icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

aplless
18. jan 2014

ach idem ja von troska s dcerou lebo mi tu pili nervy cely den ideme sa vyvetrat aj vonku je celkom teplo 8 stupnov mi ukazuje teplomer ja som len zvedave kedy ten sneh napadne ked pojdeme rodit sa ani do nemocky nedostanem

matabah
18. jan 2014

ach,teraz som sa rozhýbala...ranná očista..celá sprcha..aj vy máte pocit stále,že si smrdíte,či len ja som trafená?ešte len idem do obchodu teraz,tety predavačky budu mat radost zo mna😝 ...potom upečiem nejaké tie placky a už bude zase tma...
a vy ako,,,čo dnes??ešte sme všetky celé?

cukrik580
18. jan 2014

@aplless to mas fajiiiin ja sa celkom cudujem ze som pribrala "len" 15 ked som bola cele tebotenstvo doma 🙂

ika0421
18. jan 2014

@ivet51 Ahoj 🙂 Na kedy máš termín a kedy ides najblišie na poradnu ?

20erika07
18. jan 2014

@aplless aj ja som mala +10kg ked som bola prvýkrát tehu,ale ležala som v nemocke a tá strava samozrejme nebola taká bohatá ako doma 🙂 a mala som aj viac pohybu pred tým nez som šla do nemocky,tak možno aj preto,toto tehu ma od začiatku tak vystavovalo,každé dve hodky som bola hladna,ale teraz posledný mesiac mám normálne chody,raňajky,obed,večera,druhá večera 🙂 a pohyb ziaaaadny,keďže kludovy režim 🙂 ale tak aspoň dufam ze si sa má malá z čoho brať zo mňa ,nech je hlavne ona taká aká ma byt,coze my to potom pri kocikoch vybehame 😀

matabah
18. jan 2014

ja sa idem teraz rozhýbat so psom trošku prejst sa....obed som nevarila,takže placky sa nekonali zas,no maminka nám nabalila vydarený belehradský rezen..mnam...ale som upiekla že kinder mliečny rez🙂.....a snažila som sa poumývat dlážky a funím ako funa 😀 ale idem prejst,lebo pohyb treba..hádam už dnes neporodím..až zajtra si želám🙂,hádam ma v tej porodnici niekam posadia na chodbu,aj ked je plno 😝

sonulka81
18. jan 2014

@aplless presne tak to som aj ja vravela,že nakydá keď pojdem domov a potom sa bude valiť až do marca,že sa ani kočíkovať nebude dať...

ivet51
18. jan 2014

@sonulka81 ako??
Ešte si cela??? Nic sa nedeje???

sonulka81
18. jan 2014

@matabah no a že sa nerodia deti...v Nitre mali posledné 4 dni tak perno,že bolo plné oddelenie...teraz to pomaličky odchádza domov som vravela,že už môžem rodiť...od dnes..začala som 38 tt takže žiadny problém...

sonulka81
18. jan 2014

@ivet51 akurát píšem,že už by aj mohlo byť,dnes som vysadila magneziové tabletky a tvrdne mi brucho odušu...uvidíme...už som dnes v takom štádiu,že sa bojím toho všetkého,čo bude ako to zvládnem,čo malé...hotová depka dnes

ifkael
18. jan 2014

@sonulka81 vies ze sa nemas coho bat... Malinke to v brusku tiez nema lahke, kazdou kontrakciou je blizsie k Tebe..

cukrik580
18. jan 2014

@sonulka81 drz sa cicus nech to vsetko dobre dopadne hlavne ostatnw uz nejak zvladneme vsetky 🙂

dada676
18. jan 2014

@sonulka81 ja som tiez dnes vysadila magneziove tabletky,tak cakam ze co bude,ked som doteraz musela iba lezat a brat tabletky,tak dnes je uuuplny opak.bez tabletiek,behanie po obchodoch a po schodoch ani nehovorim.dnes som 37+1 tak si myslim ze by som uz aj mohla porodit,nebolo by to asi az take strasne,ale neviem ci sa to este povazuje za nedonosene

cerimi77
18. jan 2014

@amanda683 ak by ti začala odtekať plodová voda, tak treba ísť do nemocnice, porodiť by si mala do 24h, aspoň tak tvrdia, hrozia tam komplikácia- zápaly pre dieťa aj pre matku... ale tak ak sú to len nejaké kvapky, ťažko povedať či to je naozaj plodová voda 😕 ale ak by bola, tak radšej by som išla do nemocnice 😕
@kazunomiya tá lonová kosť a aj pysky ma tiež veľmi bolia, ak ležím a potom sa chcem otočiť, alebo vstať z postele, ak sa rozchodím to prestane bolieť, ale toto som pri dcérke nemala 😕 a už tuším cvičíš s epi-no, som si zobrala príklad z teba a včera som začala aj ja, lebo dcérka išla o 3t skôr, tak ak by náhodou, aby som mala aspoň niečo nacvičené 😕 🙂
@lucul tak ja som sa objednala na poradňu, o ctg nespomínal nič, volala som 2x kvôli tomu a povedal, že bolo by fajn, ak by som si ho vybavila ešte pred poradňou, čo sa mi nakoniec aj podarilo... ako to bude ďalej uvidím, či mi bude kázať pred každou poradňou si to spraviť, alebo nebude treba.. uvidíme 😉
@cukrik580 aj ja som práve dopila smoothie, som si spravila z toho čo "dom dal" a super to vyšlo, mňam 😉

anies10
18. jan 2014

@dada676 od ukonceneho 37. tt je uz donosene. Ale rozhodujuci je aj tak realny stav po nartodeni. Niektore v 36 aj 37 su uz donosene len ich viac monitoruju.

cerimi77
18. jan 2014

@dada676 ak je ukončený 37tt, tak už sa nepovažuje za nedonosené, ja som dcérku porodila presne 37+1 😉

matabah
18. jan 2014

@sonulka81
@aplless
kúpime na kočíky snehové retaze..chi chi chi...aj lyže namontujem,lebo u nás je vždy vela,ked to príde 😝 😝 😝

cukrik580
18. jan 2014

@matabah pocuj ako sa ti prejavuje ten syndrom dutej zily ci ako sa to vola?na priprave nam o nej len tak zbezne povedala ze je vstrede ale viac napravo preto sa odporuca lezat na lavom boku ty zas pises ze nesmies lezat na chrbte 🙂 tak neviiim.som zvedava lebo niekedy ked lezim na chrbte tak sa mi stane akoby sa mi tak tazko dychalo...taky tlak na hrudi alebo co trva to par sekund a prejde to...tak ja len ci to moze byt ono 🙂

cerimi77
18. jan 2014

@cukrik580 aj nám na predpôrodnej príprave hovorila, že na chrbte sa neodporúča veľmi ležať, ťažšie sa dýcha a môže ti prísť zle, a ak ležať na chrbte, tak s pokrčenými nohami... ja chvíľku uležím aj na chrbte, hlavne na gauči sa to docela dá, asi tým, že je mekší.. ale ak som vo svojej posteli, tam je to horšie, vydržím chvíľku, ale tesne po tom, čo som vycikaná, inak ma pri ležaní na chrbte začne veľmi pichať močový mechúr a musím ísť na wc.. ak sa prehodím na bok, tak to toľko nevadí 😀

matabah
18. jan 2014

@cukrik580 no to je to,že si prilahnes tu dutu žilu v lahu na chrbte,doležité je sa dat na bok,aby brusko padlo na bok a netlačilo tú žilu,kade ide krv hore...aj ked sa mi to stalo u Dr. prvýkrát ,tak som sa pretáčala na pravú stranu-im bolo jedno na ktorú......začalo mi všetko trpnut -končatiny najma- a tak divne no...a dnes tiež som si trošku pohovela na chrbte a začalo to blbým dýchaním a už mi prichádzalo zle,tak som sa len pretočila...možno,ked to má niekto tak intenzívnejšie,tak je lepšie hned na lavú teda...to neviem...som zvedavá inak pri porode....budem rodit bokom?? 😀

cukrik580
18. jan 2014

@cerimi77 no no presne ze na chrbte len s pokrcenymi nohami...a ze viac na lavom ako na pravom boku... Tak som nad tym rozmyslala ze sem tam mam take pocity ako keby mi niekto hrudnik prilahol...som myslela ze to za moje velke didy 😀
@matabah ze by sme to skusili bokom?to by bolo zaujimave 😀

20erika07
19. jan 2014

Baby,tak včerajšia action na jednicku,bola som tam 5hodín,a uz ma potom statočne bolel chrbát,rebra a nohy,jak keby som celý deň prebehala... Noc bola zlá,o pol jednej na wc,prsty na rukách spuchnute,strpnute...ráno ma tak boleli aj dlane a zápästia akokeby som celu noc stlacala nejakú pevnú loptičku,uz tretie ráno ma toto zoziera,som povedala ze do 10dni rodim 🙂
Ach,idem niečo pozehlit a vyvesam ďalšie pradlo a fajront 🙂

biba
19. jan 2014

@matabah Co sa tyka zmeny pachu, tak to mam aj ja ten pocit, katastrofa, neviem ci je to evidentne, ale ja som z toho nestastna ☹ staci, ked sa trochu rozrusim,alebo nieco sa deje a ja sa zacnem potit ako somar v kufry ☹

biba
19. jan 2014

ako som slubila,prikadam par foto z naseho vcerajsieho fotenia 🙂

20erika07
19. jan 2014

@biba presne aj u mna,potim sa ako prasa,stale mi je velmi teplo,ani bundu mi von netreba,aj tak sa potim,na nervy ... Krásne foto inak,a krasna maminka 🙂

barcelona94901
19. jan 2014

@sonulka81 ja som bola tiež prekvapená,aj termíny na sekciu su na januar uplne plné,až februar bol voľný ,ale teda čo som ja videla,hlavne romky rodia veselo a su ich plné čakárne

barcelona94901
19. jan 2014

@biba jéééj Bibi mne sa tá pávia foto páči najviac ,ty si veru kosť aj s bruškom ,aj bez bruška

baby tak ja mám presne 10kg ,lenže tak ich mám rozložené,že si pripadám ako keby to bolo najmenej 30kg 😀 a to nočné cikanie ma otravuje,lebo ja kým zas zaspím .. 😀

biba
19. jan 2014

@barcelona94901 dakujem, no ja mam tak 14 kg hore a som z toho uplne nervozna, chcela som pribrat max 10, ale akosi sa to neda redukovat. . . som z toho nervozna, kto to bude potom zhadzovat???? ☹

barcelona94901
19. jan 2014

@biba sranduješ? 😀 ved ty vyzeráš super ,nemusíš mať vobec obavy ,po porode ty budeš určite raz,dva fit ,narozdiel od nás 😀 u vás "fitiek"je to len čísielko.. ja som to videla na známej ,aj na kámoške,to je veľký rozdiel ,podľa mna až masaker vidieť kočku čo aktívne žije,cvičí..tam telo pracuje,jak mašina ,tak rýchlo budeš mať svoju váhu naspať ,ani nebudeš vedieť,že si rodila,neboj
zatiaľ čo tie naše lenivé zadky ,kým sa spamataju z toho čo sa deje ,ja to veru riadne cítim ,aj na rukách,nohách,že teda budem musieť riadne zamakať..pri malom som veľmi veľa pribrala,ale mám pocit ,že kondičku som mala lepšiu než teraz,aj to tehotenstvo bolo v pohode ,teraz 10 kg ,ale krvopotne si ich odmakám,tak je to rozhodené,no a tie boky moje ,čistá matrioška baby,už len líčka mi domaľovať 😀
ale tak si hovorím,že hlavne nech je bábo zdravé,potom už sa nejako rozhýbem 😀

píšem "fitiek" kočky ,každá v pohybe

kazunomiya
19. jan 2014

@biba nebud z toho nervozna 🙂 ja som pribrala zatial ca. 16kg a pocitam ze to este bude trosku viac. Nie je to ale ani velmi vidiet... neviem, kde tie kila pribudaju. Pri mojej pociatocnej hmotnosti (podvahe) je to urcite OK. A nemam obavy ze to zhodim naspat... co este ty, ked budes cvicit 🙂