Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
to natahovanie balonikom moze nieco pomoct. ale zalezi viacej ako sestricky pripravia hrazdu pocas porodu. ja som "necvicila", len sestricky ma pekne masirovali a nemala som ani pri jednom porode nastrih. a to matko ma obrovsku hlavu a ani ten ma neroztrhol.
@cerimi77 ze ty sa snazis aby sme sa aj my ostatne poponahlali? 😉
@dana_l a to si kde rodila na Antolskej ? ked ti sestričky masírovali hrádzu 😒
Ahojte babulky gratulujem k novym detickam.u nas lepsie.dnes tlak dobry...vcera som asi bola vystresovana...dostavam magnezko aj tbl aj infuzky.snad to uz bude ok 🙂 nech uz su dve hodky a budu navstevyyyy 😀
Ahojte, volam sa Livinka a narodila som sa dnes o 9.35 s mierami 51cm a 3610g a porod bol bleskovka 😀
@lucul tak si sa lucul tej vyvolavacke vyhla 🙂 my sme tu celkovo dajake sikovne (teda ja este neviem aka budem sikovna 😀 )
ahojte,
vidim, ze tu sa rodi jedna radost 😵 ...len tak dalej babenky a hlavne rychlo a co najmenej bolestivo
@cukrik580 nechcem ti brat iluzie, ze v pondelok by si sla najradsej domov, ale aj podla mna pojdem uz az s drobcekom....ved to nejako zvladnes 😉
@lucul gratulujem k princeznej
........a dodatocne aj ostatnym babam, ktore to uz maju za sebou a kochaju sa svojim milacikom 🙂
@kazunomiya vyhla a ani epi sme nestihli 😀 dosli sme do nemocnice a na vysetrovni ze rodime 😅 pichli mi vodu a islo sa na vec
@veronikapodolska nepotesim, ja som rodila v zahranici. uplne iny pristup k rodicke ako na slovensku. otec pri porode - skor sa pozeraju cudne ak by neprisiel a nebol pri tom ked sa dieta narodi.
Baby moj manzel zahlasil, ze je presvedceny ze maly sa do 10 dni narodi... no ja by som radsej, keby pockal trosku dlhsie.. termin mam presne o 14 dni 🙂
No ale vecer a v noci to zacina byt coraz neprijemnejsie, jak sa maly mrvi a tlaci ma dole a brucho mi tvrdne... tak som mala aj vcera celkom obavy ci uz sa nieco nerozbieha. Este sa nesmie, este tu nemam svojho doktora 😀
@dana_l jéj, ďakujem 🙂 ... tak ty si rodila v Kanade 😀 tam možno masáž hrádze robia všade automaticky, u nás je to skôr ojedinele, čiže my si tu musím pomôcť samé 😀 ale ako som písala, ak by som nemala nástrih pri prvom pôrode, tak teraz by som bola bez nástrihu 😕 nevadí, som rada, že to dopadlo aspoň tak ako to dopadlo 😉
@kazunomiya hej hej, chcem vás fotečkami trochu namotivovať, rozcítiť, aby sa krpci nad vami zľutovali a poponáhľali sa k mamičkám von a mohli by ste si aj vy tie voňavé uzlíčky vychutnávať 🙂
@lucul gratulka 😉 pekné miery na babu 🙂 veľa zdravíčka a mliečka... tuším budeme najmenší nielen medzi chalanmi 😀
@anies10 absolutne som nemala žiadny problém s prisatím, mala som prirodzené pôrody a obidvoch mi dali hneď po pôrode koža na kožu samoprisať, dcérku mi síce nechali kratšie, ale prisala sa a potom som ju už mala stále pri sebe, techniku dojčenia som si poctivo pred pôrodom teoreticky naštudovala, ešte do pôrodnice som si doniesla nejaké materiály a znova si to tam celé prečítala, mliečka som mala až až, som užívala aj homeo na laktáciu a dcérku som dojčila vlastne až pokiaľ som neostala tehu so Simonkom, potom som postupne odstavovala a Simonka mi nechali tiež prisatého koža na kožu, ešte neumytého celé tie 2h čo som ležala po pôrode na sále, a tiež sa pekne prisala papkal tam skoro stále, myslím, že toto je dôležité, aby bolo bábo stále v kontakte s mamičkou, najlepšie hneď po pôrode a ak je problém s mliečkom, tak najlepšie koža na kožu, čo najbližší telesný kontakt a stále si bábo prikladať, simonko inak v pôrodonicie celé dni prespal, papal prvé dni možno 1x za deň a 2x cez noc, ale aj to mu stačilo, pekne priberal a mne sa pekne tvorilo mliečko, až moc, tak mi navreli prsia na 4. deň, že som nemohla spať čo ma to bolelo, tak som už homeo radšej prestala brať a potom sa to už upravilo, podľa toho koľko si simonko vytiahne 🙂 dôležité je, veľa neodstávať, aj keď prsia bolia strašne a sú tvrdé ako kameň, ja som si vždy pred kojením len trošku rukou odstriekala, aby si mohol prsko vôbec chytiť do úst, aby to trochu povolilo a zmäklo, a pri tých najväčších bolestiach som si pod teplou sprchou trochu ručne odstriekala, ale inak nie, snažila som sa to vydržať a fakt sa to behom 1dňa upravilo 😉
@lucul 😕 tak už to máš za sebou, super že to bolo rýchle, veľa zdravíčka, mliečka a rýchle zotavenie, blahoželám
@dana_l no ved aj som si myslela lebo tú tá ochota od sestričiek nehrozí 😒
@lucul tak teraz na kramároch sa narodilo veľa dievčatiek s vyššou váhou, moja spolubývajúca mala ninku, 51cm a niečo cez 3900g, a vo štvrtkovej pravde kde sú v prílohe novorodenci, tak som videla viac babuliek okolo 4kg čo mali 😉 ja som mala aj dcérku takú mušiu váhu a teda simonko tiež bol k maminke ohľaduplný 😀

dnešné 🙂