Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@matabah mne ked zacala pri synovi odtekat voda,tak som sa strasne zacala tesit,vobec ziadny strach,len taka radost,ze uz budem ochvilu s nim,tak sa neboj,ked to pride,budes sa tesit a aj ked mi zacali kontrakcie som sa strasne tesila,som zvedava,ake to bude teraz 🙂
no ja som mala pri dcere iny prieibeh tak ma to tak prekvapilo rano ked som isla na wc. lebo pri dcere som mala bolesti v krizoch a podbrusku a voda mi odisla naraz ako keby niekto hodi sacek s vodou o zem tak som sa zlakla lebo viem ze moze voda odtekat aj pomaly
poradnu mam az 24.1 ak nebudu nejake velke bolesti tak musim vydrzat ale keby sa nieco deje urcite utekam na pohotovost
Jaaj baby tak vidím, ze uz sa to tu začína komplikovať.... A pomaly to na nás prichádza, aj ja sa uz cítim tak divne, samé tlaky v podbrusku....
Tak sa všetky ešte držte... 🙂
Noo baby tak som sa len o jednej vybavila,hladna ako vlk,nikdy som tak dlho nebola,ale z gyndy ma poslali na interné,vraj sa robí pred pôrodom,ale nevedela som,no a sice bola len jedna predomnou,ale tá spomalena dokt.,slak ma išiel trafiť,tristvrte hodina len tam stravena... No a monitor ok,prietoky tiež,krcok nepozeral,len meral bambulku,podľa dĺžky steh.kosti sme popredu 4dni ale podľa mier hlavičky sme tyzden pozadu,tak som rada ze nebude mat veľkú hlavičku 🙂 inak je vše ok,no mám zápal,mám si vkladať bobule,tak to velmi nie som nadšená ☹ ale co uz no... O tyzden kontrola,až vydržím,pán dokt.je inak spokojny tak som aj ja... Len som strasne unavena,spala by som,no este vyvesat pradlo,do lekárne,na postu,pre malého do skolky a rovno s ním ísť do školy,dnes majú zápis,taaaakze dnes je to pre mňa zabijak,Uf 🙂
@aplless ja som zvedavá ako to bude teraz,mne totiž pri malom ani poslíčkovia,ani zátka,ani plodová voda..nič..neodišlo,plodovu mi museli ešte prepichovať..tak neviem čo ma teraz čaká ,boleli ma iba kríže
tak uz som tu cez pc, idem vam skusit pridat tie fotecky 🙂 uplne sme to cele poprehadzovali, na prvej foto mm susi handr u a moja zbierka ponoziek 😀 na druhej moje zbalenicko na sluzobku 😀 plus prebalovaci pultik, vanicka bude v kupelke 😉 na dalsej saminkove leharo a na poslednej nasa manzelska s mojim certom 😀
no dámy dnes mi pán prof.povedal,že sa už domov sama nedostanem.Otvorená na 3,5cm takže keď praskne voda rodíme...a mám pocit,že to bude už čoskoro....od včera už malé nalieha viac aj keď sedím na plnej penzii v jedálni tak je to katastrofa.takže ja už len o poschodie vyššie a nie domov ako @ifkael...
Tak sa mi stastne podarilo docestovat po 5 hod. Do BA 2v1 🙂 Uvidim
e co bude zajtra na kontrole, a este predtym si musim vybavit epidural.Len dufam, ze mi ho stihnu pichnut, aby som to mala bezbolestne ako pri predchadzajucich porodoch .
@sonulka81 jejooo,tak sa drz a potom hned daj vediet 🙂
@sonulka81 spominam na Teba... Prisla som domov, doma bordel...do placu mi bolo. Nieco malo upratalastylom 10 min upratujem pomaly a 45 min lezim..krotila deti... Este aspon muz odbehol z roboty vecer uvaril veceru..a je v robote zas... Rano ide do Nemecka naotocku, v pistok prec a pride v sobotu... Takze uz kaslem na upratovanie.... Brucho boli co nebolelo posledne dni vobec, ale to aj nervy...krotit deti tiez nic moc. Lezim a vytapaju kupelku.... Ci mineralku po celom byte vylieva najmensi... NA MASLU. Ravinger bude kukat ze tam niesom.... Snad aspon tri tyzdne vydrzime. Uz idem az rodit do nemocnice...ak ma to nelapne doma.... Posledny syn bol za 10 minut na svete.... Co budem robit doma neviem...ani sanitka nestihne prist
Hlavne ze moj doktor mi hovoril, ze ked som raz bola v stave pred porodom- ze porodne cesty sa neuzavru uz..nemame to na zips.
Takze na jednej strane doma je doma...ale fakt asi nic nerobit aspon dva tyzdne...lebo sa rozpadnem.
A cele to tam v nemicnici je divne, kazdy povie nieco ine, kazdym dnom som bola podla nich natom inak...vrrrr
@bea00 mne naposledy vybral hlienovku gynekológ v poradni. Pamätám si, že to bolo okolo jednej poobede... mi povedal, no a je vonku, takže, v najbližšej dobe sa tu vidíme. Sa ho pýtam, že ako dlho to môže trvať, povedal, tak do troch až piatich dní, max. týždeň, ale môže to byť kľudne aj dnes... tak som sa trošku vyľakala... večer o piatej mi začali mierne bolesti, ešte v ten deň a o 22:15 mi odtiekla voda, takže to už išlo aspoň u mňa šup lup po zátke, len potom už nie, ale o tom písať nebudem :D radšej... takže ak to bola, tak to už pôjde cubi dup :D držím palečky...
@miky132 nevydrzala som a napisala som jej.malinka uz je bez sondy.papa z flasky sem tam jej ju prilozia.nesmie to srdiecko moc namahat...cakaju kym srdiecko podrastie aby ju mohli operovat ale ze vsetkych na JISke stavia do pozoru 🙂
Inak baby zase tie krrrce...zase vecer...zase cca hidinku plus minus a zase od hora ale uz az pod pupok nie len po pupok... Ale prezili sme...ajked teda je to dooost neprijemne 🙂
@cukrik580 to som mala raz ešte v 32tt alebo tak, som tu písala... fakt je to nepríjemné ☹ aj malý bol vtedy nespokojný. Keby sa mi to zas stalo tak si dávam magnézium a ležím, kým to neprejde...
Ja mávam tiež večer a v noci kŕče, ale už to nebýva také zlé. Ale je zaujímavé, že prečo sa to deje vždy takto večer.
Dnes som bola prvý krát v nemocnici u doktora, nebolo voľné CTG, tak tam prídem ešte v utorok, inak je všetko v poriadku. Asi najlepšie je, že proste zavolám a prídem a nemusím čakať dole v poradni.
A som síce lenivá a zďaleka nerobím všetko čo som si plánovala, ale už mám vybaveného pediatra - včera sme za ním išli ešte s jednou kočkou z MK a dobre sa na nás bavil, keď nás videl, že oni nie sú gynekológia 😀 Srandista to bude, tak sa teším.
Posledne tri dnisom mala na izbe jednu babu, strasne sa bala porodu... tak som jej stale hovorila, nemas sa cohobat, anibabo to nema lahke, ked budes sa bat akurat ti moze nepostupovat porod, maternica musimat kyslik a ziadny stres.... a pride sestricka..... a hovori.... VIETE AKO BOLI POROD????? AKE SU TO BOLESTI STRASNE????? STONAAAAAASOBNE VACSIE AKO VASA NAJBOLESTIVEJSIA MENSTRUACIA........
pozeram akopuk...a hovorim....sestricka, to jej teda davate!!!!! Ved nieje coho sa bat
No.... a takto sa mam tesit na porod v Nr?? Tusim sa tam nemam preco ponahlat....
Aky je postup ked ma to lapne doma a posledny syn bol za 10 min na svete? Co ked to bude teraz menej? @dulkagabulka?
@ifkael ak bude na svete za 10 minut , bude to znamenat, že je všetko OK...nič nemusiš, ani šnuru strihat..počkaš na placentu a ak sa ti neičo nebude zdat, zavolaš sanitku 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no a čo sa týka tej "bolesti"- vieš ako lanária ženy v BA na epidurálku (z ktorej majú v niektorých nemocniciach velmi dobré provízie..)? Ženám vravia: " Viete vy, ako strašne pôrod bolí?? To je ako amputácia končatitny. Ani vlastnú dcéru by som nenechala rodit bez epidurálu"- Po takýchto slovách aj tie ženy, ktoré pôvodne prišli iba na prednášku a nechceli epi, sa rozplačú a idú si ju "pre istotu" zaplatit..a provízie sú isté 😒 😒 😒 a ak taktejto žene prídu počas pôrodu niekolkokrát ponúknuť , počas kontrakcie, či ju naozaj nechce, musí to byť superhrdinka, ktorá si ju nedá
Pritom pôrod môže byť bezbolestný aj bez epidurálu...daleko horšie ako pôrodné vlny (kontrakcie) je pokazený zub 😉 ...v anglictine ani slovo pôrodná bolest neexistuje..je to pôrodná PRÁCA...áno, tažká práca... nemusí byť vôbec traumatická...a môže byť zdrojom ohromnej ohromnej sily do celého života

@os ja iodem zajtra na monitor,tiež som zvedavá či všetko bude robit,povedala,že skusime pozriet váhu,lebo som chcela cca vediet....my sme sa včera flákali a kukali kachličky do kuchyne,potom som lenivá a nechce sa mi ani pripojit a v noci som myslela,že už pojdem,no ništ🙂