icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

biba
22. jan 2014

@cerimi77 tak riesim tampony a ich co najskorsia moznost nosenia prave pre to,ze su mi pohodlnejsie a ked chdis v keginach tak predsalen nebudes na svet mavat vlozkou 😀

matabah
22. jan 2014

baby,a predsa ešte otázka od prvorodičky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????
ked máte tie kontrakcie....ktoré vám prejdú z tej teplej vody...tak to máte nejaké dlhé atd??lebo mna akože večer zabolí,zatlačí atd,ale o chvílu to prejde a neriešim teda nejakú teplú sprchu atd...kým by som vliezla do vane,tak to prejde,ale mám ich teraz nejako viac tých tlakov,však uvidím,možno už dnes vleziem...ak to nebude prechádzat a uvidím,či už náhodou aj ozajstné nebudú...🙂

biba
22. jan 2014

@blondi2
@cerimi77
@ivka_marek bodaj by ste mali pravdu baby, ale proste stale ma napada, ked pocuvam, ze vsetko je v poriadku, ze to nemoze byt ale snad bude vsetko ok,no vzdy cakam aj zle spravy, pre istotu

cerimi77
22. jan 2014

@biba chápem rozdiel medzi vložkou a tampónom 😀 ale veď ty nebudeš musieť nosiť nič.. ani vložky ani tampony, ak ideš sekciou 😕 vložky sa nosia len po prirodzenom pôrode keď to tam dole krváca, ale po cisaráku nič dole nekrváca, tak preto stále nechápem, nad čím ty stále rozmýšľaš? prečo si chceš dávať tampony?

matabah
22. jan 2014

@biba donedávna som ani ja nemala žiadne nejaké "komplikácie" ak sa to tak dá nazvat vobec....je to normálne..a tak dúfam a verím,že aj porod bude šup,šup...🙂
a to mám krčové žily a som pekne tažká,tak sa nebojkaj,si OK🙂

cerimi77
22. jan 2014

@biba ja som mala prvé tehu fakt úplne pohodičkové, v ničom som sa nemusela obmedzovať, všetko som zvládala robiť čo som chcela robiť, bruško také menšie, ani som nevedela, že ho mám 😀 ale za to pôrod mi to vrátil aj s úrokmi 😀 😀 😀 .. verím, že to nebude tvoj prípad 😉 .. toto tehu je trochu horšie, ale to skôr až teraz ku koncu, keď už ma pobolieva tá lonová kosť a bruško je pri chalanovi väčšie, horšie sa mi s ním existuje, hlavne keď už mám jedného krpca doma okolo ktorého musím behať 😀 .. ale inak som nemala tiež žiadne iné problémy, ani ranné nevoľnosti, ani žiadne zmeny chutí, v ničom som sa nemusela obmedzovať ani teraz 😉

cerimi77
22. jan 2014

@matabah kontrakcie-poslíčkovia sú rovnakej intenzity, nestupňujú sa, môžu trvať aj dlho, ale nevyvíjajú sa, nezvyšuje sa ich intenzita a neskracuje sa čas medzi nimi.. ak začnú ozajstné kontakcie, treba si sledovať ako dlho trvá jedna kontrakcia a ako často ich máš (časový úsek od zač. jednej po zač. druhej) ak sa bude tento čas skracovať a intenzita jednej kontrakcie predlžovať, mali by to byť už ozajstné kontrakcie 😉.. do pôrodnice sa odporúča ísť ak je intenzita kontrakcie cca 30sek a interval medzi nimi cca 8-10min, záleží aj ako máš ďaleko do pôrodnice, príp. či máš v pláne EPI

matabah
22. jan 2014

@cerimi77 len mi nebolo jasné,že ked sa baby supli pod teplú sprchu...však to ma aj v posteli prejde,kým by som tam vosla do tej vane...možno mali nejaké intenzívnejšie...mala som aj ja,ale vždy predýchala..zatial.. 😉
to,že načo už tam budem liezt,ked prešli..

cerimi77
22. jan 2014

@matabah tak to máš také slabé a krátke kontrakcie, že teplú vodu nemusíš riešiť 😀 .. až prídu ozajstné, tak to zistíš, to ťa už bude naplno zamestnávať a teplá voda ti ich pomôže zmierniť a môže aj pomôcť urýchliť pôrod, takže v pôrodnici ju max využívaj ak budeš môcť 😉

os
22. jan 2014

no ahojte... podavam spravu 😀
... som bola dnes na poradni, tlak, moc ok.. vaha nezmenena uz asi 3 tyzden...
robil mi sono, prietoky ok, srdiecko ok... hlavicka uz fixovana...
.. v podstate sa cudoval ze som prisla (asi cakal ze budem rodit??? hovoril ze to "moze" prist kedykolvek, nie ze "pride")... no a na konci som sa ho pytala ci o tyzden zas... tak povedal, len tak nepriamo.. ze ked este budeme 2 v 1... tak hej... tak neviem ci caka ze uz porodim.. ja si myslim, ze Luki ma este cas 😀
... no a otocenie... doteraz mal telo na lavej strane a koncatiny vpravo.. a odrazu.. je opacne.. telo vpravo a koncatiny vlavo... sa za ten tyzden otociiiiiiiiiiil... takze sa dooost hybe 😀
... takze neviem co dalej.. mame ho uz s mm popohnat von??? 😀

a potom sme v meste vybavovali a vybavovali a vybavovali.. domov som dosla cca o 5,30, este nejake povinnosti a precitat tych milion stran co ste tu popisali 😀
... idem spat.. nejak sa mi zatvaraju oci.. tak to idem vyuzit 🙂 ... dobru noc 🙂

ifkael
22. jan 2014

@sonulka81 ❤️

katarinka289
22. jan 2014

@cerimi77
@biba po sekcii samozrejme zena tiez krvaca.Sice nie z rany,ale cisti sa maternica...vlozky treba.S tamponom by ta z porodnice vyhodili.Na vizite chcu vlozku ukazat,kvoli intenzite a sfarbeniu

cerimi77
22. jan 2014

@katarinka289 @biba aha, som nevedela, že aj po sekcii je nejaké krvácanie z maternice.. čo som mala baby na izbe po sekcii, tak nemali nič, ale jasné, že tampony v pôrodnici fakt nehrozí aby si mala 😀

cerimi77
22. jan 2014

@os záleží, či ti je lepšie byť ešte 2v1, alebo už toho máš plné zuby a chcela by si to nejako urýchliť 😀 .. ja som prvé tehu mala také pohodové, že som chcela termín pôrodu skôr odďaľovať, som si užívala to ničnerobenie a dovolenku, chodila som na kupko a dlhé prechádzky, nič ma nebolelo nič netlačilo, bola som si pánom svojho času... teraz by som to už aj rada mala za sebou, pri jednom krpcovi už doma, toho mám už dosť 😀

katarinka289
22. jan 2014

@cerimi77 tak urcite je to tiez individualne.Ja som tiez len slabunko krvacala.No na tu ponizujucu vetu na vizite nezabudnem..."ukazte mi vlozku" brrrrrrr :/

ifkael
22. jan 2014

Stiahnite si do mobilov aplikaciu - zaznamenava kontrakcie

aplless
22. jan 2014

@matabah no tepla voda uvolnuje. mne to velmi pomohlo pred porodom ked som mala kontrakcie tak horuca sprcha na krize velmi pomahala

cerimi77
22. jan 2014

@katarinka289 ja si ani nepamätám, či som musela ukazovať vložku, ja keď som ležala na posteli, tak som nemala nič dole, ani vložku, len som ležala na podložke, doktor na vizite skontroloval tam dole a bolo, takže takúto vetu som nepočula myslím, ale ak by aj áno, na popôrodnom oddelení by som to nepovažovala za niečo ponižujúce, je to predsa normálna vec 😕

katarinka289
22. jan 2014

@cerimi77 jaaaaj vidis,poplietla som to.To chceli na rizikovom,ked som na zaciatku tehu spinila.V porodnici treba pred vizitou vyzliect.No potrebovala som vlozky aj po sekcii este aj doma po navrate z porodnice....a potom dlllllho dlho nic,to boli uzasne casy :D

cerimi77
22. jan 2014

@katarinka289 aha 😀 ja som nemala ms 6mes, ale potom sa vrátila presne taká akú som mávala aj pred tehu, docela slabá a krátka, takže spokojnosť 🙂

cukrik580
23. jan 2014

@blondi2 mne nepomahaju ani vankuse bohuzial...
@matabah mozno by mi ta soda bik zabrala ale to by som do hubicky nedala.😀 tak isto ako za lyzicku horcice 😀
aj ja mam dnes poradnu...mne kukne prietoky na sone len tak na rychlo a zameria sa na srdiecko.minyle sme mali 130-140 krasnych uderov.vraj ma byt od 110-160 takze akuraaaat 🙂 som zvedava co dnes bude...budu vysledky z krvicky a streptokok tak som zvedava a aj na ten moj nezbedny krcok lebo niekedy mam pocit ze malemu uz hlavicka von trci 😀

sona272
23. jan 2014

@cukrik580 nie vsetko mam ok, uvidim co mi povedia rano na prijme

cukrik580
23. jan 2014

@sona272
@sona272 hlavne bud v klude a mozno ta aj domov poslu 🙂 drzim pasticky 😉

20erika07
23. jan 2014

@cukrik580 držím palce na poradňu 🙂
@sona272 aj tebe moja,len naozaj klud aby ti nestupol ešte viac...

Ach,inak toto spanie na etapy je už na nervy...wc,zaha,wc,zaha atď atď atď...a malička si kludne v noci spinka 🙂

biba
23. jan 2014

@cerimi77 no preto som sa pytala, lebo moja kamoska pred rokom rodila cisarakom a mala krvacanie,podla mna sa to spusti ako automaticky proces po tehotenstve, ale tak uvidime, len teda ze to nie je take masivne, asi 🙂

biba
23. jan 2014

@matabah dakujem 😉

biba
23. jan 2014

@cerimi77 dakujem
Sorry baby ,ze stresujem ale cim sa viac blizime do finale tym viac uvazujem uz nad vselicim

biba
23. jan 2014

@katarinka289 to mi je jasne, nemyslela som tampony do nemocnice ale na neskor ked budem doma, zaujimalo ma kedy ste ich baby zacali nosit, alebo ci ste sa na to az do skoncenia vykaslali? 🙂

barcelona94901
23. jan 2014

@blondi2 ja som mala šťastie,že som tam bola v den,kedy boli od rána a prvá..sono fajn a potom sa čakalo kedy doki príde z operačky ,tiež som akurát tak prišla z bufáču ,ale teda tie čo prišli neskor tam už bola fronta,tak ak pojdeš tuším od tej desiatej,pol jedenastej mali ostatné dni,tak si vezmi niečo na pitie,k jedlu zo sebou..lebo tie čo tam chodia spomínali,že aj pol druhej bolo ,kým odchádzali..

barcelona94901
23. jan 2014

@biba ja som ne-vložková..pri prvom som aj málinko krvácala ,aj veľmi krátko..vtedy som si vraj odrodila 90% a musela byť sekcia...a potom som mala menštruáciu až ked malý prešiel na príkrmy,tak to som išla rovno na tampony
a teraz ako to bude netuším ešte ,dufam,že podobne 😀