icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
2. jan 2014

@lucul keby ma moj muz sestru tak si myslim ze hovoris o mojej svokre...zjedla mudrost sveta a nad nu neni...len vies...mame sa mi lahsie odpapuluje keby daco ako svokre 😀 ale ked bude zle tak to budem az lutovat jaky bordel spravim...

cerimi77
2. jan 2014

@katty137 neviem či ti už niekto odpovedal, ak mi pošleš do IP e-mail, pošlem ti čo všetko treba vybavovať po úradoch, mám to v takej tabuľke spísané 😀
@miky132 @biba @cukrik580 @katarinka289 ak by mi môj pôrodník, ku ktorému mám dôveru odporúčal cisarák, tak to tiež neriešim a beriem to ako fakt, ale ani doktorom nemôžeme zasa len slepo dôverovať, resp. nie všetkým, ako sme sa tu už bavili, čo doktor to možno iný názor a ak niektorý doktor vyriekne nejakú diagnozu, tak je min vhodné si ju overiť aspoň u ďalších 2 😝 ja mám aspoň takúto skúsenosť 😝 kedysi dávno mi vyberali bulku z prsníka, akosi sa páni doktori nevedeli zhodnúť, ako to bude najlepšie vybrať, jeden mi tvrdil, že on by také niečo veľké ambulantne určite nerobil, druhý s tým zasa nemal žiadny problém a tretí bol úplne super, sa ma opýtal, že ako to chcem ja 😕 som mala 16rokov 😝... ďalšia skúsenosť spred 4 rokov, dlhodobo som mala problémy s chrbticou, jazdila som dostihové kone a mala som dosť veľa zranení a pádov, jedného dňa som bola na tom tak, že som sa nemohla narovnať a chodiť, ako tam som dokulhala k neurologičke, s veľkými bolesťami, ona ma vyšetrila a povedala mi, že mám jednu nohu kratšiu ako druhú, že preto mám panvu vykrútenú do jednej strany a som v takom predklone a poslala ma domov 😕 som myslela, že sa mi snáď sníva, samozrejme na druhý deň som si dohodla stretnutie s iným neurológom, na ktorého som mala dobré recenzie, ten ma vyšetril, poslal na CT a hneď potom si ma nechali v nemocnici a skončila som na operácii, ktorá mi ako tak pomohla, mám herniu dvoch diskov a výrostky v bedrových klboch ... určite takéto skúsenosti nemám jediná, akože, aj doktor je len človek, čo sa môže mýliť a mať na jednu vec iný názor od svojho kolegu, len som chcela povedať, že netreba slepo dôverovať všetkému čo povie nejaký doktor, ja si po svojich skúsenostiach už fakt vyberám, k akému doktorovi idem na vyšetrenie 😕

cerimi77
2. jan 2014

@lucul asi viem ako si to myslela a v podstate súhlasím s tebou, čo sa týka toho kafrania do povolania, len doktori rozhodujú o živote a smrti a to už je trošku horšie ako pri iných profesiách a aj oni sú len ľudia, čo sa môžu pomýliť 😕 ja tiež nepatrím k tým, čo hovoria doktorovi čo majú robiť a popredu hovorím svoju diagnozu a následnú liečbu 😀 to by som si nikdy nedovolila, ale min si dodatočne overujem, preverujem čo mi povedali, čo chcú so mnou robiť alebo nerobiť, lebo ako som písala v príspevku vyššie, ak by som uspokojila s tým, čo mi povedala neurologička potom čo mi krajčírskym metrom merala nohy, tak som dnes už možno na invalidnom vozíku 😕 našťastie jej diagnoza znela pre mňa tak absurdne a mala som také bolesti, že som vyhľadala druhého doktora a operovať som sa nechala tým najlepším možno na svk.. akože dôveruj ale preveruj 😔

cerimi77
2. jan 2014

@katty137 my máme rovnaký termín, v TK mám písaný termín pôrodu na 18.2. 😉 v pondelok som bola na poradni, krpec je otočený hlavičkou dole, ale vraj sa ešte môže otočiť 😀 dúfam, že už nebude vymýšľať a ostane už takto a krčok drží ako hluchý dvere, pri dcérke som sa tiež neotvárala ani po neviem koľkých vyvolávačkách,, pričom som mala odtečenú plodovku už, tiež dúfam, že teraz to pôjde ľahšie 😕

biba
3. jan 2014

@cerimi77 tak,v tom,ze netreba slepo doverovat lekarom mas uplnu pravdu,no v tomto by sa mylil snad jedine v tom,ze podla neho dieta sedi a ono pri tom realne je otocene spravne 🙂 je pravda,ze ja som dost nizka,158cn,a moj priatel ma 202cm,a podla dlzky stehennej kosti,nase dieta bude zirafa po tatinkovi 🙂 tak uz aj ten vyskovy rozdiel je dovod pre lekarov na uvazovanie o sekcii.A ta opacna poloha tomu len nahrava.stale si hovorim,ze ok,ved aj celebrity z dkeho dovodu si davaju,a to dobrovolne cisarak,tak aspon zistim aky je ten dovod,zatial nemam dovod neverit usudku mojho lekara,ved sa o mna stara vzorne uz niekolko rokov 😀
@cerimi77

lucul
3. jan 2014

@cerimi77 v tom zdielam rovnaky nazor,neverim slepo doktorom ale ani nepridem s jasnou diagnozou a riesenim, tiez si preverim ked sa mi nieco nezda, kvoli tomuto som menila gyndosa, "vdaka" byvalej sme o jedno babo prisli a tak isto mam problem s krcnou chrbticou len na svk mi s tym nikto nepomoze,ako tak mi ju dali dokopy u tety v aut ale operacia len na vlastne riziko, tu by do toho v pohode dr.isli ved co sa moze stat a tam mi vysvetlili ze staci milimetrova chyba a som na lozku do konca zivota ☹ a tiez kebyze je drobec kp tak radsej asi riesim cr aj ked mam z neho paniku

@biba pri tvojej vyske a asi aj panvu mas uzku by som riesila cr s radostou po skusenosti co mala kamoska ☹

cukrik580
3. jan 2014

@cerimi77 ja mam tiez rozne skusenosti s lekarmi...vyberali mi v 17 gangliom z lavej ruky vsetko bolo super po par rokoch sa mi spravil aj na pravej...mala to mamina dedko stryko teta milion ludi v mojom okoli ale nikto pri prste v klbe...takze im to stale vyberali s injekciou a stale sa to plnilo...mamine neskor vyrezali a je pokoj...mne hned rezali pan doktor super lenze je to super doktor nepoznam nikoho zatial kto by madaval nanho...tak ked som potrebovala druhu ruku spravit mal plno a mna uz bolievala cela ruka...to zato ze to bolo v klbe...tak som po nocnej obehala milion lekarov...skoncila som u nejakej mladej ze sak hadam sikulka cerstva lekarka uvidim a ona furt len puknut to a puknut a ist do NZ a neviem co.kukam na nu.no moja ja ti taku puknem ze sa nespamatas 😀 tak som povedala seriem na to a idem na jednodnovu chirurgiu...vsetci este aj obvodna ma strasili ze sa nedoplatim a tak no nakoniec som bola milo prekvapena 🙂 za uvodne vysetrenie vypytali odomna 200sk co inde pytali za objednanie 🙂 a pan dr madar ma upozornil ze penazenku mam laskavo nabuduce nechat doma a nakoniec ma aj tak operoval pan dr galbavy ku ktoremu som chcela ist na zaciatku.ktory mi robil aj prvu ruku.tak mu vravim ze k vam sa dostat to je hotove umenie 😀 ze aj prvu ruku mi operoval on tak si ju obzeral pochvalil sa aky je sikovny posrandovali sme a sjeho pracou som nad mieru spokojna...chodila som k nemu aj s kolenami...nemam chrupavky a on ma dal dokopy...tiez uz som mohla byt na voziku...ale to je iny pribeh 🙂 no ale chcela som povedat ze mojmu gyndovi zatial nemam preco nedoverovat a ani porodnej asistentke na priprave 😀 a tiez si hned vsetko preverujem overujem co doky povie 🙂

anies10
3. jan 2014

@cerimi77 uplne s tebou suhlasim. Ja mam po davnejsom uraze chrbtice 3 hernie v bedrovej casti. Mam uz aj po jednej operacii, tiez si ma 6 rokov podavali lekari, kazdy nieco ine navrhoval, dostala som tolko hormonalnych obstrekov a punkcii, ze mi to rozhodilo cely mens cyklus. A mam podozrenie ze aj stitnu zlazu. Az kym som im sama nepovedala ze chcem ist na konzultaciu na chiruu. Pozerali na mna ako na zjavenie, ci mam odvahu a a ze op chrbtice sa robi iba starym ludom, ze je to riziko a pod Tak som to zobrala do vlastnych ruk, nastudovala rozne zahranicne web stranky a zistila som ze vo svete sa tieto op robia uplne bezne. V NZ mi zoperovali iba jednu z 3 , ostatne neboli take poskodene Keby som vedela co viem teraz, uz by som tak slepo nedoverovala lekarom Vsetko si uz teraz preverujem
No po 4 rokoch od op mi na MR zistili dalsiu z tych dvoch vytlacenu na 6mm a presne vtedy sa mi podarilo otehotniet 🙂 No chrbtica mi robi dost velke problemy. A co sa tyka CR mne hned po op povedali, ze druhe dieta len s CR. Ty ides normalne? Prve dieta si uz mala po operacii? Ja sa najviac obavam toho ci sa s herniami po CR postavim a ci sa zvladnem postarat o babo. :'(

ivet51
3. jan 2014

baby, ja som sa rano zobudila, a zistila , že mam spadnuté brucho...fakt ho mam tak dole, dnes mi to už aj asi 3 ludia povedali...
chytila ma panika, že čo ak sa to blíži.....
vy ste ako na tom s bruškami???

anies10
3. jan 2014

@ivet51 ja ho mam dole od zaciatku. Syn mi kopal posledne mesiace do rebier, ale tato gulka len kdesi do vajecnikov a criev.🙂

ifkael
3. jan 2014

@sonulka81 ako Ti je?

aplless
3. jan 2014

ahojte mna zatial netlaci na rebra sem tam na mechur ked sa mrvi a dneska chcel vyskocit z domceka 🙂

aplless
3. jan 2014
majaon
3. jan 2014

Ahojte baby,bola som na kontrole,tak nic sa nezhorsilo,nemusim stale lezat,ale samozrejme nepretazovat sa...
@ivet51
@anies10
taktiez sa mi krpcek posuva dolu hlavne ked chvilku stojim,gravitacia funguje,kolkokrat si myslim,ze mi vypadne 😀

majaon
3. jan 2014

@aplless ahoj,mne robi maly presne taketo iste hrce,niekedy to az boli 🙂

bambulka12
3. jan 2014

Ahojte,dnes som bola na poradni,doky povedal,ze ma dost nizko hlavicku,ale musime este vydrzat a aj krcok sa mi uz skratil,tak som zvedava,mam mat kludovy rezim.Brucho mi tvrdne hadam kazdych 5 minut a mala ma strasne tlaci na mechur,ale nenormalne,to som este nezazila,zrazu zatlaci a ja musim utekaaaaaaaaaaaat 🙂.Bududi tyzden idem zas na poradnu a potom uz na rizikovku a este predoperacne si musim vybavit,aby som bola pripravena na 30.1. moj velky den 🙂.

sonulka81
3. jan 2014

@ifkael no ležím a čakam,dnes na prietokoch povedala doktorka,že je hlavička dosť dole...musím ležať a čakať.Profesor povedal,že do 36tt by som mohla vydržať.Pritom ja nemám problémy žiadne...zatiaľ...

sonulka81
3. jan 2014

@aplless toto veru doverne poznám...malé mi to tiež robí...

matabah
3. jan 2014

@sonulka81 držíme palce!!!

bambulka12
3. jan 2014

@sonulka81 mne tiez dnes povedal dr.na poradni,ze mam dost dolu hlavicku a ze treba este vydrzat a krcok mam skrateny na 1 cm,ty ako?

matabah
3. jan 2014

Ahojte,my sa máme fajn,až na nádchu,kýchanie aa furt by som spala,ale bolia ma boky,záda apodobne 😝 ...krpatá je stále na pravej strane a furt mi vytláča rebrá,zospodu mávam také mini krče a v noci občas bolesti brucha,ktoré ale takmer v spánku predýcham a je to ok.....ona sa hmýri,len ked som hladná a potom,ked sa najem...inak pekne driemká...dufam,že to tak bude,aj ked sa dostaví na tento svet 🙂 vecičky nachystané v podstate všetko,dnes večer ideme na exkurziu do porodnice....do ZH....ked na niečo zaujímavé prídeme,tak samozrejme píšem🙂,varím vývar a spravím z neho cesnačku,hádam to už prejde....alebo čo si ešte možem dat na nádchu??dajte nejaké tipy..!?
@cerimi77 aj ja by som si prosila ten tvoj poporodný zoznam....tina.bahnova@gmail.com...dakujeem!!!
tak sa držkajte a oddychujte !!! 🙂

matabah
3. jan 2014

@os ahoj,to je tažko popísat to video...najlepšie je to vidiet...presne je tam,ako si chytit prsník,ako polohovat pri tom dieta atd....skúsim ti ho dat napalit volakde a poslem ti ho...len zistujem,kto to tu v okolí by mi to spravil....už sa vidím,ked sa to nenaučím v porodnici,ako tu pri pc nacvičujem kojenie 😀 😀 😀 ....ale ja budem otravný pacent a aj učenlivý hádam... 😝 😝 😝 takže,kiež by nám to nebolo treba🙂

aplless
3. jan 2014

ja mam dceru od vcera na prazdninach u sestry do zajtra tak tieto dva dni len hnijem pri telke ale uz sa mi to ziadalo v utorok idem do prace zas, mne sa tak nic nechce robit ale nech uzijem si nicnerobenie ked sa babo narodi potom nebude kedy

myzma
3. jan 2014

@bambulka12 ahoj, povedal ti k tvojmu stavu este nieco?, ja som na tom obdobne, tuto noc om mala navyse dost velke bolesti, ze som cakala, ci sa mi nerozbehne porod... mne nakazal sa len setrit, ak sa da lezat... a snad tak potiahneme este aspon 2 tyzdne

myzma
3. jan 2014

akurat citam o par riadkov vyssie.... prepac... nevsimla som si... drzim palce... ty ides na sekciu?

bambulka12
3. jan 2014

@myzma ahoj 🙂,povedal mi len tolko,ze sa mam setrit a co najviac oddychovat,aby sme co najdlhsie vydrzali 2v1 a o tyzden idem zas na poradnu,tak som zvedava 🙂 .Ty mas tiez skrateny krcok?Ano,idem na sekciu,mam ju naplanovanu,len sa bojim,ci dovtedy vydrzim 🙂 .Tiez som mala asi pred tromi dnami v noci bolesti,ako keby som mala dostat ms,ale dooost silne,ale som si dala magnezko a ukludnilo sa,.ty beries magnezium?Ja som ho uz aj chcela odstavit,lebo neviem,odkial som mala,ze sa berie len do 36 tt,ale dr.povedal,ze kludne mozem dalej,tak uvidime 🙂

sonulka81
3. jan 2014

@bambulka12 ja som nemala krčok vôbec ale po 11 dňoch v nemocnici sa na pol cm popravil ale teraz som na 3cm otvorená tak už len čakať....dokedy vydržíme....na pásoch bublinka len drieme,keď odídem vtedy tancuje...stále mi trasú s bruchom aby sa hýbalo...

bambulka12
3. jan 2014

@sonulka81 a stale len lezis? Ja by som asi tiez mala oddychovat,ale ja to ani neviem 🙂 .No som zvedava,dokedy vydrzis 🙂 ,drzim palce.Inak ja ked som isla rodit,tak mi odtekala plodova voda a vobec som sa neotvarala 🙂 ,tak uvidime,co bude teraz na najblizsej poradni 🙂

sonulka81
3. jan 2014

@bambulka12 no len ležím....doma cez sviatky som polehávala ale to bolo také..aj malá aj vianoce...a tu len ležím a uvidíme.....nohy hore nedávali že nepomôže ani keď mi ich na luster uviažu...🙂

biba
3. jan 2014

@lucul nemam pocit,ze by som mala uzku panvu,ale kedze tainko je moc vysoky a ja moc nizka,a ako prvorodicka,a este k tomu s opace otocenym dietatom,asi je ten cisarak pre nas vsetkych najbezpecnejsi 🙂