icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

vieraft
8. jan 2014

@cerimi77 ked som rodila v handlovej, tak tam mala väcsina pyzamo, niektore baby mali leginy a jedna dokonca normalne teplakovu supravu. viem , ze odporucaju co najviac to vetrat, ja som mala zo zaciatku tie jednorazove nohavicky a uplne tenke bavlnene pyzamo, mne to tak bolo lepsie.

ifkael
8. jan 2014

@vieraft
@cerimi77 ano... Vyzeralo to na porod vcera- napichali ma vsetkym moznym, zatial sa drzime

Snad aspon na plucka sa stihnu vybrat injekcie.a teda idealne este aspon dva tyzdne potiahneme

Maly vyzera vacsi, moj doktor hovoril do 2,5 kg a placenta ok, doktorka na prijme do 2kg a placenta prestarnuta...tak neviem. Budem sa pytat na vizite ze co...ale ak by to s placentou bola pravda- maly vie co robi- i ked prietoky su ok

20erika07
8. jan 2014

@cukrik580 chudatka ☹ ani si to nechcem predstaviť na vlastnej koži...a ty tiež radšej nato nemysli,nerobí to dobre na myslenie... Maminka sa musí cítiť hrozne,no verím že babatko úspešne zoperuju a bude v poriadku ,ženy su silné 🙂 bojovnicky 🙂

@matabah mojka leginy si neber ☹ keď tak radsej uz niečo vzdušné tenké bavlnené,keď ti nebude príjemné v koseli... Uvidis že ocenis viac,keď sa ti to na vzduchu rýchlejšie zahojí...ja som si dala take bavlnené voľnejšie nohavicky keď som išla na chodbu k návšteve,inak na posteli úplne nič,vtedy este aj podlozky na posteľ dali,teraz si ich uz sama musím doniesť,ale vždy lepšie ako to tam dole nechať parit a zle hojit pod nejakým obleckom... Tie štyri dni vydrzis,doma sa uz oblecies ako ti vôľa bude 🙂

20erika07
8. jan 2014

@ifkael držte sa,bude dobre 🙂 mne pri prvom vraveli v 32tt že placenta mi skoro dozrieva,predcasne starne,a do 36tt som ležala v nemocke no a malý nakoniec vydržal do 38tt 🙂 aj vy vydrzite,určite 🙂

aplless
8. jan 2014

@vieraft ja som rodila v bojniciach ale to bolo pred 11 r. takze asi sa tam toho dost zmenilo a Ha uz zrusili ptom mam bllizko este BN a PE ale lepsie bude v Bojniciach rodicia byvaju v PD tak aspon ked bude nieco treba rychlo pridu

cukrik580
8. jan 2014

@ifkael drzte sa.silno drzim pasticky :-*
@20erika07 neda sa nemysliet...vcera mi az do placu bolo...je mi to hrozne luto.take drobciatko nema co takto trpiet...aj saminko to citil ze neni dobre tak mi okopal cele rebro pre radost...moja laska mala...ja si take nepripustam ze co ak sa nam stane...verim v to ze maly je zdravy a bude dobre len mi je to hrozne luto...nezasluzia si take daco...
Vraj vrodena chyba a stalo sa to dakedy v prvom trimestri este...teraz budu 5tyzdnov cakat co dalej a potom sa uvidi...chudatka moje dufam ze bude dobre :-/

20erika07
8. jan 2014

@cukrik580 určite bude dobre...chudatko malinke,veru take malé stvoreniatko by nemalo vôbec trpiet,tešilo sa na svet a teraz musí bojovať... Je to smutné,vždy mi je luto ked vidím ako malé deti bojujú o život ☹ nastastie ja v okolí nemám taký prípad takže na take nemyslím...

No a inak kus mimo tejto smutnej záležitosti...zistila som že posledný tyzden každú noc v sne rodim...a vždy iným spôsobom... Dnes som napr.porodila v strede cesty u nás na námestí a vedľa mňa policajti riešili vykradnuty stanok a na mňa kaslali 😀 normálne vždy ráno uvažujem či uz nahodou nepojdem rodiť ked sa mi to opakovane sníva 😀

cukrik580
8. jan 2014

@20erika07 si davaj pozor ked pojdes peso aby ta to v strede cesty nechytilo 😉

Ja pevne verim ze sa z toho dostanu...

dulkagabulka
8. jan 2014

@ifkael držím palce 🙂

cukrik580
8. jan 2014

@ifkael dufam ze sa zajtra nepridam...zajtra mam poradnu, tak uvidime co a ako, dufam, ze vsetko bude v najlepsom poradecku 🙂

inak baby, ja som sa dnes zobudila a keby si brucho nevidim, tak si myslim, ze sa mi cele tehotenstvo len prisnilo, uz vecer som sa divila ze ma nic neboli, netlaci, super sa mi spalo ako nikdy a ani cikat sme neboli ani sme sa nezobudili...krasne sme sa vyspinkali a vstali o 9 🙂

katty137
8. jan 2014

@cukrik580 fu, tak toto úprimne závidím... ja som zase túto noc mala úplne katastrofálnu, nielen, že mi bolo zle ako koňovi a že som ako vždy nemohla dýchať, ešte aj bolesti som mala a teda ani magnezko tentokrát nezabralo, už som mala aj bobky, že zavolám muža z nočnej a pôjdem, našťastie to asi tak po hodinke prešlo...

Baby, otázka, vy máte tiež také pocity stále piť??? ja som vyprahnutá ako studňa... stále musím piť, denne vypijem 4-5 litrov vody, samozrejme k tomu počítam aj noc... čo cesta na wc, to pohár vody... preto chodím za noc zhruba 7krát na wc... už je to až otravné... na jednej strane, aspoň si zse zvyknem vstávať, ale teraz by som mala hlavne odpočívať 🙂 a nie sa takto trápiť, ale keď sa nenapijem, doslova kolabujem... a teh. cukrovku som mala dobrú... tak ja neviem... pri malej toto neexistovalo, celkovo, malá a tehotenstvo bolo úplne iné ako teraz... jediné, čo majú spoločné, je neuveriteľná aktivita v brušku... všetci si to užívame, teda mňa už to až bolí občas, ale lepšie ako opačne 🙂 malá s mojím sa smejú, mamina udivene vždy pozerá 🙂 no haluz a o štikutkách ani nevravím, to čo len vnímam je min. 4krát denne 🙂

cukrik580
8. jan 2014

@katty137 mne sa takto spalo naposledy pred tehotenstvom, tak som sa straaaasne tesila, ze som sa konecne vyspala 🙂 uvidime do kedy to vydrzi 😀

cukrik580
8. jan 2014

babyyyy prave som kupila dve postielky za 23e 😀 jednu na neskor do obyvacky a jednu k nasim 🙂 jupiii, tetula predavala kazdu po 15 a dohodli sme sa ze ked vezmem obe, tak za 23 tak mm dnes pojde pre ne do Lehoty 🙂 jupiii 🙂

lucul
8. jan 2014

@katty137 mne je tak uz druhu noc ☹ zle spim, odvedem malu do skolky a zalahnem spat potom ma hlava boli, srdce mi busi a je mi na zvracanie. A smadna som tiez stale, toto som tiez pri malej nemala, vtedy som mala vela energie den pred porodom som pozehlila a vyupratovala vsetko, teraz sa mi nechce z gauca vstat

eliska07
8. jan 2014

@os Na hojenie odspodu po pôrode je dobrý repíkový čaj - len sa ním oplachovať - vždy po WC - ja som chodila tak ako tu už niektorá písala - na WC do sprchy, potom som sa hneď opláchla vodou a aj repíkom. Najlepšie je vetrať sa, nemať na sebe nič tesné, nech sa to rýchlejšie hojí. Ja som rodila v Banskej Štiavnici a tam som chodila dvakrát denne aj na biolampu - a zospodu som sa vyhrievala na hojenie a aj bradavky som si, aby mi nepopraskali pri začatí kojenia.

Ale používala som na bradavky aj krém na bradavky od Aventu - ten sa nemusel pred kojením umývať a nemala som s tým našťastie najmenší problém.

A na tvorbu mlieka - ja sa chystám už odteraz piť Gravimilk - obsahuje tehotenské vitamíny a odporúča sa už aj počas tehotenstva a rovnako aj po pôrode.

os
8. jan 2014

@cerimi77 tolku "kozmetiku" mam ze.. keby nieco 🙂 .. nechystam sa ju pouzivat vo velkom mnozstve... len obcas asi 🙂 ...
... ohladom navstev nemocnice.. moj dr. mi hovoril ze budem chodit k nemu kazdy tyzden, nie do nemocnice... tam az potom ked budem po termine porodu... ale spytam sa na to este v pondelok v nemocnici na prednaske 🙂
.. aaaaaaaaaaaa... este mam blbu otazku 😀 ... jaky ste mali rezim s babom? ... ked sa zobudi tak... prebalujete, papate, prebalujete, spite??? 🙂 ... ci co by som mala najskor???? 😀 ... v zivote som sa o ziadne babo nestarala... a neviem preco.. zacala som to prave riesit... tak sa pytam 😀
a zeny.. diiik za rady 🙂

cukrik580
8. jan 2014

@eliska07 minule som pozerala v tescu na ten gravimilk,...ako to chuti co je to zac? pytam sa jak debil ale je to nieco ako koktail alebo take daco? moze sa to uz pred porodom?
@os aj ja budem az do terminu k mojmu dokymu a potom a z po termine do nemocky...

zajtra mam poradnu po 5 tyzdnoch, jupiiii, taaak sa tesim a som zvedava co nove a kolko ma drobcek, dufam, ze mi daco povie, lebo ma po chlebe 😀

os
8. jan 2014

som mala "salenu noc" ... od 3.30 do 8.00 hore.. mm som do prace vyprevadila... a potom som zaspalaaaaaaaaaaa... do 11.30 🙂 ... a nejak som dnes nenormalne hladnaaaaaaaaaaaa... furt by som daco pchala do seba.. idem si urobit buchty na pare (vcera sme kupili polotovar.. este sa zvysilo 🙂 )

otazka dalsia 🙂
... mate niekto problem s plesnami v byte? co s tym robite? ... dnes som "zase" musela striekat.. vsade ten chlorovy zapach... a to periem vecicky malilinkemu a susim.. dufam ze nenapachnu...

ivka_marek
8. jan 2014

Tak ja som bola dnes na Kramaroch prvykrat na poradni. ctg v poriadku, pochvalila sestricka malu v brusku, ze konecne babo ktore nemusi nahanat a pekne sa monitor natocil bez prerusovania :o) mali ma objednat na termin na poradnu,ale ked som zdoraznila sestricke ze mam pesar, tak ma vysetrili, ze pesar drzi ale ze mi ho daju von az buduci tyzden..to budem uz 38tt takze v pohode. Aj ked rada by som ho uz mala von..krcok mi asi doktor neskontroloval, ved cez pesar sa ani pohmatom neda. Objednala som sa na sono, tam idem o tyzden v piatok.
Vcera som tak rozmyslala ako som nemohla spat, a ako ma bolelo podbrusko obcas, ze keby to naozaj bol uz porod ze co teraz..a normalne som sa prelakla, ze uz??? nevedela som si ti este predstavit. stale cakam, kedy zacnem brat homeo na uvolnenie krcka, ale kym mam pesar este nechcem, no na druhej strane sa bojim ze to uz nestihnem..

cukrik580
8. jan 2014

@ivka_marek ake homeo budes brat?

cerimi77
8. jan 2014

@vieraft aj mne viac vyhovuje pyžamo ako kešela, ale na kramároch som si ho netrúfla na seba dať, lebo by ma sestričky z neho vyzliekli 😀 ale zasa fakt dobre, aby sa to tam vetralo, ani tie popôrodné nohavičky nechceli veľmi vidieť, fakt len ak si išla s bábom niekde na vyšetrenie na iné odd., ale inak nie a bez nohavičiek zasa mať normálne pyžamové nohavice, trochu by to tam mohlo dráždiť tú ranu a zašívanie, tak som sama usúdila, že tá košela z tohto hľadiska je asi fakt najlepšie riešenie 😉 😀 aj doma som ju potom nosila, kým som sa dole úplne nezahojila 🙂
@ifkael tak držím palce aby ste ešte chvíľu vydržali spolu, ak vám to placenta dovolí samozrejme 😕
@os ja čo viem a čo poznám, tak všetky chodia ten posledný mesiac už k svojmu pôrodníkovi na poradňu, tam, kde chceš rodiť 😕 ... a čo sa týka toho režimu, na Kramároch sme dostali tuším A4 papier, kde bolo popísaná základná starostlivosť o bábo a niečo nám povedali aj sestričky z novorodeneckého, a odporúčajú teda najskôr prebaliť, potom papať a spinkať, aby sa akože už s napapným bábom toľko nemanipulovalo, keď už má plné bruško, ale ja som rýchlo prešla na iný postup, najskôr napapať a potom prebaliť 😀 lebo dcérka púšťala do gatí práve počas kojenia, asi ako papala, tak ju to vždy dole potlačilo 😀 takže som ju aj tak potom znovu prebalovala, nenechám ju predsa v pokadenej plienke .. a neskôr som začala s BKM, čiže ako sa zobudila, dala som dole plienku, počas kojenia som držala misku pod ňou, hovorila som jej signál na kakanie či čuranie, ona si spravila svoju potrebu, dala čistú plienku a išla spinkať, len pri prebaľovaní po papaní si dávať väčší pozor a s bábom hýbať opatrne, ale dcérka tuším nikdy žiadne mliečko nevygrckala, takže s týmto sme nemali problém 😉
@cukrik580 ja som dostala nejaké takéto ako gravimilk tesne po pôrode, na lepšie kojenie, bolo to niečo ako kokteil, ktorý si zarobíš z prášku, majú rôzne príchute, ja som minula len tú jednu krabicu, ktorú som dostala, ale inak som to nekupovala, s mliekom som nemala žiadne problémy a čo sa týka doplňovania vit/min užívam Multistar, taký sirup a som s ním spokojná 😉 a mne krpca vážili naposledy v tom 30tt, potom čo som bola na poradni, tak už nerobili také sono, kde by merali kosti, takže nehovoril ani váhu, možno nabudúce, neviem.. ja som pri dcérke o takomto čase chodila už k pôrodníkovi do nemocky a ten mi robil každý týždeň také sono, kde som vedela aj váhu, ale môj klasický gyn nie 😉
@os a ty buĎ rada, že po takejto "super" noci, si môžem potom cez deň schupnúť podľa potreby, my čo máme doma už krpcov, už vylihovať veľmi nemôžeme a veru tiež sa mi ťažko spí, resp. nemôžem dobre spať, mám pocit, že som stále hore, všetko vnímam, stále na wc, a pod. 😝
@ivka_marek homeo tiež plánujem začať ten mesiac pred pôrodom... ktoré máš?

cukrik580
8. jan 2014

@cerimi77 no moj doky robi sono na kazdej poradni, takze drobca zajtra isto uvidim a opytam sa na vahu, ked sa spytam, myslim, ze mi povie 🙂 sak nech pomeria a vyrata, jeho robota 😀

petrita00
8. jan 2014

@os na tu pesen ja pouzivam v miestnosti cerezit a vetram

20erika07
8. jan 2014

@cerimi77 ano chodí sa tak že do nemocky na záznamy od 36tt ale ked to má gyndos v ambulacii,tak chodí sa tam...aspoň u nás to tak konečne zacalo fungovať,naša gynekologicka uz má vsetko v ambulancii no na poradňu chodím k doktorovi lebo on jeden den v týždni chodí kvôli tehotnym aby sa nemuseli trepat do nemocky 25km,a on je aj porodnik... Avšak vždy som rozmýšľala že s malym som na záznam ani raz nebola...sice som ležala v nemocke od 32tt do 36tt ale ani tam mi nic nerobili a potom uz som mala len doma ležať a nikdy som nebola na záznam,co sa dosť čudujem keďže mi aj predcasne starla placenta a ked som išla rodiť v 38tt tak plodovku som mala takú ako tmavohnedo červenú,co neviem či bolo až tak zle,no nastastie malý bol úplne fit...
A vlastne o akých homeo sa bavite? Neviem o ničom...malo by mi to nejak v niečom pomôcť?

@os my sme mali tiež taký režim,napapat a prebalit,väčšinou robia potreby babatka počas papania alebo tesne po,tak to by bolo neekonomicke prebalovat pred a po ked sa používajú jednorazovky...ale vsak uvidis aký bude Lukasko 🙂

No a k tomu repiku...nepoznam nic lepšie,moja starka to odjakživa zbiera a pomohlo to vždy na vsetko,na každú ranu... Svokra vravela že ona aj doma si rozprestrela na posteľ pod plachtu lak aby nepretieklo a handry alebo plienky namocene v repiku si prikladala,mala to na vzduchu a este jej to aj repik liečil,nemala najmenší problém s ranou,takže odporúčam na prve miesto 🙂

@cukrik580 to si super kúpila tie dve postielky 🙂 taký kšeft sa hocikedy nepritrafi 🙂
Zajtra drzim palce na poradňu,nech ste pekne zatvorený a neskracujete sa 😀

cukrik580
8. jan 2014

@20erika07 do konca januara staci nech vydrzime, potom uz by som bola aj za rodit 😀
noo akurat bol mm pre ne a muz tej baby mu hovori, ze zajtra som chcel tie postielky este zlacnit, no keby viiim , tak vydrzim este 😀 ale len o tri ecka 🙂 20 by bolo za obe, takze aj takto som spokojna 🙂

ja mam na hojenie kupeny dermochlorophyl sprej 🙂

ivka_marek
8. jan 2014

@cukrik580
@cerimi77

PULSATILA 9CH - uzivat 4 tyzdne pred porodom, 3x denne po 5 gulickach
CAULOPHYLLUM D12 - uzivat 2 tyzdne pred porodom, 2x denne po 5 gulickach (uvolnenie krcka maternice)
ARNICA MONTANA 5CH - uzivat tyzden pred porodom, 1x denne 5 guliciek a po porode uzivat 3 tyzdne 2x denne po 5 gulickach

RICINUS COMMUNIS CH5 - je to na tvorbu materskeho mlieka, uzivanie len v pripade potreby 2x denne 4 gulicky

Pullstailu uz beriem, CAULOPHYLLUM neviem kedy zacat..

cukrik580
8. jan 2014

@ivka_marek no ja mam ricinus communis 5ch doma len 😀 to mi bolo odporucene po porode 3x5guliciek 😀

kazunomiya
8. jan 2014

Baby tak ja som bola dnes v poslednej "prednemocnicnej" poradni u svojho doktora, maly je stale malicky 1900g ale vraj v pohode a hlavne, podarilo sa mi s doktorom dohodnut ze mi bude viest porod a to mam velke stastie, lebo som netusila, ze on v porodnici pracuje len do marca. No ale to stihneme 🙂 Na buduci tyzden uz teda idem na poradnu k nemu do nemocnice.

20erika07
8. jan 2014

@cukrik580 jo,ja uz o tyzden vo stvrtok budem končiť 36tt tak potom mi uz bude jedno 🙂 uz sa nebudem až tak šetriť 🙂 doktorka je spokojna že som vôbec toľko vydržala,že orgány sú vsetky vyvinuté,uz len na váhe by bol rozdiel...aj tak nechcem 4kilove babo 🙂 nech má okolo 3kg ,chcem si ju vychutnať co najdlhsie takú malinku,ten cas bude hrozne letieť... Ale ked som bola 18.12 na poradni,doktor sa smial že či vydržím aspoň 3tyzdne,fuu ako nič,uz sú tri 🙂 a oveľa lepšie sa cítim ked niečo robim,ked lezim a potom sa postavím tak ma tak bolí tá lonova kosť... A co to je za sprej?

sonulka81
8. jan 2014

@ifkael na kolkatke na 9 izbe....?Ja som na 4...