Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@katty137 ja s krvou to isté
jáj baby a čo ma prekvapilo,hlavne teraz po sviatkoch ,ja som mala na kontrole o kilo menej,som myslela,že im to zle váži,ale aj na našej kilo dole a to som sa nevážila celé sviatky,pretože sa cítim ako hroch aj bez čísla na váhe,som myslela,že také tri kilá mám určite hore ,tak ma to prekvapilo,hlavne,aj tie skusenosti moje..aj včera v tej čakárni cudzia žena ,že jéj a dvojíčky čakáte,aké,chlapcov...atd.. už je to pravidlom ,no také brucho mám ,čo už 😀
Kto idete rodiť na Kramare ????
@barcelona94901 že keď žena začne chudnúť, do 2 týždňov porodi 😉
@barcelona94901 ja som uz tiez prestala nejako priberat a mne zas hovoria,ze budem mat male babo ,lebo ze nemam velke brusko,ale ja mam velke brusko 😝
@ivka_marek Ahoj, ja idem rodiť na Kramáre a ešte aj cerimi sa tam chystá
Cafte baby... Uz dlho som tu nebola,ale ako tak citam posledne stranky kazda riesime podobne veci... :D je to fakt super ze si mozme vymenit rady a nazory,a kazda tu druhu lepsie pochopi,lebo to sama preziva...
Mam jednu otazocku... Mozno aj pre vas baby ktore uz mate nabatka.. Boli alebo bolel vas chrbat? Hlavne dole v krizoch... V noci ma zacal boliet a odvtedy stale. Je to taka bolest ako pri kramoch... Myslite ze je to predzvest porodu? Je to moje prve babo,tak netusim... Som 36+4 takze som psychycky pripravena ze aj ked ano tak ... ( aspon zatial sa tak tvarim. :D :D :D )
Baby dakujem za akukolvek odpoved ci skussenost...
@bea00 kedy máš oficiálny termín? Už si bola na poradni v nemocnici?
@lienocka6 že vraj prvá bolesť ide do krizov
@ivka_marek dakujem... Od rana to mam v hlave,tak som to potrebovala napisat... A pocut nazory aj inych... Tak teda co ma byt nech je... Taska zbalena... V brusku hrmoce... :D :D :D ale bude dobre... Zvladneme vsetky... 😉 len mam dilemu,ci sa snazit lezat,alebo chodit... 😖
Ty kokos som dobalila tašku,a sa mi to nezmestilo vsetko do jednej veľkej cestovky,plienky,slapky a vodu som musela osobitne do tašky 😀 asi som mala veľké oči 😀 ale dnes uz mám normálne tusaka že co chvíľa pojdem,no este nemám kočík popraty a perinky...vsetko mám u svokry,a dajako mi nie je vôľa to podonasat do tohto malého priestoru 🙂
Neviem,beriete si niektorá aj odsavacku? Predtým som nemala a tou nemocnicnou to nešlo,len na druhej strane ked chcem kojit,naco mám odsavat? Či len kvôli plnosti až budem mat veľa mlieka?
Dnes som čítala papier zo socialky,vyrátali mi 12,45eur na den počas pn,čiže za 22dni dostanem 273 eur...nic moc teda,som zvedava koľko z roboty dostanem za prvých 10dni... Ale aj tak fu o skoro 300eciek dole,riadny škrt cez rozpočet...co uz no,hlavne že som este 2v1 ,chvalabohu 🙂
No a este ten teplomer nemám zbaleny,máme len jeden a co ak Ho bude doma treba,tak ani nejdem brať,co cigosky ani to nemajú a dajú im,tak ja tiež jednu vec nemusím mat,nie? Inak kamoska pisala že cumel zakazujú v našej pôrodnici tak ani to neberiem a som aj rada že mamičky neučia hneď zabiť cumel do úst 🙂
ahojte ja mam poradnu zajtra tak uvidim co mi povie dnes som dokupila este nejake veci v dm drog. a pomaly mi treba balit do nemocnice nejak sa mi do toho nechce. este jedna otazka aky je dobry krem na ritku????
Tak baby vsetko vybavene - detsku lekarku,papier o priezvisku (nie sme zobrati s partnerom),pokupene,poprate,pozehlene,zabalene - mozme uz len cakat kedy sa Simonko rozhodne ist von,teda on sa uz aj tlaci,len este aspon 2tt ho nepustim,aby bol pekne nakomplet vyvynuty 😀
Poradna az o tyzden,este u svojho dokiho,tak som zvedava co a ako 🙂
Drzte sa maminky,uz to mame za par,dufam,ze aj po porodoch si budeme takto pomahat a radit 😉
Baby mne ešte pár drobností chýba, ale pracujem na tom. Jedna praktická otázka pre skúsenejšie: Za predpokladu, že v pôrodnici dávajú vložky, koľko si ešte potrebujem nakúpiť na doma a podobne? Nechcem si robiť zbytočné zásoby ale ani kúpiť príliš málo a potom musieť niekoho po ne posielať do lekárne 😉
@kazunomiya určite si kúp tri balenia,zobrať si môžeš dve alebo jedno a muž ti donesie ked ti budú dochádzať... Ja si beriem tri pre istotu,a pri malom si uz nepamätám koľko som vynicila za tých 5dni...no ale zase,každá sme iná 😀
@matabah mne včera sestrička u doktora tiež hovorila, že to to ale uletelo... lebo som bola už na poslednej poradni u nich... presne mi vystihla myšlienky... ale hneď sme aj skonštatovali, že ani sa nenazdáme, a budem naspäť, na prvej prehliadke po šestonedelí 🙂
@20erika07 jedno beriem, to už mám zbalené, ale to je len keby trebalo že by náhodou v nemocnici nebolo dosť - lebo oni dávajú. Koľko ešte môžem potrebovať potom keď sa vrátim z pôrodnice domov?
@matabah tak ani ja nemám v zozname co mi sestrička dala,ale co majú oni v čakárni vyveseny zoznam tak tam je napísaný... Teplomer treba pre nás mamičky,kazdy den teplotu merajú,joj normálne si asi pojdem kúpiť,zerie ma to a z domu nechcem jediný zobrať... Jaaaj bože zachvilu si aj posteľ budeme musieť do nemocky doniesť 😀 nooo veru to mas pravdu,co chvíľa budeme na sále,ani neviem ako tie tyzdne rychlo prešli,mám pocit že som si tehu ani poriadne nestihla užiť 🙂 a takto rychlo nám budú rast aj deticky,ani sa nenazdame a budú nám prvý rocik oslavovať 🙂
a nechcete niektorá sem vycapit celý zoznam,čo máte nachystané,aby sme niečo nezabudliii??? chi chi 😝 😝 😝 ,by sa mi to lepšie potom pchalo do tej tašky/tašiek 😀 😀 😀
po prípade,ked to dám do kopy celkom,tak napíšem aj ja...alebo sa doplníme🙂
@kazunomiya fuu tak napr.ja som velmi nekrvacala,ako priemerná menstruacia,niekedy akoby len začiatok menzesu,pri väčšej námahe viac krvi,ale žiadne veľké krvácanie,aj to len tak do troch týždňov to ustalo,potom sem tam spinenie,docistovanie...tak až budes mať len take ako pri menzese tak si vyrataj koľko si minula bezne za tie dni trvania menzsesu a pridaj cca dva tyzdne... No ale vôbec to tak nemusí byť 🙂 to len podľa seba píšem 😀

@20erika07 neboooj to vydrzime 😉 secko secicko bude v poradecku 🙂 zabudla som sa spytat ci to mohla byt vtedy ta hlienova zatka ale hadam aj ked som uz otvorena vsetkym moznostiam 😀