Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@matabah takže idem presne písať jak to tam je :
Dokumenty :
Preukaz pre tehotné
Preukaz o zdravotnom poistení
Občiansky
Sobasny list
Zápisnica o určení otcovstva k nenarodenemu dieťaťu so suhlasnym vyjadrením oboch rodičov(ak nie ste vydatá)
Výsledky špeciálnych vyšetrení v gravidite alebo z minulosti
Osobne veci:
Nocna košeľa (1-2 so zapinanim vpredu,inak dostanete nemocničnú)
Zupan
Uterák
Mydlo
Zubná kefka a pasta
Hrebeň
Papuče (slapky do sprchy )
Ponožky ( v zimnom obdobi teplé )
Voľnejšie nohavicky
Materskú podprsenku 2ks
Vložky do podprsenky
Masť na ošetrovanie bradaviek (poradia vám v lekárni)
Nápoje (nesytene minerálne vody)
Ak máte citlivejsiu pokožku váš osvedčený toal.papier,hygienické vložky a jednorazové podlozky do postele
Pre dieťa:
Jednorazové plienky
Vlhcene utierky
Pre dieťa pri odchode z pôrodnice :
Oblečenie podľa ročného obdobia
Body,plienky,postolky,čiapka,rukavicky,ponožky,dupacky
V zime : fusak,svetrik,kabatik,tepla čiapka,tepla deka
Autosedacka
Na dokumentáciu príchodu dieťaťa na svet :
Fotak,kameru ( mobilný tel.s fotoaparátom )
😀 😀 😀 miestami je to aj komické hehe jaj a este sestrička dopisala pohár,príbor a ziletku
@ivka_marek termín mám 4.2. ale na velkom UTZ mi vraveli že mimi je väčšie o týždeň, tak uvidíme. teraz v utorok som bola prvá krát v nemocke a teraz už tam budem chodiť. idem aj budúci utorok
Sakriš, tak si teraz pozerám fotky na FB a tak, ako som ešte cez leto behala so savicami s hasičmi (športové hasenie) a teraz sa ani pohnúť neviem, no normálne mi je až smutno z toho, že som ako nemohúca 😒
@kazunomiya doma môžeš už aj normálne vlozky, klasika ako pouzivas pri kramoch
@bea00 ja som mala ísť utorok ale idem až stredu, tak sa minieme, ja mam termín 1.2. v piatok mam ešte na 8smom utz.
tak vyvarila som špoagetky a ožehlila ešte pár plienok a vanočné obrusy,nech nemusím o rok🙂
@20erika07 nooo,super,skoro to istééé....
ja ešte mám :
príbor
pohár na čaj
4-6 vyvarených plienok
detské mydlo s lanolínom
a ešte som si doplnila:::
šampon,krém,gumičku na vlasy,tie sušené slivky,aj musli si vezmem
@matabah 🙂 susene slivky? 🙂 naco? mam ich doma, a neviem, kde ich pouzit, tak mozno konecne najdem vyuzitie 🙂
@figurka1985 aby si sa čo najrýchlejšie po pôrode vyprázdnila a čo najpohodlnejšie, zácpa by ťa ubíjala a každý po pôrode len čaká, kedy pôjdeš na veľkú a hlavne aby to bolo čo najpohodlnejšie hlavne pre teba - aspoň u nás to tak je, že na veľkú pred odchodom musíš a niekedy to veru nejde, preto tie slivky :D
@katty137 supeeer.dakujem za vysvvetlenie.svokricka vedela preco mi tie slivky dava 😀
@biba tá nespavosť je v tomto štádiu tehu normálna myslím, máme to tu viaceré, ja tiež horšie spím, ale chodím aj dosť často na wc 😝 tie vložky používaj len minimálne, ak sa budeš musieť postaviť z postele, aby si nemala košelu po chvíľke celú od krvi, aj keď ja som ju mala skoro stále aj tak 😝 ale snaž sa byť čo najviac dole úplne bez ničoho, aby tam prúdil vzduch, takže na posteľ len tú podložku dať a ležať a vetrať v rámci možností 😉 to platí samozrejme ak budeš normálne rodiť, po sekcii budeš riešiť inú ranu, tam vložky nebudeš potrebovať 😉
@20erika07 prietoky sú asi skôr myslené ako je bábo vyživované cez placentu, to myslím zisťujú cez sono a monitor je zasa niečo iné, tam sa sleduje jeho srdiečko a pohyby, to ti dajú také pásy cez brucho, u gyn som potom dostala do ruky tlačítko a ak sa krpce pohol, mala som ho stlačiť a potom na vzdychárni som ho skoro stále mala na sebe, dokonca aj na pôrodnej sále mi ho ešte dali, som myslela, že umriem ako ma to už potom bolelo 😕 a ten zvuk mi išiel riadne na nervy... po toľkých hodinách 😝
@eliska07 mne tiež odtiekla, resp. začala odtekať plodovka doma, pred sebou som mala hodinovú cestu do pôrodnice, ale stihla som sa osprchovať a oholiť za pomoci zrkadla (aj teraz sa už len tak holím), poupratovať doma, zaliať kvety, dobaliť kufor a ísť na net dať vedieť že odchádzam asi rodiť 😀 😀 😀
@biba aj ja mám skôr také skúsenosti ako písala @eliska07 ohľadom toho zotavovania po cisaráku, väčšie problémy mali ženy po cisaráku čo so mnou boli na izbe, domov odchádzali ešte s veľkými bolesťami a obavami ako zvládnu starostlivosť o bábo kvôli tomu a to nehovorím o tom, že ešte rok po pôrode cítia ranu, majú obavy cvičiť alebo akokoľvek namáhať brušné svaly 😝 ... a jasné, komplikácie môžu nastať ako u prirodzeného pôrodu, ale tak isto aj pri cisaráku... všetko má svoje výhody aj nevýhody, ja si myslím, že cisarák je viac rizikový, je to predsa len väčší zásah do organizmu a rekonvalescencia trvá dlhšie a pod., ale tak doktor by mal rozhodnúť čo je pre ktorú ženu menšie riziko a ak máš ísť sekciou, tak to bude pre teba lepšie 😉 .. ja som nechcela pri dcérke sekciu, ale ak by mi ju niekto počas môjho pôrodu ponúkol, tak ju beriem všetkými 10-timi 😀 😀 😀 😀 vtedy by som brala už úplne všetko, čo by to trápenie moje ukončilo 😕 .. ale tak zabudla som pomerne rýchlo 😀 😉
@ivka_marek ja idem na kramáre, ale to asi vieš 🙂
@lienocka6 kontrakcie môžeš mať ako v brušku, ak aj v krížoch, na krížových kontrakciách si na predpôrodnej príprave nacvičujeme dýchanie pri pôrode 😀 takže ak máš možno už poslíčkov, tak ich môžeš mať asi aj v krížoch 😕 ja som také pri prvom nemala našťastie, som sa tohto bála, že ak budem mať kontrakcie v krížoch čo budem robiť, lebo ja som po operácii chrbtice a kríže neposlúchajú aj bez toho už 😝
@20erika07 ja som odsávačku ma dcérke mala v pôrodnici.. teraz váham či ju zobrať, alebo nie,... lebo ak budeš mať málo mliečka a budeš ho chcieť rozbehnúť, tak aj tak je lepšie len čo najčastejšie si bábo prikladať k prsníku, resp. ho mať čo najtesnejšie pri sebe, pekne koža na kožu s ním ležať v posteli, to je najlepšie na rozbeh mliečka, príp. si k tomu dopomôcť ešte čajíkmi, príp. homeo a pod. a zasa druhý extrém (to bol môj prípad) že máš veľa mlieka, tak sa tiež neodporúča veľmi odsávačka, ak sú prsníky veľmi plné a bolesť sa už nedá zvládnuť, tak odporúčajú skôr len rukou trochu odstriekať, aby polavil ten najväčší tlak, ale nie veľa, lebo tým si zasa len podporuješ väčšiu produkciu mlieka, ono fakt stačí vydržať tie prvé 2-3 dni a tvorba mliečka sa upraví samo podľa príjmu... myslím, že odsávačku treba riešiť až možno doma, ak by zlyhali všetky snahy o správne prisatie drobca a nevedel by sa sám napiť, tak potom treba odsávať a krmiť dieťa z flašky 😝 ..... a teplomer do nemocky? kvôli čomu? nepotrebovala som a nie je ani na zozname, čo tam treba 🙂.. si ani nepamätám, či mi merali teplotu alebo nie 😀... každopádne mi to príde ako už úplný nonsens, keď si do nemocnice máš priniesť svoj teplomer 😕
@kazunomiya ak ti dajú v pôrodnici, tak jedno balenie ti bude stačiť, veď ľahko už potom dokúpiš, ak bude treba, ono to záleží aký budeš mať pôrod, ako budeš natrhnutá-nastrihnutá a aké šitie budeš mať potom 😝
@20erika07 na matriku kde bývate idete vybaviť priznanie otcovstva, aby si ty ako mamina nemusela behať potom na matriku v mieste narodenia drobca kvôli rodnému listu, lebo ten potrebuješ úplne ku všetkému a k ďalším vybavovačkám, takže ten potrebuješ vybaviť hneď, zväčša si ty ešte v pôrodnici, tak aby to mohol za teba vybaviť otec dieťaťa 😉
@aplless ja som to tu už písala, všetky krémy ktoré sú na zinkovom základe - čo je aj sudocream, by sa mali používať až na zaparenú riťku, čiže ak už problém vznikol, vtedy je to fajn, zinok vysušuje totiž, ale ako prevencia proti zapareninám sa takéto krémy veľmi neodporúčajú, riťka by sa mala skôr premasťovať, ja som používala od Weledy krém, alebo super bola aj tá Pavlovičova masť.. sudocream som mala tiež kúpený ale ostal mi skoro vôbec nepoužitý, zapareniny sme našťastie nejako neriešili, len raz sme mali prolbém, keď išli dcérke 4 zúbky naraz a vtedy nám aj tak pomohla zarobená mastička čo nám pedina predpísala, a ešte aj imazol je na takéto zapareniny fajn 😉
@20erika07 ja mám v zozname tiež aj príbor+misku na polievku, pohár, utierku, uteráky aj 2ks, na ruky + väčšia osuška do sprchy, mám zbalený aj taký mini na pôrod, potom odporúčajú aj niečo na zvlhčenie nosnej sliznice, počítam, že tam bude dosť prekúrené, tak sa zíde, krém na bradavky ale aj iné poranenia kože - odporúčam Cicadermu 😉, tiež klasické látkové plienky pre drobca, pri dcérke som ich síce vôbec nevyužila, ale tak 2ks si zoberiem aj teraz, wc papier, podložky do postele a vložky sú tiež nutnosť, ak sa nedostanem na nadštandrad 😝 a potom jasné pre seba kozmetiku už podľa seba, čo všetko potrebuješ, ja napr. aj malé zrkadielko, aby som nemusela vstávať z postele zbytočne kvôli nejakej úprave, štipec do vlasov, a gel na intímnu hygienu, potom beriem aj mušle-zbierače mlieka, ja som mala veľa mlieka, oblečenie pre drobca odporúčajú ponožky, čiapku, rukavičky (pri dcérke ktorá bola v lete som to nepotrebovala) teraz zoberiem aj nejaké to bodynko a ostatné oblečenie len na odchod z pôrodnice, to drahý donesie potom, to neberiem všetko so sebou 😉
@figurka1985 slivky si na noc pekne namoč do pohára s vodou, ráno nalačno vypi vodu a potom aj tie slivky môžeš.. mne to myslím docela pomohlo 😉
😀 hurá konečne som na materskej 😉 , baby uplne ste ma tu už vystresovali, už ste všetky zbalené a pripravené 😒 . Ja mám iba polovicu popratú. Uf mám čo robiť 😖
@veronikapodolska ja este nie som pripravena, mam pocit ze vsetko je hore nohami, este mam dost prace - dufam, ze maly este tak mesiac vydrzi. Ale musim aj oddychovat takze to nejde tak rychlo ako by som chcela, aj ked som doma na materskej uz.
@cerimi77 tak ja verim,ze sa mi rana zahoji rychlo a aj cvicenie mi pomoze,lebo ja som normalne teraz co tu citam chytila paniku s moznych nasledkov,dozivotneho uniku mocu (predstav si,ze mam niekolko krat drepnut 70kg,ved by mi pri tom tlaku uniklo ,no s to by bola aka hanba),problem so zlatou zilou a ja neviem co este ... Radsej chvilu citit reznu ranu ako toto ...no asi ma celkovo zavina chytat panika z dovodu,ze neviem co ma caka v nemocnici,neviem ako to tam chodi,nikdy som totiz v tej institucii nebola ako pacient ...
@veronikapodolska je to sranda aj mne vcera pipol mobil s pripomienkou,ze nastup na matersku 🙂, a nic si z toho nerob,ja sice dake veci doma mam no nie vsetko,a co sa tyka pratia a zehlenia,zacinam na buduci tyzden az,teraz robim postielku u nasich a to malovanie celkom trva,buduci tyzden zacnem maturovat na d stelirizatorom,ze ako sa pouziva,odsavacks ako asi funguje,pretriedim si veci z rolldora,dam dohromady papiere a faktury aby sa mi pouvolnovalo miesto pre veci aj pre draheho,sj pre pamprlonía,tak pohoda,a to este vanicku musim kupit a dake malickosti tak dufam,ze maly este mrsiac vydrzi,aby som stihala,
@kazunomiya no ved ani ja už tak nevládzem 😒 idem teraz vyvešať jednu pračku s plienkami, trochu požehlim a zvyšok zasa zajtra. Veci pre seba mam kúpené to len do tašky hodim a hotovo. No ja si stále myslím, že mám ešte kopec času, ja mám až 20.2. termín, ani si nepripúšťam že by to mohlo byť skôr a dúfam že ani nebude 😉
@cerimi77 dakujem za reakciu.... Fcera som fakt myslela ze to zacina,no nastastie okolo 6 vecer to povolilo,a teraz je klud... No nemyslum si ze nadlho... Mam pocit ze sa moje telo uz zacina aj poriadne cistit a vyprazdnovat,tak uvidime..
kusok sa bojim,wed ma este 3 tyzdne cas,ale stale si myslim ze je mozno lepsie 3 tyzdne pred ale prirodzene ako 2 tyzdne po termine vyvolavat...
Jaaaj baby nech uz je koniec februara... Co vy na to??? A fsetky uz s nasimi drobcami,a so spomienkami na uplne pohodovy porod... Juuj to by bolo... 😀
ahoj mamky 🙂 tak ja sa hlásim tiež ku vám...

@20erika07 vďaka 🙂 tak idem najbližšie nakúpiť nejaké zásoby, nech ma neznervózňuje, že ešte nemám 🙂