Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@biba ja som rodila spontanne,mala som dost velke problemy a hlavne s hojenim po tom,baby,co boli po sekcii sa ovela skor zotavili,ako ja,takze sa nemas coho bat,tiez pojdem sekciou a nebojim sa,lebo porod si aj tak nevyberies,tak je zbytocne aby tu niekto spekuloval o tom,co je lepsie 😉 .Jazvy sa podla mna bat nemusis,ja som po operacii maternice a tu jazvu mam dost dolu,tak si myslim,ze aj tato by mala byt tak a mas pravdu,ze zospodu aspon budes stale rovnaka 😀 ,co ja nemam to stastie,lebo mna zle pozasivali a teraz to tak aj vyzera,ale tak co uz 🙂
Ahojte,tak dnes sme boli na exkurzii porodnice v Žiar nad Hronom....
sestrička nás previedla po všetkých miestnostiach,od prípravovne cez vzdycháren,porodné sály,gynekologiu,nadštandardné izby,aj klasické,aj kde ležia babatká so žltačkou....
bolo tam všade straaašne teplo,to mna jediné desí...ale ona to okomentovala,že konečne tam aj niekto vyvetrá,kedže mamičky nevetrajú..majú tam puch 😝 niektoré🙂
všetko posobilo velmi príjemne,čistučko,na sále tmavozelené kachličky 🙂 ...ukázala aj priatelovi,kde bude jeho miesto atd...a že potrebujem hlavne kopec vložiek,prebalovacie podložky,mydlo s lanolínom pre bábo a plienky....ved aj nejaký zoznam dala,ale všetko majú aj na stránke....
takže moj dojem je fajn...vobec nechytám nejaké obavy,skor sa teším,že to pojde pekne von a už budem ohybnejšia zase opat 😀
ešte poradila kupit si klystír v lekárni,že je to lepšie,ked si to spravím doma sama,nie ako v nemocke,ked nalejú 1,5 do nas...🙂
rada na záver znela::: ked už budem chciet íst rodit,treba sa dobre pomilovat 🙂 🙂 🙂,aale to sme vedeli 🙂 🙂 🙂..no,aj som to čítala,že spermie obsahujú látku prirodzene,ktorá to urýchli,tie,čo dajú v nemocnici sposobuju vačšiu bolest a nie je to prirodzene atddd
ja si hovorím,že 1,2, vstanem,dám ranajky a potom idem....a ved som silná žena,tak to musí fičat 😎 😎 😎
tak tolko dnes...a tešíme sa dalej,,,ale to utekáááá
@kazunomiya určite to tak sprav, že do kufra čo si ponesieš so sebou na pôrod si pobal veci čo potrebuješ len k pôrodu a na prvý deň s krpcom, ostatné ti donesie mangel keď príde za tebou, tak to odporúčajú aj samotné pôrodnice a myslím, že každá pôrodnica má na svojich stránkach zoznam vecí, ktoré odporúča čo si treba so sebou doniesť, tak si môžeš aj tú druhú kabelu rovno zbaliť, len nemusíš všetky tie veci ťahať ty so sebou, mne sa to aspoň takto osvedčilo a na kramároch sme mali skoro všetko v kufri a ten bol pod posteľou, len jedlo a kozmetiku som mala v tom nočnom stolíku ... ja sa chystám zbaliť všetky veci do kufra tento týždeň 🙂 a k tomu županu.. ja mám tiež jeden taký dlhý a veľmi teplý, a tiež som si ho pri dcérke už dávala do kufra, ale zabral mi skoro 1/2 kufra 😕 tak som ho hneď zrušila a išla si kúpiť kratší tenší, rodila som v auguste a vonku bolo zrovna 36st 😝 takže ja som sa potila aj nočnej košeli na ramienka, župan som však dávala na seba ak som potrebovala ísť mimo oddelenia, lebo zväčša tá nočná košela bola vzadu od krvi špinavá, s tým sa nedalo veľa robiť, ak som chcela by dole čo najviac navoľno, aby sa to vetralo, človek sa pozabudol, posadil sa a už bolo pyžamo zakrvavené, nemienila som si ho meniť každú hodinu, tak posteľ to zniesla a ak som išla mimo, tak so županom,... teraz bude síce zima, ale určite beriem ten tenší, lebo tiež si myslím, že zasa neviem aká zima na tých izbách byť nemôže a príp. mi drahý donesie pod župan ešte nejaký sveter, je to určite skladnejšie ako ten môj veľký župan 😝
@os neviem aké sú hrubé tie jednotlivé vecičky, ale ako prvú vrstvu by som asi volila body s DR, lepšie aj plienku to drží lepšie a potom by stačila už len jedna vrstva pod ten zimný overalík, už len jedny tie dupačky sa mi zdá veľa tie 3 vrstvy na nožičkách 😕 v prípade potreby z toho dieťa ťažšie vyzlečieš, radšej daj menej a použi ešte deku, alebo fusak do autosedačky, ten môžeš ľahšie odokryť a doň potom zabalíš dieťa tak, že mu pomaly ani hlavička nemusí byť vidno, čiže bude mať chránený aj ten krk, ja som pri dcérke prvú zimu, keď bola maličká ešte nepoužívala žiadny šál, ale mali sme takú kuklu z merino vlny, tú som dávala pod čapicu, alebo pod kapucku na zimnom overali a mala chránené ušká, aj krk z predu aj v zadu, len tvárička jej vykúkala 😉
@matabah určite odporúčam veľa tých podložiek do postele, lebo to je nonstop zašpinené od krvi, ja som sa nedostala na nadštandard a sestričky po nás stále vyžadovali aby sme si tie podložky menili, ale to sa nedalo aby ostali čisté ani chvíľku ak som dole chcela byť navoľno, kvôli rýchlemu hojeniu, takže tých podložiek som minula fakt dosť + pre bábo nejaké tiež minieš, a aj tie vložky, ja som minula tuším 4bal, ak nie aj viac... ale netreba to brať všetko naraz, lebo to zaberie veľa miesta v kufri, tak si to len doma nachystaj a potom ti to ľahko tvoj donesie... a ten klystír 😀 ak ti mám pravdu povedať, to bolo to posledné čo som v pôrodnici riešila, ale to bolo spôsobené určite aj mojím pôrodom a tým ako to prebiehalo, ja si napr. ani nepamätám ako a kedy mi ho dávali a čo nasledovalo, ja som bola už vtedy dosť mimo, resp. kontrakcie ma tak zamestnávali, že ten klystír som už fakt nijako neriešila a zasa, popravde, radšej aj toto nechám na odborníkov, aby tam radšej nič neostalo, ako mať na sále ešte problémy aj tohto druhu 😔
Tak som po poradni baby,zostáva mi posledný 1cm z krcka 🙂 ale to v poho dotiahnem aspoň do 37tt si myslím 🙂 teraz som 34+5 takže za dva týždne uz nebudem mať stres a uz sa ani šetriť nebudem,konečne sa rozhybem 🙂 o tyzden zas,a uz aj prietoky,tak si polezkam polhodinku u sestričky 🙂 a mala tak vyvadzala,bo sme boli hladné,bo aj krv brali,a dokt.tak vykopala ked mi bruško vyšetrovala hehe ,diva to žena bude 🙂
ahojte kočky ktoré si planujete pobyt v ružinovskej nemocnici? nech som trosku v obraze s kym sa mozno stretnem :D
@matabah ahoj, prepáč nepatrím do tejto skupiny, ale rodila som v Žiari pred 2,5 rokom. Ten klistír som si aj ja kúpila, priniesla so sebou a sestrička mi povedala, že ona mi musí dať ich, zbytočne som vyhodila 8 €. Ešte chcem upozorniť na niektoré sestričky z novorodeneckého boli odmerané, nepríjemné až na 2 výnimky, ale keď ukážeš, že sa nedáš tak potom skrotli. Vôbec mi neporadili ako kojiť, ale ja som taká, že sa na všetko pýtam, tak potom keď som už mohla behať tak som sa chodila na všetko pýtať. Aj kúpanie mi ukázala len tak narýchlo. Ja som sa strašne tešila domov. A pozor ja som ležala na izbe sama a išla som raz na WC a vrátim sa a po mojej izbe sa prechádzala rómska spoluobčianka tak som ju poslala pekne krásne preč, ešte ju vo dverách stretla sestrička tak tá jej vynadala, že kde sa túla. Najlepšie je keď si na izbe s niekým alebo nadštandard. Najhroznejšia vec sú spoločné WC-ka a nedali sa zamknúť, hrôza. Držím silno palce nech všetko dobre dopadne 😉 . A vecičky pre drobátko nemusíš mať svoje na požiadanie mi priniesli čisté. Potom manžel doniesol keď sme išli domov. A ešte strava, na raňajky treska s rožkom a ja som mala sekciu 2 dni som nemohla jesť a potom bum treska a šalátová kyslá polievka. Mne nosil manžel stravu z domu.
A ak môžem poradiť zober si tašku kde si dáš len veci čo budeš nutne potrebovať, potom nech ti prinesie zvyšok, lebo mi to sestrička treskla pod posteľ a keďže som nemohla behať tak to tam tak 2 dni bolo, na izbu mi nechceli postiť mamu, žeby mi pohomla to upratať až keď som sa mohla postaviť tak som si s tým urobila poriadok.
@os osobne si myslím ze ked budete v aute kurit v tých vecickach bude lukymu moc teplo...avšak neviem koľko trvá cesta a este či prídu mrazy...az bude takéto počasie a dlhšia cesta,ja by som dala pod ten overal prvý najhrubsi buď dve tenké vrstvy alebo jednu hrubsiu... Ja napr.taký overal neberiem ten hrubý,bude mať tri vrstvy mala ale nie take co by sa potila a na vrch beriem hrubu deku s ktorou ju zakryjem a radsej potom vo vykurenom aute odkryjem aby sa zbytočne nepotila... Deti majú radsej chlad a uz len v tom vajicku sa im pari chrbatik sám,tak radsej na nu menej,alebo nie take hrubé a pozakryvam ju...my to máme sice len do polhodinky cestu ale uz ked prídu po mňa,auto bude vykurene... O tom strednom overaliku porozmyslaj,az mas radsej niečo tensie vo forme overalu a pod to naozaj len body stačí a ponožky... Ale ja som za ten názor,ze odkusaj si naživo a potom uvidis po rozbaleni či bude luky spotený alebo to bolo v poho...a sama uz nabuduce budeš vedieť 🙂
@os ja som mala pre malu zbalene rozne druhy oblecenia ci bude teplo alebo chladno a v nemocnici sme vybrali podla pocasia, bol 1.11. ked nas pustali a bolo strasne teplo tak sestricka vybrala bodycko polodupacky a tenunky overal, teraz beriem fusak do autosedacky, body, polodupky a ten tenky overal a uvidime ako bude 😉
@kazunomiya ja som prvu mala v oktobri a mala som hruby zupan a zbytocne, strasne sa kurilo na kramaroch az sme so spolubyvajucou vypinali radiator a vetrali, strasne prekurene bolo
@cerimi77 tiež si myslím,že s tým klystírom to asi nebudem riešit doma,lebo ani si to neviem predstavit...aa teda nech to spravia poriadne,nech tam nešpiním..🙂
ale ja už tieto posledné týždne mávam tak pekne potrebu,že myslím,že aj prirodzene to pojde v tom čase pekne von....moje telo sa pekne pomaličky čistí a pripravuje...
a s tými podložkami tiež,to som rada,že také niečo existuje,lebo volakedy som mávala velmi silný menzes a naučit sa s tým vobec sediet atd...hotové umenie....tak toto je výborná vec!
diky za rady! 😉
@nenullienka no,ved som aj ja zvedavá,ako bude...hlavne aj to kojenie,lebo ja velmi chcem...ved asi ako každá mamina....nedám im pokoja tiež sestričkám...
tých spoluobčianok-to ma už napadlo,že sú všelijaké...nemám nič proti,ale dúfam,že ich tam bude práve najmenej...aby náhodou k niečomu nedošlo atd...lebo však nebudem stále sediet na svojich veciach...a po prípade korunky si odložím k sestričke alebo niečo vymyslím...a mám tam trošku konexie,lebo tam robí otcova sesternica,aj keby nebola,papula mi narástla....len sama neviem,či nebudem zrovna nejaká zranitelná a lútostivá... 😕
s tou stravou tiež,naši to maju blizko z Handlovej,takže tiež nevidím problém...uvidíme,teda a dakujem krásne za tvoje skúsenosti!!! 😉
no asi si netreba brat vela penazi do nemocky ozaj len na bufet alebo nejaky casopis ja asi necham doma aj kartu z bankomatu preistotu sak manzel pride kazdy den tak keby nieco potrebujem tak mi donesie
baby chápete to nejaká trafená večer zavolala na políciu,že je tu na gynekologii bomba...o pol 12 v noci nás evakuovali z izieb a čakali kým policajti zo psom prelašujú všetky izby....dnes to bude o 19.v správach na jojke aj na topkách to je už písané....aj hvízda som mohla byť jojkári robili rozhovor s niektorými kto chcel...ale no budem sa pretŕčať?
@bambulka12 zajtra si idem pre termín
Baby caute,asi som dnes v noci mala tych poslickov ci ako sa to vola - tvrdnutie brucha + bolest v krizoch a ako keby menstr. bolesti,zobudilo ma to,parkrat sa to zpakovalo,dala som si magnezko a preslo to...mavate aj vy taketo stavy? a mohlo to byt sposobene aj tym,ze sme sa s drahym po dost dlhom case milovali (s dovolenim uja Dr.)?
@majaon dnes v noci aj ja som to mala... Prvýkrát som sa zobudila na bolesti a silne trpnutie polovice brucha.... Najprv som si myslela, ze sú to kontrakcie, no potom to prešli.... Žeby to boli poslickovia???
@sonulka81 ako dnes dopadla vizitka????
@siinda v 25??? V 35 tyzdni nie???? Ja sa upokojujem, ze to uz je celkom dobrý tyzden....
Baby videli ste v skupine februarovky-- alebo miestnosť to je, ze je ďalšie februárovej babatko??? Včera sa narodil, myslím chlapček .... Majú sa dobre...
@majaon mne sa to presne stalo medzi sviatkami a tiez to asi suviselo s tym, co pises (plus s tym, ze som to asi trosku prehnala s predvianocnym nahananim sa)... prejst to preslo ale dobre ma to vydesilo. Zobudila som sa na riadnu bolest... potom ked som skusala tie kontrakcie chvilu sledovat a zapisovat, zistila som ze boli tak po 4 minutach a asi polminutove, ale magnezium a klud pomohli a preslo.. ale som sa bala ze skoncim v nemocnici!
Opytam sa na to lekara zajtra, ale uz sa to odvtedy nezopakovalo. No odvtedy mam strach aby maly nesiel skor von ako ma. Treba vela oddychovat.
@mirka_st ahoj, ja budem rodit v Ruzinove. Mame tu aj taku skupinu Rodime v ruzinovskej nemocnici, je nas tam viac s podobnym terminom, dufam, ze aspon s niektorymi sa stretnem 🙂

@kazunomiya no ja som osobne za tenší. Ak by ti malo byť zima určite ti tvoj bez problémov prinesie teplejši. Ale je tam naozaj veľmi teplo kvôli bábätkám, ale záleží aj na tebe, aký typ si.ak si zmrzlinka asi skôr ten teplý ;)