Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
no... ta taska este stale nie je zbalena 😀 ... mame cas cca 3 tyzdne 😀
@cukrik580 ty brdo 🙂 to si kedy stihla pobaliť ? Mas to riadne premyslené,potriedene,a ja som nešťastná len z toho že do jednej sa mi vsetko nezmestilo,že musím aj druhú vliect so sebou 🙂 pri malom som mala vsetko v jednej taške,ale vtedy to bolo iné... Ja som si veci na pôrod dala celkom na vrch,mám take priehradky v taške tak to mám potriedene ale v jednej,v druhej budem mať len plienky,vodu a slapky...no ale nasilu som zipsovala tu cestovku 🙂 no a vecicky pre malú to uz donesie otecko,ako každej 🙂
ja sa chcem zbalit do kufra a vsetko si tam chcem dat este nemam nic zbalene snad sa mi to tam vojde nechcem tahat navyse nejake tasky este akurat planujem do vajicka nachystat veci pre maleho ked pojdeme domov to mi donesie potom
@figurka1985 tak už vieš na čo tie slivky 😉 ...sa mi zdá,že
@cerimi77 to poradila...že namočit do vody,potom zjest,aj vodu vypit,lebo niekde,kým sa nevyprázdniš by ta nechceli pustit dom,alebo tak nejak...a ja sa poznám,že mne ked daju klystír,tak kým zas potom pojdem na wc,bude to aj o 3 dni,tak to vyskúšam...
@biba po pôrode sa odporúča cvičiť cviky na panvové dno aby sa týmto veciam predchádzalo, viem čo je robiť drepy so 70kg, kedysi som tiež cvičievala ale myslím, že zrovna pri tomto by sa mi necvrklo 😀 to skôr pri kýchnutí, zakašlaní a pod. a aj to záleží od polohy.. ja som mala pár týždňov po pôrode s týmto problémy, ale potom sa to upravilo a teraz sa to zasa objavilo, keď sa to tam dole uvoľňuje už pomaly, ale teraz plánujem cvičiť s balonikom aj po pôrode, tak dúfam, že pomôže a dostanem sa rýchlo do formy aj čo sa tohto týka... a nebude ti vadiť, že nebudeš môcť cvičiť dosť dlho brucho po cisaráku?
@lienocka6 hej, určite je lepšie rodiť prirodzene ako za pomoci vyvolávačiek a radšej o niečo skôr ako neskôr 😀 ja som rodila dcérku o 3t, ale vyvolávanie, lebo mi odtiekla plodovka, ale neotvárala som sa ... a rodila som 36h 😝 jedinou výhodou bolo, že vďaka tomu že išla skôr, bola maličká a aspoň ma nemuseli veľa zašívať, inak bola v poriadku, ani žltačku sme nemali 😉
@zuzkafuny vitaj, máme rovnaký termín 😉
@cukrik580 na kramároch je to fajn aj čo sa návštev týka, môžu prísť hocikedy a ty si celý čas s dieťaťom, nikto nerieši ako dlho a čo s ním robíš, nikto ti ho nezoberie preč, a za návštevami sme chodili normálne von na chodbu a mohla som tam byť s ňou kedykoľvek a ako dlho som chcela... jasné, že som to nepreháňala, dcérka zväčša aj tak celý deň prespala, aj návštevu tatinovu 😀 ak sa začala budiť, že som ju chcela ísť nakojiť, tak sme sa rozlúčili a išla som na izbu, resp. na oddelenie, ja som dcérku napr. kojila aj počas prechádzaní sa po chodbe a pod., úplne voľný pohyb som mala aj dieťaťom stále na rukách, rozmýšľam, že si zoberiem šatku so sebou už do pôrodnice a môžem mať drobca so sebou aj pri obede 😉 ... si neviem predstaviť, že niekde len cez sklo ukazujú drobcov 😕
@20erika07 načo budeš všetky veci baliť do jednej tašky a vláčiť sa s tým na pôrod? nemá ti kto priniesť druhú tašku? nepríde tatino k pôrodu? ak áno, tak by bolo lepšie si tie veci rozdeliť na 2 tašky, a ty si so sebou zober len čo potrebuješ naozaj k pôrodu a na pár hodín po, ak tatono príde k pôrodu, zvyšok vecí donesie on 😉 aj pôrodnice takto radia sa zbaliť - do 3 tašiek, k pôrodu, po pôrde a na cestu domov 😉
@figurka1985 tak u mňa to tak aj podobne bolo pri dcérke, som si zbalila kufor a pár dní nato som už mala odrodené 😀 tak preto po tejto skúsenosti, ten mesiac pred balím kufor aj teraz 😀 veci mám myslím už všetky doma, len to musím hodiť už do tašiek a podeliť to...
@cukrik580 @matabah ja by som skoro všetko jedlo aj pitie (okrem jednej minerálky) zbalila do tej druhej tašky, čo mi donesie tatino k pôrodu, by som to nevláčila všetko so sebou 😝 .. a tiež mám zbalené nejaké bodynka pre drobca, ale to skôr len pre istotu, neviem ako tam bude teplo/zima, to sú také pidi vecičky, že to nezaberie skoro žiadne miesto, pri dcérke som tiež mala, nevyužila som ich, lebo dávali erárne a mohlo sa stať, že sestrička prišla prezliecť bábo v čase kedy by som bola v sprche a ak by mala oblečené vlastné body, už by som ho asi nevidela 😝... ale potom sa mi to zišlo na ceste domov, lebo tatino omylom vyložil z auta tašku s vecami čo som mala nachystané na cestu domov a ak by som nemala tých pár vecí so sebou, tak by som ju nemala do čoho obliecť 😕 😀.. ešte že bolo 36st vtedy a stačilo nám ľahké oblečko 😀
@cerimi77 neviem,takto to tu fungovalo,tak to mám nejak tak zakorenené v sebe,tak ale aj tak budem mať dve... Tatino určite k pôrodu nepôjde,neviem koho by skôr ratovali,či mňa či jeho 🙂 aj ked by som chcela keby mi aspoň pri hlave stál...tak uvidime ako sa to zvrtne v deň D 🙂 malý mi povedal že on pôjde so mnou rodiť hehe,sa mi páči ako to deti berú tak jednoducho 🙂
@os no ved aj tu uz len cez dvere a navstevy tusim od druhej dve hodky...
@bambulka12 no sak aspon na 15-20 minut, on sa uz tak tesiii a je mu luto ze uz ho tak dlho nevidel...vzdy mi tak nejak nepriamo vycita ze ja ho vidim aspon na utz...aaale tak uz to nejak vydrzime a dobre bude 🙂
@20erika07 tak nejak mi to vyslo 😀 rady od kamosiek co treba a netreba a pytala som sa co mam mat prichystane konkretne na porod tak to mam v igelitke, dalej mi sama kolegynka poradila co si mam dat navrch, ze aby sme nehladali ako ona 😀 tak to mam v malej taske a ostatne vo velkej 😀 tam pojdem zbalena jak na mars, ale nevadi, mam na salame 😀
@matabah snazila som sa, nech sa mi tam nikto nemusi vo veciach hrabat alebo ja v bolestiach este rozmyslat kde som co dala 😀
@cerimi77 uz to nejak vydrzime tych par dni a potom jupi domov a mozem sa aj zblaznit 😀 ked sa mi svokra nasackuje 😀 asi sa odstahujem na sibir, ja sa tej mojej svokry -nocnej mory taaaak strasne obavam :D
@cerimi77 tak ja vetim v rychlu rekonvalescenciu a aj ked postupne brucho bude moct ist,aj kef nie hned na priame cviky ale pojde to,s bruchom som problem nikdy moc nemala to viem celkom lahko vysekat,moj problem su skor nohy,chrbat a ruky si ako tak drzim aj teraz,tak ren navrat nebude snad taky hrozny 😀
Baby,pisete tu o roznych porodniciach,ale nevsimla som si ci ide este niekto iny okrem mna rodit na Antolsku? Aby som vedela,ci mam sancu tam niekoho stretnut 😉
@biba aj ja pojdem na Antolskú, zvažovala som aj Ružinov, ale nakoniec som sa rozhodla pre Antolskú 😉 tak sa možno stretneme 🙂
Baby zajtra ide moja mama s priateľom do BA pozrieť starku do nemoc.,a ja chcem ist tiež,kym sa mi dá...ale nie som si istá či si nepohorsim,je to od nás 350km čiže spolu 700km,to treba aj cestu vydrzat a tak,no strasne chcem ist,potom ju uz mesiac neuvidim... Myslíte že by som mohla? Alebo teda,išli by ste na mojom mieste,mám este ten jeden cm z krcka a namáhať sa nebudem,v aute si nájdem nejakú polohu aby babo netlacilo moc dole... A pri najhoršom by som porodila v Ba 🙂 bez ničoho,ako cigoska 🙂 ale uvažovala som si aj vziať so sebou tašku do kufra,keby nieco...
@20erika07 Ahoj viem že sa na starkú veľmi tešíš, ale je to veľa km a v aute ti bude nepohodlne, sama to viem, že keď jazdím iba po Bratislave niekedy tak mi okamžite začne tvrdnúť brucho a to som stále zatvorená. Neviem či by mi to zato stálo,aj starkej určite ide o to aby si v poriadku porodila. Ja sama som mala ísť budúci týždeň na východ,ale radšej nejdem. Ale ak sa rozhodneš, že pôjdeš tak si tú tašku určite vezmi.
@veronikapodolska super,a kedy mad termin?ja 20.2. Ale kedze nam budu robit sekciu,asi,tak by som brala termin 14.2.2014 🙂
@cukrik580
@miky132 no veď práve tie km...este cakam co mama povie ked sa zobudí po plese,mám tusaka že ma nebude chcieť zobrať 🙂 a drahý tiež este nevie o mojom úmysle a myslím že ani on nebude súhlasiť... Za,to by som bola asi len ja,všetci isto budú proti... Jasné že by to bol risk,aj ked nemám ťažkosti ,brucho mi tvrdne tak max.3x za deň,ale človek mieni,pán boh mení 🙂 este porozmyslam,teda,nejdem sa unahlit,uvidim ako mi bude dnes a tak... Vďaka za názory babule 😀
@biba ja mam 21.2. ale na poslednom ultrazvuku v 30tt bolo o týždeň vpredu vo vývoji, tak možno to bude skôr, tiež by sa mi páčil dátum 14.4.2014 🙂
Tak dufajme,ze sa nam to podari, nas pamprlon je podla vyvoja spravne nastaveny,no mne sa nechce cakat az do 20 podla mna ak bude vsetko v poriadku,nie je dovod sa zbytocne trapit 🙂 je dlhy po tatinkovi tak mozno sa mi to podati a presvedcil lekatov ze skorvi datum je vhodny :/D
@matabah Jeeej to je take milé na druhych 🙂 svoje si len obzeram každú chvíľu či nie je nižšie a tak 🙂
@miky132
@cukrik580 noo tak nejdem nikam ☹ mama uz dnes odchadza domov (hodrusa hámre) a ze stadial pôjdu,tak mňa neberú ☹ ale tak to ma byť asi,bo som sa pytala toho nášho hore v nebi ze nech mi dá nejaký signál či ist či neist 🙂

@zuzkafuny ahoj tiež budeš v rs rodiť? Možno porodime spolu 🙂 tvoja mamina je moja kolegynka,ale teba len z videnia poznam 🙂