icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

biba
24. jan 2014

@barbarelka ja som tiez pracovala popri praci na dohodu vo fitku, ale to som akosi socialke nenahlasovala, oni si to sami na zaklade odvodov nacitaju? Alebo to musim dako riesit ja?

biba
24. jan 2014

@katty137 mne o tych obavach nieco hovor, ja uz teraz uvazujem, ako si budem po pamprlonovom narodeni privyrabat aby sme to zvladli aby ked nabehnem na uzasnych 200 nie sme v soku 🙂 uvazujem nad dakym detickovsko mamickovskym cvicenim, aspon spojim prijemne s uzitocnym 🙂

barbarelka
24. jan 2014

@biba Myslim si,ze ak si to mala oficialne na dohodu,tak by to tam mali na tvoje meno mat..na strane druhej,kamoska (co je uz 2 roky na materskej) mi vravela,ze materska sa pocita iba z jedneho a to hlavneho prijmu..ak je to ozaj tak, tak je to pakaren ako svina, pretoze aj z dohody sa predsa odvadza na socialku...tak som Ti asi moc neporadila☹

cukrik580
24. jan 2014

boze babyyyyy mne ten maly dnes uplne ze roztrha brusko, podla mna chce vyjst niekadial medzi pravym rebrom a pravym bedrovym klbom a teda absolutne to nie je prijemne!!!! uff, uz ani dychat nemozem poriadne, co tam ten zmrdko robi????pomoooooc...cim ho ukludnit???

adinka77
24. jan 2014

Včera mi brali krv na zistenie protilátok a teraz mi volal môj gynekológ,že mu volali z labáku,že mi ich zistili,mám ísť v pondelok na hematológiu.Máte s tým niekto skúsenosť,čo to znamená?mám sa niečoho obávať?ja mám krv AB Rh negativ

cukrik580
24. jan 2014

ak by to ale socialka nejak zaratavala, tak to asi treba nejak dokladovat, ved aj papiere na md vyplna zamestnavatel a pise tam daco, ci? neviem, len ma to tak napadlo...lebo keby nie, tak by sme asi nenosili papiere k zamestnavatelovi,...ci?
@biba
@barbarelka

biba
24. jan 2014

@barbarelka klasika slovenskooo, dane a prispevky do statnej kasy treba pre ciganov z kazdeho naseho prijmu ale ked ocakavas, ze za svoju snahu dostanes do co si zasluzis, tak to nieee, je to nieco ako automaticke dobrocinstvo voci tejto republike, ale ved uvidim akz vymer mi pride, este som nic nedostala 🙂

biba
24. jan 2014

@cukrik580 no ale predsa na zaklade rozneho zuctovania dane je to priznane a podla toho by to mali robit, nie??? ale kaslat na nich. . . aj tak to nebolo az take terno aby som sa o to bila 😀

cukrik580
24. jan 2014

@biba no ved to hej, logiku to ma, ze ved vsetko ide cez nich, ale to by bola pre niekoho robotka navyse kuk do pocitaca predsa 😀 a nahodou by nam museli dat o 2 eura viac, tak to by ich asi zruinovalo 😀 dost ze sme si dovolili ist na matersku a neprispievat 😀

bambulka12
24. jan 2014

@cukrik580 ok,beriem ta za slovo 😀

biba
24. jan 2014

@bambulka12 boze my sme ale drze, obetujeme sa pre nich dame im a vychovane dalsi platitelov dani a este by sme chceli o 2 eura naviac???? TO snad nieee 😀

bambulka12
24. jan 2014

@biba 😀 sak toto 😀

majmunka
24. jan 2014

@barbarelka tak ja som tiez ucitelka, a zo socialky mi uz poslali papier ze 13,65 eur na den. Asi sa zblaznim z tej kopy penazi 🙂

amanda683
24. jan 2014

@matabah 😀 no ja už viem totiž čo ma čaká a ja na tek k....ej bolesti (sorry za výraz) 😀 😀 😀 nič nádherné nevidim.Krásne to bude,až budeme zahojené,s krpcamy doma zo špitalu 🙂

lienocka6
24. jan 2014

@sonulka81 blahozelam... Vela zdravicka vam obom prajem...

amanda683
24. jan 2014

@majmunka podla coho to vyratavaju vlastne ?

cukrik580
24. jan 2014

@majmunka cele dni sa modlim aby som mala aspon tolko :-/

cerimi77
24. jan 2014

@biba na kramároch na štandarde fungujú návštevy tak, že môže za tebou prísť hocikto a kedykoľvek, s bábätkom ideš na chodbu, kde chodia všetky návštevy, prechádzajú tam doktori z jedného poschodia na druhé, dokonca aj pacientky, budúce mamičky čo chodia na sono do ambulancie, ktorá je na tej istej chodbe, príp. iní ľudia, nikto tam z toho nerobí žiadnu vedu, to keď počúvam, že u nás v pôrodnici bábätko len cez sklo ukazujú mamičky 😕

blondi2
24. jan 2014

@katty137
@biba
@bambulka12 ja budem mat tiez od zaciatku len tych 200, teda rodicak. hypoteku mame 320, energie nejakych 120, 2 deti, strava. Ani pri prvom dietati som nemala narok na matersku, lebo som neodpracovala 280 dni, ale len 270. vtedy ma skoro porazilo, ze mi chybalo tych par dni.
Najviac ma desi to, ze manzel je zivnostnik, takze dnes mu obchody mozu ist a zajtra uz nemusia. Ziadna istota trvaleho zamestnania. Len dufam, ze po nasej materskej bude lepsia situacia na pracovnom trhu a nebude take tazke sa zamestnat. ja sice budem mat po materskej nejakych 31, ale som takmer bez skusenosti, kedze som otehotnela len necely rok po vyske.

blondi2
24. jan 2014

@bambulka12 tu su tie slubene fotky. toto je izba za 15 eur. ta sa nachadza oproti jedalni, takze asi v polovici chodby.

cerimi77
24. jan 2014

@biba ja nosím zväčša zateplené legíny alebo také hrubšie termopančuchy a na to nejaké pletené šaty, čo vyzerá skôr ako dlhší sveter až po kolená, a čižmy k tomu čo iba našuchnem, nemusím nič zapínať ... v tom mi je najpohodlnejšie, mám jedny tehu rifle pohodlné, ale padajú mi a znervozňuje ma to a druhé sú zasa už moc úzke, že nie sú pohodlné.. do pôrodnice určite pôjdem v pohodlnom hlavne, lebo mám to asi hodinku cesty autom a hneď ako tam prídeš, aj tak ideš do nočnej košele a županu, takže na tú cestu je jedno čo si oblečieš 😀 .. a zimnú bundu svoju stále zapnem, ale je to už total natesno, sa inak čudujem, že tam ešte to brušisko zapnem, veď mi nepripadala až taká voľná predtým 😀 😀 😀 každopádne mám v zásobe ešte jeden zimný kabát, ktorý som si kupovala po prvom pôrode a nenosím ho práve preto, že mi je veľký, ale teraz sa možno zíde ešte, lebo hlásia riadne ochladenie 😕 zima si počkala až na náš február 😀
@katty137 aj ja sa už neviem dočkať materskej, lebo 200e je mizerne málo a tiež splácame hypotéku a pôžičku na byt ešte 😝 žijeme stále v nejakom provizoriu stále... ale mne tento týždeň pani zo sociálky volala na mobil, že majú moju žiadosť o materské, potvrdenú zamestnávateľom, akurát že som si ju zabudla podpísať a napísať si tam číslo účtu, kde chcem aby mi chodili peniažky 😀 ... som to niesla priamo od gyn do práce a akosi som zabudla, že tam treba aj môj podpis 😀

cerimi77
24. jan 2014

@blondi2 to je super izba 😉 ... to ja keď si spomeniem na tú moju, štandardnú na Kramároch, kde som krpca mohla prebalovať jedine na mojej posteli 😝 vedľa železnej posteli jeden železný stolík, ku ktorému som sa mohla dostať jedine tak, že som musela z postele vstať a nad posteľou jedna špinavá lampička plná prachu, toť vsjo 😀 😕 všetky veci v kufri pod posteľou a okno, kde som si závesy musela pripínať svojim štipcom do vlasov 😀
@barbarelka @biba neviem ako je to v prípade práce na dohodu, ale ak odvádzaš dane, tak by sa to malo počítať aj z toho, resp. z celkového tvojho zárobku, .. ja si pamätám, že keď som si platila to pripoistenie, tak som si musela vypisovať na materské aj 2 tlačivá, jedno na moju prácu a jedno zvlášť na to pripoistenie a myslím, že tak nejako by to malo byť aj pri tej dohode, resp. pri viacerých príjmoch, za každý príjem treba podať zvlášť tlačivo a na sociálke si to dajú dokopy.. každopádne sa na to informuj, aby si zbytočne neprišla o prachy 😉
@cukrik580 ja mám skôr opačný problém, krpca skoro vôbec necítim, včera večer som dokonca dostala aj strach, že som ho cez deň tuším vôbec neregistrovala, tak som ho skúšala trochu prebudiť, aby som cítila pohyby a stále nič, som s bruchom mykala o 106 a nič 😕 zväčša som ho cítila, ak som si ľahla na bruško, že som ho riadne pritlačila, tak aj to som skúšala, na jeden bok, na druhý bok a skoro nič, len slabučko, dnes už som ho viac cítila, také jemnučké tikanie, možno štikútal, ale inak žiadne kopance, alebo tlačenie na rebrá u nás nehrozia.. ale to isté som mala aj pri dcérke 😕

sonulka81
24. jan 2014

ahojte dievcata,porod bol mega rychly.Ani klistyr mi nestihli dat.od rana som bola na 5cm otvore a cez den som uz citila,ze volaco bude.o 20. Som dala ctg a ze nic,tak som sa isla oholit,ze pre istotu. O 22.20 boli kontrakcie kazdych 9 min este som volala s muzom srandy kopec...hihihaha o 22.40 druhe pasy a zrazu 7 6 a 4 minuty...volam muzovi nech leti,ale asi to aj tak nestihne...o 22.59 vysetrenie a len doktor Laitman krici rychlo vozik a na box ideme rodit...a to si robil o tej 20.00 srandu.kym som zliezla z kozy a vyviezli ma hore prelozili na box bolo asi 23.08 a 4 kontrakcie a islo?!:najprv voda praskla,potom hlavicka,telicko,a nakoniec cela...a placenta asi trvala dlhsie ako cely porod.jeden steh aby som vedela ze co je sitie... muz dosiel o 2320 co bolo iba 5 min po porode. Doktorka dostala plodovku do tvare a skonstatovala ze je slana. Ze taky rychly porod si uz davno neodrodili... ziadny nastrih,potrhanie...nastastie nic...este dnes sa o tom bavili. Mala je nadherna akurat nam hrozi opacny rezim...a zltacka...ale fakt chvala ze to uz mame zasebou...

blondi2
24. jan 2014

@sonulka81 Waw, tak si teda mala rychly porod. gratulujem. muselo to byt krasne. drzim palce, aby vas zltacka obisla. Aj ja som mala Lajtmana pri porode a bola by som rada, keby som ho mala aj tentokrat.

cukrik580
24. jan 2014

@cerimi77 no mne to nase drobca dava teda ozaj zabrat...teda hlavne mojej pravej straneee 🙂
@sonulka81 nechces porodit aj mojho maleho? 😀 super!!!inak esteze si bola v nemocke lebo inak by si bola asi v spravach 😀

ifkael
24. jan 2014

@sonulka81 zeby primar vedel, preco si Ta nechavaju? 🙂)

katty137
24. jan 2014

@biba NO, tebe je to o to jednoduchšie, že máš už niečo rozbehnuté niekde a môžeš len skúsiť zapojiť fantáziu... držím palce, nech ti to vyjde... ja aspoň doučujem neminu, ale neviem, ako to bude po narodení, to asi nebude také slávne... tak ja fakt neviem :(

katty137
24. jan 2014

@bambulka12 550 eur splátka? to my by sme nedokázali splatiť so všetkým naokolo... klobúk dole.... u nás je to podstatne menej a aj to mám obavy

katty137
24. jan 2014

@sonulka81 waw, závidím a nie tíško, ale hrozneeeeeeeeeee moooooooooc a veľmi nahlas... toto u mňa po prvom v žiadnom prípade nehrozí, ale veru nehnevala by som sa... gratulujem ešte raz a pekne si to užite spolu... neboj, režim si nájdete až doma a tá žltačka, dúfam, že vás obíde a ak nedajbože nie, nech aspoň rýchlo odíde...a najlepšie bez lampy...

katty137
24. jan 2014

baby, trošku z iného súdka... Zajtra ideme s malou prvýkrát túto sezónu lyžovať, strašne divný pocit z toho mám, vždy som lyžovala s ňou, teraz môžem len pozerať :( ale hlavne, nech ona nejak zvládne... mám strach za ňu 🙂 ona sa teší ja som plná obáv... min. rok párkrát bola, ale to sa rozjazdila v škôlke /lyžiarskej/ teraz je tam len umelý sneh, zatiaľ a ja mám strach ako zvládne hneď ísť na kopec, aj keď samozrejme s inštruktorom, môže to byť tým tehotenstvom? som akási upejpaná, to som NIKDY nebývala doprčic 🙂