icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
13. jan 2014
lucia0108
13. jan 2014

Ahojte dievčatá, ja som bola na prehliadke dnes v 34. a mám mäkký krčok... ☹ Ešte mám aspoň 2 týždne vydržať. Aj prvú som rodila v 37. tak uvidíme či vydržím....

cukrik580
13. jan 2014

@lucia0108 ja tiez mam vydrzat aspon dva tyzdne, tak som si povedala ze teda vydrzim 😉 drzim pasticky, neboooj, este aj prenasat mozme 🙂

lucia0108
13. jan 2014

@cukrik580 tak sa držme...😉

cukrik580
13. jan 2014

@lucia0108 no takto sa mi to viac paci 😉

os
13. jan 2014

@kazunomiya @bambulka12 ... aj ja som maximalne teplomilnaaaaaaaaaa.. neviem ci to nie je aj tym.. ze na sebe nemam absolutne ziadny tuk.. som len sama kost a koza.. nema ma co hriat 🙂 ... zdedeny fest rychly metabolizmus - sa mi zda 🙂 ... takze feeeeeeeest milujem dlllllllllllhansku teplu sprchu... nevieme sa doplatit za vodu ☹ ... ale fest to neviem zastavit skor 😀

no baby... dnesny den 🙂
... som mala ist na dalsie prietoky 🙂 ... takze sme dosli o 8.15, vseeeeeeeetko natrieskane... az cislo 10 sme dostali.... tak sme odisli, ze to bude na 2 hodky... sme si sli nakupit... (bezny nakup + blbosti z lidla 🙂 )
... ked sme dosli po hodine... ze sla este len 4ka... tak sme otocili .. a sli na kavu... mm si dal, a mne objavil ze "nealkoholicke varene vino".. povedali by ste, ze v mestecku pod tatrami take nieco najdete??? ... prvykrat som to videla.. este aj s popisom, ze vhodne pre deti, tehotne aj dojciace zeny 😀... no a potom sme sli s5... akurat bolo vo vnutri cislo 9.. takze paraaaaaaaadka 🙂 ... vsetko zevraj ok 🙂 ... hlavicku si uz pomalicky fixujeme... ujo dr. povedal.... s tym, ze som uz na hranici 38 tyzdna, takze ak by sme rodili, malo by byt vsetko ok 🙂
... potom sme sli po naaakupoch este... kupila som si gravimilk cokoladkovy 🙂 ... ze kvoli vapniku.. mam pocit ze mi velmi odchadzaju zuby... fest bolia... a... vo vsetkych lekarnach som sa pytala na tie tabletky na podporu tvorby mlieka "more milk".. a na nete som nasla, ze ju maju v lekarni sunpharma.... tak sme sa boli spytat, ci to naaahodou nemaju ... ze nemaju ani nepoznaju 🙂 ... tak som im povedala, ze v blave ich prave v ich lekarni maju... tak ze mame prist poobede.. a dodali ich 🙂 .. takze paraaaaaada... beriem do nemocky aj toto ak by som mala nejaky problem 🙂
... no a este som sla na prednasku predporodnu... rozpravali o vyvoji babatka... atd... a este nas aj povodili po porodnej sale (3 boxy).. a ukazali nadstandardnu izbu (baby tam chcem iiiiiiiiiiiiiist) ...

takze bol pllllllllllllny den 🙂 ... zistila som... ze kracat viem "len" misacimi krocikmi.. klllby nenormalne bolia... a som nemotornaaaaaaaaaaaa (teda pocitovo 🙂 ) ... ale mm tvrdi, ze som trosku starbavela.. takze asi na tom nieco bude aj pravdy 😀

... ak mi este nieco napadne tak sa "pozalujem" 🙂 ... ale ceeelkom dobry dnik sme dnes mali 🙂

... prepacte ze sa taaaaaaaaaaaaaaak rozpisujem.. tak mi to nejak prislo... 🙂 ... nabuduce ma pripadne "preskocte" ;)

kazunomiya
13. jan 2014

@os som takej istej postavy ako ty (za normalnych okolnosti 162cm/48kg), tak to bude mozno fakt tym.

bambulka12
13. jan 2014

@os
@kazunomiya aj ja mam zvycajne okolo 53 kg a 170 vyska,tak kludne to moze byt tym,lebo mne je stale zima a nas domcek prekurujem a tiez musim mat uplne horucu sprchu a vcera mi to nenormalne pomohlo a aj prvy krat,ked som isla rodit,tak mi veeeelmi pomahala tepla sprcha,kontrakcie boli znesitelnejsie,takze odporucam 🙂

os
13. jan 2014

zeny.. ja mam 183 cm a vaha 62 kg posledne... takze 1. fazu porodu stravim asi v sprche 😀

vieraft
13. jan 2014

@kazunomiya
@bambulka12
@os teda baby, som podobnej postavy ako vy (normalne 167cm/49-50kg) a neznasam horucu sprchu, vanu uz vobec nie 🙂. ale mozem potvrdit, ze ak su kontrakcie, tak fakt ta tepla sprcha pomaha. ja som mala pri dcerke 3x poslickov, ale takych ozaj silnych, mm sa uz obliekal , ze pojdeme do porodnice a ja ze este si dam sprchu a preslo to. on uz chudak zeleny stal na chodbe nachystany, aby som neporodila doma 😀.
pri poslednom porode som celu 1. dobu porodnu stravila v sprche na fitlopte, bola som tam sama, tak sa to dalo, ale neviem, ako to bude, ak by tam bola aj ina rodicka, kedze sprcha je len jedna. toho sa obavam, co potom.

ivka_marek
13. jan 2014

Ahojte, nejake foto z fotenia pridavam :o)

matabah
13. jan 2014

@os no klobúk dole,kolko si toho obehala...ja vstávam o 12tej pravidelne,išla som do banky,do O2,dvakrát,lebo sme dobíjali kredit a stiahlo mi 2krát z účtu,a že reklamácia len do 3 dní...ja im dám 3dni....
no a potom do drogérky,do lekárne a cestou v pekárničke 5 lupačiek a bola som hotovááá...
ale som sa prekonala a ešte som triedila balík vecí od rodiny - všetci nám tu zvlákajú oblečko a už mi to leze na nervy,už nemám prehlad..tak som dala poznámku do kalendára,že v máji už budem moct sa zase pohrabat a povyberat vačšie velkosti...čo sa mi nepáči triedim pekne sociálne slabším....bolo by mi lúto vyhodit....
no,to som chcela skrátka napísat,že ja furt nevládzem,vstanem a už by som zas drichmala....som zvedavá,kedy sa slečna vypýta na svet...vo štvrtok monitory,tak som zvedavá,či už sa niečo deje,lebo minulý štvrtok ešte nič 😖
a zase študujem knižku od začiatku,porod,priebeh,čo v prvých týždnoch bude atd.... 😝 😝 😝 že sa pripravím...chi chi,asi budem múdrejšia ako sestričky.. 😀

matabah
13. jan 2014

@cukrik580 je mi lúto,čo sa Vám v rodine prihodilo....často to tak býva,že ked prichádza nový člen,tak niekto aj odchádza...je to taká malá blbost,ale párkrát sa to aj u nás stalo...rozlúč sa pekne doma,zapál sviečku,prihovor sa mu..aj ja to tak robím...aj včera - babička a starká mali narodeniny... 😉

majmunka
14. jan 2014

Ahojte februarovky.Tak ja som tu az teraz na konci tehu.Chystate sa niektora rodit v Ruzinove?Ja sa uz len tak povalujem , aby som docestovala do BA este 2 v 1, pretoze sme momentalne v CR . 🙂 Tak hadam do stredy vydrzim a nechyti ma to vo vlaku.

kazunomiya
14. jan 2014

@majmunka Ahoj, ja idem do Ružinova, mám odtiaľ lekára, síce tam už končí, ale mňa by mal ešte stihnúť 🙂
Ale ja mám termín až neskôr ako ty, hoci to už teraz človek nevie, kedy sa bábo vypýta von 🙂

kazunomiya
14. jan 2014

Baby mala som zlú noc, celú noc ma bolelo brucho, kríže, všetko možné a samozrejme aj na záchod som musela vstávať, neprešlo kým som sa teraz nenaložila do vane. A navyše mám dáke problémy s trávením, čím ďalej tým mám citlivejšie črevá na to, čo zjem a strašne ma nafukuje. Dúfam, že to takto nebude až do konca už furt, lebo moc pohodlné to teda nie je.

lucul
14. jan 2014

@kazunomiya ja mam to iste stale na wc a este aj zvracat som zas zacala intenzivne ☹

kazunomiya
14. jan 2014

@lucul jaaaj moja ☹ dúfam, že to zvracanie ti prejde. Ja mávam občas záhu, nevšimla som si, po akých jedlách, možno to súvisí s niečím iným..

mirka_st
14. jan 2014

@majmunka ahoj aj ja budem v ruzinove :P

lucul
14. jan 2014

@kazunomiya po prevracanom vikende som dufala, ze vyjde vcerajsi draheho tipnuty termin porodu a nic, stale drzim aj ked mam riadne bolesti od noci, som zvedava co mi zajtra povedia na poradni

kazunomiya
14. jan 2014

@lucul ja idem k doktorovi pozajtra, tiez sa ho opytam... ale ja by som radsej keby maly este vydrzal aspon mesiac...

os
14. jan 2014

@matabah jak obehala??? vsak som sa pohybovala slimacim tempom, mysacimi krocikmi 😀 ... ale mali sme to naplanovane.. ze ked uz budeme v pp, tak to popozerame vsetko.. ... a u toho doktora sa mi fakt nechcelo 2 hod len tak sediet.. takze to sme vymyslali na mieste 🙂
... to nastudovanie z knizky... no ja mam info len od vas.. co obcas spominate a nejake moje predstavy... kde si mam doplnit info??? ... co "musim" vediet???
@kazunomiya ... aj ja mavam take zaludocne kadeco.. posledne 4 dni fest zaha... a svagrina mi na to.. ze malilinky bude mat vlasky.. ze to vtedy zaha pali 🙂 ... takze si musim dobalit do porodnice kefku na vlasky 🙂

vieraft
14. jan 2014

@os s tymi vlaskami sa to tak hovori, ale moji by vsetci mali mat pri porode vlasky po pas 😀 , mna tolko pali zaha celu tehu. ale vsetci mali len take malinke jemnucke paperie na hlavicke. inak mimo tehu to nemavam, to je u mna jeden z prvych priznakov, tehu.

20erika07
14. jan 2014

@os Nieeee to nie je pravda s tou zahou,ja som mala ukrutne pálenie aj pri malom od piateho mesiaca a mal plesinku ,len vzadu kohutika,bo ma dve hviezdy a každá vedie iný smer a na vrchu sa spájajú a to mu vytvára kohúta hehe 🙂 ale teda bolo to paperie,žiadna hriva,aj pri malej ma páli uz tri mesiace,ale to este neviem aké bude mať vlasky,každopádne zaha páli preto lebo je žalúdok vytlacany do hore a je plytsi tak preto to vyráža naspat čím kyselina dráždi pazerak takze nás páli zaha 🙂 uz mi nic nepomáha,ale mám este skúsiť surový zemiak,vraj to pomôže,tak dnes uz skúsim 🙂
A co sa tyka toho co by si mala este vediet,tak najlepšie je ked sama ziskas skúsenosť,bo väčšinou si sama budes robiť po svojom aj ked dostaneš k tomu milión názorov,vždy to spravis tak ako to budes cítiť ty 🙂 osobne knizkovu výchovu alebo teda starostlivosť neodporúčam,niektoré mamičky si moc potom zakladajú na tom co bolo v knižke a poviem ti,vidieť dieťa podľa knižky a zúfalú matku co jej nevychádza tak ako má podľa knižky,no des,matka trpí,dieťa tiež... Neboj,hned po narodení sa v tebe prebudí ten cit a inštinkt co mas urobiť a tak,a budes to robiť automaticky 🙂

os
14. jan 2014

este sa chcem spytat... ten posledny mesiac co chodim k dr., zatial mi robil len prietoky.. to ma byt akoze zakazdym aj "poradna"? .. teda myslim moc, vaha, tlak... mali by mi vzdy vsetko skontrolovat?

majmunka
14. jan 2014

@mirka_st tak sa tam mozno stretneme, ktovie.

majmunka
14. jan 2014

Mna palila zaha pri vsetkych troch a teraz stale, ale nemozem povedat, zeby boli vlasati 😉 Babo uz ked tlaci na zaludok, tak mam kyselinu zo vsetkeho.Niekedy som si dala Talcid, ze to mozem.

20erika07
14. jan 2014

@os moč určite,kvôli prípadnej infekcii,ale ostatné neviem...zajtra mám poradňu,tak uvidim co povedia,až teda este vydrzime nejaký ten tyzden...dnes som si myslela ze porodim v tescu,tak sa tlačila dole mala 🙂

os
14. jan 2014

zeny co porabate? 🙂 ... nejak nepisete ceeeely den ... alebo... nepisete tu 😀
... som si chcela porobit este nejake veci.. a som sa na to vykaslala nakoniec 🙂 ... Lukasko ma este 3 tyzdne do TP, takze pohoda... este ma cas sa tlacit von... dr vcera povedal, ze jeden den vo vnutri je ako 5 dni vonku.... takze ma cas 🙂 ... a myslim ze to vie ;) ... muuudre babo mame 😀 ... zatim ;) ... dufam ze si to nerozmysli a este pocka s prichodom 😀

barcelona94901
14. jan 2014

@cukrik580 @bambulka12 poradna ok, pol kila mám dole od min.týždna,sestrička si myslela,že ja to už mám určite za sebou,no ešte baby sa tackám a zajtra ráno rovno k zubárke
v noci zle spávam,ked sa zobudím ,tak des kým si nájdem polohu 😝
a našla som konečne vložku do perinky,