Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby ja som sa nenormalne prejedla! Mam pocit ze mi praskne brucho a babatko mi z neho vypadne... to mam za to ze som po dlhej dobe nieco piekla.. babovku... s diabetickym cukrom aby to mohol aj moj otec jest... Zozrali sme uz vyse polovice. Manzel sa vo vedlajsej izbe uci a poslal mi cez FB obrazok kolacika.. 😀 tak som mu doniesla duplu (katastrofa tato dnesna dobe, ze si piseme z izby do izby...)... ale rozhodne najviac som jej zjedla ja.
@20erika07 pocitac si bude rozumiet zrejme s hocijakou co je na trhu, ale skor prihliadaj na to, kolko ju chces pouzivat... a ci chces atramentovu alebo laserovu (napriklad myslim, ze ak nechces tlacit casto, tak radsej laserovu)... plus taka zasada je ze ked kupis lacnejsiu, tak viac minies na tonery a valce, ked kupis drahsiu, tak tonery a valce pravdepodobne vydrzia viac a tym padom prevadzka je lacnejsia. Asi je fajn pozerat po dakej osvedcenej znacke... my mame doma maly multifunkcny samsung, okrem tlaciarne to aj skenuje a kopiruje, co je celkom sikovne. Podobny sa osvedcil u nas v praci. Celkom dobra vec je ze to ma pripojenie na wifi, takze je to spojene s pocitacmi bezdrotovo, mozem tlacit z hociktoreho pocitaca co mame v byte.. naramne je to pohodlne 🙂 Cize v skratke treba pozriet co po tej tlaciarni chces a pozerat take co to maju (je fajn nechat si poradit trosku od niekoho kto vie ake moznosti su)
@katty137 ja mam dve take aplikacie davnejsie v mobile a ked som mala tie falosne kontrakcie medzi sviatkami tak som ich na tom sledovala, je to sikovna vec.
@bambulka12
@barcelona94901 tak dnes v tej rizikovke som dopadla celkom fajn. prisla som na 10tu a o 11.15 som odchadzala. na sono necakal nikto, takze hned som bola na rade. Termin sekcie som dostala na 5.2. Vy kedy idete baby? Este si musim obehat tu anesteziologiu a interne. A na buduci tyzden uz mam pokracovat v poradni u svojho lekara.
@biba ja som tiez mala pri prvej sekcii gelove nechty a nikto mi nic nepovedal. ale pre istotu som si dala vtedy spravit francuzsku, inac som tiez nosila najviac cervene. Gelove nechty ma potom bavili este chvilu, ale s babom sa to nedalo, lebo mi ho nemal kto postrazit. a v kociku mu bolo dlho tu hodinu a pol, co sa kocik nehybal, kym boli nechty hotove. tak som ich mala asi do jeho 3 mesiacov.
@cukrik580 nooo ja som si hlupa zabudla kupit dnes tie tabletky a tak pekne slopem mlieko...aj liter mi bude malo och joj... Lazane sme ešte nejedli,neviem či by mi to zjedol,musím uz vyskusat 😀
@kazunomiya ďakujem za objasnenie,my sme v tomto 5rokov za opicami,pravdupovediac ani nepamatam kedy som notebook zapla,ale syn zachvilu do školy tak myslím troška dopredu a určite v budúcnosti bude potrebovať aj tlačiareň,a kým nie je mala na svete by som chcela investovať,a samozrejme by som ju ja začala využívať na tlacenie foto ,teda možno,bo to ma asi draho vyjde tie farby ☹
@20erika07 ku kazdej tlaciarni su instalacne cd, my sme tiez teraz kupili na vianoce a kupili sme uplne obycajnu ono je jedno aku mas ked to chces len na domace pouzitie drahe su tam aj tak tie farby takze my tlacime ked dcera potrebuje do skoly nieco a tak len dokumenty fotky sa neoplatia tlacit to radsej dam na usb a do fotoshopu
@20erika07
@cukrik580 ani moj ju nema rad.. este som ju nerobila... a ked som aj chcela a dozvedela som sa tu info ze nema rad kolozvarsku, tak som to vzdala... ale za pokus to mozno stoji 🙂 ... mooooooooooozno mu zachuti co mu navarim 😀 ... len sa do toho asi nebudem teraz pustat.. mame vybrate hurky... uvidim este 🙂
... inak... stale ked som varila (co zacinam - skusam) .. tak sa mi stale podarilo na prvykrat urobit faaajne.. a dalsie razy som to iste jedlo vzdy nejak spackala 😀 ... stastie zaciatocnika??? 😀
... dnesny ranny grizik (krupicova kasa)... bol feeeeeeeeeeest riedky 😀 😅
no zeny... dnes mi bolo feeeeeeeest blbo...
spala som od 23 do 5tej... a potom az ked dosiel mm domov... lebo som nevedela zaspat... podarilo sa mi od 9tej do 12tej.. s tym, ze ma boli hlava.. hadam prejde...
vstala som a nic.. ta hlava proste bolela... cely den... okolo obeda mi zacalo byt zle od zaludka... tak som skusila sodu bikarbonu s octom a vodou... potom obed.. a nealko pivo... a zalomilo ma zase...
sme pospali do 5tej... asi ta soda pomohla trosku na zaludok... ale hlavu citim stale nejak.. nie som vo svojej kozi... ale netusim co to je... na migrenu to nevyzera az tak.. skor od zaludka.. ale netusim preco... (vcerajsia vecerna treska? az tak??? nebolo mi vecer zle... )
.. takze dufam ze zajtra budem v poriadku 🙂
... a este mam stres kvoli interierovym dveram..
... by ste neverili.. ale mame ich objednane rok a pol... a pred porodom som ich chcela mat zalozene (co je jasne... mm sa potrebuje vyspat, uspavat maleho v detskej a nie v spalni.. neviem jak si mm oddychne ak bude maly ricat a nebudu dvere.. mamina tu chce byt vtedy... jooooooooooooj... nutne ich potrebujem kvoli sukromiu a stale nic... uz su v pp... ale "nemozem ich vybrat"... lebo niekto iny kto tam ma tiez veci nedoniesol peniaze.. nema ich... takze vseeeeeeeeetko stoji na blbosti... a ja sa z toho nenormalne stresujem.. az revem a boli ma brucho a tak... strasna situacia... si hovorim ze sa musim ukludnit.. ale neda sa mi... POTREBUJEM DVERE!!!... dalsie objednavat.. je zase 2 mesiace kym sa to posklada.. a to sa do TP nestiha... patova situacia... no... som sa vam kus vyzalovala.. prepacte ☹
@biba ja tampónom celkovo veľmi neholdujem, ja radšej ten sajrajt nechám vytekať von ako si ho držať vnútri, tampony len výnimočne, ak sa inak nedá a po pôrode som vložky/tampony začala riešiť až po 1/2roku kedy mi prišla prvá menštruácia 😉 mohlo to byť aj dlhšie, ale tak aspoň chvíľu som mala od tohto pokoj 😉
@20erika07 Aha chces farebnu? S tym nemam skusenosti, ale tiez treba dobre vybrat. Farebne su skor atramentove, myslim, ze laserove su prilis drahe. Nemas v okoli niekoho kto by ti poradil s vyberom?
@biba som zabudla, že ty si viac času vo fitku ako doma 😀 😉 , tak potom chápem, že tampony sú v tomto prípade lepšie 😉
@matabah ja som mala vyvolávaný pôrod, nakoľko mi plodovka odtekala len veľmi pomaly a kontrakcie nastúpili dosť rýchlo a hneď dosť silné, že veru ja som sa do tej sprchy už ani nevedela dostať, jediné, čo ma dostalo z postele, kde som kričala od bolesti bol klistýr 😝 preto dúfam, že teraz budem rodiť viac prirodzenou cestou a hlavne rýchlejšie 😉 a ja som varila špaldu 😉 s porom, kukuricou a vajíčkom, mňamka, drahý to môže jesť každý deň 😉
@lubica1979 monitor/CTG by sa malo robiť už každý týždeň, posledný mesiac pred pôrodom
@sonulka81 tak tomuto hovorím rýchlovka... ani sme netušili, že sa niečo rozbieha a o pár hodín tu je už Karolínka... nádherné meno... suseda majú Karolínku a je úžasná... aj vaša určite bude... má krásne miery, ja som rodila v 41. týždni a malá mala 2650 g a 48 cm 🙂 takže sa máte určite výborne... ja ti tak závidím 🙂 už nech nás je viac... ale do januároviek neplánuješ prejsť či??? :D opatrujte sa dievčatá
@bambulka12 noo,ked aj niečo také čítam/ale nevyhladávam to/,tak si vždy poviem,že ja som silná,a myslím si teda,že to pre mna nebude tak strašný zážitok,nakolko výsledok bude krásny🙂
snažím sa to pozitívne brat...aj ked som išla dat mandle von,no vedela som prečo,tak som bola hrdina🙂..a cítila som aj rez atd...dalo sa to...diky za podporu 😉 😉 😉
@aplless a z ktorej jedálne?lebo ma napadlo,že tie púorcie sú v školstve nič moc,ale tak ked si da aj polievku atd komplet obed,tak vravím,že to sa dá...vieš,ja som zamestnaná na kaline...
ja tiež milujem koložvársku...tiež si hovorím,že kapustu už len posledné dni,musím vychutnat...a dostali sme od nastávajúcich svokrovcov v 5l pohári natlačenú,tá je tak úžasná,ani presolená nie je a chrumkavá,no za misku nie je problém len tak surovú,ked ju vytahujem..🙂
ahojte, jeej, tak uz tu mame prvu slecnu @sonulka81 😉 , gratulujem , zelam vela zdravicka a v dobrom zavidm.
my sme mali poradnu vcera, krcok skrateny na 2cm, polotuhy, prietoky ok, aj nam na sone pozerali, co za drobca cakame, ale ta mala potvora sa nehcela zase ukazat. otocilo sa nam chrbatikom a medzi nozickami malo nejako chodidlo, tak dr. povedala, ze sice pipika nevidi, ale nezarucuje, ze ho tam nema 😀 , no tak som z toho zase mudrejsia 😉 .
mnam, kolozvarska, robite chutky 😀 @cukrik580
@os nechápem tomu,že čo ty máš s vecami niekoho iného...ved ty chceš dvere,zaplatíš a ideš,nie?to sú nám mooresy na tomto SK... 😝
nestresuj sa zbytočne....už to nejako vydržíš....
to minulý týžden som ja bola reklamovat v o2,dobíjala som kredit cez internetbanking a náhodou som sa o pár dní kukla,na účet,že stiahli mi 2krát,ale kred prišiel priatelovi len raz.....tak som išla za tým a že reklamácia do 3 dní len,a mám dat storno v banke...kde je poplatok 3eurá pri 10e kredite...tak som sa vrátila,že no to teda nie,ved moje peniaze sú už na účte o2,tak nech to pekne prevedú...je to určite jednoduchšie podla variabilného symbolu atd...no tak ma nasraliiii....a o pár dní už kredit nabehol...hnusáci hnusníí...a ešte bola teta arogantná,že čo mi v banke "múdreho" povedali....spotená som bola ako myš,kým som to 4krát obehla...smradi...netreba sa dat...preto tým tvojím dverám nerozumiem,prečo??
Baby,tak dnes som uplne spokojna,bola som na svojej zumba hodine ako zaskok svojho zaskoku,dala som prvu pol hodinku a potom sla kamoska a ja som to odnavigovala 🙂 a poviem vam,ze na moju psychiku to spravilo neskutocne dobre,neviem sice co na to pamprlon,ale stale sme 2v1 tak asi sa mu to pacilo,kks,keby ma videla moja mama tak skolabuje,ale ja som stastna,asi koli tym endorfinikom,co sa mi vyplavili do krvy 😀

Ozaj baby,troška odveci ale chcela by som si kupit tlačiareň...len neviem naco mám prihliadať,či to musí byt podľa typu notebooku alebo mi pojde hocijaka?