Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@biba to je super nápad to žehlenie posediačky, inak mi to tiež už napadlo, pozriem sa či sa mi tak dá tá doska nastaviť resp. či mám k nej vhodnú stoličku.
@matabah lenivá ako šľak.. veru to som aj ja a mám veľmi podobné pocity. A tiež aj keď sa snažím tak nejaké úžasné to ešte nie je a som velice zvedavá, ako mi pôjde starať sa nielen o domácnosť (keďže to mi nejde ani teraz) ale hlavne o malého... Ale tak hovorím si že je to o cviku, postupne si zvyknem a zvládnem toho hádam viac...
@cukrik580 v 30tt bol krpec o týždeň popredu, mal už peknú váhu vtedy, tak som tiež dostala strach, že kua ak nepôjde skôr ako dcérka, tak juuuuj 😕 potom mi ho už nemerali, až tento týždeň na prvej poradni v pôrodnici, tak je o 2dni pozadu 😉 , tak si asi nechal povedať, aby už toľko nepriberal a zvolnil tempo 😀 ... ale aj tak by som brala, už aby išiel von, lebo ak mám behať pri malej s týmto brušiskom, tak už to nie je med lízať veru 🙂
@cerimi77 nas bol v 30tt o 9 dni popredu cca a teraz mal vo stvrtok vraj okolo 3 kil, tak som zvedava...a to uz mi povedal, ze sa otvaram a mam mat klud a vydrzat do 27.1. aspon a teraz nic? ani ma nic neboli ani mi nic neni, teda bolia ma klby ale az vecer v posteli a boli ma pravy bok, lebo maly sa tam natlacil ale inak nic... ja to nechapem, uplne zavreta nic sa nedeje, je to na porazenie 😀 a ja uz som sa tak tesila, ze to mozno pride skor 🙂
zajtra idem na exkurziu do porodnice, tak sa uz tesiiiim 🙂
@cerimi77 a tak ja chcem este do piatku aspon a potom uz by som aj sla 😀 nech si tu predporodnu pripravu dokoncim celu ked uz som sa na nu dala 😀 zajtra porodnica a v piatok mam este poslednu hodinu 🙂 tak uvidime, ja uz si nerobim ziadne nadeje radsej 🙂 ale tie okna aj tak chcem asi v utorok umyt 😀
@cukrik580 aj ja chodím na predpôrodnú prípravu, ale u nás to funguje tak, že môžeš nabehnúť kedykoľvek, nemá to nejaký začiatok a koniec, asistentka si sleduje každú mamičku ako blízko je k pôrodu a podľa toho potom s každou trénuje, cvičenie a teoretické veci sú pre všetky rovnaké, to opakuje s určitou pravidelnosťou stále dokola 😉 zajtra idem do BA na druhú poradňu, ale sono už asi robiť nebude, iba ak by sa mu niečo nezdalo a musím sa popýtať na tie vyšetrenia čo sa robia ešte v 36tt, lebo môj doktor mi to nerobil s tým, že to už mi spravia na poradni v pôrodnici, a tento týždeň som sa na to zabudla opýtať 😕
@cerimi77 no u nas je to tak, ze mame kazda naplanovane hodiny teorie a cvicenie sme mali spolocne 🙂 ale v skupine sme s roznymi terminmi, takze tak, ma toho dost, ale mne sa paci, ja som spokojna 🙂
myslis stery na streptokoka a tak? ja nastastie nemam 🙂 len to zelezo som mala nizsie 🙂 119 a hranica je od 120 🙂 na zaciatku tehu som mala 130 🙂
@cukrik580 no veď práve.. pri dcérke mi to robil ešte môj gyn, teraz som u neho bola naposledy v 35tt a povedal, že to mi už urobia tam kde chcem ísť rodiť, no a tento týždeň v pondelok na prvej poradni som sa na to zabudla opýtať, ale nemám rada, keď ja sa mám pýtať na vyšetrenia a ja mám hovoriť nejakému doktorovi čo mi treba urobiť 😝 som zvedavá čo mi na to povie, či si nepofrfle na môjho doktora, lebo v BA je to ako na bežiacom páse, poradňa vybavená asi za 5min a sono tak isto 😕
@cukrik580 a ja viem,preco chces vydrzat aspon do piatku,aby sme sa tam stretliiiii 😀
@saxxxana jaaaaj moja to je strasne na dlho...my sme mali cvicenie na lopte bez lopty hula tance 😀 vysvetlenie tehu knizky co co znamena...ucili sme sa dychat...aj s oteckami sme mali hodiny prvu druhu tretiu dobu porodnu...ucili sa ako nam pomoct ako masirovat ako pomoct avy nam bolo lahsie starostlivost o novorodenca film sme pozerali o porode a vsetko vysvetlovali vselico este idem do porodnice kuk a budem sa "ucit" kojit a ako sa o seba starat v sestonedeli to sa neda takto napisat :-/
@bambulka12 to by tiez mohol byt dovod 😀 si ma prekukla 😀 ty obsad to wc pre mna hlavne 😀
@cukrik580 no neviem,ci pre teba obsadim 😀 ,ved ja som na nervy z toho,aj vcera,skor ako som zaspala,som isla hadam aj 6 x na wecko a to dufam,ze izbu budem mat velice blizko,lebo pokial dojdem z wecka na izbu,mozem ist znovu na spat 😀 ,jaj uz nech sa narodi moja malinka hviezdicka 😀 .
A tvoj muz bude aj pri porode?
@bambulka12 no nevymyslaj a obsad 😀 budeme sa striedat 😀
noooo chcel by byt tak dufam ze to vyjde 🙂 sak aj na pripravu chodi so mnou aj do nemocky sa dnes so mnou ide kuk 🙂
Baby dnes som mimoriadne zle spala, hrozne mi tvrdlo brucho v noci, nakoniec som si supla magnezium aj ked sa to v tomto tyzdni uz velmi nema... ale co som mala robit... mam podozrenie, ze maly sa stahuje kamsi nizsie... tiez bol v noci nepokojny. Idem dnes pre istotu dokoncit tasky do porodnice, konkretne 1. nachystat veci na odchod z porodnice pre babo a 2. nachystat veci ktore necham doma na prinesenie keby bolo treba. Ale stale plati ze maleho presviedcam aby vydrzal do terminu 🙂
@cukrik580 no vidis,aky je zlaty Majko 🙂 .Ja idem ochvilu do nemocky na poradnu a nechce sa mi auto oskrabavat,jaaaj,slahne ma,na co musi teraz mrznut ☹ .Vsetko to tam poriadne pokukaj,pofoti Majko a podavas hlasenie.Boze,ja sa tak bojim,uz sa to strasne blizi a mam take zmiesane pocity,bojim sa tej operacie a toho,co bude po tom a tesim sa na malinku,nedalo by sa rodit tak,ze by sme ich len vypluli 😀 ?
@kazunomiya moja mala dnes v noci to iste. Ked muz vstaval o 5tej do prace pre mna to bolo vykupenie ze nemusim byt ticho a po tme. Vobec sa mi nedalo spat, krpata mala snad daku diskoteku a brusko mi tvrdlo cca kazdych 5-10min , doteraz tak 2x do dna ale toto bol extrem. Vobec netusim co to malo znamenat....zatial to mozem pripisat akurat tak gravitacii slnka 😀
Tak gratulujem vsetkym novopecenym maminkam a v dobrom zavidim 🙂 My sme vcera odbavili oslavu a uz som malemu povedala,ze moze ist von :D Ale zatial tomu nic nenasvedcuje,tak zienky drzte sa a uz to nejako dokrutime 🙂
@kazunomiya mne tiez velmi tvrdne brucho a vcera som si tak isto supla jedno magnezko,lebo to sa uz nedalo vydrzat,ale to bolo hadam uz posledne,dnes idem do nemocky na poradnu a som zvedava,co mi povie 🙂
@bambulka12 kokos u nás -13 a auto zamrznuté viac zvnútra ako Z vonka, aj do škôlky sme meškali, ale som povedala že hádam po takýchto skrabackach auta aj porodim, a to mám Jeep takže dosť vysoko aj okno, no nadávala som riadne a to ešte najprv zámok zamrznutý, dvere prilepené, no bolo umenie sa dostať dnu 🙂 a čo sa týka tvrdnutia bruška,odkedy neberiem magnezko cca 2týždne, vôbec mi netvrdne, dokonca ani pri orgazme mi ani kus nestiahne maternicu, kokos, dúfam porodim vôbec 🙂
@cerimi77
@cukrik580 Baby tak ja uvazujem, ci mam chodit vobec na tu predpripravu, ved mabudu rezat, nepotrebujem vediet dake dychanie, ale uvidim co m v stredu povedia, ci ma vobec vyznam zacat chodit na tu predpripravu a cvicenia. . . moj drahy si robi zo mna srandu, ze v stredu si ma tam uz rovno nechaju 🙂 zacinam ho podozrievat, ze sa ma chce zbavit 😀
Baby uz vas vsetkym prisiem vymer vysky materskej zo socialky?? Zacinam byt trochu nervozna, ze mi nic neprislo, tak n eviem, ci tam mam volat alebo nie, slaka, ved za januar z vyplaty uvidim iba peniazky za 8 dni dovolenky a potom by to malo byt uz len od socialky, ale neviem kedy maju vyplatny termin a nevem ci sa to plati mesiac vored ci mesiac pozadu ako vyplata . . ☹
@biba tiez mi neprislo nic a to mam MD od 1. 1. 2014. Rada by som uz ten papier videla...
@biba mesiac pozadu sa platí... no mne našťastie čo som bola december PN, zaplatili v robote nadčasy, takže S marodkou mi vyšlo ešte viac ako keby som robila 🙂 konečne nevycistim účet do nuly ale mi tam ostane niečo 🙂
Ale asi od apríla pôjdem do práce, drahý má zmluvu len do konca marca a potom začne len v novembri tak ja sa pekne vrátim do práce a on bude zatiaľ na rodicaku... Autom to mám 5min. do práce takže ani s malou nebude problém, či kojit či hoco... aaach tá dnešná doba
@lucul
@kazunomiya tak ja som md od 2.1 a papier mi došiel minulý týždeň... Čudné

@cukrik580 tak ja dúfam, že nebudeme, veď kto bude tlačiť potom také veľké bábo 😀