icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matabah
17. jan 2014

no my takmer celé tehotenstvo bez sexu...aj mi to je lúto,ale báli sme sa a necítila som sa moc na to,aj priatel sa bál...
ja dnes večer žeriem ako divá...fuuuu...spráskala som misku zemiakovej a dva krajce chleba so šunkou,syrom a papriku...a smadí ma tiež veeelmi...čo to je??? hádam to nebude nejaká príprava na porod...zajtra sa chystám ešte pracovat,varit..... 😉

cerimi77
17. jan 2014

@lucul takže to ctg nie je potrebné mať pred každou poradňou spravené? som myslela, že áno, resp. čo som čítala v téme pôrodnica kramare, ale pri dcérke som nestihla ani raz ctg a ani jednu klasickú poradňu vlastne, takže neviem ako toto presne chodí, každopádne som sa objednala na ctg telefonicky a dali mi termín v ten istý deň, 1/2h predtým, ako pôjdem na poradňu k svojmu doktorovi, takže fajn 😉 keď som volala doktorovi, tak povedal, že to bude fajn, ak budem mať aj ctg spravené, uvidím, čo mi povie, či ho budem musieť absolvovať pred každou poradňou, alebo ako ty píšeš, každý druhý týždeň 😉

cerimi77
17. jan 2014

@amanda683 tebe odteká plodová voda? a si v nemocnici?
@matabah vidíš, to som ani nevedela, že krčné mandle môžu robiť aj takúto šarapatu, ja som mávala často angínu a hrče na mandliach, tak som si ich na odporúčanie doktora dala tiež vybrať, ak by som vedela, že hrozí riziko potratu bábätka, tak samozrejme neváham ani minútu... inak odkedy ich mám preč, tak nemám žiadne problémy, som sa bála, že budem mať viac problémy s prieduškami potom, ale nič, takže ja som max spokojná, inak to bola docela pohodička 🙂

matabah
17. jan 2014

@cerimi77 ja som tiež rada,že som ich dala von,hlavne aj koli tomuto,a nebola som nejako chorá odvtedy,síce ani predtým som nebývala......akurát,že mi častejšie zabehne....a niekedy len tak z ničoho mi tam prebehnú sliny a mám čo robit,aby som to popreglgala...jediná nevýhoda zatial🙂

matabah
17. jan 2014

normálne sa mi nechce do tej postele,lebo na chrbte už nemožem absolutne ležat koli tomu syndromu tej dutej žily,dnes v noci som sa pristihla náhodou,že ležím hore znak a už mi začínalo byt zle,len priatel sa prehadzoval,tak ma to nastastie prebralo a pretočila som sa....ale na boku ked ležím,strašne ma bolia nohy aj boky,som tažká ako slon,,,potom sa len prehadzujem a dvíham nohy,nech sa mi to prekrví...ani vankúš na kojenie už nepomáha...aj zato by som bola rada,keby som už aj išla..ale tak dobrúú nocku teda!!!držme sa 😉 😉 😉

dulkagabulka
18. jan 2014

@cerimi77 sama som pisala na MZ SR ohladom domacich porodov a to co pises nie je pravda..domaci porod nie je trestny cin, ani nelegalny, kazda zena moze rodit kde chce
mimo porodnice u nas rodi cstale viac a viac zien
ako ochranu pred nasilim v porodnici volia bud porodne uteky, teda rodia v zahranici, alebo porod doma..take zeny svoje porody vobec co najrychlejsie nehlasia lekarovi ani porodnej asistentke...
medzinarodny sud pre ludske prava uznal pravo zeny rozhodnut si o okolnostiach porodu/ teda aj o domacom porode| a staty su zaviazane k tomu vytvorit podmienky...nas stat este spi 😉

slniecka85
18. jan 2014

bola som svedkom porodu,tak si dovolim pridat prispevok.. a musim povedat ze nie vdaka dule ale vddaka lekarovi dopadlo vsetko ok..ano pri dobrom a fyziologickom porode kde nenastanu ziadne komplikacie (co samozrejme nik nevie predvidat dopredu) nie je potrebny ziadny zasah,avsak v dnesnej dobe je prilis odvazne postavit si hlavu a hrat hrdinu typu: nechcem lieky,nechcem klistir,nechcem nastrih,nchcem hento ono,pripadne odvaha rodit domao-zeny maju prava,ale lekari maju povinnosti.. a nasilnicky je prilis silne slovo! za dalsie su lekari a "lekari" ,pdostatna je komunikacia medzi pacientkou a lekarom..vacsina "dul" hucka pacientky proti lekarom( ako je to vidiet aj u teba) ,tie uz pridu do porodnice utocne nastavene proti lekarom(lekar si da zaplatit za porod,lekar chce zle,lekar sa sprava nalinajkovane a rovnako ku kazdej zene)a kolko si da zaplatit dula zato ze bude sucastou najintimnejsej chvile v rodine,v zivote zeny..realne dula neprebera ziadnu zodpovednost za priebeh porodu..ale hlavne ze je za tu "dobru" a mudru... bola som sucastou ked mamicka bola v ohrozeni zivota ako ty hovoris pri tej najprirodzenejsej chvili,dula bola mimo...asi by ani najlepsia porodna asistentka a ani dula nedokazali pomoctt,keby tak dotycna zena rodila doma...to nie je len o legislative ale aj o zodpovednsoti k zivotu -k daru!ucte k ludom ktori su suma sumarum zodpovedni za zivoty nas vsetkych..

prirodzenost je namieste ale nie za kazdu cenu,a hlavne nikto nevie co sa moze zdiat v priebehu par sekund,minut..

od nepamati zeny rodili tak ako teraz,akurat ze bez pomoci lekara,techniky,prostredia boli aj vacsie umrtnosti po porodoch...

20erika07
18. jan 2014

Baby,tak zase som rodila túto noc,tentokrát to bolo na neznámom mieste,cupla som si,porozkladala noviny pod seba a mala bola raz dva von,potom tam boli útržky z kojenia,papala ako divá,a medzitým moj drahý bol s nejakými ženami 🙂 no kraaaasne sny mám 🙂

majmunka
18. jan 2014

@cerimi77 mne od 36 tt vzdy robi 20 min. Zaznam ctg kazdy tyzden az do porodu, u neho na ambulancii, tak nemusim nikde cakat.zatial vsetko v poriadku.

biba
18. jan 2014

@20erika07 tak moj ma tiez blby pocit aby nieco nepokazil a,ze aby sa malemu mohol pozriet do oci 🙂 skoro som odpadla,ze mu to pride neeticke,no nic,tak budeme praktikovat rucnu pracu 😀
A co sa tyka energie,tak neviem ci jej mam vela,alebo malo,ja si to tehotenstvo akosi nechcem pripustat,robim vsetko akň doteraz len s tym,ze mi uz zacina to brucho zavadzat a musim niektore pohyby prevadzat inak,vcera som si lakovala nechty na nohach,a bala som sa,aby som malemu nieco nezlomila ako som sa zohybala 🙂
Tie opuchy na prstoch a bolesti na hankach pocitujem aj ja,najhorsie to je rano,no pocas dna opuch trobhu ustupi a prsty rozhybem,snazim sa vyhybat slanemu jedlu a aj sladkemu,ale to je uz horsie,na tie klby sa snazim aj viac vapniku,tak ale uvidime,kolko este vydrzime byt 2v1 🙂,este nemam uplne vsetko,tak rada by som,pozhanala posledne veci a mala este par dni len tak pre seba na kozmetiku,kadernicku a tak 🙂 ved ked mam byt tam ubolena,tak aspon moje okolie netrpi pohladom na mna 😀

macocmeliacka
18. jan 2014

@matabah Ahoj, ja tiež pôjdem rodiť do žiaru ako ty, len som ti chcela napísať aby si sa momentálne neponáhľala 🙂 lebo včera som bola v nemocnici na sone a majú úplne plné oddelenie. Tak dúfajme, že ešte nejaký ten týždeň potiahneme lebo mi moja doktorka vravela, že momentálne môžem ísť rodiť tak akurát ambulantne :D

amanda683
18. jan 2014

@cerimi77 obcas po par kvapkach si myslym ze ano.Nie,nie som v nemocnici.

kazunomiya
18. jan 2014

Baby uplne som dolamana dnes - v noci sa mi zle spalo... nielen ze mi tvrdlo brucho ako vzdy, ale vzdy ked som sa snazila otocit tak ma brutalne bolela lonova kost... co uz, asi to je uz teraz ku koncu normalne... este to tych par tyzdnov vydrzime 🙂

aplless
18. jan 2014

@kazunomiya ahoj no s tym spanim je to o hubu v poslednej dobe kazde dve hodiny som hore lebo ked sa idem pretocit tak maly robi take tlaky mne tlaci na pluca a totalna zataz na hrudnik to sa vzdy prebudim. na bruchu spat nemozem na chrbte tiez nie a tie boky mam uz take vylezane ze sa tesim na porod uz

cukrik580
18. jan 2014

Mne sa dnes tak super spalo 🙂 od 10 do 9 raz o 3 na wc to bol asi darcek od Saminka 😀 dnes totizto zaciname 9.mesiac 🙂 idem umyt trubu konecne lebo je od bocika 😀 a nieco uvarit...chcela som upiect kura...ale...mam chut na kura na stave 😀 s haluskami 😀 tak neviiiiim 😀

lucul
18. jan 2014

@cerimi77 neviem o ctg som pocula az na cakacke pri prvej teraz to mam vramci poradne, ved uvidis co ti dr.povie 😉

jessy212
18. jan 2014

@kazunomiya Ahoj, ja to mám nápodobne....Na wc-ko chodím každé dve hodiny....a keď aj zaspím tak sa na každé prevrátenie zobudím lebo ma tie lonové kosti tak bolia, že až....Takže katastrofa....Už by sa mohol malinký ohlásiť na svet lebo mám toho dosť....Ja som už v 38tt takže už by aj mohol....🙂)))

20erika07
18. jan 2014

@cukrik580 zlaty synček 🙂
Dnes mám aj ja chuť na niečo kuracie,tak robim kuraciu polievku a pllllno zeleninky v nej,hmmm uz to tu rozvoniava,zachvilu budem chutnat 🙂 a poobede máme action v robote kacacie hody,som pozvaná,tak sa idem naladovat 🙂 kacku budem prvýkrát jesť tesiiiim sa 🙂

jessy212
18. jan 2014

@lucka0122 A cena?

ika0421
18. jan 2014

Ahojte mamičky 🙂 Nájde sa tu niekto kto vo februári bude rodit v Šaci?

cukrik580
18. jan 2014

@20erika07 no takze truba sa konala len do polovicky 😀 zavadzia mi pupek tak musim pockat na mm kym vstane 😀 a vsetko co sa dalo som zo sporaka pohadzala do mycky tak aj tak zatial nevarim 😀 len uz som nejaka hladna vcul som pol litra mlieka vypila a nic 😀 ach jaj tusim budem mat dnes zravu nemoc mam taky dojem 😀 ja uz nemozem pribraaaaat 😀 teda hlavne nechcem ale nejak sa to na mna lepi ci si davam alebo nedavam pozor 😀

lienocka6
18. jan 2014

Baby ja som spalaaaaa!!!!a mozem sedieeeet... Este to nie je uplne ono,ale so vcerajskom sa to neda porovnat... Takze dufam ze aj po porode to nebude az tak dlho trvat... Kym sa to ukludni... Pekn den prajem...

lienocka6
18. jan 2014

@matabah som si spomenula ze v lete som kupila aj tu mastu mast,tak som ju vyhrabala a pomaha... Dik...

aplless
18. jan 2014

@cukrik580 ja som dnes varila kuraci perkelt 🙂 a tiez len beham nuram ani neviem co by som zjedla

ivet51
18. jan 2014

@ika0421 ja sa chystám rodiť v Saci... Uz som tam bola aj na 1 vysetrenie

20erika07
18. jan 2014

@aplless hmmm,dnes majú tehulky chuť na kuracie 🙂

20erika07
18. jan 2014

@cukrik580 ja uz tlacim pomenej,viac ovocia mi teraz berie ale váha ide stale hore 🙂 v stredu som mala uz 22kil navyše 🙂 do pôrodu to bohvie až kam vytiahnem hehe 😀

cukrik580
18. jan 2014

@aplless presne len nurim furt ze co si ukradnem 😀
@20erika07 aj ja menej...aspon sa mi tak zda...ale ti poviem ze dnes 😀 no neviiim 😀 ja mam hore cca 15 ale mna je bez tak velmi vela takze uz by aj stacilo lebo sa ani na rodiaci stol nezmestim 😀 ovocicko ide u mna stale ale nejak mam z neho kyselinu...teraz po novom som si zacala odstavovat a robit smoothie aspon nejak vitaminky... Mam doma 4kg pomarancov 3a pol kila jablk 2kila mrkvy tri kusy kivi dve manga kilo cvikly jedno pomelo tak makam na vitaminkoch 🙂 ked uz je ta chripka v rozpuku nech ma laskavo obchadza 🙂

matabah
18. jan 2014

@macocmeliacka to fakt??🙂....ked sme tam boli pozriet 6. januára,tak tiež mali plno.... 😕
no ved hádam to nejako bude,ked už som taká zvedavá 😝 😝 😝 ,však sa tam hádam tedy stretneme🙂---aspon niekto,kto ide tam,kde ja 😉 😉 😉

@kazunomiya
@aplless
baby aj ja som total dolamana...doteraz som vcelku fajn spávala,ale dnes to bolo príšerné....tie boky ma strašne boilia..vydržím tak 1,5hod na jednom,potom musím krutit a celé nohy ma z toho rozbolia...ako si pomožeme,ako inak neviem..dajte rady nejaké..už som dala aj vyssie vankusov,ale to nič moc..už neviem akú polohu zaujat....ale inak všetko je dobré,aj drobec nevyvádza v noci,tak to vydržíme 🙂

aplless
18. jan 2014

@cukrik580
@20erika07 ja mam zatial 10 kg + snad to uz vela nepriberem do porodu