icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ivka_marek
20. feb 2014

@mirka_st podľa mňa nie, v tvojom čo mu dávaš je aj od smädu. Aj moja grcka a to pije len moje mlieko,takže od toho že je smadne nie. Aj umele mlieka obsahujú ingrediencie tak aby boli aj od smadu...
veď zavolaj detskej obvodnej,hmm??

aplless
20. feb 2014

@mirka_st ano pri um treba aj pit vodu al. caj lebo um zasusuje urcite nic nepokazis vodou

biba
21. feb 2014

@matabah gratulujem k nadhernej dcerke,

Baby odkedy som doma nemam moc cas sem chodit tak to trochu dobieham, ako sa vam detickuje? Nas Pamprlonik je krasny,poslusny,kaka ( az mam pocit,ze az moc ) spinka, no parada, ale baby potrebujem radu,maly mi ponicil jednu bradavku, mam na nej uplne dve ryhy,akoby po noziku,uplne hlboke,aj ked nekrvacaju,z kojenia na kojenie to bolo horsie a dokonca som pri tom uz plakala aj ja, ale po chvilke to preslo,no na noc si bradavku potieram bepamtenom,mam stale vlozky do podprsenky,lebo mi mlieko tieklo az po kolenach a dnes sme pouzili klobucik, tak snad sa to upravi,lebo z druhej pije krasne bezbolestne,dakujem za rady

biba
21. feb 2014

@veronikapodolska gratulujem k dcerke,
Krasne sa tu rozdvojujeme 🙂
Je tu este niekto, kto je 2 v1 ? Tesim sa,ze mame spolocne starosti a radosti lebo otravovat moje okolie my pride ako ich terorizovanie 🙂

aplless
21. feb 2014

@biba ja si po kazdom kojeni vytlaci troska mliecka a necham zaschnut na bradavke zatial sme ok ale moze ti to sposib aj zle prisatie ked je babo zle prisate tak bradavku rozmoli a potom poraska skus s tym klobucikom kym sa ti zahoji. ja som zapojila cumel aj ked som bola proti ale ked viem ze je maly napapany a potrebuje si uz len troska podudlat tak mu dam cumel nie vzdy po kazdom krmeni len niekedy lebo takto by som asi aj ja rychlo prisla o bradavky

ina44
21. feb 2014

@biba vyskusaj multimam lanolin mne pomaha,nemusis pred kojenim ho zmyvat. Pozor na klobuciky ja s nimi kojim a maleho neviem dat spat na bradavku- nervaci maly vtedy.

kazunomiya
21. feb 2014

@biba hej, napriklad ja ešte čakám 🙂 a včera mi bolo povedané, že kľudne to necháme tak ešte aspoň týždeň. Ale snáď sa malý vypýta skôr.

barcelona94901
21. feb 2014

@aplless u nás sa tiež dudel zapojil,syn nechcel žiadny,ten bol bez dudla ,nepotreboval vobec dudlať..teraz je to uplne iné,malá aj ked je kojená,stále má potrebu dudlať všetko dostupné,od ručičiek ,cez podbradník,tak sme skusili dudel a veru ked tlačí ,ked má vetry dudle o stošesť ,len tak dudel lieta a ukludnuje ju to
a niekedy s ním len šaškuje ,mlaská 😀 ,no uvidíme dalej,či budeme cumlíkovať a do kedy,či budeme tiež riešiť odučanie,si pamatám našu známu,ako mi pri návšteve nabalila dudle jej syna ,že idu do sveta ,že už je veľký chlapec atd...

jáj baby máme za sebou krásny den,no hrozný večer,mali sme vetry ,prdkali sme,tlačili,masírovali bruško,dvíhali nožičky, teraz už dobre,ale teda musím si nejAKý lepší zoznam potravín spraviť ,aby nás nenafukovalo ,mne bolo včera tiež ťažko..lebo som bola pažravá,doplatili sme na to obe ,už sa nedám nahovoriť na nič ,pojdem si podla svojho.. 😝

barcelona94901
21. feb 2014

@biba bibi ja som pri synovi ešte používala klobučiky,medela,on sa nevedel prisať ,aj na um bol,tie koliky,to kojenie sme rozbehli,zápal jeden za druhým ..teraz našťastie nič také..ale bradavky ma brutálne boleli,mne vtedy pomohlo zmeniť polohu ,potom neskor ,ked už bol plne kojený,som kolkokrat kojila aj v posteli,ležiac,ale tie začiatky ,našli sme si taku polohu ,na vankušiku,v tureckom sede,každemu vyhovuje niečo ine,ale si pamatam aká to bola uľava ,zrazu žiadná bolesť , 😝

barcelona94901
21. feb 2014

@cukrik580 ja tiež nemožem pol slova povedať,na sestričky,ako jedna tam bola taká,že sa neišla pretrhnuť ,ona aj umyvanie tak odflákla ,oproti ostatným..lekári tiež super ,keby mám prvé skusenosti so synom také ako teraz s malou,.tak máme hádam aj 4 deti už 😀 😀 😀 a to že som bola sama na izbe,že som nikoho neobťažovala chrapotom 😀 bolo tiež fajn
máš zlatého muža,nás tu poctivo informoval a teda držím palce a čo svokruš? baby u nás všetci,ako aj pri malom ,tak aj teraz,že malá je celá po mne,jediný kto to nepovie,su svokrovci , 😀 sa nezapru,

saxxxana
21. feb 2014

@biba 2v1? je nas tu este zo 5 🙂 @anaja81 @hulahop @kazunomiya @vieraft a ja...no pevne dufam ze sa to čoskoro zmeni a nebudeme tu kazit stavy :D
Babule, či už sa niečo zmenilo o čom neviem ? 😉

biba
21. feb 2014

@barcelona94901 no ved co sa tyka polohovania pri kojeni,tak to striedame, aby nemal pokazde rovnaku polohu, neviem ci je ten bepanthen dobry na bradavky,ale neviem ,ci je nutne ho pred kojenim umyvat,nerobim to a maly papa v pohode, ale co by mala obsahovat masticka aby sa nemusela zmyvat? Neviem ci robim dobre ☹

lucul
21. feb 2014

@biba daj si kupit multimam to ti zahoji ja som mala pri prvej cast bradavky vykusnutej a to mi ju zahojilo ani klobuciky som nemusela pouzivat 😉

lucul
21. feb 2014

@biba bepanthen treba zotriet z tej vrstvy,to mi kazali v nemocnici ako mi ho doniesli, ten multimam netreba

vieraft
21. feb 2014

@saxxxana u mna bez zmeny 😒

hulahop
21. feb 2014

@saxxxana @biba @anaja81 @kazunomiya @vieraft U mna ziadna zmena. Rano som bola na monitor, v pondelok mam ist znovu. Ked nic, tak v stredu uz vyvolavaju 😒

saxxxana
21. feb 2014

@hulahop ja mam presne to iste, dnes som bola na pasoch, este si to musi mala zopakovat lebo daco sa doktorke nezdalo, a ked nic, tak v stredu idem na vyvolavacku... jaaaaaj bojiiim bojiiiim

vieraft
21. feb 2014

@saxxxana ja idem uz v pondelok, idem asi umyvat okna, lebo uz neviem, co by som robila. ja sa tak chcem vyhnut tej vyvolavacke.

saxxxana
21. feb 2014

@vieraft a mala si uz vyvolavany porod? Da sa to vydrzat? Ja som iba citala ze tie kontrakcie su omnoho silnejsie a castejsie ako pri prirodzenom... preto mi uz zoviera ritku zo strachu

20erika07
21. feb 2014

@saxxxana ja som mala vyvolaný porod a nikdy nikdy nikdy viac ☹ so spontánnym sa tie bolesti nedajú porovnať, už nikdy nechcem rodiť,mam traumu do konca života,jediné čo na tom bolo pekné je malá...toľko môj pocit z toho...

vieraft
21. feb 2014

@saxxxana vyvolavane som mala uz 2 a tda nechcem to viac zazit. ale kazde telo reaguje na tu vyvolavacku inak. ja som mala kontrakcie okamzite strasne silne po cca 2min., trvalo to cele asi 4hod., ale taka unavena som snad este nikdy nebola. ale poznam aj baby, ktore si vyvolavacku velmi chvalia, takze sa neboj, mozno ty budes ta stastna, u ktorej to pojde sice rychlo, ale nie s takymi bolestami

hulahop
21. feb 2014

@20erika07 tak to si nas teraz "povzbudila" 😀

20erika07
21. feb 2014

@biba mojka ja som ešte len v pôrodnici a už sme na klobucikoch,vcera mi museli rýchlo doniesť, dokusane bradavky do krvi,modrin, malá nechce veľkú pusu otvoriť, vždy si len bradavku vezme tak sme takto dopadli, ale hlavne že kojim,mlieko sa už vytvorilo,mala hneď aj dobre spí aj sa konečne napapa...

20erika07
21. feb 2014

@hulahop nieee to je len moja skúsenosť 🙂 každá sme iná,druhá to nemusí mať také 🙂

hulahop
21. feb 2014

20erika07 ved jasne 🙂 ja sa este stale utesujem, ze to do stredy musi prist samo 🙂

saxxxana
21. feb 2014

@20erika07 radsej vediet ako nevediet co ma caka. Ale my to s @hulahop snad do stredy stihneme 😉

hulahop
21. feb 2014

@saxxxana samozrejme...najlepsie hned zajtra...kraaaasny datum bude 😉

20erika07
21. feb 2014

@hulahop
@saxxxana tak baby prajem vám aby vás to chytilo spontánne, baba čo so mnou ležala jeden deň na rizikovke mala podľa lekára veelmi ďaleko porod a tu noc ju chytili bolesti 🙂 mňa prijímali na 3cm otvorená a po vyvolavacke som bola na 2cm,a konečne po 5tich hodinách som sa otvorila 🙂

hulahop
21. feb 2014

@20erika07 vdaka, si zlata....tebe vela radosti z babatka 😉

katty137
21. feb 2014

Ahojte dievčatá 🙂 tak sa hlásime z domu, včera nás pustili... len včera bolo ešte všetko tak rozhádzané, že nebolo kedy napísať... aj teraz len tak narýchlo, ozvem sa neskôr, musím ísť odstriekať mliečko, kým malá pôjde papať, lebo sme zase ako dojka a malinká nestíha a potom glvká 🙂 ešte má prísť aj doktorka k nám, tak nech stíham 🙂 ozvem sa určite neskôr...

Dúfam, že ste všetky už v poriadku a detičky sú šťastné a spokojné aj s mamičkami 🙂 ja som tak rada, že to už máme za sebou a sme doma 🙂