Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@michaelafenclova1 ahoj moj nazor je, ze si to treba overit v porodnici. Ale vo vseobecnosti sa skor klonim k tomu, co som si kdesi precitala, ze nevies, ci ju budes potrebovat, takze je zbytocne si ju kupovat (inak vidno to na tom, kolko v podstate nepouzivanych odsavaciek sa da najst v tunajsom bazariku). Tam, kde idem rodit ja, maju odsavacku a poziciavaju ju v pripade potreby, a vraj nemaju velmi radi ked prinesies vlastnu (asi kvoli sterilizovaniu), ale inak sa tvaria ze si mozes doniest aj vlastnu a vraj lepsie su tie manualne (hovorila dr. ktora viedla prednasku o porode, resp. take informacne stretnutie). Ja som sa rozhodla, ze si vyhliadnem typ aky chcem, a keby ju bolo treba, poziadam manzela aby ju skocil kupit do lekarne. Ale to asi az na doma, v porodnici by som vyuzila tu, co poziciavaju oni.
@cukrik580 nemusíš mu ho dávať ked budeš mať dosť mlieka...ak by ste mali žltačku a bol by malý pod lampou tak môžeš odsať aby ti ho nemuseli doniesť na kojenie aby bol pod tou lampou intenzívnejšie...majú niečo podobne ako máš ty len slabo už ťahajú..asi už tie tesnenia sterilizovaním strácajú svoju základnú funkčnosť...nemajú taký podtlak...čo som počulôa tak baby sa namakali kým stým naťahali čosi...ja mám farlin elektrickú a tá je dobrá...kamoška má takú ako ty a tiež si chválila,že dobre nadojila...
@michaelafenclova1 - radsej si zober odsavacku, v taske sa odnesie ak by si ju nepotrebovala. Mne momentalne velmi pomaha.
Ahojte, tak ja som dnes mala poradnu, vsetko ok, hlavicka uz nalieha, dr. sa pytal, ci necitim tlaky, jaj, keby ten vedel, ze ja mam niekedy pocit, ze uz ta hlavicka trci von. ale krcok este stale 1cm, otvorena len pre hrot ukazovaka, ale klenby su uz volnejsie, tak povedal, ze uz je to zrelsi nalez ako pred tyzdnom. aj som si ho zazmluvnila k porodu, len v sobotu ide lyzovat, tak vraj ak sa bude nieco diat, neech mu do 7 zavolam, ze nikam nepojde. neskor uz mam ale smolu. ale este stale sme vsetci chori, tak nech drobec este radsej pocka. ved by som to teraz ani neudychala s tym upchatym nosom.
@cukrik580 ty tu tak provokujes s tymi jedlami, teraz by som si tak dala plnenu papriku 😠
Hladam maminky, kt. by si chceli dat nafotit malicke babatka do 4 tyzdnov, nemam to ako biznis. viac info v ip dakujem 🙂najlepsie NR a okolie
Jaaaj babenky moje... Este mam len 3 dni po termine,a uz mi je dlho... V noci som na lopte skakala a a a nic... Vcera som mala kontr.no a nic nove.. Drobcek o kusocek nizsie... O tyzden v utorok mi skusia spravit ster, vraj to zvykne spustit... No uvidime... A ak nie uz mi zaistili miesto v nemocka na 14.2. Krasne straveby valentin no... Dufam ze sa to rozbehne predtym,lebo predstava tych 3 dni vyvolavania ma nelaka... Fsetkych zmotavama ze idem do nemocky az 16.2. Nech nestresuju... Hlavne moja mamka...
Tak pevne dufam,ze sa to tu pekne rozbehne a zacneme pekne poporiadku fsetky tlacit a to co najrychlejsie....
prajem vam krasny dnik....
@ivmani no super 🙂moj sa uz nezmesti na fotku, tak ani nepytam 😀 a ked zapne ten utz a teraz ta velka hlava tam, nic ine na monitore, az na mna mdloby idu, ked si predstavim ako pojde von cez tu malu dierocku 😀
@sonulka81 ja som rozmyslala nad tym vigantolom...ja ho nechcem, ja si budem pytat daku nahradu alebo kupim od swansonu, aj ked je to drahe jak rit...same zloty som pocula na ten vigantol, lebo je to umelo vytvarane...
viete co som este chcela? ze ked pojdem na prijem, ano? tak mi spravia klystir a bla bla bla pasy a tak a potom sa proste prezlecem do nocnej kosele, ano? no a teeraz otazka 😀 spodne pradlo si mozem zatial nechat???
@lienocka6 počkaj,aké 3 dni vyvolávania??to som nepochopila..🙂..máme rovnaký termín, aj s
@ivmani ,ja ak nepojdem do zajtra,tak že ma už pošle do nemocky,no strašne som zvedavá...ale neviem prečo,ved všetko u mna ok..celé tehotenstvo,,ale vravela mi sestrička,že oni tak robia,po týždni vyvolávnia už pošlú..
Baby tak mi tasku uz v aute a doobedne bolesti som rozchodila wuaaaa vcera okna umyla dnes tu beham sprchujem a nist, sakra a dnes mam termin ale vraj v stredu mam prijem ak dovtedy nic ☹ ja uz chcem iiiiist
@cukrik580
spodné prádlo asi nie,budeš zrejme odbehovat pod sprchu a budu ta pozerat,ako sa otváraš,,,si myslím...a ten vigantol,to je čo??nechce sa mi hladat na nete..
no,tu je chlebík,je troška tmavší,robila som presne podla návodu a rura tentokrát piekla ako divá,ked som piekla veterníky,tak svinucha štrajkovala vtedy...
mám dnes riadnu depku...všade,ale uplne všade,kam sa pohnem otázka:EŠTE NIIČ???...ja už by som vraždila ozaj.....chápem všetkých tých ludí,aale pre boha,ved neprenášam mesiac....musím sa s tým nejako vyrovnat,už som bola oblečená do obchodu,a vzdala som to,lebo ja už to nemožem počúvat...len tu s vami a s priatelom mi je dobre...
keby nemám vypnuté zvonenie,tak ma kludne budia,však čože...a ženy,ktoré už majú deti...vstanem,na mobile neprijaté hovory,zapnem zvonenie,už to vrndží..zapnem net,už mi píšu,idem do obchodu narvem si to asi na čelo že AHAAAAAA ešte mám velké brucho,slepí ludia.......jeb.. mi už z toho naozaj....musím sa s tým nejako vyrovnat...a to sa už zas obávam tých návštev v nemocnici...božeeeeeeee...no,dnes mám teda den!!!!
a ešte,že teta večer ma príde kuk...ano chápem,chápem,ale ja potrebujem klud,mna už nebaví sa o tom s niekým bavit,čím dlhšie,tým mám z toho vačšie nervičky...nooo,tak som sa vyžalovala,a idem s drahým na basket....tam vačšinou nikoho takého nestretávame 😕,a už nech sa deje,čo sa chce....
@matabah to ano, uz ked budem na vzdycharni tak hej, to by som si dala dolu, ale z prijmu hore na porodnicu je dooost dlha cesta a ist na ostro 😀 neviem neviem 😀 ja sa spytam sestricky potom , len ma tak napadlo ci nebudete vediet 😀 a podprdu? lebo tie moje melooony na kolenach 😀 to si asi tiez budem moct nechat kym hore prejdem, ci? a tie nohavicky sak a kde si dam vlozku? 😕 chlebik je krasny 🙂 a ja uz od dnes tiez nedviham telefony, nech sa hnevaju nehnevaju ale tiez ma chytili nervicky, nemam na to naladu, ved ja sa pre boha ozvem ked daco...
@cukrik580 tiez si myslim, ze bez spodneho pradla...pekne v kosielke a budeme vsetky behat na zachod a pod sprchu 😀
@matabah aj ma zaskocila, ze vyvolavacka 3 dni, to by nas nemohli tak dlho trapit... 😉 a nie si sama s tym, ze vsetci stale otravuju, volaju,pisu uz no neuz....ako keby im nedocvaklo, ze ked porodime sa same s tym pochvalime, ze chvaaaaala bohu to uz mame za sebou a budeme sa vytesovat 🙂 ja som navstevy vsetkym teda z rodiny nakazala, nech radsej pridu naraz ako keby kazdu chvilu mal chodit niekto iny...som povedala pre mna za mna dojdite kazdy den, ale sa dohodnite naraz ... a kamosky az po sestonedeli 😀 budem rada ak sa za ten cas dam ako tak dokopy....
@matabah a ten vigantol, to je vitamin D3 to je na vstrebavanie vapnika a tak, na kosticky...pomaha pri zrastani fontanely a tak...dufam, ze som nenapisala kraviny, 😀 proste sa to detickam dava a hlavne teraz ked je zima a malo slniecka, inak to ziskavaju v lete aj zo slniecka, ale tento vigantol vraj sposobuje vela detickam, ze su nekludne, nevedia spinkat ulozit sa, koliky...neni to pravidlo...nema to kazde dietatko, to by som klamala, ale co som citala tak dost, lepsie daco prirodne asi aj ked sa viac plati, som rozmyslala aj ze najprv skusim vigantol a ked bude robit zlotu, tak skusim daco ine...alebo sa rovno spytam dokyny na nejaku nahradu...
@michaelafenclova1 mne to odporucali, hoci v nemocke maju le len dve. Tak niekedy musis cakat. Vlastna je vlastna 😀
@ivmani u nas sa prezliekas uz na prijime, ako ti daju klystir a ides pod sprchu, veci moze otecko vziat so sebou alebo si ich beries ty, to nam hovorila ako sme boli na exkurzii, ale na toto som sa zabudla spytat 😀
@anies10 lebo vytok mam, to som si iste, lebo mam taky biely flak ako vzdy, ale okoloooo veeela mokreho ,,,keby odtiekla naraz to mi je jasne ze zistim, len ma tak napadlo ci mi neodteka postupne...lebo na utz kontroluje ci jej je dost, ale viem ze sa vytvara stale cerstva, tak sa mozno doplna, preto ma napadlo ci by to zbadal...ak nezabudnem, tak sa ho spytam 🙂

@matabah nooo sak cerimi mala den po mne termin 😀 mas cas, ja si dockam 😀
@ivmani ja uz sa radsej nepytam na maleho vahu, nechcem to radsej ani vediet 😀
@sonulka81 preto beriem aj ja, no to som ocula, ze mi moju vysterilizuju, tak aj preto, radsej chcem vlastnu...ake tam maju? ja mam aventku manualnu 🙂 ale nemam cumel na flasku, nevadi? ved malemu to nemusim dat, ci musim ci ako? sak ja som jak tatar 😀 mam ist daky cumel kupit? 😀 alebo mam vziat aj flasu z domu taku inu co mam aj s dudlom? 😀
@biba to aj mm orechy tak...surove ee, ale tepelne upravene a hlavne pomlete nevadia 🙂