kopec navstev, nemam veci este pochystane... a este chystat a pratat do cca 4teho po nich... .. takze asi budeme sami alebo pojdeme pozriet svokrovcov so svagrinou a rodinou, alebo s mladezou silvester... alebo z kazdeho rozku trosku 🙂

os
29. dec 2013

@cerimi77 takze ked by nam zle spaval... odporucas vyskusat druhu izbu? ze ma "vela ruchov"? ... to by mi nenapadlo.. takto hned posunut babo do inej izby .. pri zlom spanku... ale mas pravdu, mohlo by to zabrat 🙂
.. dik za tip 🙂

matabah
29. dec 2013

@os no čítala som,že sa telo čistí pomličky prirodzene,ale to može byt aj mesiac pred...hlavne žiadna panika.....stačí ti poprat....ja som žehlila len zato,že ma to tešilo....inak len tak troška....a segra nežehlila vobec,,,,ešte tiež musím pokupit nejakú kozmetiku základnú a seba pobalím do porodnice,nech to mám....a potom si hovorím,že čo nemám atd,tak poriešim potom počas....ved obchody sú stále otvorené a naše babky mali tak akurát plachtu a svoje cicíky a prežili... 🙂
práve pozerám,čo mám na pyžame,a to mi z bradaviek vyteká pomaličky volaco 🙂 🙂 to už asi nebude dlho trvaaat 😕 😕 😕 ,pozerali sme cd o kojení teraz...že by z toho?? 😝
inak velmi super pomocka....ked mi to nepojde,budem skušat ako na tom cd....dobré rady sú tam...

os
29. dec 2013

@matabah popis potom niektore tie rady... fest by som chcela kojiiit...
.. ok.. idem skusit spat.. a zajtra teda periem a periem 🙂 .. mozno aj zehlim.. este uvidim 🙂

cerimi77
29. dec 2013

@os u nás to zabralo, dovtedy sme mali fakt problém so spaním, uspávanie bola hotová katastrofa, sme nevedeli čo s ňou robiť, potom som si prečítala jednu fajn knižku, na mnohé veci som sa začala pozerať inak, dali sme dcérku do druhej izby a odvtedy to bolo super, naučili sme ju samozaspávať a ťažíme z toho dodnes 🙂

cerimi77
29. dec 2013

@matabah mne veľmi pomohlo, keď som si naštudovala veci ohľadom kojenia na
http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...
všetkým čo chcú kojiť vrelo odporúčam, som si vytlačila niektoré veci z ich stránok a aj do pôrodnice si to zobrala a študovala ešte aj tam 😀 s kojením som nemala žiadne problémy a kojila som až doteraz, kým som nebola tehu 😉

cukrik580
30. dec 2013

@matabah aj nas deli okolo 20km ale ona je neodbytna...mne je luto jej nieco povedat...lebo viem ze az taka hrozna nebola...ale uvidime co bude ked sa maly narodi...
@cerimi77 nezabera...ked mal dva mesiace tak zazil prveho silvestra...este o 11 vecer som s nim isla von ze nech sa vycika lebo to je bez tak posero a volaky chrapun prinho hodil pirata a odvtedy koniec sveta...rok na to mal normalne lieky mali sme mu ich dat o desiatej ze do hodinky by mal spat...no prd...dali sme o pol desiatej a vobec nezaberali...az okolo stvrtej zacal byt ako opily a ked isiel cikat tak som mu musela drzat nohu lebo by padol 🙂 potom sme nic neskusali len homeopatika minuly rok a to bolo uplne nula bodov...tento rok mu skusim dat tabletku co dostal muzov psik na spanie tak dufam ze ho aspon oblbne lebo je mi teraz uz dost tazky aby som ho udrzala...v auguste sa vazil a mal 17kg...druhy ma 15kg a ten vedla nas prespal celeho silvestra...no uvidime co to bude so samkom.nas pridrbkany sused robi ohnostroj jak na namesti keby bol... Ale teraz ma pol rocnu dcerku tak by sa mohol krotit trosku 😀 pred dvomi rokmi sa dosiel spytat ci sme neni chori na srdco lebo bude rososo.minuly rok uz neprisiel 😀
@os

cukrik580
30. dec 2013

@os
@os ja este nemam za sebou ani predvianocne upratovanie a nie este posilvestrovske 😀 spravim kapustnicu a hotovo.dame nealko sampanske a staci 😀

aplless
30. dec 2013

ahojte tak my dovolenkujeme poflakujeme sa doma nic sa mi nechce len zakladne veci po vianocicach sme boli na plese bolo fajn zabavili sme sa. akurat cim dalej tym viac mi prekaza brucho inak dobre dnes idem na nakupy snad nieco dostanem ale pre babo okrem drogerie nic nepotrebujem aj pre seba do porodnice potrebujem nakupit
tak to sme my jedna slusnejsia foto 🙂

aplless
30. dec 2013

foto

os
30. dec 2013

no cavte... som po vytere.. vysledky bud. tyzden, aj poradna... pracka sa mi perie.. pockam kym doperie, vyvesim pradlo, dam dalsie prat.. a ideme po obchodoch (teda tesco, aby sme minuli listky este 🙂 ) ... a kiku - chceme jednu "kastulku" co stoji 100e... tak cakam ci ju nedaju do nejakeho vypredaja aboco 😀
... a odsavacku na soplikyyyyy... a tak 🙂
... mami mi vcera doniesla vcera jedno krutene masko, mame uvarenu "velkonocnu sunku" 🙂 .. neviem jak ju nazvat... tak rozmyslam.. ze urobim fajny mrkvovo kukuricovy salatik..

os
30. dec 2013

zeny spite? 🙂 ... mne sa chce od rana.. ale to pranie mi neda spat... konecne som sa pustila do veciciek.. lebo vcera panika 😀 ... a fest vela sa mi to vidi byt... potom vam napisem pocty, ked to pozehlim a potriedim.. ze co si o tom myslite... a este sme stretli v tescu svokru.. a zase nam kupovala nejake body atd...
takze to musim dat co najskor dokopy, aby som ju vedela stopnut.. nech setri peniazky radsej na nieco ine.. a ne na veci co ani nikdy neoblecieme 🙂

kazunomiya
30. dec 2013

@os ja som rada ze vecicky su povacsine uz pripravene. Ja som chytila paniku, ked mi zacalo byvat zle, napriklad aj vcera som prelezala skoro cely den co ma brucho bolelo... Takze som rychlo pozerala, co mi este chyba zohnat a myslim, ze radsej rychlo pripravim tasky do porodnice a pojdem si vybavit pediatra, hoci dufam, ze do terminu alebo aspon do 38tt vydrzime... no ale pre istotu chcem mat urobene co najviac kym sa da.
Dnes mi je dobre, tak som v praci a dokoncujem veci, je toho strasne vela, prave sa idem pustit do jednej velkej zanedbanej ulohy ☹
Do Tesca sa este chystam tiez, minule som tam bola, kupila som deku a zlacnene latkove plienky (asi likviduju znacku) a maju zlacnenu hraciu deku ktoru chcem, lebo ju maju kamarati a velmi sa mi paci, tak ju pojdem kupit. Oblecenie ani nepozeram, mam toho plno a este som teraz na Vianoce dostala nejake body od sesternice (no ale z Francuzska, takze tie potesili).
Inak to zehlenie.. to je asi najnamahavejsia domaca praca, vacsinou nevydrzim dlho, hned ma bolia krize alebo brucho... tak to neprehanaj, radsej po kuskoch.

os
30. dec 2013

@kazunomiya ja som dostala taku tu hraciu deku od svagrinej.. teda.. skoro vseeeeeeetky vecicky...
ked cakala baby.. tak aj so svokrou chodili do sekaca... a fest lacno pokupili vecicky... takze su uz x-krat prate 😀 .. lebo si to chystala aj ona 🙂
akurat sme s mm skonstatovali, ze sme fest radi ze mame tu svagrinu a sesterku... co nam posuvaju vecicky... lebo by sme to asi neutiahli... tipujem ze min. 1000e by slo na veci a vybavu.. bez kocika (postielku mame este nasu staaaaaru)
... latkove plienky som si tam nejak nevsimla, kupila som 3ks v dm, mami mi kupila 5 latkovych (fest su tenke... podla mna aj ked ich dam vsetky naraz tak to bude "malo") ... bude mi to stacit? chcem pouzivat jednorazove, minimalne zo zaciatku, takze zatim nechcem vela latkovych pokupit... staci mi teda zatial 8 ks? ci mam este kupovat nejake ine? .. na co ich vlastne potrebujem ak budem mat jednorazovky???

barcelona94901
30. dec 2013

@aplless jéééj ved ty si aká kočka
baby ja sa gulam a zhorsila sa mi plet
pobalena nie som,ani nemame este vsetko vybalene