icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

biba
27. jan 2014

@kazunomiya Tak som tam teraz volala a povedali mi, ze este to nenahravali, ze dokoncili este len december, no parada. . . . snad do 10.2. to pride, lebo ma svihne 🙂 ale ako vzdy na slovensku, na vsetko maju cas, ked maju oni nieco vyplatit 🙂,ale ze si mam zajtra zavolat, bude tam pani, co ma nastarosti moje meno 🙂 tak som zvedavaaa 🙂

saxxxana
27. jan 2014

@biba ani mne nic neprislo a na MD som od 8.1.... ako na kazdom urade aj tu maju urcite kopec casu a strasne moc roboty 😉

lucul
27. jan 2014

@20erika07 socialka v ba ma cas, idealne pre tie zenske by tam bolo kebyze od nich nikto nic nechce pripadne si vsetko vyriesi sam a oni mozu kavickovat 😠

lucul
27. jan 2014

@biba 😀 zeby som uz bola v systeme? 😀

biba
27. jan 2014

@lucul kks od decembra a peniazky ti prisli??? Ci aj na to kaslu?? To je neuveritelne, stavame sa socialne zavysle na tomto state, a oni si povedia, ze tie prachy nepotrebujeme, ved nikto nas nenutil ist na MD a mat dieta. . . . ach jaaaj :-/

kazunomiya
27. jan 2014

@biba Si tiez v Bratislave, ze? Tak potom moj papier ma rovnaky osud ako tvoj... ja som si to myslela, ze im to proste dlho trva. Preto im zatial ani nevolam ani neposielam otca nech sa spyta (on si teraz vybavuje dochodok tak popri tom)...
Ja mam predstavu, kolko to asi bude, a predpokladam ze vyplacaju okolo polovice mesiaca ak nie az po... urcite to tu baby vedia co uz na MD boli niekedy.
Ja si sanujem peniazky na ucte ale to preto ze si odkladam na zaplatenie porodnika... esteze som v poslednej vyplate dostala celkom mastnu odmenu (na nase skolske pomery)... ked zaplatim tych 300 za porodnika tak mi tiez uz vela na ucte neostane.. vsetko minam na veci pre maleho, este teraz na poslednu chvilu...

lucul
27. jan 2014

@biba nie nic mi neprislo a to cakam po ofuku co som im tam v lete spravila, ze mi mmd zamietnu ale to ich poslem dakam rovno, nech sa uvedomia 😠

biba
27. jan 2014

@20erika07 boze a cigani maju tolko prachov na kadejakych pridavkoch, ze toto riesit nemusia, len rodia deti 🙂 a mz si nemozeme ani v klude vychutnant MD a rodicovsku, ale to kombinovat a potom sa na nas okoloie pozera ako na krkavcie matk ked po par mesiacoch ideme do prace a dieta umiestnujeme kade tade . . . ale co uz, aj ja sa priratak k tym krkavcim matkam, a ja budem o to horsia, ze to dieta budem vlacit so sebou po fitkach . . ale co uz :-/

biba
27. jan 2014

@kazunomiya no ja som zvedava co mi teta zajtra povie,lebo ja som mala za cely rod aj dohodu vo fitku a neviem, ci automatcky budu zaratavat aj tie peniazky alebo nie, ze sa mi teta pozrie, ci som odvadzala aj do zdravotnej,ale sa mi zda, ze dohody boli menene a viac nevyhodne, prave koli navyseniu odvodov aj z tohoto, tak podla mna by sommala mat narok,ale mozno im tam to budem musiet odniest,ale to som nevedela, no uvidim, bozee chcela by som byt uradnickou, dolezite su ako bedny gitu, ale v praci len do 15.00 a to max.. . .nie ako ja 15 hodin v praci 🙂

lucul
27. jan 2014

@biba hehe to som aj ja povedala, ze po md idem do uradu, obedna prestavka kazdy den, od 15h padla ale o 14.45 uz su silno na odchode ale dolezite ja .... na palicke (cest vynimkam). Nie jak ja robota od nevidim do nevidim a ked su terminy tak aj noci ☹

biba
27. jan 2014

Baby kukajte damsky klub na STV bude tam o tom,co treba pre babetka a tak. . . mozno sa dozvieme nieco nove,a mozno zistime,ze vsetko vieme 🙂

bambulka12
27. jan 2014

@20erika07 no ja som nakoniec ani neskrabala,lebo som ho mala pekne odstavene na slniecku,tak mi samucicke odmrzlo ,chvalabohu,lebo neznasam to skrabanie,pred tym som mala taky sprej a nastriekala a rozmrazilo,ale minula som a druhy nekupila 🙂 ,herecka.Ja si radsej davam magnezko,aby som neisla skor,dnes som si sice nedala,ale urcite si do vecera jedno buchnem,ked zas dostanem poslickov,lebo ja chcem vydrzat do stvrtku aspon 🙂

kazunomiya
27. jan 2014

@biba vďaka za tip 🙂 ja nemám doma telku, takže iba keď sa dozviem, že niečo vyslovene zaujímavé ide, tak si pustím živé vysielanie 🙂 tak idem pozrieť 🙂

kazunomiya
27. jan 2014

@bambulka12 jaaaj šak ty už posledné dni odpočítavaš 🙂

biba
27. jan 2014

@kazunomiya tak este to nebolo, ale tento damsky klub ci magazin, ci co to je, je celkom zaujimavy, a to ze nemas doma tv, tak to veelmi dobre poznam 🙂 clovek stihne omnoho viac 🙂
Kks baby v BA nam zacalo snezit, no parada, nastastie do konca tyzdna sa ma opat oteplovat a ja nebudem soferovat az do stvrtka, tak vedil, ze to bude ok, vazne sa mi nechce odhrabavat sneh z auta a vytahovat pozicanu bundu 🙂 radsej sa naobliekam inak 🙂

kazunomiya
27. jan 2014

Baby práve som umyla poslednú časť kočiarika - vaničku.. už je pekne na balkóne nech vymrzne a vyschne...

A nevieme sa dostať k tomu aby sme si išli po autosedačku čo mi sľúbila kamoška požičať... a čo sa nestane, iná kamoška mi dnes zavolala že práve malej kúpili sedačku, lebo z vajíčka vyrástla, takže vajíčko mi dnes donesie... Ťažká pohoda... už len nejaký fusak do neho pre istotu...

bambulka12
27. jan 2014

@kazunomiya anooo,ja sa uz iba 4 dni vyspim a budem s malinkou.Na 31. mam sekciu a dnes dr.pozerala na ten den su 4 naplanovane a ja by som chcela ist hned prva,nech to mam cim skor za sebou 🙂

bambulka12
27. jan 2014

@biba aj u nas v Nitre hlasili,ze by malo a nikde sa uz nechystam,az vo stvrtok na prijem,ale to ma uz mm odvezie,inak dnes sa mi strasne zle uz soferovalo,vsetko ma tlacilo,malu mam uz v celom bruchu a tak sa mi zle sedelo a este mi aj brucho zacalo tvrdnut,uz som myslela,ze niekde odstavim 🙂

20erika07
27. jan 2014

@biba no bohužiaľ v dnesnom svete máloktorá matka môže ostať doma celé tri roky, aj pri malom som išla keď mal 10mesiacov a to mal muž dobrú prácu ale doteraz by sme sa neosamostatnili a malý by nemal nasetrene žiadne peniaze. Všetko to robíme kvôli deťom, nie sme také ako cigosky čo len rodia a rodia atď, nebudem doma živoriť s babom keď mám prácu a dobrú že v prípade núdze môžem mať bábo pri sebe, keby nie, tak určite sa inak zariadim... Neviem, nemyslím si že sme krkavcie matky, horšie by bolo keby mu nemám čo dať do úst a veselo si vyvalujem šunky doma keď nemusím... nechcem tým uraziť žiadne maminky na materskej, lebo viem že niektoré by aj chceli ísť pracovať len nemajú kde alebo nemajú s kym nechať bábo, väčšinou narazam na tie tmavšie čo len rodia...

biba
27. jan 2014

@bambulka12 no to ti verim, ved si o par tyzdnov popredu, ja zatial este celkom v pohode soferujem, akurat sa mi horsie docauje na radio a kurenie ale inak pohoda 🙂
To mas fajn,ze ides rovno na prijem, ja mam uz trochu respekt pred soferovanim,a le kedze klientky mam este stale rozbehnute, musim prist a odcvcit ich 🙂 ale snad to nebude take zle a hlavne nebude prsat a potom mrznut aby sme tu nemali poladovicu, to jedine mam uz strach,ze bude zatial je to take suche snezenie a po cestach to odfukuje 🙂

kazunomiya
27. jan 2014

@biba No uz mi ten papier zo SP prisiel, mala som ho v schranke. Zurim! vyslo mi to 6,44 na den, to znamena ca. 200 mesacne, ved to je menej ako rodicovsky prispevok. A nechce sa mi tomu verit, nemala som az tak zufalo nizky hruby plat aj ked som nezarabala vela... neviem, ako to pocitaju... asi som zle pochopila co mi hovorila personalistka... napisala som jej, nech mi to prepocita.

Chvalim ich len za to, ze neposielaju tieto veci doporucene ani na dorucenku ale beznou postou... neminaju zbytocne na postovne.

biba
27. jan 2014

@kazunomiya fuuu tak to si poriadne prever, ale dns som zrovna niekde citala, ze ak by ti nahodou vysla materska nizsia ako rodicovsky prispevok (ktory je vsak len o tusim 2 e vyssi) mozes poziadat o dorovnanie ale 6e?? Ved to snad ani nie je mozne, ved sa to preratava z hrubej mzdy, to sa niekto musel poriadne pomylit ☹

kazunomiya
27. jan 2014

@biba som prave telefonovala s otcom.. napadlo mu ze asi sa stala taka vec, ze mi zaratali len jeden z mojich dvoch uvazkov co som mala (bola som na dve zmluvy u jedneho zamestnavatela, proste kombinovana funkcia)... Rozhodne si to preverim a poslem im odvolanie.

lucul
27. jan 2014

@kazunomiya to ti nejak malo vyslo, ja som mala pred prvou md oficialne nieco viac ako minimalnu a vyslo mi cez 8€ a ked mas nizsiu md ako rp tak mas narok na dorovnanie alebo rovno na rp. Ale prever si to

biba
27. jan 2014

@kazunomiya no tak to asi bude tym a tebe asi dali tu s nizsim prijimom 🙂 ja som tak uvazovala nad tou dohodou, primarne som dala svoj hlavny pracovny pomer, ale ak by mi moja dohoda dvihla matersku este o par eur na den, som ochotna to absolvovat 🙂 snad by mi to doplatili aj spatne 🙂

kazunomiya
27. jan 2014

@biba ja som mala dva uvazky, jeden 20 hodinovy a jeden s vyssim prijmom ale nizsi, 17 a pol hodinovy.. nastopro zaratali len jeden z nich... Robila som sice v skolstve a moj cisty prijem bol nizky, ale teda toto je somarina. Naozaj najlogickejsie vysvetlenie je ze si ku mne priradili len jeden z tych dvoch pracovnych pomerov.
Ano z dohody sa odvadzali minuly rok odvody takze aj ked ja tomu figu rozumiem, myslim, ze by sa mala zaratavat do materskej aj dohoda.

biba
27. jan 2014

@kazunomiya mne hovorila pani na socialke, ze treba asi druhy papier o oznameni, taky isty ako sme uz jeden davali, ale asi ak si mala dve zmluvy je treba to dat 2x, aj ked mi to pride ako blbost,ved zamestnavatel odvadzal za teba za oba pomery a oni museli vidiet tu sumu. . . hroznee

kazunomiya
27. jan 2014

@biba tak to dufam nie!! to mam teraz bezat po dalsi taky isty papier k lekarovi? to je sprostost, ja mam predsa len jedneho zamestnavatela.

matabah
27. jan 2014

@biba
@kazunomiya
@lucul
ja som od 23.12.ty na md,peniaze mi prišli na účet za tých 7 dni skor ako papier..

biba
27. jan 2014

@kazunomiya ved ked pojdes do nemocnice na kontrolu, ti ho ne daju??