icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
30. jan 2014

@biba no isla by som, ale nic tomu nenasvedcuje 😀

siinda
30. jan 2014

@cerimi77 moja Dg. je že už od 33 týzdna nemam krčok a malu mam od 7 mesiaca posunutu uplne dole,,takže so musela byt aj 2xv nemocnici ...a aha 38 t koncim a veselo si beham po svete🙂) a malej sa u mna naramne paci

siinda
30. jan 2014

@saxxxana je celkom možne že už naberaš len vodu,lebo ja nepriberam posledne 2 týzdne nic,,ale u nas v rodine nenaberame vodu ale len tuk,,co je horsie🙂) 😒

20erika07
30. jan 2014

@cukrik580 ozaj vieš čo je zaujímavé? že po tej slanine a cibuli ma vôbec nepali zaha, sranda 🙂 inak som si kúpila rennie tabletky a su super, hneď zaberajú, tak už v noci netrpim na zahu huraaa 🙂

cukrik580
30. jan 2014

@20erika07 nebooooj ona si ta este najde kym pojdes spat 😀 treba si pomoct a netrpiet...
Ja som si dala prave cesnakovu bagwtu z lidla a robila som domacu lucinu tak co mi nevyslo do sitka tak som vyzrala s nou 😀 mam guce za usami...chcelo by to nieco sladke 😀

majaon
30. jan 2014

@cukrik580 jaj ake chute mi robis,hlavne ze som teraz dojedla masko na stave s ryzou a to planujem este si vyvarit rezance s makom 🙂 sa cudujem,ze som nepribrala za posledny tyzden...ty mas odkedy klesnute brusko?

20erika07
30. jan 2014

@cukrik580 nooo ale ležím v obyvke a nič 🙂 bodaj by si ma nenašla dnes 🙂 ale keď zjem sladké tak to spustím 🙂 no 3bitku a Milka tender ešte dnes padne 🙂 mnam cesnaková bageta hmmm rob chute 😀

matabah
30. jan 2014

@majmunka všetko dobré váám,vela zdravíčka!!! 😉

cerimi77
30. jan 2014

@biba ja sa už dlho holím so zrkadielkom, vo vani a postojačky 😀 a ja si tiež nedávam pozor, hlavne ak vymením žiletku, tak na to pozabudnem a hneď mi ide krv, ale tak to mne aj keď nie som tehu, drahý nemôže vidieť akým spôsobom sa ja holím, šmik sem šmik tam a je to, ja sa s tým veľmi nepáram 😀

matabah
30. jan 2014

@cukrik580
@20erika07
ja tak isto zbieram kilečká...furt dačo vyžieram,ale teraz som si nachystala 3 jablká,ale to sme boli prosím pekne večer na vyprážaný syr...hambím sa-kuchárka,,,,,čo už,,,,ale cez den nebol čas,kedže som sa prechádzala pekne so synovcom aa furt sa s priatelom mrvíme,lebo sa nevieme dočkat už,však navarené máme...🙂1kg každý týžden,za posledné 3 týždne...mám 13,5 hore:-¨((
no,viem,že to nie je tak vela..len moj madrac na posteli to vzdáva,,,vyležaná diera ako šlak.. 😀 😀 😀

tak dnes bol 4krát monitor,všetko ok,maternica total v klude...ale otvorená na 1 prst...chi chííííí...už sa to blíži a myslím,že to hádam cez víkend príde...zvýšila som pohyb a uvidíme ešte,čo sa bude dat s tým robit,,,,,ak do 6.2. neporodím,tak pojdem na vyvolanie...takže makáme na tom..aj psychicky...nech už je tu bambulka našaaa...
bolesti od včera sú nejaké inakšie...aj menzesové,aj kríže...tlačí dole ako das...
a dnes ukazovala velké pysky o dušu🙂,taká porozkračovaná bola,že aj sestrička utekala k monitoru🙂

matabah
30. jan 2014

@20erika07
@cukrik580
fuuha,tá záha...ráno som zjedla chlieb s džemom,rýchlo pred Dr.,aby spom tam nezomrela a záha ako slak..ty kks,takú som ešte nemala..normálne mi vykrúcalo ústa na vracanie....ja si dám občas tú sodu..hádam to tolko neškodí... 😕
dobrú nocku babeny,dnes som od pol6 hore,idem kuknut daco a hádam zaspím...

cerimi77
30. jan 2014

@majmunka fuha, štvrtý chalanisko doma 😉 gratulujem... ťa chlapi na rukách budú nosiť 😉
@biba ja sa tiež vždy pohmate holím, ale už keď som mala väčšie bruško, tak radšej aj so zrkadielkom, a až potom som videla, že ako som sa oholila-neoholila, no des, tak odvtedy jedine so zrkadielkom 🙂
@katty137 akože, ja som nepísala, že sestričky sú v Skalici zlé, mne vadí ten prístup, ktorý majú daný ako nemocnica, že jednoducho majú také pravidlá a postupy, s tými samotné sestričky asi veľa nenarobia (myslím to, že bábo nedajú matke hneď, to váženie pred a po kojení) ale nepáči sa mi, že mamičky nútia prikrmovať UM z flašky, len preto, že dieťa nepriberá podľa nejakej tabuľky, podľa mňa je to prežitok a mamičky tým len zbytočne stresujú, mne vyhovuje že v BA toto nikto neriešil, dcérka mi prvé dni celé prespala, skoro vôbec sa nebudila na kojenia, keď sa zobudila vtedy sa napapkala, priberala, bola spokojná, pekne sa kojila, ja som mala dostatok mliečka, všetko bolo v poriadku, deti vážili len 1x za deň na vizite, ale kojila som si podľa seba, nikto sa mi do toho nestaral, len sa sestričky opýtali, či je všetko v poriadku a či nepotrebujem pomôcť... a budinský, ja som s ním mala česť len 2x, 1x zastupoval môjho gyn na poradni, natočil mi monitor a až doma som zistila, že mi dal papier úplne inej mamičky 😀 a potom ma vo februári prepúšťal z nemocnice po kyretáži... ale kamošku rodil pred 3r a nemá dobré skúsenosti, mala prirodzený pôrod, ktorý skončil nakoniec sekciou, a mala vnútorné krvácanie, asi 4dni nebola so svojím narodeným synčekom a už sa nerozkojil, asi 8m vydržala si odstriekavať svoje mlieko a dávala mu ho z flaše 😕 .... a čo sa týka toho cs 😀 😀 😀 tak v tom ti ja vôbec neporadím, lebo pri prvom pôrode som ja nestihla ani jednu poradňu v pôrodnici a mô gyn mi takéto nič nepísal, takže až teraz, čo som bola 2x v BA na poradni mám v knižke napísané čísla, ale v jednom riadku, je vypísaných viac čísel za sebou, som sa na to pýtala na predpôrodnej príprave a tam mi povedala, že podľa toho som na 1cm otvorená, ale nemám tam žiadne číslo+b... tak to neviem čo znamená 😕 každopádne čo viem a čo nám aj hovorili na príprave, otvorená môžeš byť (ak by si teda aj bola na 3cm) ešte docela dlho, myslím, že na náš týždeň by to bolo docela normálne....
@anies10 v skalici mali zopár problémových prirodzených pôrodov a primár sa ich začala akosi báť, cisarák ordinuje automaticky mamičkám, ktoré už rodili cisarákom predtým, pred mesiacom rodila kamoška a dr. budinský jej sľúbil, že rodiť môže bez problémov prirodzene, ona aj veľmi chcela a primár to pár dní pred TP zrušil a nariadil sekciu, pričom žiadny reálny problém ona nemala, kamoška bola a je nahnevaná, že keby to vedela vopred, tak by išla rodiť radšej do inej pôrodnice, lebo veľmi chcela rodiť normálne a potom sa jej ten doktor, ktorý jej to sľúbil, veľmi ospravedlňoval ale tak jej to už nijako nepomôže teraz 😕 .... ja som inak tiež po operácii chrbtice, mám 2 platničky vysunuté, pred 4r mi robili nukleoplastiku, ale rodila som normálne a čo sa týka chrbtice bez problémov, rodila som v BA
@saxxxana ja práveže teraz ku koncu, čo týždeň to + kilo 😝 na každej poradni po týždni hlásim o 1kg väčšiu váhu 😝

cerimi77
30. jan 2014

@20erika07 @cukrik580 tak ja zbieram kilečko čo týždeň teraz, ale práve sa mi nezdá že viacej papám, skôr naopak, tak nechápem z tej váhy, že ide stále tak hore, dúfam, že si to krpec zasa nerozmyslel a nerozhodol sa na poslednú chvíľu max priberať teraz 😀

cerimi77
30. jan 2014

baby, inak teraz večer, ako som sa osprchovala som dostala ako keby nejakú svalovú slabosť či ako to nazvať, najskôr do stehna zo zadu, som sa ani ohnúť nemohla, ako keby natiahnutý sval, potom aj do lýtka, do rúk, behom chvílky ma začali všetky svaly na rukách a nohách bolieť tak divne 😕 .. idem ešte pocvičiť s balonikom a pôjdem asi na kute 😉

20erika07
30. jan 2014

@cerimi77 ja som síce hladná ale ani ma netrkne vstať z postele, aspoň nepriberiem, či? 🙂 aj ja inak normálne jem, nie ako predtým a každý týždeň hlásim kilo, už mám navyše 24kg, ale nevidno ich na mne no dokt. aj tak nie je nadšený, ale čo mám robiť, hladná nebudem celé tehu len kvôli váhe... Auuu akurát sa malá sprta v mojom mechúri, Ježiš jak to boli, potvorka malá... Tak opatrne, nech ťa svaly neopustaju teraz keď ich potrebuješ najviac 🙂 ja asi tak skoro nezaspim, drahý tu brhle, dusi ho kašeľ, modlím sa aby sa zobudil a šiel pekne do obyvky spať, aj keď cez tie tenké steny to počuť tiež dosť ☹ aaa ešte začína aj moja noha vyvadzat, neznášam keď je nespokojná a stále musím sval napinat. Och to bude noc joooj

os
31. jan 2014

cavte... dnesna noc katastrofaaaaaaaaaaa zaseeeeeeeeeee... zaspala som nieco po 12tej a 2.50 som uz bola hore.. nedokazem zaspaaaaaaaaaaaaaat.... ani nie 3 hodky spankuuuuuuu ☹
aspon som precitala co ste popisali, lebo som dnes na nete ani nebola 🙂
... som zvedava kedy si oddychnem... fest sa mi neda a stve ma to...
som sa vazila teraz.. mam 80kg 🙂 ... som pribrala cca 18kg 🙂 .. nieco by mi mohlo ostaaaaaaaaaat 🙂

ivet51
31. jan 2014

@os teda dobre ranko, aj ja som teraz zapla net , lebo spánok katastrofa
Nespim od tretej, som sa odsťahovala zo spálne, nech aspoň muža nebudim....

os
31. jan 2014

@ivet51 no ved... posledne som "nestastna"... lebo mm sa uz pomali chodi do prace vyspat... ked sa vkuse vrtim ho budim... a v praci, ked nesnezi... sa paradne vyspi...
... ked bude Lukas, ktovie ci nebude chodit spavat do prace 🙂

ivet51
31. jan 2014

@os no nech oddychuje ked este moze
Ja mam dnes poradňu v nemocke , tak budem nevyspata .....jooj do sľaka s tym spánkom, potom je človek nervozny

os
31. jan 2014

@ivet51 mna to zvykne chytit potom cca okolo 7mej 8mej... ze lahnem a spim... len to je take potrhane.. ked uz dnes nebudem naaahodou spat.. tak dufam ze ta dalsia noc bude vkuse 🙂

ivet51
31. jan 2014

@os no veď, potom je kríza o siedmej, a ked treba niekde ísť, alebo k doktorovi , tak je problém
Snáď to uz nejak vydržíme do konca, ale potom sa asi zas nevyspime 🙂

os
31. jan 2014

@ivet51 no.. idem to skusit do postele... ak nepojde..mozno sa vratim 🙂

cukrik580
31. jan 2014

@majaon asi tak cca dva tyzdne mi mamca vravela ze kleslo a tak nejak som si aj ja vsimla ale asi tyzden to vidno viac podla mna 🙂
@20erika07 ja som mala vcera strasnu kyselinu po cucoriedkach...ale vecer po bagetisko nic 🙂
@matabah co to je jedna matracova diera ja som na jednom kusku dolamala rost 😀 mm mi to uz asi stokrat opravoval 😀
@cerimi77 ja predtym dve kila mesacne a teraz tiez co tyzden to kilo...maly sa mi chce asi pomstit za to dohovaranie nech nepribera kvoli malej dierke a robi naprieky 🙂
@os ahoj.ja som isla cca o 10 a od pol3 do pol4 hore ale potom som zaspala...dnes mam poslednu predporodnu pripravu 🙂

biba
31. jan 2014

@ivet51
@os Baby,ja to mam tento tyzden podobne,spim tak od polnoci do cca tretej-stvrtej,potom vstanem,skocim na wecko,nieco male zjem a idem na net tak do siestej a potom idem si este lahnut to osmej,kym drahy sa chysta do prace.A pocas dna sa rnazim nespat aby som sa unavila a v noci nebuntosila 😉 neuveritelne tuto noc som dokazala byt celu v posteli a aj ked som sa prebudila,vedela som to odignorovat a otocit sa a spat dalej 🙂 Podla oa toto mame pripravu na nocne vstavanie k drobcom 😀

barcelona94901
31. jan 2014

@bambulka12 silno držím palce tebe aj bambuľke

20erika07
31. jan 2014

@cukrik580 už by to mala mať bambulka za sebou nie?

ada252
31. jan 2014

no dievcata ja to mam s tym spankom tiez take nijake, idem spat o pol 12 a o pol 3 sa zobudim na wc, niekedy nie a nie zaspat, inokedy aj zaspim, no to su skor take podriemkavania a potom rano by som spala, no to uz je mala hore a tak sa to uz neda... a cez den sa tiez snazim nespat, lebo potom je dalsia noc este horsia...

cukrik580
31. jan 2014

@barcelona94901
@20erika07 Miska sa narodila dnes o 8:27 3110 g a 50cm a su s maminkou v poriadku 🙂

miky132
31. jan 2014

Ďakujem dievčatá,cez mobil sa mi nedalo odpisovať. Dnes nás púšťajú domov, mali sme žltačku a plus ja som mala problémy s chrbticou už v tehotenstve takže sa to ozvalo:(Rodila som v Kochu a nemôžem si vynachváliť.Zatiaľ čo pozerám som mala z Vás najdlhší pôrod,rodila som 24 hodín, ale všetko sa to dalo zvládnuť, sme ženy a sme na to prispôsobené.A bez epidurálu🙂Nebojte sa toho!Podrobnosti si necháme až keď všetky porodíme.🙂Maličká sa vypýtala skôr, ale nevyzerá, skôr dozrela aj placenta už bola taká, že dobre, že sa narodila.Držte sa!🙂

cukrik580
31. jan 2014

Pre upresnenie este dodam ze Miska je bambulkine babatko my cakame Samka 😀