icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ifkael
16. jan 2014

@dulkagabulka aj musim mat nieco doma nachystane?

Ci ked to na mna pride pojdem do vane teplej?

dulkagabulka
16. jan 2014

@ifkael ženy, ktoré planovane rodia doma, majú nachystané veci ...ženy ktoré rodia doma neplanovane, volaju sanitku 😀 a tým padom maju akurát tak prikrývku pre bábatko 😉

biba
16. jan 2014

@bea00 tak bola som vcera na tej matrike a priniesla som im aj rozsudok, a skoro som odpadla, ze ked pojde moj priatel po porode na matriku v mieste narodenia, tak aj takbude musiet mat so sebou moj rozsudok, nechapem preco, ved nestaci tento doklad?? Hrozne. . . nenapadlo ma, ze rozvod moze mi potom robyt tolko komplikacii na uradoch . . . slobodne mamicky, ktore este vydate neboli to maju o kolko jednoduchsie ☹

majaon
16. jan 2014

@biba ahoj,nam nic take nepovedali,tiez som im len zaniesla rozsudok,ale ze by ho mal doniest partner znovu po porode,to nespomenuli...Skoda,ze nas rozvedene nepovazuju za slobodne 😉

biba
16. jan 2014

@majaon ved totok, ze ho bude musiet mat so sebou ked pojde pre rodny list. . . nechapem, ale tak radsej si to este popreverujem

majaon
16. jan 2014

@biba no asi mu ho pre istotu prichystam...ved nech ho zoberie, nie je zas taky tazky 🙂

biba
16. jan 2014

@majaon ved ano,ale bude to vlacit a ja neviem,ci im nebude stacit len kopia,prave sa tam snazim dovolat,no nie je strankovy den tak proste ani telefony neberu 🙂

sonulka81
16. jan 2014

@ifkael ty sa chystáš doma rodiť?Dnes sme napráskaný po strop.Je plné oddelenie tu a aj hore....Včera že mali do 10 pôrodov tak žienky nohy spolu a 4 dni nerodiť kým sa to nevyprázdni...

lubica1979
16. jan 2014

baby nemôže sa stať, že keď začne odtekať plodová voda pomaličky, že to nezbadám, bojím sa toho, že nezbadám, že mi odtečie plodová voda.

ifkael
16. jan 2014

@sonulka81 nechystam...len rozmyslam, ked ma to lapne doma, zbytocne sadat do auta... ak bude porod rychlejsi ako posledny, nestihneme vyjst ani na dialnicu...

miky132
16. jan 2014

@cukrik580 a leží v Bratislave na kardio?zlatučká nech si len pekne stavia má na to právo🙂hlavne nech to všetko dobre dopadne..

ifkael
16. jan 2014

@sonulka81 vsak bol v noci spln...sa necudujem ze samy porod 🙂))

miky132
16. jan 2014

@biba Nie je to náhodou kvôli tomu, že ak by od rozsudku o rozvode neuplynulo 300 dní tak vtedy by bol (bohužiaľ) v rodnom liste uvedený otec dieťaťa bývalý manžel preto to treba mať pri sebe.Ja viem že si rozvedená už dlho,len tak mi to príde.

20erika07
16. jan 2014

Tak baby,dnes som konecne kočík oprala,uz len perinky a deky a môže ísť mala von,bude mat na ružiach ustlané hehe 😀 dnes som robila zemiakové placky,tak som sa napchala,takže môžem celu noc umierať na zahu,ale co uz ked chuti 🙂 este pomarancik a bananik,hádam uz na dnes budem mat dosť 🙂 no nic,pojdeme s malym do sprchy a do postele,ale isto nezaspim skôr ako o desiatej ako vždy och joj

matabah
16. jan 2014

@bambulka12 ano,však ja sa v podstate teším a som zvedavá na to všetko a na to,čo som schopná zvládnut...ale,myslím si,že ked som sa odhodlala dat si vybrat koli tehu tie mandle v tedy a brala som to dá sa povedat v pohode,tak myslím,že to bude pre mna ok.../aj ked 2 dni boli teda extra bolestivé.../viem sa zapriet,no uvidíme potom,že? 😝 😝 😝 ten uzlík malý ale bude určite za to stát,nech už to bude akokolvek....nevieme sa dočkat tej našej krpane🙂

biba
16. jan 2014

@miky132 kks ved som rozvedena 4roky,chapala by som keby to bolo chvilu od rozvodu,ale takto???

miky132
16. jan 2014

@biba no veď hej chápem ťa....to je byrokracia,to je dobré že to ešte máš odložené a vieš kde 🙂

kazunomiya
16. jan 2014

@20erika07 joooj ja som tiez pazrava... par tyzdnov dozadu som uz velmi chut do jedla nemala, ale teraz zacinam mat riadnu... mozno ako som na materskej a zivot ide pokojnejsie, tak mi preto viac chuti 🙂 v robote som pre same nervy ani nemyslela na jedlo...

os
16. jan 2014

no... zeny... som prezrata... 8 pecenych zemiakov a acidko... predtym zo sladkeho kyslost...
a skoro ceeeeeely den zase v meste po uradoch... take ze uver, poistky atd... a hladanie "amslica" po ceeeeeeeelej hlavnej ulici hore dole (peso)... aj tak sme nestihli stranky...
...a 5 hodin spanku min. noc za mnou... a nejak sa mi nechce ist spat ani teraz... co budem robit??? 😀
jaky ste mali dnik?

cerimi77
16. jan 2014

@os ja chodím na predpôrodnú prípravu, čo organizuje Červený kríž, chodila som aj pri dcérke a chodím aj teraz, akurát som začala neskôr, lebo mi to stačí si len všetko pripomenúť, aj cvičíme, aj sa učíme ako dýchať, ako predýchavať kontrakcie, ako tlaky na konečník, keď sa nemôže tlačiť, ako tlačiť a dýchať pri samotnom pôrode, porozpráva o dojčení a hocičo, ja myslím, že je to fajn 😉
@aplless plodová voda ti môže postupne odtekať, aj keď ti krčok drží, nám to práve teraz na tej pôrodnej príprave hovorili - inak to bol môj prípad pri dcérke, keĎ plodovka neodtečie naraz, ale len trošku, to je horší prípad, lebo ak odtečie len trošku, tak sa maternica nevyprovokuje k činnosti, žiadne kontrakcie nič, ale do 24h by si mala porodiť, takže ti musia vyvolávať pôrod a to teda neni nič moc 😝 ak odtečie naraz voda, tak začnú aj kontrakcie zakrátko a pôrod je rýchlejší a menej bolestivejší... ja som nestihla porodiť do 24h, malá sa narodila po 36h odkedy som zistila, že mi odteká plodovka - a či to je plodovka zistíš tak, že sa pôjdeš vycikať, osprchuješ, utrieš sa, zoberieš čistú vložku a ľahneš si, po nejakom čase skontroluješ vložku, ak bude suchá, plodovka to nebola 😕
@bea00 sleduj si, či ti neodteká plodovka, tá môže odtekať aj po troškách, ak áno tak treba do nemocky, ak nie, tak bez zátky môžeš fungovať ešte myslím docela v pohode až do termínu 😉 ... mne pri dcérke tiež takto odišla zátka večer, a ráno mi začala po troškách odtekať plodovka 😕

bea00
16. jan 2014

@cerimi77 sledujem sa odvtedy co som si vsimla tu zatku , ale este aj dnes mi odchadzala po troske. Este by som chcela par dni vydrzat tak dufam ze sa to podari.

cerimi77
16. jan 2014

@kazunomiya v ktorej nemocnici rodíš? a na poradni sa zaobišli bez monitoru? lebo ja som sa objednávala na prvú poradňu, idem teraz v pondelok na 13h a ohľadom monitoru nič doktor nehovoril 😕 ale pre istotu som mu potom volala 2x a na monitor sa objednala, ale asi by mu to nevadilo, že prídem bez neho 😕
@majmunka odkiaľ si cestovala do BA a čo si išla na poradňu či?
@ifkael no fakt že "super" prístup tej sestričky 😝 bohužiaľ nájdu sa aj také 😝 mi pripadá, že si na tých prvorodičkách chcú zgustnúť alebo čo 😕 .. ja som zažila niečo podobné, mne len postupne odtekala plodovka a nemala som kontrakcie, tak museli začať vyvolávať pôrod, kontrakcie prišli potom náhle a ja som ich začala pomaly predýchavať, tak ako nás učili na predpôrodnej príprave, že treba predýchavať hneď prvé kontrakcie, aby sme potom stačili nabehnúť na tie silnejšie.. a ku mne prišla sestrička, sprdla ma, že čo robí, čo predýchavám, že mám len slabé kontrakcie (jasné, že ona najlepšie vedela, ako mi je a či ma to bolí alebo nie 😝 ) že teraz mám kontrakcie o intenzite napr. 20 a že pri pôrode budem mať 100 a viac 😝 takže jasné, že ma táto informácia tiež veľmi "povzbudila" 😝 výhodou druhého pôrodu je, že ma sestrička už nebude mať čím takto krásne prekvapiť 😕
@dulkagabulka ja som mala dlhý a ťažký pôrod a súhlasím s tým, že vtedy by som brala úplne že všetko čo by mi ponúkli a zmiernili by sa mi bolesti, alebo urýchlil pôrod, aj cisarák aj EPi, čokoľvek aby sa to už skončilo, pričom som EPI tiež nechcela pôvodne, ale nakoľko som po operácii chrbtice a mám problémy stále s platničkami, EPI som si chcela ako poistku vybaviť 😕 - nestihla som to však a počas pôrodu už mi ju nedali a ani neponúkali, pričom som po príchode do pôrodnice o ňu žiadala, bola som ochotná si ju zaplatiť, ale na kramároch ak nemám to poučenie od anestéziológa, tak som mala smolu.. po predošlej skúsenosti si EPI vybavím ako prvé ak pôjdem do BA, aj keď som si vedomá jej rizika 😔 a dúfam, že pôrod sa bude vyvíjať a prebiehať úplne inak, že by mi EPI ani nemuseli dávať, resp. , že pôrod pôjde tak rýchlo, že mi ju nestihnú dať 😀

cerimi77
16. jan 2014

@dulkagabulka u nás sa dá legálne plánovať pôrod doma? 😕
@lubica1979 ak nenosíš nonstop vložku, tak aj pomalé odtekanie plodovky určite spozoruješ, lebo budeš mať mokré nohavičky.. ono to nemusí odtekať stále, ale v takých nárazoch, že ti vždy napr. za 20-30 min odtečie troška vody, ale to určite spozoruješ 😕
@matabah aké mandle si si dávala vyberať? a prečo kvôli tehu?.. ja som si tiež dávala vyberať dobrovoľne krčné mandle, asi 22r som mala a teda veeeeeľmi silná pohodička to bola 😀 😀 😀 ja som sa tiež nebála a ani teraz nebojím pôrodu, som optimisticky naladená, že to zvládnem .. pri prvom je výhoda, že človek nevie čo ho čaká a je to skôr zvedavosť, ja som si max verila že to zvládnem, aj keď som sa trochu bála, že ja budem ten prípad, čo popisovala tá pôrodná asistentka, že ženy čo jazdili na koni im rodili 2dni 😝 😀 .. ale aj tak som si verila, že to zvládnem 😀 😀 😀 😀 ono, veľmi záleží od priebehu pôrodu, ako začne, či idú dobre kontrakcie, či ti odtečie naraz plodovka, alebo len postupne, či je to prirodzený pôrod, kde ti pomáhajú vlastné hormony, alebo vyvolávaný pôrod, určite by ženám pomohla aj iná poloha pri pôrode a nie tá klasická koza a poloha ležmo 😝 .. každopádne som bola sama prekvapená, že som pôrod akože absolutne nezvládla podľa mojich predstáv, telo si robilo čo chcelo a neposlúchal čo mu hovorí mozog 😀 😀 😀 😀 som bola normálne sklamaná sama so seba, až doktor na druhý deň na vizite ma potom trochu ukludnil, tým, že mi podal ruku a povedal, že som bola statočná a som to dobre zvládla nakoniec 😕 mi vysvetlil, že ja som mala "šťastie" na ten jeden z najhorších možných variantov pôrodu 😝

majmunka
16. jan 2014

@cerimi77 my sme momentalne v cr, manzel je tu pracovne, takze na poradnu som chodila pravidelne hore dole, a teraz uz zostavam v ba do porodu.

cukrik580
17. jan 2014

@miky132 hej hej.nech sa da hlavne do poriadku drobatko male.neviem kde su.niekde v BA...

A babyyyy po tych samych zlych spravach konecne nieco pozitivne...tak vcera na tom ujovom pohrebe sa zisla takmer cela rodina...ved to tak byva...bud svadba alebo pohreb a na kare trosku kecali a tak a ocino co ma sesternicu s bratrancom-dvojicky tak obaja so svojimi partnermi cakaju babatka 🙂 marcelka uz ma asi 14rocnu macku a kajo este nema marcelkine babatko ma 4,5 cm a kajove 3,5 🙂 uz budu mat okolo 40 rokov ale taaaaakto im drzim pasticky nech su dietky ok 🙂 tesikam sa 🙂 zajtra od 8-10:30 mozno dlhsie na priprave a to sme len o jednej prisli domov no ale musela som vam prist oznamit novinky co som sa dnes dozvedela 🙂 a este ak stihneme tak si pojdeme zajtra s mm spravit trosku radost a pojdeme si dat spravit nove skulky 😀 mamina dnes nasla akciu ramy cca 19e a mm uz surne pottebuje nove tak si hadam aj ja vyberiem...dam si za porod 😀

dulkagabulka
17. jan 2014

@cerimi77 ano, prečo by sa nedal? nikde v zakone nie je zakazane rodit doma 😉
ale ženy nemaju vytvorene podmienky - nemajú k dispozicii oficialnu pomoc pôrodných asistentiek

pôrod je spolupráca teba a bábatka...nie teba a lekára 😀 ... a telo je vtedy milonkrat mudrejšie ako naša hlava a náš mozog...pri dobrom pôrode si telo naozaj robí čo chce 😀

kazunomiya
17. jan 2014

@cerimi77 ja budem rodiť v Ružinove... mám dohodnutého doktora, takže poradne robí on osobne, nechodím na poradne tam kde sa normálne robia (v nemocničnej poliklinike). Spravil iba USG (prietoky) a zmeral mi tlak, chcel ma poslať aj na CTG ale akurát sa včera proste nedalo, všetky tri prístroje boli obsadené min. na hodinu, tak povedal, že na CTG prídem v utorok.

lucul
17. jan 2014

@cerimi77 ja som prvu rodila na kramaroch mala som aj dr.dohodnuteho a prve ctg mi robili az ked som prisla rodit, on mi robil len prietoky. Teraz mi ctg robili v kochu.
@kazunomiya asi spln 😀 aj ja ked som prisla tak vsetko obsadene ale doniesli pristroj a supli ma na izbu tak ho mam za sebou

bambulka12
17. jan 2014

@lucul mne dr.povedala,ze ctg robia bud,keby som prenasala,alebo keby sa im nieco nezdalo 🙂

lucul
17. jan 2014

@bambulka12 tam kde chodim robia posledny mesiac na striedacki ctg a prietoky