icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

majaon
7. jan 2014

@kazunomiya presne tak,vela oddychu,ja tiez nechcem aby bobacik isiel von moc skoro 🙂 zevraj sa len telo pomalicky pripravuje na porod, aj niekolko tyzdnov pred sa mozu objavit ti poslickovia...ak nech tam este vydrzia chrusti nasi 🙂

katty137
7. jan 2014

@bambulka12 ja som na tom rovnako :( zotavovala som sa tam dole ešte min. pol roka, čo sme ani s MM nič nemohli a doteraz s tým občas mám problém, čo to pobolieva... mala som kvôli tomu aj u lekára bubu, aby som sa nezačala otvárať, ale našťastie stále držím, len nech potom povolím... 🙂 teraz nech drží 🙂

bambulka12
7. jan 2014

@barcelona94901 no konecne,potom hned daj vediet 🙂 ,uz sa tesim na tebaaa 😀

bambulka12
7. jan 2014

@ivet51 ja viem o jednej,co porodila februarovciatko,ale kto je druha?

katty137
7. jan 2014

Ahojte, tak ja dnes ráno aký šok??? moje nervy, na takéto nie som zvyknutá 🙂 ráno sa zobudím, zaviedla som malú do škôlky, zabudla som si zapnúť zvuky na telefóne... pozriem na mobil a že neprijatý hovor z gynekológie... ale to v nás s MM hrklo... tak volám naspäť a chvalabohu "len" zlé výsledky z krvi na železo. Išla som si pre recept a od dnes užívame železo... som sa čudovala, že až teraz, nakoľko pri malej som užívala železo skoro od začiatku, ale konečne mám vysvetlenie, prečo som taká slabá, neudržím ruky hore, podlamujú sa mi kolená a hlavne nemôžem dýchať a strašne mi búši srdce... už nech mi je lepšie 🙂 ešteže to nebolo nič vážnejšie 🙂 sme si vydýchli po zložení telefónu 🙂

cukrik580
7. jan 2014

@sonulka81 aj na markize to davali o piatej, ze viac info o siedmej, som ti akurat isla pisat, ze co to malo byt...

cukrik580
7. jan 2014

baby ☹ akurat som pisala spoluziacke, naposledy sme boli v kontakte den pred vianocami, ked mi pisala sms, ze malinka sa narodila 22.12. tak jej teraz pisem ze no co koceny ako gazdujete? a ona, ze doma som a v sobotu idem do BA za malou a necham sa hospitalizovat...kukam ze cooooo ? tak jej pisem ze akoze sa nechas hospitalizovat?co sa stalo, tak mi napisala, ze malinka Veronicka ma chore srdiecko a cakaju na operaciu...boze baby mne je z toho tak smutno ☹ najprv na zaciatku jej chceli babo zobrat, ze nebije srdiecko, nakoniec zacalo bit...zistili ze len neskor otehotnela, potom boli tiez nejake drobne problemiky a tak, neskor sa otvarala, tak lezala v nemocnici...nechceli vediet pohlavie, tak mali prekvapko pri porode, predvianocny darcek, vyzeralo to ze vsetko sa na dobre obratilo a teraz toto...ona si to nezasluzi ☹

sona272
7. jan 2014

Dievcata aj vy pocitujete dole v podbrusku take tlaky ?

barcelona94901
7. jan 2014

@bambulka12 ale neviem odkedy su tam a ako dlho sa tam zdržím asi ,ved to mi len termín daju,nie?
kontrolu mám už po týždni

bambulka12
7. jan 2014

@barcelona94901 to ides do nemocnice na rizikovu?

matabah
7. jan 2014

@aplless nie,ja sa chystám do ZH,máme to bližie🙂,tiež si nechcem brat vela penazí,len som tak rozmýšlala,že ak by som predsa pýtala epiduralku alebo tak.....lebo priatel nejako doletí z Cz,ked mu zavolám,že idem,neviem ako to presne bude...alebo si schovám u sestričiek...alebo našim,ved to máme na skok,aj tak dojdu určite každý den niekto....
@sonulka81 mna šibne....mohla si nám aspon zakývat... 😀 😀 😀 ,ale hlavne,že je všetko ok!
@majaon ja každú noc mávam také bolesti trošku...asi je to ono...zajtra uvidíme..idem na poradnu..juchúúú
@kazunomiya ja rozmýšlam,že normalne legíny a tričko,také,čo aj kojit sa bude dat...neviem,či je to vhodné...ale kedže je tam teplo,bude lepšia krátka košielka,aby sa mi vetralo vlastne..že?!

miky132
7. jan 2014

@sonulka81 aspoň že to dobre dopadlo,to sa musí niekto pekne nudiť.:( Ako pozerám tak v túto noc muselo byť aj niečo vo vzduchu, lebo ani nám nebolo dobre malá strašne vyvádzala a bolesti som mala ako keby to už malo prísť.Len nech ešte chvíľu vydržia:(

barcelona94901
7. jan 2014

@bambulka12 jj maju mi dať ten termín ,ale neviem už kto spomínal,že tam je nával ,tak rada by som hned z rána to obehla a neviem čo ma tam teda čaká 😝

bambulka12
7. jan 2014

@barcelona94901 a uz tam ides aj na sono?Aj ja som pocula,ze tam je naval,ja ked som tam bola na amniocentezu,tak som dosla na pol osmu a nebolo vela a tusim zacinaju od deviatej.Alebo potom tam chod neskor,okolo 11 asi a zober si aj papat nieco,aj pit.Mna objednavala kamoska,tak ti neviem.

barcelona94901
7. jan 2014

@bambulka12 to neviem,mám len lístoček,že prosím o termín na sekciu a nič viac,o týžden zase k mojmu

bambulka12
7. jan 2014

@barcelona94901 aha,tak na sono asi nepojdes.Mne hovorila kamoska,ze to sestricka objednava,tak sa skus hned opytat,aby si tam zbytocne necakala 🙂

barcelona94901
7. jan 2014

@bambulka12 no ved to,že niektoré maju lístočky na sono,ja nič..nerada by som tam zbytočne kysla ,už dnes som mala dosť,niekedy mi tak tlačí na mechur,že ja už začínam podliehať panike,že či aj stihnem fakt nejaký ten termín 😝 dnes som sa sama na sebe šulala ,aká som nemotorná 😀

bambulka12
7. jan 2014

@barcelona94901 ja som dnes sama nad sebou plakala 😀,uz mam toho dost a ked musis stale niekde lietat,no katastrofa.Ja idem teraz v piatok este k svojmu gynosovi a povedal,ze mi da vymenny listok na predoperacne vysetrenia a uz potom len do nemocky,ale tiez si myslim,ze do 30- teho nevydrzim,mne strasidelne tvrdne brusko

os
7. jan 2014

cavte... tak dnes som bola na poradni...
... ale tak, ze sme tam dosli okolo 10tej ale taky naval bol, ze sme zdrhli... pobehali sme obchody, lekaren, drogerku... este som dokupila plachty, plienky... kvoli osuskam som sa rozculila jak... jooooooooooooj... taka truba som ze az... v tescu mali vypredaj na "osusky" a nezobrala som ich vtedy.. tak teraz som calovala dvojnasobnu cenu za ne... som nastvana na seba... ale co uz...
.. a z lekarne a z drogerky mam... ten caj z malinovnika ci co, 2 bal. vloziek, oliv. olej, balzam pre drobca na vietor a mrazy.. taka nejaka znacka ze hipp, masazny olej mandlovy hipp, sudokrem mam, detske mydlo tiez... este nieco mi chyba???
.. a viete co som zhanala??? kamoska mi povedala ze ex. tabletky na tvorbu mlieka, takze to asi idem zistovat a objednavat.. fest drahe.. ale asi sa to oplati ak mam kupovat tony sunaru 😀
... a este sa chcem spytat... cim ste sa po porode osetrovali zospodu? ... nejake vodicky ste mali?

.. no a potom som stihala aj doktora este 🙂 ... prietoky mi robil, su v poriadku (aj nejake rezerva tam je.. )
... a z vyteru mi zistili enterococus faecalis... takze ma to stve ze nie som uuuplne ok... nejak to ideme skusit preliecit... a ja truba som sa na to nespytala ze co to je.... mam tabletky.. tak to hadam zmizne do porodu...
a na prietoky budem chodit k svojmu gyn... cez sono mi ich pozera.. ziadne pasy... takze tam idem chodit kazdy tyzden 🙂 .. ak budem prenasat.. tak ma posle do nemocky... aj vy mate taku prax? ci uz chodite do nemocnice ten posledny mesiac???

kazunomiya
7. jan 2014

@matabah na prehliadke v porodnici Ruzinov nam hovorili ze to neradi, odporucaju kosele, ale ze mimo casu vizit nemusis mat nocnu koselu, ak ti vadi, mozes mat aj pyzamo 🙂 urcite ale je dolezite aby sa vsetko dobre hojilo takze su najradsej ked to nie je zakryte nicim...

sonulka81
7. jan 2014

@os tekuté kamilky že sú dobré zospodu a aj repík odporúčajú...

miky132
7. jan 2014

@os tie tabletky na mlieko asi myslíš" more milk" , kamoška s nimi bola veľmi spokojná.

ifkael
7. jan 2014

@sonulka81 a uz som aj ja v nr... No netrafi ma???

vieraft
7. jan 2014

@aplless ja idem do bojnic, rodila som tam aj dcerku, dalo sa to tam vydrzat, ale v handlovej som bola spokojnejsia.
@matabah ja si beriem aj pyzama, necitim sa dobre len v nocnej koseli a uz vobec nie bez nohaviciek. vzdy som si rano pred vizitou spodok vyzliekla a potom dala naspät, ja si neviem predstavit behat okolo babatka len tak s vlozkou. mne to bolo neprijemne. v bojniciach mi sestricka po porode poradila, aby som radsej vzdy isla cikat do sprchy, hned sa oplachla cistou vodou, ze tak sa to hoji najlepsie. robila som to tak - bola som nastastie na nadstandarde, takze som mala svoju sprchu a teda sedela som v pohode uz druhy den po porode a domov som isla upne zahojena, nic ma nebolelo.

vieraft
7. jan 2014

@ifkael uz si ta nechali v nemocke?

vieraft
7. jan 2014

@os inak na tvorbu mlieka je dobre pit po porode vineu, mozes si ju nechat vybublinkovat, niekedy tie bublinky robia babu problem s bruskom, ja to teda mam overene, ked som mala pocit, ze mam menej mlieka, vypila som 2 pohare viney a do vecera sa mi prsia poriadne naliali. tiez som kazdy den zo zaciatku pila caj na podporu kojenia a jedla zasmazene polievky s jacmennymi krupami, aj to mi pomahalo. kojila som 20 mesiacov.

cerimi77
8. jan 2014

@matabah to rozmýšľaš nad legínami do pôrodnice? či ? tam len nočná košela, aby dole bolo stále voľné a na vzduchu, ani tie popôrodné nohavičky neradi vidia, len v nutných prípadoch, ak potrebuješ niekde ísť.. ale tak vo vlastnom záujem to maj čo najviac na vzduchu 😉

cerimi77
8. jan 2014

@os ja som používala pre bábo čo najmenej z kozmetiky, v pôrodnici mi dali všetko čo som potrebovala, malá sa tam kúpala len 1x 😀 mala sa 2x, ale okolnosti to tak zariadili 😀 ja si zoberiem z domu len ten prírodný olejček na utieranie zadočku, namiesto vlhčených obrúskov a doma doteraz používam min, žiadne mydlo ani nič podobné, len ak umývam vlásky tak používam biodermu, 😀 a po osprchovaní-kúpaní používam biodermu telové mlieko, v lete samozrejme nejakých ochranný krém proti slnku a v zime krém na tváričku na to určený, inak nič, ani krémy na zadoček som nejako extra nepoužívala, resp. len také čo nie sú na zinkovom základe, ako je aj ten sudocream, také sa odporúčajú použíť až keď je nejaký problém, už je zaparenina, ale nie ako prevencia, lebo zinok dosť vysušuje a nerobí to dobre ak sa to používa každý deň, ja som používala napr. Pavlovičovu masť, alebo od Weledy ten krém na zapareniny, je to viac také len prírodné, premasťňujúce.... a posledný mesiac sa už chodí k pôrodníkovi, mňa sa už napr. môj gyn minule pýtal, kde idem rodiť a povedal, že potom si už ďalšie kontroly mám zajednať tam, na poslednej kontrole v 36tt mi spraví asi aj monitor (aspoň minule to tak bolo) a u neho končím, potom sa musím objednať na kramáre, kde budem chodiť každý týždeň a poradňu + monitor... tvoj gyn je aj pôrodník?.. ja som na kojenie používala homeopatiká, tuším Arnica montana 9ch, a užívala som aj homeo pred aj po pôrode, kojila som až kým som zasa neotehotnela, čiže 2r a nemala som žiadny problém, ani s tvorbou mlieka ani iné.... rana sa mi zahojila tiež veľmi rýchlo, nemusela som nič špeciálne si tam dávať, ale urobiť si mix repík+kamilky určite neuškodia, skôr naopak, inak som si do pôrodnice zobrala gel na intímnu hygienu s čajovníkovým olejom 🙂

cerimi77
8. jan 2014

@vieraft @matabah na kramároch si tuším ani nepamätám, že by tam mal niekto pyžamo, len nočnú košelu, stále nás upozorňovali na to, aby sme tam dole najlepšie vôbec nič nemali, vložku som mala len ak som vstala z postele, inak čo najviac vetrať, ja som tiež po každom wc išla celá do sprchy, mala som so sebou gel na intímnu hygienu s čajovníkovým olejom a inak jasné, že záleží aj ako si nastrihnutá, či natrhnutá (v tomto dosť záleží, aby si vedela ako dýchať a kedy tlačiť, resp. netlačiť) a ja som behala ako srnka a sedela na posteli normálne asi 3h po pôrode, mi nechceli baby veriť, že som prišla z pôrodnej sály práve 😉

cerimi77
8. jan 2014

@ifkael nechali si ťa v nemocke? 😕