icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

angels882
5. feb 2014

ahojte kocky stalo sa vam niektorej ze v 5tt +4 nebolo vidno ani gestacny vak ? HCG som mala 1350

bambulka12
5. feb 2014

@os vigantol je tusim vitamin D a podava sa babatkam,myslim 2 kvapky denne.Citala som tu ,co baby pisali,ze babenka maju z toho koliky,ale musi sa to uzivat

aplless
5. feb 2014

@angels882 ano este pockaj mozno si oteh. neskor ja som mala mat podla ms termin 8.2 ale oteh som o dva tyzne neskor

angels882
5. feb 2014

@aplless ja uz som stoho hotova ze tam nic nevidel a k tomu vsetkemu este aj spinim

aplless
5. feb 2014

@angels882 5tt je skoro pocka dva tyzdne kup si v lekarni kyselinu listovu a nestresuj ked ma byt babo zdrave udrzi sa

angels882
5. feb 2014

@aplless no mam aj duphastom a ascorutin len sa bojim ci som nahodou nepotratila ked som tolko spinila a na sone neni nic vidiet

lienocka6
5. feb 2014

@matabah no tu v uk ta nechaju 12 dni po termine v pohode,a potom ti spravia dalsi ster a daju cipok a nechaju 24 hod.ci nieco vyvolaju. Po 24 hod. Ta kuknu a ak nic znova a na 3den uz daju infuziu a ide sa.. Kamoska to absolvovala pred 2 mesiacmi.. Tak ale dufam ze dojde sam do toho 14. No a ak nie.. Wed musim zvladnut,wed nebudem ani prva ani posledna... Inej cesty niet.. Ja uz sa ho neviem dockat... 😉 mohli by sme ist cim najskor.. Ale myslim ze wsetko ma svoj cas a drobci wedia kedy maju dojst... Pekny veceer... 😉

aplless
5. feb 2014

@angels882 naozaj sa netrap treba len cakat v tomto ti neporadim ani zadny lekar treba len cakat ak bude vsetko ok tak sa babo uchyti ak by malo byt nieco zle tak to odide samo venuj sa dcerke a nemysli na to uvidis za niekolko dní

aplless
5. feb 2014

@angels882 ja som mala PM 4.5 na sone som bola 15.6 a nebolo nic vidno na teste skoro neviditelna ciarka potm hcg okolo 1200 a az niekolko dní bolo nieco vidno. takze som otehotnela niekedy cca zaciatkom juna a dr. mi posunula PM na 18.5 aj v knizke to tak mam aby mi zbytocne nevyvolavali porod som ju na to upozornila

angels882
5. feb 2014

@aplless dakujem krasne hadam bude vsetko v poriadku

miky132
5. feb 2014

@lucul Nie nie žiadna vyvolávačka, napíšem ti do ip lebo si myslím že baby prvorodičky by sme si mali napísať priebeh pôrodu až po všetkých pôrodoch....a neboj aj yal ťa vyčistí, len si myslím že je to lepšie a šetrnejšie ako klystír

os
5. feb 2014

docitala som sa ... ako moznost vyvolania porodu.. tonic... je to blbost? .. neviem ci to riskovat...

biba
5. feb 2014

@cukrik580 ani ja nebudem davat ten odber,presne koli tomu istemu dovodu,nie je to este na tolko vyvynute aby to dokazalo pomoct a je len veelmi male percento chorob,ktore by to dokazalo vyliecit,tak tie penisze radsej investujem do kvalitnej stravy a pohybu a dieta sa budem snszit udrzat zdrave tymto spisobom ,je stale estelen biznis ten odber a ak by bolo najhorsie,stale su centralne banky,

matabah
5. feb 2014

no čaute baby,to naše dieta aj na baskete buvkalo,napapané z chrumiek a croissantu...🙂
potom sa pregulovala až doma..asi nebude mat rada ticho,ako ja niekedy...🙂
nič sa zatim nedeje,depky ma prešli,a už asi budem aj ignorovat...ráno 9:20 monitor a o 10tej poradna,tak sme zvedaví,čo bude ....okolo 11tej hádam napíšem...z toho mobilu to ešte mi prihlásit nejde,ani mimo domu,dobrú nocku,dúfam aspon ocko zažmúrim,ked musím vstávat ráno...

matabah
5. feb 2014

@os aj ja som tonic čítala,ale to nejdem dávat,vidím zajtra na poradni...možno potm,ked už budem zúfalá,čo by zabralo...skúsim ju prehovorit do nemocky až v piatok ráno,no uvidíme tedaaa,a možno do rána už budeme trajaaa 🙂

cukrik580
5. feb 2014

@biba presne...
@matabah tebe presli a mne prisli :-/
@os ja neluuubim takze toto neriesim nastastie 🙂

anies10
6. feb 2014

@os no urcite je to mozne, kedze tabletky v porodnici na vyvolanie porodu saz volaju chininove. Ale by som to neriskovala. To uz razdsej ten prirodny oxitocin 😝

saxxxana
6. feb 2014

Dobre ranko, spachtosky! MM isiel do robotky a mali sme len stary chleba, to mi bolo luto mu dat. tak som mu z toho spravila z neho toasty. No a nespravim hned aj sebe? Tak sa tu uz v takuto skoru hodinu nadzgavam 😀

saxxxana
6. feb 2014

@biba @cukrik580
ohladom odberu pupocnikovej krvi:
reporteri 20.6.2011
http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive... (ak to nepojde nacitat skuste si to najst v archive)
Ja som nad tym najskor rozmyslala ale tam povedali pravdu. Je to podvod jak svina. Vsetko je len o peniazoch. Keby dietatko raz tu krvicku aj potrebovalo, tak sa aj tak s najvacsou pravdepodobnostou nevyuzije ta jeho odobrata ale darcovska. Cize jasne povedane ze to nema zmysel. Skor ma zmysel dat odobrat annonymne do banky.....Ale spravte si vlastny nazor 🙂

bambulka12
6. feb 2014

Boze baby,ja som sa dnes zobudila so strasnou depkou,vsetko to na mna nejako dolahlo a straaasne som revala,asi som vsetko,co som zazila za posledny tyzden,potrebovala dostat zo seba von.Mam nervy,lebo kazdy sa mi uz nuka na navstevy a ja este nechcem,ved malinka nema ani poriadnu imunitu a uz sem chcu chodit hiiikat nad nou.

cukrik580
6. feb 2014

@saxxxana aj si ten nas nazor citala? 😀 ved my si tiez myslime ze je to hlupost 🙂 hovorim ak nezabudnem a porod bude bez komplikacii tak darujem inak ani bohovi 🙂
@bambulka12 uz vidim ako to bude u nas rovnake...ciculka ser na vsetko!!!uzivaj si malinku vypni zvonenie...sama si ich pozves ked uznas za vhodne a das sa dokopy!!! Kludne sa nam vyzaluj!my ta luuubime :-*

saxxxana
6. feb 2014

@cukrik580 Nerobia to vsade. Okrem toho ak ches anonymne darovat traba to mat vybavene dopredu, neda sa rozhodnut pocas porodu. Ja som chcela darovat ale povedali mi ze v RK to nerobia :(

saxxxana
6. feb 2014

@bambulka12 Neboj sa im povedat nie. Ja uz teraz pripravujem manzela ze mi sem nikoho volat nebude, lebo on je taky makky ze kazdemu by hned povedal pridite. A kedze vsetci su 200km daleko isto tu budu chiet aj spat....z toho mam nervy uz teraz. MM si pojde do roboty a ja tu budem s nimi....och moj boze...

cukrik580
6. feb 2014

@saxxxana ja som sa na to pytala aj na prednaske aj pre istotu na ich stranke 😉 dopredu to musis mat vybavene len ked chces pre seba.ked chces darovat tak staci pri porode porodnej asistentke a ak maju sadu na odber tak neni problem 😉 a v NR to robia 🙂 len nam ta sliepka bola normalne na smiech ty koky...ako vyzerala ze sa vyzna v odrbkavani ludi ale ked sme sa jej pytali daco tak uz bola zamotana v tych klamstvach ze ani nevedela jak sa vola 😀 aspon bola sranda a nelutujem ze som isla na tu prednasku 😀 prijenne spestrenie dna to bolo 😀

saxxxana
6. feb 2014

@cukrik580 Ja som sice neabsolvovala ziadnu prednasku ale vyspovedala som ju po telefone a tiez sem tam habkala :D Asi som hnusna ale bavi ma to 😎

cukrik580
6. feb 2014

@saxxxana no a co 😀 aj ja 😀 sak ale ked chcu odrbkavat, tak nech sa na to aspon pripravia 😀 no ale keby si ju videla, nas asi 20 tehotnych na jednej strane a ona s notebookom na kolenach sama na stolicke na druhej strane a teraz to zufalstvo v jej ociach 😀 😀 😀

saxxxana
6. feb 2014

@cukrik580 Tak jej treba, keď sa živí odrbkávaním ludí. Mna najviac prekvapilo ked som pozerala tych reporterov co som davala link, tak sam veduci povedal, že informacia ktoru podavaju o vyuzitelnosti je zavadzajuca a ze to musi kazdy v kontexte hladat sam. Lebo tam uvadza ze to pomohlo tisicom detureniec, ale neuvadza fakt ze krvicky boli z centralnej banky a nie vlastne. Hnus. Inač mne pani odtial asi 5x volala a vzdy mi dala inu cenu za odber. Najskor 500E a naposledy "len" 150e ze som vyhrala daku sutaz! Ked som jej vravela odkial ma moje udaje a ze som nikde nesutazila tak sa zacala zajakavat.... Proste cele zle.

katty137
6. feb 2014

@bambulka12 ajoj, toto je úplne normálny stav po pôrode... vieš, opäť a zase sa ti mení celé telo, všetky hormóny, všetko okolo teba je zrazu iné... neboj, onedlho to prejde, ale odporúčam, ak je nejaký problém a cítiš potrebu plakať, plač... nezadržiavaj emócie, aby nenastala laktačná kríza či niečo iné... hlavne opatrne, niekedy to vedie na horšie, ale to nie je tvoj prípad... máš úplne normálne, zdravé popôrodné pocity a všetko okolo toho...
Hlavne sa na všetkých vyprdni, až sa ty budeš na to cítiť, sama si popozývaj tých, ktorí sa ti tam už chcú natrepať... mali prísť do pôrodnice pozrieť... Kľud, oddychuj a na všetko sa vykašli...

cukrik580
6. feb 2014

@saxxxana to su odrbkavaci 🙂 ja som bola rozhodnuta aj pred prednaskou, ze si to nedam, lebo tie prachy viem aj inak vyuzit, aj keby to bolo tych 150e plus aj tak musis rocne platit...ale aj tak som rada, ze sme mali prednasku v ramci predporodnej pripravy a ze som to absolvovala 😀

kde su vsetci??? co sa rodiiiii? 😀 dve baby mame na poradni a ostatok? 😀

lucul
6. feb 2014

@cukrik580
@saxxxana to kde su take skvele prednasky? By som sa aj ja pobavila 😀 ja som sa o tom len s dokym bavila.
Ale silno mi to pripomina nase mimoriadne rodicko kvoli odvolaniu riaditelky, pani dokonala pravnicks iniciatorka mala naucene frazy a cakala ze ju budu vsetci zrat, ano zrali max.jej kamosky,ale stacilo ze sme ju niecim zaskocili, oci vypulene a uz nevedela ako sa vola tak sme sa zvysok do nej pustili s argumentami a zabavali sa na nej 😀