icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
4. jan 2014

baby, posledné dni ma začala bolieť lonová kosť, alebo ako by som to nazvala, kosť v rozkroku ako keby, ako keby som bola udretá, som si to rukou omakávala, ale na dotyk zvonku nič ma nebolí, bolí ma to keď sa postavím, pri chôdzi a túto noc aj keď som sa pretáčala z boku na bok som to cítila 😕 máte niektorá niečo podobné? pri malej si nepamätám niečo takéto, môže to byť že krpce tlačí hlavičkou tam dole?

ivet51
4. jan 2014

@cerimi77
Ja to mam uz dlhšie.... Je to klasická bolesť lonových kosti pri roztahovani
Mam z lekárne šumivé kalcium na kosti a mam pocit, ze po tom mi je lepšie, ale nedávam si ho každý den, snažím sa aj mliečne výrobky nech je dosť vapnika pre kosti
Ale bolesť je tak ako píšeš... Ako keby to bolo udrete ..

cukrik580
4. jan 2014

@cerimi77 ja mam toto uz asi od cca zaciatku piateho mesiaca...preslo to tak cca na tyzden...inak stale a neda sa na to zvyknut takze uz by to mohlo prestat 😀 mne nic nezabera ale je pravda ze kalcium ako
@ivet51 som este neskusala tak mozno skusim...mliecnych vyrobkov mam vcelku dost si myslim tak uvidime...

Kokos my zeny cely zivot len trpime....furt volaco...to vsetko za to jedno sproste jablko co ten nenazranec adam zozral v raji??? 😀 😀 😀

barcelona94901
4. jan 2014

@cukrik580 baby Nitra kde kupim vložku do perinky?teta mi priniesla perinky ,ale nemám do nich vložku ,,,

barcelona94901
4. jan 2014

@cerimi77 ako svalovka,u mna ,na pravej strane,uz dlhsie,raz menej,inokedy viac,ci vobec neboli,potom sa ozve..rozťahuje sa vraj je to normál ,pri prvom si nič take nepamatam,pri tomto babenku ,sme riesili uz aj tu ,

dulkagabulka
4. jan 2014

@cerimi77 áno môže to byť tým

anies10
4. jan 2014

@cerimi77 Mala som mini uraz na lyzovacke, pri vyzuvani lyziarok som sa smykla a padla na kostrc ☹ , vytlacila som si 3 platnicky a "sikovna" ortopedka mi ich bez rontgenu "napravala". Tu co mi operovali bola uz vyliata, tak uz nic ine neostavalo. No teraz pri tejto "len" vytlacenej by som mohla este skusit sa skontaktovat s tym lekarom co si spominala. Ale az po porode 🙂

siinda
4. jan 2014

@bambulka12 ahojte ,,mam podobný problrm ,,malu mam posunutu uplne dole už tri týždne a krčok vobec nemam,,doktor ma chcel nechat aj v nemocnici,,ale ako to tu citam tak tento problem maju viacere,,tiey povedal že musim vydržat aspon dva týždne,,ale ale ja dufam že porodim na termin,,moja sestra mala toto iste a porodila krasne v termine,,tak žiadnu paniku..

sonulka81
4. jan 2014

@siinda ja som na tom takto ale plus na 3cm otvorená a ležím v nemocnici..,.

ivet51
4. jan 2014

@sonulka81 ako sa cítiš???
Niečo nové???

sonulka81
4. jan 2014

@ivet51 no nové nič už len čakať že kedy....ležať,ležať,ležať....aby sa dni trošku nazbierali...monitorujú bábo takže denne prietoky a pásy...

ivet51
4. jan 2014

@sonulka81 tak len sa drž... A nech ti to tam rýchlo ubieha.. 🙂

ejkapod
4. jan 2014

ahojte tu som strašne dlho nebola, stale len ked zbehnem na net kuknem skupinu februarovky a sem akosi zabudam chodiť 😀 , ako sa citite baby??posledný mesiac pred naším vytuženým dnom DDDD.??

katty137
4. jan 2014

@hostacka veľmi ďakujem za podporu. Ja stále dúfam, tak snáď z tohto budem mať lepšie zážitky ;) môj prvý trval rovných 24 hodín. Ešte raz ďakujem za podporu

katty137
4. jan 2014

@cerimi77 tak ja som malú mala ešte o týždeň neskôr ako bol termín A mala len 2650 g,no napriek tomu ma kvôli tomu masírovaniu dotrhali ako rešeto,celá zošita mala som vtedy novú doktorku A ešte pol roka som nemohla mať sex A mala som riadne bolesti. Otrasne spomienky, fakt

cerimi77
4. jan 2014

ďakujem všetkým za odpoveď, tak myslela som si, že to bude asi bežnou súčasťou tehotenstva, tak už to len vydržať 😕 inak sa tá bolesť rôzne mení, v noci a doobeda to bolelo dosť a potom ma prekvapilo, že večer nič, pri žiadnom pohybe som nič necítila 😕
@anies10 tak za pokus nič nedáš, akože s platničkami mi nespravil nič, sú stále v takom stave ako boli, len tam poobrusoval niečo okolo, stavce aby mi tie vysunuté platničky nespôsobovali tie bolesti a hlavne tie blokácie, ako dlho to vydrží neviem, záleží aj od toho ako sa bude človek šetriť, ako rýchlo to vylievanie platničiek bude pokračovať a bude napádať zasa okolité väzivo a spôsobovať problémy, ja sa snažím cvičiť doma kvôli tomu a posilňovať chrbtové svalstvo 😉
@katty137 to bola fakt maličká, mne práveže predpovedali docela veľké bábo, ona by určite aj bola, ak by vydržala u maminky ďalšie 3-5t 😝 takže jej váha bola jedinou výhodou toho, že mi odtiekla predčasne plodovka a ja som sa vôbec neotvárala, užila som si riadne bolesti a trvalo to veeeľmi dlho, ale aspoň to samotné "vyplutie" bolo v pohode, to som vôbec necítila, možno nevnímala lebo som bola úplne vyšťavená a už som ani nevnímala čo sa okolo mňa deje, som precitla až mi malú doniesli zabalenú v perinke a ona sa na mňa tichučko pozerala tými veľkými modrými očkami, to ako keby do mňa vliali novú silu a energiu a mohla som fungovať 😀 a bola som rada, že som nabrala dosť síl na to, aby som sestričku poprosila, aby mi ju zasa pekne vyzliekli a priložili k prsníku koža na kožu a nechali mi ju prisať sa 😉

vieraft
4. jan 2014

@katty137 veru cakame stvrte, ja som sice vzdy chcela 4 deti, ale aj tak ma toto tehu dost zaskocilo. skor som cakala, ze budem musiet ist na operaciu myomu a nakoniec sa z toho vyklulo tehu. tak ale tesime sa. ja nemam problem s poctom deti, len to tehu a porod je pre mna problem. ani jedno tehu som si neuzivala, zle mi sice nebyvalo, ale mna to brucho hrozne obmedzuje, nevladzem, bojim sa, ci je vsetko ok, no a porodu sa samozrejme tiez bojim, aj ked som nemala tazke porody, ale ja dost zle znasam bolest. takze uz ledva cakam, nech to mam za sebou a uz mam definitivne odrodene 😉.

blondi2
4. jan 2014

@barcelona94901 myslis bambusovu vlozku do tych modernych periniek? to maju aj v Mlynoch v Pre deti (pred 3 rokmi stala jedna cca 5 eur). ja som to tam kupovala este pri prvom drobcovi, ale nakoniec sme pouzivali iba tie stare zavazovacie perinky po mne. tieto nove su na suchy zips a to az tak dobre nedrzi.

vieraft
4. jan 2014

@katty137 @cerimi77 ked sa uz bavite o porodoch. ja som prveho syna rodila pred 15. rokmi, mala som 20, porod vyvolavany (len preto, ze moj dr. mal sluzbu 😠 ), otrasne bolesti hned od zaciatku, ale nastastie to trvalo len 4 hodiny, 2. porodu som sa hrozne bala, mala som uz 30, zas vyvolavany (zas ten isty dovod 😠 ). len co mi vlozili tu tabletku, zacali kontrakcie,ale este otrasnejsie ako pri prvom, hned cca kazde 2-3min., syn sa narodil za 3,5hod., ale asi v zivote som sa necitila taka vycerpana ako vtedy. chcela som epi, nepichli mi ju a ked som ju pytala, tak mi povedali, ze uz je neskoro, ze kym by ma pripravili, ze to skor porodim. potom som si zacala nejako viac hladat info o vyvolavanych a prirodzenych porodoch (tiez som s tym mohla zacat skor) a pri dcerke som si uz povedala, ze vyvolat si ho uz nedam ani za svet a nastastie moj dr. bol za. v den porodu (3dni pred terminom) som isla k nemu na beznu kontrolu, bola sobota, on mal sluzbu, tak mi povedal, nech sa pridem ukazat, vobec mi v ten den netvrdlo brucho, citila som sa ok, vysetril ma a ze ved ste na 5cm otvorena, podme na to 😀 . sestricky mi nechceli verit, ze nemam ziadne bolesti, ze druhe zeny, kym su na 5cm otvorene, tak skriabu steny. o cca 11 hod. mi dali nieco vypit, pozvolna zacali kontrakcie, ktore som predychavala v sprche a o 13,15 bola dcerka na svete. uplna pohoda, ziadny stres a hlavne tie kontrakcie prichadzali pozvolna a nie tak brutalne ako pri vyvolani. tak teraz tajne dufam, ze ta doba kontrakcii sa zas o nieco skrati. jedine mi vzdy museli prepichnut vodu, ani pri jednom mi neodtiekla sama.

cukrik580
5. jan 2014

@barcelona94901 no moja...to ti asi neporadim...skus tu na baxariku pozret...neviem veru...ja zas mam zavinovacku co muz v robote kupil za 7 e je to jak paplonik celkom kvalitka to vyzera byt a nemam co navrch...kje to 75x75... Uz som rozmyslala ze co mam take bambusove plienky ci co to je ze dve zosijem a supnem tam zips a spravim navlecku 😀 tie su 76x76 😀
@cerimi77 ja som mala vecer zase bolesti a nijako sa mi nedalo lezat potom som sa zvrtla a zacalo sa mi chciet kakuskat...to sa mi sem tam stane...asi podla toho jak pritlacim maleho...tak som sa isla a jak keby utalo...ziadna bolest...tak sme sa s mm celkom povavili...ze aka lahka pomoc 😀 ale to sa mi stalo prvykrat ze to takto prestalo 🙂

barcelona94901
5. jan 2014

@blondi2 do tých starych periniek na zavazovanie myslim ,

barcelona94901
5. jan 2014

@cukrik580 mrkla som aj tu,vsade kopec zaujemcov,predané,čakaju na platbu a maju dalsich zaujemcov..alebo neaktuálny inzerat ,no nemaju to zmazane..zato som chcela aj z mesta,lebo tie klasicke perinky čo mi priniesla su v super stave,ako nové a maju to klasicke viazanie,to uz tieto nove zavinovačky nemaju ,tiez mám,ale teda tie perinky by som rada využila ,to som využila aj pri malom,boli super,len čo som posunula dalej,tak jasne,že aj s tymi vložkami a nič sa mi teda nevrátilo,to sa posuvalo dALEJ
jáj a dostali sme od tetičky aj kopec vecí ,sa v tescu vyšantila poriadne ,tak som to vcera vsetko pozerala ,že cca do 5-6 mesiacov nebudeme musiet asi nič na oblečko kupovať,kopec velkostí 3-6 mesiacov ,plus co som si vydražila ,tak už len drogoška mi chyba a tá vložka do perinky ,ani neviem kde v meste pozerať,okrem obchodných centier ,je už fakt vsetko zrušene ,teraz ked bolo vian.mestečko sme sa boli prejst aj po pešej,to je taká mrtva ulica už

barcelona94901
5. jan 2014

@sonulka81 ja som vcera niekde čitala,že už od 37tt neberu bábo ako predčastniatko ,tak už len pár dní
jáj baby ale to uletelo

ifkael
5. jan 2014

@barcelona94901 to kupis normalne v eshopoch, daj do google

barcelona94901
5. jan 2014

@ifkael dodanie 3 týždne 😖

barcelona94901
5. jan 2014

@ifkael odtial som brala uz trojkolku..bola skladom a dovalila sa kurierom po vyse dvoch tyzdnoch...

ifkael
5. jan 2014

@barcelona94901 tak bambini, aladdin, babymarket, maderna, enikibeniki- niekde skladom byt musi. Nemas po rukedetaky obchod?

cerimi77
5. jan 2014

@vieraft toto je presne ten dôvod, prečo si ja nechcem zazmluvňovať pôrodníka, lebo tiež sa obávam, že by si pôrod naplánoval podľa toho ako to jemu vyhovuje a pichol by mi vyvolávačku, ja som vedela už pri dcérke, čo je vyvolávaný pôrod a nechcela som ho, ale v mojom prípade to nešlo inak, nakoľko mne odtiekla plodová voda, ale nemala som kontrakcie žiadne a neotvárala som sa, najhoršie, že som sa neotvárala ani po tých vyvolávačkách, ale kontrakcie a bolesti som mala ukrutné, dcérka sa narodila až po 36h od odtečenia plodovky 😝 trvalo to strašne dlho a ku koncu som myslela, že udrela moja posledná hodina, lebo som už nemala síl dcérku vytlačiť a už som ani nevnímala čo sa okolo mňa deje, jediné šťastie bolo, že dcérka bola maličká a nakoniec som ju nejakým zázrakom vytlačila von 😔 EPI som tiež nemala 😝 ... ja preto pevne verím, že teraz to bude lepšie, že pôrod príde prirodzene, plodovku mi vypustia na pôrodnej sále a krpec pôjde rýchlejšie a hlavne prirodzenejšie von 😕 ale EPI si určite vybavím 😕 inak pri dcérke som mala 34r a teraz už mám 36 😝

cerimi77
5. jan 2014

@barcelona94901 hej, ako predčasne narodené sa považujú deti narodené pred ukončeným 37tt, dcérka sa narodila presne 37+1 a už bola v norme 😉