Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@barcelona94901 sesterka mi poslala obliecku a... vo vnutri deku poskladanu... ze ona takto riesila "naplne" a uplne v pohode... takze mienim to aj ja tak riesit 🙂
@os tá deka môže byt super ale skôr myslim tak na von do chladného počasia,na doma napr.na noc by som asi nedala,az sa bude babo potit tá deka nepopije pot,bude mu zle...aspoň jednu bavlnenu by som pozhanala,na tie noci teda,aj ked je to len moje rozmyslanie,každopádne vlastnu skúsenosť s tým nemám,no na vonku urcite vyskúšam,je to super nápad 🙂
no... je to moznost ked nemas nic ine... ze sa to da aj tak 🙂 ... pripadne kym pride napln 🙂
@lucul tak ak by som mala ten istý problém ako pri dcérke, tak by mi musel vyvolávačku pichnúť asi každý pôrodník, lebo bábo by malo ísť najneskôr do 48h po odtečení plodovkv, ale keďže mne kontrakcie neprichádzali, tak museli začať s vyvolávačkami a potom mi začali veľmi rýchlo kontrakcie a veľmi bolestivé, ale aj tak som sa veľmi pomaly otvárala a trvalo to veeeeľmi dlho, ja som kedysi jazdila dostihové koníky a počula som od jednej pôrodnej asistentky čo robievala predpôrodnú prípravu v červenom kríži, že mala také skúsenosti so ženami čo jazdievali na koňoch a rodili aj 2dni, čo bol aj môj prípad 😝 ... ja som pri dcérke bola dohodnutá s dr. Turkotom, ale išla o 3t skôr a nestihli sme uzavrieť zmluvu a v čase môjho pôrodu mal ordináciu, čiže ma tiež odrodila jedna mladá doktorka a nemôžem sa sťažovať, ale tá prišla až na pôrodnú sálu, keď už som mohla malú tlačiť von, ale to už bola tá lepšia fáza pôrodu, to predtým bolo horšie 😔 .. teraz sa nechystám zazmluvňovať nikoho, na poradne do pôrodnice budem chodiť k dr. Turkotovi, ale zazmluvňovať si ho nebudem 😕
@os @barcelona94901 @20erika07 bavíte sa o klasickej perinke-perine s vankúšom? ja som dala dcérke klasickú perinku aj s tenkým vankúšim až teraz, má už 2r a 4m, keď išla do veľkej postele, v klasickej malej postielke som vôbec nepoužívala, buď spala len v spacom vaku, v zime ak bola maličká, tak zabalená ešte v lodger zavinovačke, neskôr namiesto nej deku, ale spací vak mala vždy pod tým 😉
@cerimi77 jo,výplň do klasickej perinky alebo do stvorcovej...ja mam obidve,a teda aj tri,zboznovala som malého baliť do perinky,taká stará milá klasika 🙂 a preto som chcela deti rodiť v zime aby mohli byt co najdlhsie v perinke bo v tychto horúčavách nad 35 st.cez leto,by som Ho isto chudatko netyrala zababusenim do perinky ☹ uz sa nemôžem dočkať 🙂 a co ma najviac štve ze do autosedačky sa nedá dať dieťa v perinke len v tých zavinovackach ale tak prežijem no 🙂
Tak mam pocit,ze ten nas pamprlonik sa otocil,no nie hlavickou dolu,ale len okolo svojej osi 🙂 tak uz mi to je jedno,podla toho,co som si tu precitala sa na ten cisarak celkom zacinam tesit.asi to tak bude najlepsie,ved aj celebrity si davaju dobrovolne tieto zakroky robit..aj ked neviem presne pre co,no aspon to budem mat bez starosti 🙂
@lucul no veď jazda na koni je super na spevnenie svalstva panvového dna, ale aj iných svalov samozrejme a tým, že som mala potom veľké problémy s chrbticou, som začala cvičiť a posilňovať, to jediné mi pomohlo a dostalo ma opäť na nohy....a 13r som poctivo chodila do posilňovne, takže ja som mala spevnené svalstvo až až, potom som ale aj tak skončila na operácii, bola som skoro rok PN, takže cvičenie už nebolo také intenzívne, ale aj tak som si to teda užila... ja som EPI nemala, tým, že dcérka išla o 3t skôr, som si ju nestihla vopred vybaviť a na Kramároch ti ju potom už nedajú, takže celé to bolo zle, pôrod na sucho, bez plodovej vody, bez EPI, vyvolávaný, čiže bez prirodzených hormonov, ktoré ti zmierňujú bolesti, a veľmi dlho to celé trvalo.. na druhý deň na vizite mi Turkota podával ruku a hovoril, že som bola statočná, lebo že som mala jeden z najhorších pôrodov a dobre som to zvládla, čo som si ja teda nemyslela, som bola sklamaná sama zo seba, že telo si robilo čo chcelo, a nedalo sa mi ho nijako ovládať, ale tak asi sa to lepšie nedalo ani zvládnuť 😕
@biba tak cisarákom sa vyhneš takým zážitkom z pôrodu ako som mala napr. ja 😀 čiže sa zbavíš tých pôrodných bolestí - preto si cisaráky veľa žien sami naordinujú 🙂 , ja myslím, že pre telo je cisarák horší, je to predsa len už normálna operácia a telu dlhšie trvá kým sa zotaví, ale to je dosť individuálne, možno budeš patriť k tým, čo nemali veľké problémy po cisaráku, ale čo ja poznám, tak ženy po cisaráku sa dlhšie zotavovali a mali bolesti ešte dlho po, ako napr. ja, ktorá síce mala ťažký pôrod, ale 3h po pôrode som už ani nevedela, že som rodila 😀 😀 😀 ... ja som nechcela a ani nechcem cisarák hlavne kvôli kojeniu, ale ak by mi pri prvom pôrode, po toľkých hodinách čo som sa tam trápila a už som fakt myslela, že končím, ponúkol cisarák, tak ho beriem všetkými 10-timi 😀 😀 😀 😀 ale človek rýchlo zabudne, teraz ho zasa nechcem 😀 ale to pevne verím, že druhý pôrod bude lepší 😕 😀 🙂
@barcelona94901 tak to neviem, kde v NR by si dostala. mne to davala sit svokra, je to ako tenky paplonik vyplneny perim, takze teplucke.
Dievcata, co vsetko treba vybavit pred porodom? A tie, co nemate narok na matersku, kedy sa vybavuje rodicovsky prispevok, pred porodom, ci az po?
Baby ja chcem spaaaaat...od pol stvrtej som zase hore :-/
@cerimi77 tak je mi jasne,ze operacia je pre dalsiu rekonvalescenciu horsia,aj ma stve,ze mi prerezu svalovinu a budem at zbytocne na tele jazvu,co vzhladom k dalsim sutaziam nieje pre mna pozitivna sprava,ale na druhej strane ostanem zo spodu neposkodena a nemusim sa bat,ze budem mat problemi pri sexe 🙂 co oceni aj moj priatel 😀
Ahojte babulky, tak som tu dlhšie nebola, teda oproti tomu ako to bývalo, tak som sa polepšila, ale predsa 🙂 bože, dúfam, že už tie návštevy skončili... stále dokola a dokola, už som z toho unavená... dnes si robím deň len s mojou malou... vonku je krásne, ideme sa prejsť, pôjdeme našej malej kamarátke do obchoďáku kúpiť darček k 6.tym narodeninám, pozeráme spolu vianočný film a potom ju zaveziem na tréning... večer si unavené sadneme do obývačky, zahráme hru a od zajtra znovu kolotoč so škôlkou, tréningom a ostatným... normálne sa na to teším po tých sviatkoch 🙂
vy máte aké plány babulky? inak, ja ani neviem, vy ste sa už zbalili do pôrodnice? Ja stále čakám a čakám a stále sa mi do toho nechce 🙂
@katty137 Awoj,tak napr.ja zbalena nie som úplne,ale mam vsetko pokope nachystane,uz to len napchat do tašky,ale hlavne veci pre mňa bo chcem nech to je este von,nech v tom mam este prehľad az by som na niečo zabudla 🙂 a na dnes plany,no čaká ma velmi ťažké lucenie so starkou,dnes odchádza do BA na mesiac na onkológiu liečiť sa,co je na jednej strane fajn ale bude od nás vyše 300km a aj ona nám aj my jej budeme velmi chybat... Ale hlavne nech sa vráti bez tej hnusnej rakoviny... No a večerom pochystat chlapca do skolky,ráno mam poradňu,tak Ho bude viezt muž,tak aby mal vsetko pokope 🙂
@cukrik580 ja som dnes tiez zle spala, kvoli traveniu... aj maly bol nepokojny, vlastne na to som sa zobudila, ze ma boli brucho a maly sa mrvi. nakoniec som si spravila caj, chvilu citala knizku a potom som si zase lahla a trochu to preslo... a dneska som si kupila feniklovy cajik.. musim si velmi davat pozor na to, co jem ☹
@katty137 ja mam asi uz skoro vsetky veci co treba, len som ich este nezbalila.. ale chvilami chytam strach, ze by to uz bolo treba, lebo co keby nahodou. Chcem zbalit do jedneho batoha veci hlavne co treba k porodu a ostatne nachystat tak ze aby manzel vedel kde su ked mi bude treba priniest. Lebo v Ruzinove kam idem, by malo byt vela veci k dispozicii a neviem dopredu co si mam vsetko brat a nechcem si brat zbytocne toho vela. Ved by to tam nebolo kde skladovat (toho sa bojim najviac - ze to nebudem mat kam na izbe dat...)
K tym veciam do porodnice som sa chcela spytat skusenejsich co si myslite, aky zupan treba... lepsi mam taky frote dlhy dostatocne aj teply, prezila som s nim cely intrak ked som kedysi studovala v Prahe.. a potom mam jeden tenky taky na styl kimona, ten je skladnejsi aj urcite dost velky ale bojim sa aby mi nebola zima :( Zase ale vraj kvoli babatkam je na oddeleni aj v porodnici vraj skor teplejsie, tak neviem.
@kazunomiya ja ked idem na wc tak potom neviem zaspat ☹
@bea00 ja dnes vyse dve a pol...
Baby viete co som dnes objavila?www.taxikashop.sk podprdy okolo 6e...nic nove ale moju velkost nemaju...mozno niektorym pomozem 🙂
@siinda neviem koľko váži malé teraz...malo 1800 v decembri keď ma prijímali....teraz mi nemerali ale zajtra keď pôjdem na sono sa chcem opýtať koľko má či aspoň 2300až 2500.ja sa cítim fajn len ten nález sa zhoršuje ...ale od štvrtku sa zas nikto nekukal....tak zajtra o nás hádam niekto zakopne...
Ahoj buduce mamicky, prepacte, ze sem pisem, len ak nahodou ste niektora z vas z KE, cakate chlapceka a chystate si vybavicku, mam na predaj asi dve velke sacky oblecka pre mimi, vacsinou znackove v super stave, mam toho vela a nema zmysel davat to vsetko na bazar. za super ceny, osobny odber. Prosim IP.
aaa.. este mam otazku... nejaky salik by sa tiez zisiel, nie? taky ze mu to dam cez pusu ked pojdeme do auta... mi pride dost nechraneny krk v takomto oblecku... co si myslite?
a este by sme sa mali pustit do balenia tasky... ale nechce sa mi postavit este... mozno o hodku 🙂

@cerimi77 ty ides na kramare,ze? Turkota ti vyvolavacku neda, ja som chcela zazmluvnit Valentu ale na termin mojho porodu mal mat dovolenku tak mi odmietol zmluvu ale ze ked to na mna pride skor mam mu volat a dokonca mal aj sluzbu ale nakoniec ma nerodil lebo mal nejake rodinne problemy ale posunul ma takej mladej dr.a ta bola uzasna 🙂