icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lienocka6
17. jan 2014

Dobre ranko baby... Budem sa opakovat,ale je to fakt super vediet,ze niekto prave preziva tie iste pocity,obavy a ocakavania... Zatial ficim pozitivne... baby nemate nejake triky ako ulavit pri hemeroidoch??? Alebo mate to stastie ze was obisli???dakujem...

bambulka12
17. jan 2014

@lucul to je asi vsade ine,ja som chcela ist na ctg,ale dr.povedala,ze netreba,ze len prietoky a tam je vraj vsetko ok.Sestra rodila koncom oktobra,ale ju poslali na ctg,lebo sa im tam nieco nezdalo a potom porodila asi 2 tyzdne pred terminom krasne dievcatko,ma DS,ale je neskutocna 🙂

kazunomiya
17. jan 2014

@lienocka6 mna zatial obisli (ako aj mnohe ine neprijemne sprievodne javy v tehotenstve), ale jedna kamoska mi velmi prizvukovala, ze si do porodnice mam pripravit nejaku mast na hemeroidy, poradia mi v lekarni.
Pomaha vraj aj odvar z dubovej kory ako sedaci kupel.
Kedze som s tymto nemala nikdy problem, tak toto su len teoreticke vedomosti, urcite tu vo fore najdes kopu praktickych rad... A ja dufam, ze sa im vyhnem aj po porode, ale neviem, ci sa s tym da pocitat alebo je skor pravdepodobne, ze ich budem mat. Nateraz sa snazim robit vsetko pre to, aby som nemala zapchu, lebo potom je riziko ich vzniku myslim vyssie.

lucul
17. jan 2014

@bambulka12 jasne kazdy lekar si robi inak 😉

amanda683
17. jan 2014

@lubica1979
@cerimi77 ja to tiez pozorujem,odteka pomali,ale isto 🙂

nigoleva
17. jan 2014

Na stránke http://www.kurzyproradost.cz/?a_box=8h435fqa teraz pridali nový kurz Pôrod bez obav. Možno sa tam človek dozvie vela zaujímavého.

matabah
17. jan 2014

@cerimi77krčné mandle- no v januári sme prvé potratili,prestalo sa vyvíjat atd....a už predtým mi krčná vravela,že by bolo dobré,keby ich dám von,lebo som mávala vo výsledkoch vysoké ASLO...ale chorá som vobec nebývala!!!
no,ked som zistila na silvestra 2013,že som tehu,tak sa mi na mandliach spravili hrče akoby tvaroh a ochorela som....Dr. ma liečil s tým,že som tehu,ale v polovici januára sa babo vzdalo...
tak potom som išla za tou krčnou a tá,že ak nechcem,aby sa to opakovalo,nech idem...tak som brala prvý možný termín,ked mi skončilo šestonedelie po čistení a 1.3. som pekne nacupkala,potom sme čakali,kým sme mohli plodit a vlastne hned,ked sme mohli splodit tuto bambulku,tak sa nám aj podarila🙂

matabah
17. jan 2014

no ahojte teda..🙂
včera som bola na poradni,všetko ok,robili mi monitor,a chytila som tam syndrom dutej žily...prvýkrát sa mi stalo,že mi v lahu zostalo zle,tak to mám aj červeným v knižke,že pri porode treba povedat,keby niečo....
na kolko som otvorená neviem,povedala že krčok je už v centrálnej polohe....??? váhu nevieme,to sa nedalo,ale podla velkosti bruska je tak presne ako 38tt babatko....že nevyzerá byt tučnučké 😉

ivet51
17. jan 2014

Čaute baby, tak ja som tiez bola včera na poradni, ale uz v nemocke, robili mi CTG a vyšetrenie, takze krcok uz je 2 cm, hlavička nalieha na krcok.... Kontrola budúci piatok a asi podľa stavu ďalšie plánovanie
No ale zo spodu ma to tlači dobre.... Dúfam, ze vydržím ešte....
Vy ako ste na tom????

sonulka81
17. jan 2014

@ivet51 no ahojky mne dnes manželík povedal,že mi už padlo bruško dole....ja sa osobne do týždňa hádam rozpadnem....dúfam,lebo ma to nebaví tu ležať a čakať...profesor povedal,že deň,týždeň a aj tri to môže byť...takže vyber si

barcelona94901
17. jan 2014

baby mne dnes tak tlačí na mechur,že ledva chodím,tak som si ľahla 😝

aplless
17. jan 2014

@sonulka81 uz co by si porodila aby si mohla ist domov ved uz mas pekny tt ja som doma tyzden na MD a ide ma porazit a to sem tam odbehnem do prace este. nech ti vsetko dobre dopadne

aplless
17. jan 2014

@cerimi77 no je to ok uz potom zo mna nic neslo tak mozno maly kopol a potlacil mi mechur este mame mesiac tak snad vydrzi ale uz by som bola aj rada keby je uz vonku tie noci su uz strasne tlaci ma vsade a niekedy sa chce doslova vykopat cez brucho

ivet51
17. jan 2014

@sonulka81 ty si aj tak dobre vydržala.... Veď ako to vyzeralo pred Vianocami....na spadnutie, nie????
Ja by som tiez uz bola rada, keby som mala po... Ešte keby som vydržala 10, 14 dni... Tak dobre, tak ako píše
@aplless tie noci sú hrozne...

lienocka6
17. jan 2014

@kazunomiya doteraz sa mi darilo sa tomu vyhybat,no od vcera len polihujem ... Skusala som gel z dubovej kory no mam pocit ze nuc moc...dnes som pol hod. Soferovala a myslela som ze sa uz nrpostavim... No myslim ze najhorsie este len pride... Po porode.. No tak len si zacat zvykat...dufam ze sa toho coskoro zbavim... 😨

matabah
17. jan 2014

@20erika07 ach tie placky🙂 snívam o nich už týžden?!...ale zajtra veru vyprážam o dušu🙂

matabah
17. jan 2014

@lienocka6 ja sem-tam ked mám problém použijem mastičku MASTU S ,mne to pomáha...však opýtaj sa v lekárni,ale ja ani neviem,či to mám hemoroidy,mám síce krčové žily fajne,ale doteraz sa mi nezhoršili...ani žily,ani to druhé...

os
17. jan 2014

... mam otazku... malo by mi tvrdnut brucho? .. ked sa nic take nedeje? - resp. mozno to neviem rozpoznat 😀 ... do TP mam 17 dni.. a stale nic... je to v poriadku?
... akurat dnes Lukas vyvadza poobede 🙂 vkuse sa mrvi nejak 🙂

matabah
17. jan 2014

baby! ja som si povedala,že už chcem teraz v nedelu íst nato....ešte zajtra spravím tie zem.placky a v nedelu budem rozmýšlat,ako to urobit....kázali pred porodom dobre pomilovat,noooooo,tak uvidíme 😝 😝 😝

os
17. jan 2014

@matabah alebo ostatne... kolkokrat to asi "treba" aby sa spustil porod? 😀

matabah
17. jan 2014

@os mne povedala sestrička,že ked to ozaj príde,tak brucho stvrdne a poriadne....

matabah
17. jan 2014

@os no vraj raz a poriadne 😝 ...čítala som,že spermie obsahujú tú látku..asi ten oxytocín myslím je to...a tá rozbehne porod prirodzene,ale ked ta napchajú tými chemickými,je porod horší....to mi povedala moja teta,ktorá robí v ZH,kde pojdem...že: posledná rada na koniec,dobre sa pomilujte,ked budete chciet príst rodit... 😀 😀 😀

kazunomiya
17. jan 2014

@matabah

@os

ide o určité prostaglandíny (mimochodom podobné látky majú na svedomí aj menštruačné kŕče, preto na ne dobre zaberá ibuprofen, ktorý pôsobí priamo proti nim).
U mňa sa zdá, že to bude fungovať. Keby malý nejak nechcel von, tak ho s ockom skúsime poduriť 😀

lucka0122
17. jan 2014

nechcete niekto perinky?kuk album...

20erika07
17. jan 2014

@os mne tiež pri prvom netvrdlo brucho,teraz pri malej áno,hlavne ked mám plný mechúr alebo ked ona vyvádza,no a ked to porovnám u seba,tak tie prvé kontrakcie boli omnoho slabšie ked som išla syna rodiť,ako ked mi sem tam teraz brucho ztvrdne na chvíľu ale dosť bolestivo... To zistis ked ti bude tvrdnut...pri kontrakciach tiež lebo to bude v časových intervaloch 🙂

20erika07
17. jan 2014

@aplless presne mám aj ja pocit ze mala sa chce vykopať cez brucho,uz som to aj natocila a všetci hikaju ked vidia co dokazuje 🙂 som myslela ze cakam dievcatko-nežné stvoreniatko,ale uz ju volajú malý votrelec 🙂 vraj keby ma nôž tak sa sama vyreze von 🙂

os
17. jan 2014

@kazunomiya .. to si aj ja hovorim.. ze to skusime 😀
... najlepsie je pred TP alebo po TP? 🙂

biba
17. jan 2014

Babule, tak moj priatel dnes skonstatoval, ze uz sa so mnou nemoze milovat, ze ma z toho blby pocit, chudak, ale opat na to doplatim ja 🙂 ale respektujem jeho postoj, ale neviem ci si je vedomy toho, ze po navrate z nemocnice tak skoro ale, ze vazne nic nebude 🙂
Inak uz som konecne zacala s pranim, a som zvedava ako to pozehlim 🙂 ked sa mi do nicoho nechce a do toho chce drahy, aby som mu vypracovala objemovy jedalnicek, tak aby som este aj studovat zacala. . . a,ze materska dovolenka. . . nestiham si oddcyhnut a to tu este nie je ani maly 😀

cerimi77
17. jan 2014

@dulkagabulka ja s týmto názorom docela súhlasím (ohľadom pôrodu doma) len čo som čítala, tak na SVK sú pôrody doma nelegálne 😕 ako napr. píšu aj tu:
http://www.babyweb.sk/Clanky/a2570-Porody-doma-...

Pôrody doma sú protizákonné a jednoznačne charakterizované ako trestný čin. Na Slovensku stále platí, že ženám, ktoré očakávajú príchod dieťatka, poskytujeme všetku dostupnú zdravotnú starostlivosť a akýkoľvek krok mimo tohto rámca, to znamená, ak by si žena chcela nejakým spôsobom dohovoriť pôrod doma, stavia matku i dieťa pod obrovské riziko, a to nehovorím o nelegálnosti takéhoto činu. Mimo nemocnice rodia ženy len vo výnimočnom prípade, keď nastane tzv. prekotný pôrod. Nečakane vyvolaný pôrod musí byť čo najrýchlejšie oznámený lekárovi a pôrodnej asistentke, ktorí musia rodičke poskytnúť okamžitú a efektívnu pomoc.

20erika07
17. jan 2014

@biba juuuj a my sme uz 10týždňov bez sexu,ja sa uz neviem dockat ked budem v 38tt ,konecne daco mozme spáchať,no vidim na nom ze asi by on radšej nie,asi ma strach aby daco zle neporobil,no na druhej strane pri prvom tehu sme to neriešili a opatrne milovanie sme praktizovali asi aj nejaký týždeň pred pôrodom 🙂 ale teraz je nejaký bojazlivy ten moj drahý,asi starne 🙂
Ja uz dopieram,zajtra uz len deky a výplne do periniek a mám to z krku a vydychnem si,lebo uz fakt ledva aj chodím,nie to este ze by som len teraz začala s pranim 😀 ti závidím tu energiu 😀
Inak dnes som zistila baby ze mi spuchli prsty na rukách,a mám ich bolestivé pri zohnuti ,uz sa asi zacina zadrziavat voda vo mne,uz sa to bliiiizi 😀 ja uz len nejakých 10dni chcem vydrzat,začnem riadiť byt ,okná by bolo a uvidim či to pomôže 🙂