Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@bambulka12 joooj... uplne ta chapem... asi na tom budem rovnako potom... ale mienim byt tvrda... nemoze prist nikto!!! (teda okrem starych rodicov a svagrovcov... tym to zakazat nemozem, ale ak toho bude privela.. asi vyhodim aj maminu... take mam zatial plany 😀 .. uvidime realitu 🙂 )
no zeny... strasna noc!!!
sli sme spat okolo 11tej, o 2.30 som bola hore... nejak ma tlacilo na konecnik...ta som sla na wc...chapete ze v noci??? zaroven fest miernulinke bolesti v podbrusku... aj s prestavkami... cca 20, 30 min... som myslela ze sa uz rozbiehame... tak som sa prevalovala v posteli do 5tej, medzitym to vsetko prestalo... fest ma chytil hlad, tak som sla o 5tej papat buchtu a vypit vodicku... do 6tej som polezala... a ze idem skusit horucu sprchu.. ci sa mi to znovu nespusti 😀 ... nespustilo.... tak som zobudila manzela na prirodny oxytocin... ze ked aj tak nemozem spat... tak to mozno pojde po aktivitke 😀 ...
no a potom som zaspala na nejake 2 hodky... a zobudila som sa na feeeeeest suvislu bolest... stehna, brusko naspodku... (stehna su jasne 🙂 ) ... ale toto s tym bruskom... nemala som to este nikdy...
mm ked ma chytil tak tvrdil ze mam tvrde brusko a ako keby som mala zapchu... taka bolest alebo neviem ako to opisat... zeby to bolo to stvrdnutie bruska? ... ani chodit sa mi nedalo poriadne.. a fest to vkuse bolelo... je to ono??? (este som to nemala... ) ... spapala som grizik... sadla teraz... a mam pocit ze je trosku lepsie... mam dat magnezko? ...
KEDY UZ POJDEM RODIT???
@cukrik580 najlepsie su telefonaty,ze chcu malu varovat ked budem v nemovnici a to ludia ktori ju vidia ta 3-4krat do roka 😠 varovky mam davno dohodnute a tato chce len vtedy ked budem rodit inak chce byt s nou a to nevedia pochopit
Jaaaaaj tety uz nevedia odrbkavat v ba tak si myslia ze inde pochodia trapkyyyyy 😀
@lucul no ved toto, jasne, ked vola mamca , muz, kamoska co si volame stale alebo tak, tak pohoda, aj ked sa pytaju dokola, to je normalne, ale ked sa ozve niekto len zato, ze uz sa mi naaaahodou blizi termin, tak vrem jak rychlovarna kanvica...sa citim jak atrakcia...
no sama ochota zrazu...ach jaj...
no čaute,tak už som doma...zajtra teda idem už ráno ležkat,a teda by mi mali dat vyvolávačku....no to sa teda teším... 😨 😨 😨
maternica drieme,malá drieme a ja si asi tiež zdriemnem a potom poobede budem vystrájat,nech by sme šli do rána spontánne,aale neviem veruuu,....mám z toho vyvolania obavy(to za to,že furt myslím na ten prvý porod ,čo mala cerimi...tiež vyvolaný),ale dám to,musím to dat,verím,že to pojde ganz rýchlo.... 😎 😎 😎
dnes som opat nič nenaspala,a ked som hurá zdriemla,tak išla sanitka,asi o pol6tej ráno hučala a blikala o dušu,no a už som vobec nespala,ale mám pocit,že veru asi zato,že som v noci hladná..ty kks,to jak na začiatku tehu...abych ešte aj v noci chrumala...ale však už neskoro som na to prišla,že 😝
@matabah ja som po vcerajsku niiiic nepribrala a to som ozaj zozrala hadam pol chladnicvky, este s mm sme tlacili o jedenastej palicky a plnene pernicky a ked sa krotim, tak mam rano o kilo viac, to co toto???
juj moja, tak dufam, ze sa to rozbehne same, ja sa nebojim vyvolavacky, sak co no prezijeme volako aj ked dlhsie a bolestivejsie, ale to ho, ze radsej by som tu prvu dobu porodnu chcela byt doma..ako v nemocke...to by mi potom prislo ako vecnost, predsa doma je doma....
bez si lazkat oddychnut, nacerpat sily, myslim silno na teba dievca nase 😉 ale uz budes mat malickuuuu na to mysli 😉 ja si popijam cajicek s ostruziny, mnamky s medikom 🙂 hram sa cukriky na FB , pracka pere, ked dopere, pojdem pomaly povesat a hlavu umyt 🙂 inak vcera ma nic nebolelo, v noci tiez nie, ani na wc som nebola v noci az rano ked ma zobudil mm budik...a teraz ma nejak krize bolia a vsetko, preco jeden den tak a potom tyzden na figu? :-/
@matabah jeho uz zajtra,neboj super bude 😉 hlavne si chod pospinkat ja by som tiez dala slofika len slecna je doma a nedovoli mi ani ocko zavret
@cukrik580 no to hej este mama v pohode a ako uz neni riaditelka tak sa dostava snad do normalu aspon tomu chcem verit a da sa s nou aj pokecat zas. Aj rodina z maminej strany pohoda aj ich mala pozna, len mojmu tatkovi a jeho zene drbe a vymyslaju pipkoviny a vyvolavaju ale to neni na otvorenu skupinu☹
@cukrik580 od minula som pribrala pol kila...chvala bohu,takže dokopy 14kg...
no aj ja periem,ale pojdem troška zdriemnut..potom nahovorím mojho na nejakú činnost na dvore...vybehnem tuto hore so psom na kopec,aj k našim večer možno prejdem,ešte nejaký ten oxytocín skusime,no a už to potom teda nechám na osud,nooo...aj ked neviem,čo by už len mne pomohlo,ked už týžden som na 1 prst...som korba,no,tak sa tam drží..🙂nechám tu heslo pekne napísané atd,aby vám zajtra priatel napísal,čo ako,ked to cez ten mob nejde...alebo segre,uvidím do večera...vidíš,a idem ešte ten čaj si zaliat...som včera zabudla...
@lucul verím tomu,že to pojde...budem sa snažit🙂....tak pa pá večer!!!
@os skús aj nejaké semiačka..lanové nemáš??
Baby ja som prišla z poradne, štyri hodiny som tam strávila (hlavne čakaním samozrejme), úplne som zničená... ja toto nepoznám, lebo chodím rovno k môjmu doktorovi, len je teraz preč.. no, ani trochu sa mi to nepáčilo ☹ A ešte na budúci týždeň znova ☹
@kazunomiya neboooj, to prezijes 😉 ja idem zajtra na 8:10 ale rano na siedmu tam mala objednanu sestricka daku tehulku v 20tt na utz aj s tatinom a ma na nu vyhradenych len 10 minut a pritom to trva aspon pol hodku, tak len tam kolko casu strati a este sa nestalo aaby doky zacal robit o siedmej, takze ja ratam, ze dnu pojdem tak o pol desiatej najskor, co uz... uz to nejak vydrzime vsetko 😉
dufam, ze inak vsetko ok 😉
@kazunomiya ja som bola tiež včera na poradni na antolskej prvý krát, to bola hrôza, po 4,5 hodine som sa dostala na radu a to už aj odišla tá lekárka ku ktorej som chcela ísť. Bolo tam fest kosa a celý ten čas som sedela na "veľmi pohodlnej" studenej plastovej stoličke. Potom som si dala kabát pod zadok 😖 Už sa teším na budúci týždeň. A to ešte tá doktorka "príjemná" 😠 čo už akože nadčasovala a musela nás zobrať, boli sme tam asi štyry. No hrôza a des 😢
baby aj vás objednali ešte na odbery ? mňa dala na budúcu stredu, to už budem začínať 40tt a čo ked tie výsledky nestihnú prísť, to sa mi zdá čudné.
A baby ešte jedna otázka po tom včerajšom vyšetrení a čakaní na poradni dnes od rána trochu špiním, myslíte že je to ok, dokonca teraz som mala aj takú malú zrazeninku krvi. Ráno som mala taký hustý hlien a špinenie, mi to prišlo ako tá zátka, ale neviem. Pri prvej to bolo iné. Vy ste tiež mali prímes krvi pri tých zátkach ?
@veronikapodolska ja nie, ale boh vie ci to bola zatka 😀 ale baby mali 🙂 a to ake odbery ti robili? v 35-36tt ti robili krv a ster na streptokoka?
@veronikapodolska ja chodim do Ruzinova, to bude take podobne... dojdes, na recepcii si vezmes poradove cislo (zacinaju o osmej a okolo 7:40 som mala cislo 28, vraj tie prve prichadzaju tak o pol siedmej aj skor...), potom sa zapises na CTG, nechas si skontrolovat tlak a moc atd. u sestricky... a potom behas kazdu chvilu medzi poradnou a CTG ze kde si v poradi skor... Mne to vyslo tak ze presne ked som odisla z monitora tak som bola na rade v ambulancii.. na CTG mi vynadali ze babo sa malo hybe zevraj ho mam stuchat, potom ze ho nestucham.... a v poradni mi zas vynadali ze nemam nabuduce ist naboso (a to mam odkial vediet?) tak si nabuduce dam ponozky a dufam, ze to im bude stacit.. celu dobu tie nervy ze ako to vlastne funguje ☹
@cukrik580 hej v 36 mi robili stery na toho streptokoka, chvalabohu nemám no a teraz ma objednala že na budúcu stredu mám prísť ráno nalačno, že mi budú brať krv, presnejšie mám napísané "nalačno - KO, koagulogram, biochémia" tak neviem.
@veronikapodolska tak ser na nich, nestresuj sa nimi 😀 mozno nejak preventivne daco, ale ked mas hento ok, tak sa zbytocne nestresuj 😉 keby daco vazne, tak ti hadam povedia, nie?
@kazunomiya No tak to je podobné na Antolskej, chvalabohu na CTG ma neposlala, to mi robil môj doktor ešte minulý týždeň. Ale tiež to je takého hrozné, aj hrozný prístup tam majú, všetky sme boli dezorientované lebo sme tam boli prvý krát. A to sme ešte sedeli na takej chodbe asi 4 metre od vstupných dverí a stále okolo chodili ľudia na chirurgiu, a na iné oddelenie.... no des. Fakt nechápem že toto nemajú nejako inak a potom štrajkujú že chcú vyššie platy. A najlepšie bolo ked sme tam po 4 hodinách ešte sedeli a sestričky chodili okolo a bavili sa o obede čo im chutilo a čo nie 😖 Dúfam že tam pôjdem už len raz a potom už budem rodiť, fakt obdivujem baby čo tam chodia od 36tt lebo aj také tam boli 😒

Inak cafte, nie nerodimaj keby som rada, ale zahajila som anonymitu telefon na tichoobez vibracneho zvonenia a mam na haku vsetkych