Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@lucul to je asi vsade ine,ja som chcela ist na ctg,ale dr.povedala,ze netreba,ze len prietoky a tam je vraj vsetko ok.Sestra rodila koncom oktobra,ale ju poslali na ctg,lebo sa im tam nieco nezdalo a potom porodila asi 2 tyzdne pred terminom krasne dievcatko,ma DS,ale je neskutocna 🙂
@lienocka6 mna zatial obisli (ako aj mnohe ine neprijemne sprievodne javy v tehotenstve), ale jedna kamoska mi velmi prizvukovala, ze si do porodnice mam pripravit nejaku mast na hemeroidy, poradia mi v lekarni.
Pomaha vraj aj odvar z dubovej kory ako sedaci kupel.
Kedze som s tymto nemala nikdy problem, tak toto su len teoreticke vedomosti, urcite tu vo fore najdes kopu praktickych rad... A ja dufam, ze sa im vyhnem aj po porode, ale neviem, ci sa s tym da pocitat alebo je skor pravdepodobne, ze ich budem mat. Nateraz sa snazim robit vsetko pre to, aby som nemala zapchu, lebo potom je riziko ich vzniku myslim vyssie.
@bambulka12 jasne kazdy lekar si robi inak 😉
@lubica1979
@cerimi77 ja to tiez pozorujem,odteka pomali,ale isto 🙂
Na stránke http://www.kurzyproradost.cz/?a_box=8h435fqa teraz pridali nový kurz Pôrod bez obav. Možno sa tam človek dozvie vela zaujímavého.
@cerimi77krčné mandle- no v januári sme prvé potratili,prestalo sa vyvíjat atd....a už predtým mi krčná vravela,že by bolo dobré,keby ich dám von,lebo som mávala vo výsledkoch vysoké ASLO...ale chorá som vobec nebývala!!!
no,ked som zistila na silvestra 2013,že som tehu,tak sa mi na mandliach spravili hrče akoby tvaroh a ochorela som....Dr. ma liečil s tým,že som tehu,ale v polovici januára sa babo vzdalo...
tak potom som išla za tou krčnou a tá,že ak nechcem,aby sa to opakovalo,nech idem...tak som brala prvý možný termín,ked mi skončilo šestonedelie po čistení a 1.3. som pekne nacupkala,potom sme čakali,kým sme mohli plodit a vlastne hned,ked sme mohli splodit tuto bambulku,tak sa nám aj podarila🙂
no ahojte teda..🙂
včera som bola na poradni,všetko ok,robili mi monitor,a chytila som tam syndrom dutej žily...prvýkrát sa mi stalo,že mi v lahu zostalo zle,tak to mám aj červeným v knižke,že pri porode treba povedat,keby niečo....
na kolko som otvorená neviem,povedala že krčok je už v centrálnej polohe....??? váhu nevieme,to sa nedalo,ale podla velkosti bruska je tak presne ako 38tt babatko....že nevyzerá byt tučnučké 😉
Čaute baby, tak ja som tiez bola včera na poradni, ale uz v nemocke, robili mi CTG a vyšetrenie, takze krcok uz je 2 cm, hlavička nalieha na krcok.... Kontrola budúci piatok a asi podľa stavu ďalšie plánovanie
No ale zo spodu ma to tlači dobre.... Dúfam, ze vydržím ešte....
Vy ako ste na tom????
baby mne dnes tak tlačí na mechur,že ledva chodím,tak som si ľahla 😝
@kazunomiya doteraz sa mi darilo sa tomu vyhybat,no od vcera len polihujem ... Skusala som gel z dubovej kory no mam pocit ze nuc moc...dnes som pol hod. Soferovala a myslela som ze sa uz nrpostavim... No myslim ze najhorsie este len pride... Po porode.. No tak len si zacat zvykat...dufam ze sa toho coskoro zbavim... 😨
... mam otazku... malo by mi tvrdnut brucho? .. ked sa nic take nedeje? - resp. mozno to neviem rozpoznat 😀 ... do TP mam 17 dni.. a stale nic... je to v poriadku?
... akurat dnes Lukas vyvadza poobede 🙂 vkuse sa mrvi nejak 🙂
baby! ja som si povedala,že už chcem teraz v nedelu íst nato....ešte zajtra spravím tie zem.placky a v nedelu budem rozmýšlat,ako to urobit....kázali pred porodom dobre pomilovat,noooooo,tak uvidíme 😝 😝 😝
@os no vraj raz a poriadne 😝 ...čítala som,že spermie obsahujú tú látku..asi ten oxytocín myslím je to...a tá rozbehne porod prirodzene,ale ked ta napchajú tými chemickými,je porod horší....to mi povedala moja teta,ktorá robí v ZH,kde pojdem...že: posledná rada na koniec,dobre sa pomilujte,ked budete chciet príst rodit... 😀 😀 😀
@os mne tiež pri prvom netvrdlo brucho,teraz pri malej áno,hlavne ked mám plný mechúr alebo ked ona vyvádza,no a ked to porovnám u seba,tak tie prvé kontrakcie boli omnoho slabšie ked som išla syna rodiť,ako ked mi sem tam teraz brucho ztvrdne na chvíľu ale dosť bolestivo... To zistis ked ti bude tvrdnut...pri kontrakciach tiež lebo to bude v časových intervaloch 🙂
@kazunomiya .. to si aj ja hovorim.. ze to skusime 😀
... najlepsie je pred TP alebo po TP? 🙂
Babule, tak moj priatel dnes skonstatoval, ze uz sa so mnou nemoze milovat, ze ma z toho blby pocit, chudak, ale opat na to doplatim ja 🙂 ale respektujem jeho postoj, ale neviem ci si je vedomy toho, ze po navrate z nemocnice tak skoro ale, ze vazne nic nebude 🙂
Inak uz som konecne zacala s pranim, a som zvedava ako to pozehlim 🙂 ked sa mi do nicoho nechce a do toho chce drahy, aby som mu vypracovala objemovy jedalnicek, tak aby som este aj studovat zacala. . . a,ze materska dovolenka. . . nestiham si oddcyhnut a to tu este nie je ani maly 😀
@dulkagabulka ja s týmto názorom docela súhlasím (ohľadom pôrodu doma) len čo som čítala, tak na SVK sú pôrody doma nelegálne 😕 ako napr. píšu aj tu:
http://www.babyweb.sk/Clanky/a2570-Porody-doma-...
Pôrody doma sú protizákonné a jednoznačne charakterizované ako trestný čin. Na Slovensku stále platí, že ženám, ktoré očakávajú príchod dieťatka, poskytujeme všetku dostupnú zdravotnú starostlivosť a akýkoľvek krok mimo tohto rámca, to znamená, ak by si žena chcela nejakým spôsobom dohovoriť pôrod doma, stavia matku i dieťa pod obrovské riziko, a to nehovorím o nelegálnosti takéhoto činu. Mimo nemocnice rodia ženy len vo výnimočnom prípade, keď nastane tzv. prekotný pôrod. Nečakane vyvolaný pôrod musí byť čo najrýchlejšie oznámený lekárovi a pôrodnej asistentke, ktorí musia rodičke poskytnúť okamžitú a efektívnu pomoc.
@biba juuuj a my sme uz 10týždňov bez sexu,ja sa uz neviem dockat ked budem v 38tt ,konecne daco mozme spáchať,no vidim na nom ze asi by on radšej nie,asi ma strach aby daco zle neporobil,no na druhej strane pri prvom tehu sme to neriešili a opatrne milovanie sme praktizovali asi aj nejaký týždeň pred pôrodom 🙂 ale teraz je nejaký bojazlivy ten moj drahý,asi starne 🙂
Ja uz dopieram,zajtra uz len deky a výplne do periniek a mám to z krku a vydychnem si,lebo uz fakt ledva aj chodím,nie to este ze by som len teraz začala s pranim 😀 ti závidím tu energiu 😀
Inak dnes som zistila baby ze mi spuchli prsty na rukách,a mám ich bolestivé pri zohnuti ,uz sa asi zacina zadrziavat voda vo mne,uz sa to bliiiizi 😀 ja uz len nejakých 10dni chcem vydrzat,začnem riadiť byt ,okná by bolo a uvidim či to pomôže 🙂

Dobre ranko baby... Budem sa opakovat,ale je to fakt super vediet,ze niekto prave preziva tie iste pocity,obavy a ocakavania... Zatial ficim pozitivne... baby nemate nejake triky ako ulavit pri hemeroidoch??? Alebo mate to stastie ze was obisli???dakujem...