icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

kazunomiya
2. feb 2014

@saxxxana je ešte pár spôsobov, ale vraj nefungujú, alebo nanajvýš až vtedy, ak je aj tak pôrod na spadnutie. Takže tomu úplne neverím, ale pozri si: http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/ako-...

cukrik580
2. feb 2014

@katty137 ani nasi su neni taky praveze opacne.pomozu ale nevnucuju sa 🙂 dnes este aj mamca ked mm povedal ze nech uz ide maly von tak ona ze este si uzite kym neni lebo potom len prenho budete a tak ziadne starackt nic nasi su super...zatial...no uvidime co bude po porode 🙂
@saxxxana mne este ani netvrdlo 😀
@biba ja som tiez mamci kradla cesto aj s ocinom volakedy ale uz ma to preslo 😀 uz len trene cesto oblizujem 😀

matabah
2. feb 2014

@cukrik580 no,čo ti budem hovorit....zas som si robila hrianky....a pojdem si ešte po jablko,v ts som si kúpila také krásne...no,čakáme,čo povie oxytocín...
aa hladala som to gravimilk,či ako to bolo???to nájdem aj v tescu,či???a kde???
a kúpila som čaj z ostružiny malinovej,to je ten na porod???nevedela tetuška,čo chcem,len kukla na nete,že od 34.týždna sa pije.....tak som si zaliala,no,však neva,že neskoro....
a ešte sem-tam pijem 1 krát deenne biočaj na podporu dojčenia a potom mi tečú bradavky 😉

vieraft
2. feb 2014

@matabah @cukrik580 jaj, baby, vy sa tu vykrmujete samymi dobrotami, dala by som si aj sisky, aj toasty, aj hrianky...
u nas stale vladne choroba, vsetky decka chore, uz aj mna pobolieva hrdlo, keby som teraz isla rodit, ani by nemohli za mnou chodit.
a co sa tyka rodinnej pomoci, tak u nas sa nemam coho obavat, moji rodicia od nas byvaju 100km, takze mi nemaju ako pomoct a svokra sice byva od nas len 8km, ale nepomohla mi s nicim ani pri jednom, akurat sa dotrepapala na navstevu hned v prvych dnoch, ako som bola doma a to ona ked pride raz za uhorsky rok, tak potom sedi aj do polnoci. ale bezne nepride ani deti pozriet aj 3-4 mesiace. ja som si po kazdom porode prisla domov, vybalila tasky, dala prat, urobila obed detom a mm a zacal sa hned stary znamy kolotoc domacnost , deti a pod. ziadny oddych, lezanie alebo nieco pod. ale nestazujem sa, ja si radsej sama porobim, akoby sa mi tu mal niekto motat.

vieraft
2. feb 2014

@matabah gravimilk najdes aj v tescu v pd, maju ho tam, kde su detske prikrmy, mali aj vanilkovy aj cokoladovy.

matabah
2. feb 2014

@vieraft dakujem,ja som to dnes pozerala pri granku,čajoch atd🙂...
a možem kakao,resp. čokoládu,ked budem kojit???
a jablko?či radšej bez šupky? alebo budem skúšat a uvidím,čo to bude s malou robit...🙂

vieraft
2. feb 2014

@matabah treba skusat. kakao nam davali aj vporodnici, ja som aj doma v pohode pila, aj cokoladu som jedla. jablko zacni najprv bez supky. moj najstarsi mal koliky, tam to bolo horsie s tym jedenim, ale mladsi syn aj dcerka boli v pohode, pri malej som mohla uplne vsetko. ona sa narodila v novembri a na vianoce som v pohode aj kapustnicu mohla jest a nic jej nebolo.

ivmani
3. feb 2014

@biba dakujem 🙂 uz aj po termine 😝 a to mi polovicka hovori, ze my este stihneme vo stvrtok aj poradnu 😀 len keby uz takmer kazdy pohyb nebol utrpenim... 😒

biba
3. feb 2014

Baby,dnes v noci opat zly spanok,jemny tlak na konecnik a jemne kramy bolesti, tak neviem neviem ako vydrzime 🙂 od 1.30 som bola hore a len tak som si driemkala pri telke a potom konecne pohodlne na gauci zaspala tak som sa ani do spalne nepresuvala a uvidim co dnes bude, dnes ani z domu nikam nepojdem akurat do obchodu a spat. Asi to cele uz zacinam moc prezivat a moc sa sledujem, mala by som s tym prestat 🙂

20erika07
3. feb 2014

@biba aj u mňa o jednej v noci také mierne bolesti ako na kramy, som myslela že sa to rozbehne ale do druhej som čakala a nič, prestalo... Ale aj malá sa odvcera pomenej hýbe, teda už tak nevyvadza, len premiestnuje ritku z jednej strany do druhej, tak hádam sa už pomaly ukladá do pôrodných ciest...

cukrik580
3. feb 2014

@matabah teraz hladas gravimilk ked uz neni v akcii? 😀 teda aspon u nas bol.hej v tescu som kupovala pri detskych veciach jak su tam vlozky a tampony do podprdy a flasky a caje pre kojace a tak...

@vieraft normalne to asi vyznie blbo ale co by som dala za to aby mi nikto nepomahal 😀 radsej chcem skusit sama a ked to nepojde tak potom to budem riesit...
@20erika07 aj moj maly uz dva dni tak nevyvadza len mi puci kolienka a nozicky 🙂 zlaty.konecne hadam pochopil ze to boli...

No baby oxytocin sa nekonal...o pol noci cca krce jak mraky hodinu na wc...potom som nejak zaspala a o pol stvrtej som skoro nedobehla co ma prehnalo.o siedmej som uz bola nastastie len curat a cca o 9nieco som vstala a zatial relativne ok...len ma chvilu pichalo pod pupkom jak s ihlou...

saxxxana
3. feb 2014

@cukrik580 to ze ta prehnalo by mohlo byt znamenie 😉 ze vraj telo si spravi pred porodom prirodzeny klistir 😀

aplless
3. feb 2014

No inak posledne dni je aj mne blbo casto sa budim ked sa prevraciam na druhu stranu ako keby midal niekto 100kg balvan na brucho tlaky na creva krize strasna bolest. ozaj si uz zelam nech to je lebo tie moje krize su tak znicene. uz sa tiez nesetrim prechadky sex tepla sprcha som zvedava dokedy este ale urcite si da maly nacas. inak ja nelubim mlieko ale robime si s dcerou bananove to vypijem s cerstvym bananom rozmixujem taky koktail

biba
3. feb 2014

@20erika07 nas maly celkom poskakuje stale ale je taky akoby nepokojnejsi,neviem kam sa snazi zavrtat,lebo niak mi vnutornosti netlaci, ale dame to baby 🙂

saxxxana
3. feb 2014

Babulky ja viem že to bude dosť od veci, ale nevedeli by ste mi poradiť kde kupiť dáke kvalitné matrace? Alebo dobrého výrobcu. Od kedy som tehotná a teda ťažšia tak som si preležala matrac že spím nie v posteli ale v koryte..... ☹

cukrik580
3. feb 2014

@saxxxana tak potom ja uz rodim asi tri tyzdne, uz som si aj srandu robila, ze to su moji poslickovia, mam krce v oblasti zaludka, cca po 8 minutach dost pravidelne, toto trva niekedy pol hodku niekedy hodinu a pol a potom je pokoj, teraz to bolo prvykrat aj potom v´noci, ze ma prehnalo 😀 ja som proste divna, ja ani casto curat nechodim 😀
@saxxxana fuha, my mame z idei 😀 ale to mas daleko, muz tam robi, tak sa vyzna 😀 jeden nas vysiel po veeelkej zlave 150 e a teda ja som spokojna zatial,...ale myslim ze vyrobca je matterasso alebo tak nejak sa to pise 🙂

20erika07
3. feb 2014

@cukrik580i ani u nás nebol prírodný oxytocin ako som plánovala, ale zato že drahý si včera dal na moje meniny a mali sme dlho návštevu, no a pravdupovediac som ani chuť nemala a asi sa aj troška bojím že by ma to bolelo a tak...

cukrik580
3. feb 2014

@20erika07 ja som si ista ze by ma to bolelo...mna to vzdy boli a teraz po 8 mesiacoch to isto nebude lepsie, takze s tym som celkom zmierena 😀 jezis ozaaaaj, mna to ani nenapadlo, prepaaaaaaac a oneskorene vsetko najkrajsie k meninkam, prepaaaaac 😀

saxxxana
3. feb 2014

@cukrik580 no prave ze tie prelezane mame materaso, tak sa bojim opat skusit to iste. Len moc vyrobcov nepoznam, predsa to clovek nekupuje kazdy den...

sonulka81
3. feb 2014

@saxxxana ahoj my máme od perdormire firmy už 6 rokov sú z lenivej peny a sme max spokojný.Aj malej sme kupovali taký istý pred dvomi rokmi.A teraz pred dvomi týždňami si ich kúpili aj mamina s ocinom.Skús pozrieť ITR matrace na nete..ak nemajú na sklade tak do troch týždňov máš doma... 🙂

cukrik580
3. feb 2014

@saxxxana no tak potom uz neviem, my mame toto kokos molitan, su tvrdsie a mame ich asi dva a pol roka, a teda ani naznak a to sme veeeeeelmi velky ludia obaja 🙂

saxxxana
3. feb 2014

@sonulka81 Dakujem pozriem. Uz si s malinkou doma? Daj dake fotecky 🙂

sonulka81
3. feb 2014

@saxxxana v utorok nás pustili a pokúsim sa ešte som nesťahovala z telefonu.. 🙂

saxxxana
3. feb 2014

@sonulka81 Uz som videla, prekrasna slecna ! 🙂

biba
3. feb 2014

Dalsia vybavena carecka, mam dohodnutu pediatricku,sa tesim, staci uz len ked sa narodime,ze zavolame a pani doktorka pride na prvu kontrolu k nam domov supeeer 🙂 a celorocna starostlivost a 24 hodinova pomoc na telefone len 50 na rok 🙂 supaaaa

cukrik580
3. feb 2014

@sonulka81 je krasnucka 🙂 chutnucka mala bambulka 🙂

biba
3. feb 2014

@sonulka81 jeej mala je nadherna,gratulujem a uzivajte si domacu pohodicku 🙂

cukrik580
3. feb 2014

@biba ja to mam zadarmo 😀 a tiez povedala, ze ak by bolo moc zima alebo nejaky problemik, pride ona k nam, ze nemusime my chodit 🙂

biba
3. feb 2014

@cukrik580 ja si to na prvy rok radsej zaplatim,predsa len som prvy krat mamickou tak nech mam poistku na telefone, potom na dalsi rok si asi dal len 12 hodin na telefone to je 25 € a potom uz je obycajna lekarka bez poplatkov 🙂 ale som rada ze k nej mozeme chodit,nedava detom zbytocne atb a pozna aj alternativne sposoby liecby tak sa nemusim bat ze by nas predavkovala liekmi 🙂

cukrik580
3. feb 2014

@biba aj ja som podla toho vyberala, hlavne podla tych antibiotik...nechcem ho zbytocne dopovat somarinami a kolegyna a aj kamosky a tak radili tuto, tak som sa dala nahovorit a tak a teda sama ma prekvapila, ze kedykolvek mame volat hocikedy hocico aj za hlupost a nic sme neplatili, ale tak BA a NR sa neda porovnavat 🙂